Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 1 września 2014, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nic nie dolegalo przez pierwsze 2 tyg dopiero pare dni temu mi sie zaczelo robic niedobrze rano:/ biore parlodel ktory niby nie ma takich skutkow ubocznych jak bromek:/

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee to nie wiem. Ja brałam bromka i takie jazdy miałam przez kilka dni po zaczęciu brania, max tydzień, potem był spokój.

  • jeju Autorytet
    Postów: 3624 8150

    Wysłany: 1 września 2014, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam wyniki wkleić:-)
    We wrześniu 2008 roku moje wyniki wyglądały tak.

    TSH 0,68 ulU/ml(0,35-5,5)

    LH 7,14 mlU/ml(przed owu 1.9-12.5, w trakcie f.owu 8.7-76.3, po owu 0.5-16.9)
    Estradiol E2 243,01 pmol/l (1 faza 70-905, owulka 130-2095, po owu 82-940)

    Testosteron 3,33 nmol/l ( 0,5-2,6)

    PRL 137,82 uU/ml ( nieciężarne 60-619, ciężarne 206-4420, po menop. 38-430

    PRL po metoklopramidzie 3167,04 uU/ml (nieciężarne 60-619, ciężarne 206-4420, po menop.38-430)
    Wtedy zapomniałam zrobić lh :-( z głowy mi to wyleciało niestety...


    w październiku
    PRL 151,48 a po obciążeniu 2687,1
    TESTOSTERON 4,09 normy te co wyżej


    Ostatnie z 2013 roku
    PRL 13,12 normy w innym labo (4,79-23,30)
    TSH 1,0 ( 0,27-4,20)
    FT3 4,08( 2,0-4,40)
    ft4 1,19 ( 0,9 -1,80)

    Lekarz powiedział, że wyniki te ostatnie dobre ale nie dał mi prl z obciążeniem zrobić, olałam go wtedy jak poroniłam ostatnio, buc jeden dalej nie chciał mi dać na badania .



    21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2014, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie :)

    Sroke pije sie albo do owu albo przez 3 cykle i 1 przerwy.

    Jestem w drugim cyklu picia sroki czy moge juz odstawic te ziola ? Czy jak sie juz zaczelo trzeba pic? Pytam bo nie widze zadnej roznicy z ziolami czy bez - ciazy jak nie bylo tak nie ma, sluzu nie ma... Mam dosyc wszelkich specyfikow juz :(

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu nie odpuszczaj! Pij!

  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 1 września 2014, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, czemu chcesz odstawic?bo ciazy nie ma? ja widze po wykresie ze moze byc zielono wiec nie dramatyzuj i pij do testu kobito!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2014, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

    I nie wiem co zrobic z tym cienkim endo - lekki dolek mam chyba

  • kis Autorytet
    Postów: 735 185

    Wysłany: 1 września 2014, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do kliniki, mam jakas bakterie w ogolnym badaniu posiewow :(

  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 1 września 2014, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

    I nie wiem co zrobic z tym cienkim endo - lekki dolek mam chyba
    Opu, na endo najlepsze jest czerwone (wytrawne) wino i migdaly
    Dziewczyny na naszymwatku 35+ probowaly i sobie chwalily, ja zaczelam teraz stosowac ta terapie :)

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

    I nie wiem co zrobic z tym cienkim endo - lekki dolek mam chyba

    Na endo to dong. Albo wino/migdały, nie zioła Sroki.
    Na śluz to siemie lniane, wiesiołek, żele wspomagające. Nie zioła Sroki :)

    Sroka poprawia pracę jajników, reguluje cykle.

    Co do plamień - badałaś progesteron? Robiłaś test ciążowy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:40

  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 1 września 2014, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popijanie Donga mlekiem? Na mojej ulotce tak jest napisane stosowanie.

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, nie trzeba.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2014, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bralam donga dwa cykle teraz tez, badalam progesteron kilka mies temu byl ok, nie robilam testu ciazowego, winko zaczelam pic ale mialam dwa dni przerwy :P migdalow i orzechow nie moge jesc.

    Zobacze jak jutro temperatura moze zrobie test. W koncu mam ich dziesiąt

  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 1 września 2014, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

    I nie wiem co zrobic z tym cienkim endo - lekki dolek mam chyba

    plamienie na początku ciąży?:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2014, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, byłam na monicie(11dc) po clo i niestety nie ma pęcherzyków, pytanie teraz czy jest sens podjadać donga przez te kilka dni, bo 16dc mam brać duphaston i następny cykl ma być 2x1 clo. Ogólnie poszłabym tylko w donga ale wtedy nie będę mogła na monit chodzić, więc mam clo i chcę ujrzeć choć jednego pęcherzyka to będę spokojniejsza.

  • Florka Koleżanka
    Postów: 51 14

    Wysłany: 1 września 2014, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zielarki. Bardzo prosze o pomoc. Czy jest jakis sposob na opoznienie okresu o 2-3 dni?? Jestem juz po owulce i chcialabym jakos przedluzyc faze lutealna. Mam miec w nastepnym miesiacu laparoskopowo usuwanego miesniaka, musi to byc zrobione do 11dc, czyli prawdopodobnie 23 wrzesnia. Problem w tym ze n 22ego wyznaczyli mi usg w Anglii zebym mogla starac sie o refundacje. Boje sie ze jak o jeden dzien za wczesnie pojawi mi sie okres to moj misterny plan diabli wezma :(. Dodam tylko ze juz sprawdzalam, nie da sie przesunac usg... Bede bardzo wdzieczna za jakas porade. Szukalam na internecie ale wszyscy pisza ze nie ma naturalnych sposobow :(. Dzieki i pozdrowienia dla wszystkich

    http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • jeju Autorytet
    Postów: 3624 8150

    Wysłany: 1 września 2014, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbować można brać magnez podobno wydłuża fazę lutealną ale jak nie zadziała, no to nie wiem.

    Florka lubi tę wiadomość

    21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 1 września 2014, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dozloze ziola sroki nr 3 ... jak to nie pomoze to pierdziele wszystko i bede liczyla albo na cud albo na medycyne konwencjonalna........

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Aga bralam donga dwa cykle teraz tez, badalam progesteron kilka mies temu byl ok, nie robilam testu ciazowego, winko zaczelam pic ale mialam dwa dni przerwy :P migdalow i orzechow nie moge jesc.

    Zobacze jak jutro temperatura moze zrobie test. W koncu mam ich dziesiąt

    Opu a miałaś monitoring, spr sobie wielkość endo? Skąd wiesz, że zioła nie działają? Że nie działa dong?? Wykres masz ładny, jest owu więc wszytsko działa wg mnie :)

    Progesteron ok - czyli jaki wynik?

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 1 września 2014, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Hej dziewczynki, byłam na monicie(11dc) po clo i niestety nie ma pęcherzyków, pytanie teraz czy jest sens podjadać donga przez te kilka dni, bo 16dc mam brać duphaston i następny cykl ma być 2x1 clo. Ogólnie poszłabym tylko w donga ale wtedy nie będę mogła na monit chodzić, więc mam clo i chcę ujrzeć choć jednego pęcherzyka to będę spokojniejsza.

    Myślę, że skoro clo nie pomogło to i dong nie da rady. Ale kto nie próbuje ten nie ma :)
    A jakiej wielkości były pęcherzyki?

    Natka098 lubi tę wiadomość

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego