X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nic nie dolegalo przez pierwsze 2 tyg dopiero pare dni temu mi sie zaczelo robic niedobrze rano:/ biore parlodel ktory niby nie ma takich skutkow ubocznych jak bromek:/

u5cvp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee to nie wiem. Ja brałam bromka i takie jazdy miałam przez kilka dni po zaczęciu brania, max tydzień, potem był spokój.

• jeju Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam wyniki wkleić:-)
    We wrześniu 2008 roku moje wyniki wyglądały tak.

TSH 0,68 ulU/ml(0,35-5,5)

LH 7,14 mlU/ml(przed owu 1.9-12.5, w trakcie f.owu 8.7-76.3, po owu 0.5-16.9)
    Estradiol E2 243,01 pmol/l (1 faza 70-905, owulka 130-2095, po owu 82-940)

Testosteron 3,33 nmol/l ( 0,5-2,6)

PRL 137,82 uU/ml ( nieciężarne 60-619, ciężarne 206-4420, po menop. 38-430

PRL po metoklopramidzie 3167,04 uU/ml (nieciężarne 60-619, ciężarne 206-4420, po menop.38-430)
    Wtedy zapomniałam zrobić lh :-( z głowy mi to wyleciało niestety...

w październiku
    PRL 151,48 a po obciążeniu 2687,1
    TESTOSTERON 4,09 normy te co wyżej

Ostatnie z 2013 roku
    PRL 13,12 normy w innym labo (4,79-23,30)
    TSH 1,0 ( 0,27-4,20)
    FT3 4,08( 2,0-4,40)
    ft4 1,19 ( 0,9 -1,80)

Lekarz powiedział, że wyniki te ostatnie dobre ale nie dał mi prl z obciążeniem zrobić, olałam go wtedy jak poroniłam ostatnio, buc jeden dalej nie chciał mi dać na badania .

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie :)

Sroke pije sie albo do owu albo przez 3 cykle i 1 przerwy.

Jestem w drugim cyklu picia sroki czy moge juz odstawic te ziola ? Czy jak sie juz zaczelo trzeba pic? Pytam bo nie widze zadnej roznicy z ziolami czy bez - ciazy jak nie bylo tak nie ma, sluzu nie ma... Mam dosyc wszelkich specyfikow juz :(

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu nie odpuszczaj! Pij!

• olencja Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, czemu chcesz odstawic?bo ciazy nie ma? ja widze po wykresie ze moze byc zielono wiec nie dramatyzuj i pij do testu kobito!

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

I nie wiem co zrobic z tym cienkim endo - lekki dolek mam chyba

• kis Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do kliniki, mam jakas bakterie w ogolnym badaniu posiewow :(

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    E tam znowu nie bedzie juz plamie na rozowo kurde :\ poprostu juz pomijajac ciaze nie widze nawet poprawy jakosci sluzu - moze ziola na mnie nie dzialaja :(

Opu, na endo najlepsze jest czerwone (wytrawne) wino i migdaly
    Dziewczyny na naszymwatku 35+ probowaly i sobie chwalily, ja zaczelam teraz stosowac ta terapie :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Na endo to dong. Albo wino/migdały, nie zioła Sroki.
    Na śluz to siemie lniane, wiesiołek, żele wspomagające. Nie zioła Sroki :)

Sroka poprawia pracę jajników, reguluje cykle.

Co do plamień - badałaś progesteron? Robiłaś test ciążowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:40

• Yousee Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popijanie Donga mlekiem? Na mojej ulotce tak jest napisane stosowanie.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, nie trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bralam donga dwa cykle teraz tez, badalam progesteron kilka mies temu byl ok, nie robilam testu ciazowego, winko zaczelam pic ale mialam dwa dni przerwy :P migdalow i orzechow nie moge jesc.

Zobacze jak jutro temperatura moze zrobie test. W koncu mam ich dziesiąt

• olencja Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

plamienie na początku ciąży?:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, byłam na monicie(11dc) po clo i niestety nie ma pęcherzyków, pytanie teraz czy jest sens podjadać donga przez te kilka dni, bo 16dc mam brać duphaston i następny cykl ma być 2x1 clo. Ogólnie poszłabym tylko w donga ale wtedy nie będę mogła na monit chodzić, więc mam clo i chcę ujrzeć choć jednego pęcherzyka to będę spokojniejsza.

• Florka Koleżanka

Wysłany: 1 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zielarki. Bardzo prosze o pomoc. Czy jest jakis sposob na opoznienie okresu o 2-3 dni?? Jestem juz po owulce i chcialabym jakos przedluzyc faze lutealna. Mam miec w nastepnym miesiacu laparoskopowo usuwanego miesniaka, musi to byc zrobione do 11dc, czyli prawdopodobnie 23 wrzesnia. Problem w tym ze n 22ego wyznaczyli mi usg w Anglii zebym mogla starac sie o refundacje. Boje sie ze jak o jeden dzien za wczesnie pojawi mi sie okres to moj misterny plan diabli wezma :(. Dodam tylko ze juz sprawdzalam, nie da sie przesunac usg... Bede bardzo wdzieczna za jakas porade. Szukalam na internecie ale wszyscy pisza ze nie ma naturalnych sposobow :(. Dzieki i pozdrowienia dla wszystkich

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • jeju Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbować można brać magnez podobno wydłuża fazę lutealną ale jak nie zadziała, no to nie wiem.

Florka lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dozloze ziola sroki nr 3 ... jak to nie pomoze to pierdziele wszystko i bede liczyla albo na cud albo na medycyne konwencjonalna........

u5cvp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Aga bralam donga dwa cykle teraz tez, badalam progesteron kilka mies temu byl ok, nie robilam testu ciazowego, winko zaczelam pic ale mialam dwa dni przerwy :P migdalow i orzechow nie moge jesc.

Zobacze jak jutro temperatura moze zrobie test. W koncu mam ich dziesiąt

Opu a miałaś monitoring, spr sobie wielkość endo? Skąd wiesz, że zioła nie działają? Że nie działa dong?? Wykres masz ładny, jest owu więc wszytsko działa wg mnie :)

Progesteron ok - czyli jaki wynik?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Hej dziewczynki, byłam na monicie(11dc) po clo i niestety nie ma pęcherzyków, pytanie teraz czy jest sens podjadać donga przez te kilka dni, bo 16dc mam brać duphaston i następny cykl ma być 2x1 clo. Ogólnie poszłabym tylko w donga ale wtedy nie będę mogła na monit chodzić, więc mam clo i chcę ujrzeć choć jednego pęcherzyka to będę spokojniejsza.

Myślę, że skoro clo nie pomogło to i dong nie da rady. Ale kto nie próbuje ten nie ma :)
    A jakiej wielkości były pęcherzyki?

Natka098 lubi tę wiadomość

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ