Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet
    Postów: 2171 4229

    Wysłany: 11 marca 2014, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;-) zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4 :D Chyba witaminki z jodem pomogły... teraz będę wcierać płyn lugola :)

    pozostałe wyniki:
    ft3 3,15 pg/ml (norma 2.00-5.00)
    ft4 13,82 pmol/l (norma 12.00-22.00)
    anty-TPO 27 IU/ml (norma 0-35)

    są ok?

    jeju lubi tę wiadomość

    Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2014, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    witam ;-) zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4 :D Chyba witaminki z jodem pomogły... teraz będę wcierać płyn lugola :)

    pozostałe wyniki:
    ft3 3,15 pg/ml (norma 2.00-5.00)
    ft4 13,82 pmol/l (norma 12.00-22.00)
    anty-TPO 27 IU/ml (norma 0-35)

    są ok?
    OK :)

    kiti lubi tę wiadomość

  • lithe123 Autorytet
    Postów: 883 451

    Wysłany: 11 marca 2014, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    witam ;-) zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4 :D Chyba witaminki z jodem pomogły... teraz będę wcierać płyn lugola :)

    pozostałe wyniki:
    ft3 3,15 pg/ml (norma 2.00-5.00)
    ft4 13,82 pmol/l (norma 12.00-22.00)
    anty-TPO 27 IU/ml (norma 0-35)

    są ok?
    Echh zazdroszczę spadku TSH...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:22

    kiti, jeju lubią tę wiadomość

    l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Dora88 Przyjaciółka
    Postów: 149 47

    Wysłany: 11 marca 2014, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dora a lh i fsh badałaś? Może warto wybrać się do jakiejś klinki? Czy już byłas?
    A mozna tu dodawac na forum zalaczniki jesli tak to jak moge to zrobic???
    To podrzuce moje wyniki...

    weronika86 lubi tę wiadomość

    Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 11 marca 2014, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć na image/albo fotosika i podaj linka :)
    Innych sposobów nie znam :P

    jeju lubi tę wiadomość

  • eweline Koleżanka
    Postów: 90 15

    Wysłany: 11 marca 2014, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mierze temperature.Wiekszosc cykli mam owulacyjnych. 06.2012 odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od tej pory mesza mi sie w organixmie. Donga kupiłam bo chcę spróbować na naturalnym cyklu. Przez ostatnie 5 mies byłam stymulowana femarą. Wcześniej 5 mies brałam cyclo progonova. Przy femarze pęcherzyki rosły pekały same ale ciąży brak.Dziwne jest to ze robiły sobie przerwy w rośnieciu tzn było 15 mm a za 2 dni 16 a potem power i dorastały do 21 pekały. Nie wiem co jest nie tak

    eweline
  • eweline Koleżanka
    Postów: 90 15

    Wysłany: 11 marca 2014, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora88 wrote:
    580a42924839d1e4fb77a6bafb1c2048.png
    nie mam pcos
    nie mam tarczycy hormony w normie
    otyla tez nie jestem
    lekarze nie wiedzą dlaczego nie mam
    a z dongiem spróbuję w końcu nic nie ryzykuje
    cześc dora a czy próbowałaś czegos na stymulacje owulacji??? clo, Femara?

    eweline
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    No niestety pewnosci ze byly owulacyjne nie mam. W tym cyklu pierwszy raz robie monitoring ale niestety zaczelam dopiero w 11 dc, moze troche za wczesnie... tak mysle o tych ziolach sroki czy to moze wlasnie poprzez nie bedzie owulacja pozniej, cykl sie troche wydluzy... moze rzeczywiscie wczesniej nie bylo owulacji
    W takim razie sprobuje ten dng quai ale moze od nastepnego cyklu bo teraz juz mam tyle tych witamin

    Zaczelas monitoring dobrze, bo logicznie przy 28dniowym cyklu tak powinnas zaczac. Moim zdaniem albo byly bezowulacyjne, albo faktcznie cos sie przesunelo, albo masz pozniejsze owulki i problem z progesteronem, za krotka fl. Bez temperatur nawet nie ebdziesz w stanie sprawdzic jak dluga masz fl, szkoda ze nie mierzysz. Kejti ten dong quai co podajesz linka jest dobry. Nie tweirdze, ze ten co masz jest zly, tylko nie spotkalam sie z takim.

    Ania a o co chcesz zapytac dokladnie, bo nie kumam? w dwoch jest piekna owulka :) moim zdaniem jeszcze jutro podskoczy.

    U mnie niestety nadal niska w ciagu dnia. Spalam pol dnia, jestem zmeczona na maxa :(

    Dora cos musi byc nie tak przy taKICH cyklach. Mozesz wpiosac tutaj twoje wyniki? dong nie zaszkodzi, dla mnie to prolaktyna albo ukryte pcos albo nadnercza, albo subkliniczna niedoczynnosc. Pokaz nam kochana wyniki, niektorzy lekarze, 4,0 tsh uwazaja za norme. Bylas tylko u gina czy u endo tez? napewno sa to problemy gruczolow wydzielania wewnetrznego.

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora88 wrote:
    A mozna tu dodawac na forum zalaczniki jesli tak to jak moge to zrobic???
    To podrzuce moje wyniki...
    lub recznie przepisac.

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweline wrote:
    cześc dora a czy próbowałaś czegos na stymulacje owulacji??? clo, Femara?

    eweline dong tez stymuluje ale naturalnie, nie jestem zwolenniczka lekow na stymulacje, one za wszelka cene probuja uzyskac ciaze zamiast stabilnie wukurowac mame to obciaza ja jeszcze dzieckiem...niestety musimy naturalnie wyrownac nasze problemy, bo mamy byc zdrowe jak dzidia sie urodzi a nie calkowicie wydymac nasz organizm...kto bedzie sie wtedy cieszyl dzieckiem, jak bedziemy czuly sie jak smieci?

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    witam ;-) zbadałam dzisiaj tsh i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bo spadło z 2,4 do 1,4 :D Chyba witaminki z jodem pomogły... teraz będę wcierać płyn lugola :)

    pozostałe wyniki:
    ft3 3,15 pg/ml (norma 2.00-5.00)
    ft4 13,82 pmol/l (norma 12.00-22.00)
    anty-TPO 27 IU/ml (norma 0-35)

    są ok?

    Moim zdaniem super, kontroluj tsh co kilka miesiecy ale nie kupuj plynu lugola bo ona ma silne dzialanie, jesli witaminy z jodem zadzialalay- bierz je. U mnie witaminy z kelpem wogole nic nie ruszyly. Moim zdaniem idealne tsh do ciazy :)

    kiti lubi tę wiadomość

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Zaczelas monitoring dobrze, bo logicznie przy 28dniowym cyklu tak powinnas zaczac. Moim zdaniem albo byly bezowulacyjne, albo faktcznie cos sie przesunelo, albo masz pozniejsze owulki i problem z progesteronem, za krotka fl. Bez temperatur nawet nie ebdziesz w stanie sprawdzic jak dluga masz fl, szkoda ze nie mierzysz. Kejti ten dong quai co podajesz linka jest dobry. Nie tweirdze, ze ten co masz jest zly, tylko nie spotkalam sie z takim..
    Temperature mierze. Faza lutealna wychodzi mi tak po 11 dni. Nie wiem jak bylo wczesniej bo nie mierzylam tempki. Dong quaia jeszcze nie mam. Dzis zamowilam ten z linka apteki doz. W piatek ide jeszcze do gina sprawdzic co z tym pecherzykiem :-)

    jeju lubi tę wiadomość

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Temperature mierze. Faza lutealna wychodzi mi tak po 11 dni. Nie wiem jak bylo wczesniej bo nie mierzylam tempki. Dong quaia jeszcze nie mam. Dzis zamowilam ten z linka apteki doz. W piatek ide jeszcze do gina sprawdzic co z tym pecherzykiem :-)


    idz idz, trzymam kciuki :) dopiero zauwazylam ze masz tempki, pokielbasilo mi sie z kims innym :)

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ania a o co chcesz zapytac dokladnie, bo nie kumam? w dwoch jest piekna owulka :) moim zdaniem jeszcze jutro podskoczy.

    U mnie niestety nadal niska w ciagu dnia. Spalam pol dnia, jestem zmeczona na maxa :(

    Wlasnie chcialam sie utwierdzic bo u Ciebie tez poszla do gory,a mowisz ze u Ciebie owu nie bylo i zglupiala ja :D

    weronika86, jeju lubią tę wiadomość

  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    idz idz, trzymam kciuki :) dopiero zauwazylam ze masz tempki, pokielbasilo mi sie z kims innym :)
    Hehe spoko :-). Dzieki za pomoc <3
    Ale znalazlam gdzies na watku ze po bromku cykle sa dluzsze. Nie wiem czy to ma jakis wplyw na owulke. Ja zaczelam brac bromka od 11 dc, to chyba jeszcze jednak za wczesnie na to zeby mial wplyw na cykl

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Wlasnie chcialam sie utwierdzic bo u Ciebie tez poszla do gory,a mowisz ze u Ciebie owu nie bylo i zglupiala ja :D

    Aha to o to ci chodzi? u ciebie taki skok to norma u mnie skok jest zawsze wielki, nie spina sie tempka. Skok zazwyczaj mam z 35.7-35.8 az na 36.6-37.8 stad wiem ze to nie owulka :) i tempka w ciagu dnia dzisiaj nadal niska, takze na pewno nie bylo jeszcze.

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie jesli bazuje na info z poprzednich moich cykli ale zauwazylam ze jednak kazdy z moich cykli jest inny- jakby organizm po malutkich krokach sie normalizowal...moze 22hrs obnizonej tempki bylo za krotko na zaplodnienie? od ostatniego cyklu mam 3 dni niskiej tempki..widac cos sie reguluje...od przedwczoraj muli mnie w brzuchu miesiaczkowo tak samo bylo w ostatnim cyklu, dlatego podejrzewam ovu jutro wieczorem dopiero.

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zostalam ciocia u tej z nielubianej szwagierki..

    weronika86, jeju lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to miałam w dzien pozytywnego testu mega bole owulacyjne i takie uczucie jakby mi sie cos cieplego rozlewalo po brzuchy, i na nastepny dzien dopiero spadek

    jeju lubi tę wiadomość

  • eweline Koleżanka
    Postów: 90 15

    Wysłany: 11 marca 2014, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika masz rację ja jak Ci pisałam próbowałam ju z chemii róznej ale mam juz dość więc postanowiłam naturalnych metod spróbować a pytam z ciekawości bo wiem ze tez niektórym dziewczynom leki pomagaja i zachodza w ciążę bo czasem niewiele trzeba aby szczęściu dopomóc. Pytałas o tempke w tym cyklu jeszcze nie mierzyłam zaczne ale wszystkie poprzednie cykle mierze z tym ze na ovu zapisuje dopiero 3 cykl. w maju 2012 miałam ciążę biochemiczna na naturalnym cyklu potem zaczełam eksperymentować z lekami i jak do tej pory nic

    eweline
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego