WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę o zrobieniu AMH, ale na razie parę cykli poczekam.....
Ciekawi mnie Nalunia jak u Ciebie wyjdzie usg nadnerczy, ja tez mam podwyższony 17 OH pgr!!!! Podobny do Twojego, ten co podałaś pod wykresem w opisie. Co mówiła o tym Twoja endo, z czym to może być związane., czy trzeba powtórzyć badanie?
Co u reszty Dziewczyn???? Ja póki co dalej na etapie starań.
-
chodzę do dwóch endo i każda powiedziała tylko że jest trochę za wysoki i jedna wyslała mnie na usg i idę w przyszłym tygodniu u mnie akurat podwyższone 17OH-progesteron nie wskazuje na PCO - zawsze mam 1 pęcherzyk max 2 na USG
acha i kazała zrobić też krzywą cukrową i insulinową 3-punktową - jutro idęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:40
-
Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy się leczy i o czym może świadczyć - tyle co wyczytałam coś na google, ale wiadomo że każdy przypadek jest innny, Agnella byłaś u endo z wynikiem 17 OH?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:22
-
Nalunia, nie byłam, chcę sobie jeszcze dorobić androstedion. I wtedy pójdę. Czytałam na necie różne info, dziewczyny miały badanie 17 OH pgr po obciążeniu ACTH, że świadczy o chorobie nadnerczy itp. Że często się bierze do tego steryd Pabi dexam,a boję się takich silnych leków, bo to w końcu steryd.
W jedną ciąże już zaszłam, ale nie wiem jaki miałam wtedy poziom 17 OH, bo nie robiłam badań.
-
nick nieaktualny
-
Nalunia, napisz po wizycie. Myślę, że u Ciebie wszystko ok, tylko ciekawa jestem co lekarz powiedział
Hiacynta, zioła nie mają długiej gwarancji, pamiętam jak piłam swego czasu pokrzywę, też chyba we wrześniu 2014 i chciałam do niej teraz wrócić - spojrzałam na datę spożycia - już po terminie, zaszkodzić nie zaszkodzą, ale czy będzie działały.
Słyszałam wiele dobrego o tej mieszance nr 3. Sama chyba spróbuję i jutro polecę do zielarskiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:07
-
Agnella całe szczęście nadnercza na usg są ok, wizytę u endo mam pod koniec miesiąca i zobaczy co dalej:) daj znać jak u Ciebie
Agnella lubi tę wiadomość
-
Super, tak myślałam Pewnie ulgę poczułaś
Też mnie to pocieszyło, bo czytałam na necie, na forach, że dziewczyny miały podobny wynik jak my i nadnercza ok były, potem w ciążę zachodziły. Tylko te co bardzo wysokie, zawyżone 17 OH miały to coś było na rzeczy.
Ok, nie ma sprawy będę Ci pisać
-
no pewnie że pocieszyło ale z drugiej strony znów nie znaleziona była przyczyna że dalej nie ma fasolki , oh to dobrze nam to wróży czekam naa wiesci
Agnella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nalunia, a ile się starasz? Ja o pierwszą ciąże starałam się ok 9-10 miesięcy.
Niemało. Może psychika u Ciebie też działa, bo zaszłam w ciąże zupełnie się nie spodziewając, kiedy wszystko olałam. Tylko niestety, w 6 miesiącu synek umarł. Także dziecka jeszcze tez nie mam w domu.
A teraz strasznie się stresuję i wszystko nie idzie tak jak powinno.
Zobaczysz, niedługo doczekasz swojej fasoleczki!!!!
Hiacynta, pierwszy raz słyszę, aby w Dongu był żeń szeń. Tam jest estrogen roślinny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:32
-
mierzę tempkę i celujemy 5 cykli, a nie zabezpieczamy się z mężem około 8 miesięcy. Generalnie nigdy nie miałam regularnych cykli, dłuugie przerwy pomiędzy, także spodziewałam się że nie będzie kolorowo zaczynam monitoring od tego cyklu więc zobaczymy co w trawie piszczy, powodzenia )
-
Hiacynta, Dong to Dong. Po prostu takie zioło
Agnella! kciukam za Ciebie. Spokój Cię ratuje
spróbuj tej mieszanki nr 3, jak nie masz sporych problemów typu drożność, itp to może akurat.
A gdzie KisSzilva?Agnella lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousse, fajnie, że jesteś
Co u Ciebie, czytałam u Ciebie z tą drożnością, ale na szczęście jest po prawej str ok, super !!!!
Jak starania?
U mnie jakaś masakra, namieszałam sobie hormonami. Przed wylotem na urlop wzięłam tabsy na przesunięcie okresu. Teraz jak okres przyszedł po tych tabsach, duphek od 16dc do 25 i okresu ani widu ani słychu, zawsze dostawałam po 3 dniach, atu już tydzień minął. Na pewno i na 200% to nie ciąża:-( Ciekawe co może być przyczyną....
Nie chcę mi się do ginki iść, chyba za 2 dni wezmę luteinę na 5 dni. Nigdy tak nie miałam, żeby po duphastonie nieprzyszła miesiączka. Jak zwykle jakieś przeszkody, ale trzeba dalej walczyć
-
Ale Ty mieszasz sobie z tymi hormonami kochana ;)do lekarza marsz, niech sprawdzi.
Hmm jak starania u mnie? W sumie nijak. Odpuściłam w tym cyklu zioła, dongi, borowiny. Nie mam siły, serio. Drożność niby jest, ale na drugim jest wodniak także nie za ciekawie. Za to szukam pracy nowej i szykuję się na wakacjeAgnella lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousse, ja też szukam nowej pracy. W lipcu mam wyjazd do Włoch. Myślę o dziecku, ale już nie tak intensywnie jak niedawno.
Cieszę się ogromnie z jednego, dziś przyszła @!!!
Yousse, Najważniejsze, że drożność jest
Rozumiem Cię doskonale....Ja w tym cyklu żadnych ziół, Dongów i soi, duphastonu czy luteiny nie będę brała....Jedynie kwasik i magnez, od razu jaką ulgę czuję. Bo im bardziej się staram, obkupię w suplementy to tym grzej idzie i więcej przeszkód napotykam.
-
nick nieaktualnyDziewczyny jutro jadę do sklepu zielarskiego muszę mieć skład mieszanki
Grzegorza Sroki nr 3 ma któraś zapisaną oryginalną ??
będę szukać ale wątek jest długi ...... sama już dawno temu tu przebywałam ...
miałam zioła ale kupiłam przez Allegro i nie jestem przekonana co do nich wole w sklepie zielarski m mam 100 % pewności -
nick nieaktualny/dziewczyy który jest skład orginalny :
I
Liść melisy 100
Ziele lebiodki 50
Kwiat rumianku 50
Ziele macierzanki 50
Liść pokrzywy 50
Ziele dziurawca 50
Ziele rdestu ptasiego 50
Owoc niepokalanka 50
II skład
lebiodka (oregano) { Origani Herba}