X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o zrobieniu AMH, ale na razie parę cykli poczekam.....
    Ciekawi mnie Nalunia jak u Ciebie wyjdzie usg nadnerczy, ja tez mam podwyższony 17 OH pgr!!!! Podobny do Twojego, ten co podałaś pod wykresem w opisie. Co mówiła o tym Twoja endo, z czym to może być związane., czy trzeba powtórzyć badanie?
    Co u reszty Dziewczyn???? Ja póki co dalej na etapie starań.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzę do dwóch endo i każda powiedziała tylko że jest trochę za wysoki i jedna wyslała mnie na usg i idę w przyszłym tygodniu ;) u mnie akurat podwyższone 17OH-progesteron nie wskazuje na PCO - zawsze mam 1 pęcherzyk max 2 na USG
    acha i kazała zrobić też krzywą cukrową i insulinową 3-punktową - jutro idę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:40

[img][/img]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, dzięki za info. A czy taki wyższy 17 OH pgr się leczy? Może utrudnić zajście w ciążę? O czym może się świadczyć? Ja słyszałam różne opinie, że to lekkie pco, bo mam owulacje, a tylko jajniki są czasami policystyczne.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy się leczy i o czym może świadczyć - tyle co wyczytałam coś na google, ale wiadomo że każdy przypadek jest innny, Agnella byłaś u endo z wynikiem 17 OH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:22

[img][/img]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, nie byłam, chcę sobie jeszcze dorobić androstedion. I wtedy pójdę. Czytałam na necie różne info, dziewczyny miały badanie 17 OH pgr po obciążeniu ACTH, że świadczy o chorobie nadnerczy itp. Że często się bierze do tego steryd Pabi dexam,a boję się takich silnych leków, bo to w końcu steryd.
    W jedną ciąże już zaszłam, ale nie wiem jaki miałam wtedy poziom 17 OH, bo nie robiłam badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie :
    chodzi mi o ziołą G. Sroki nr 3. mam je bo stosowałam w lipcu przed laparokopią 2014 . czy mogę nadal je stosowac czy kupic nowe ?? jaką date ważnosci mają takie ziołą ??

• Agnella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, napisz po wizycie. Myślę, że u Ciebie wszystko ok, tylko ciekawa jestem co lekarz powiedział :-)
    Hiacynta, zioła nie mają długiej gwarancji, pamiętam jak piłam swego czasu pokrzywę, też chyba we wrześniu 2014 i chciałam do niej teraz wrócić - spojrzałam na datę spożycia - już po terminie, zaszkodzić nie zaszkodzą, ale czy będzie działały.
    Słyszałam wiele dobrego o tej mieszance nr 3. Sama chyba spróbuję i jutro polecę do zielarskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:07

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella całe szczęście nadnercza na usg są ok, wizytę u endo mam pod koniec miesiąca i zobaczy co dalej:) daj znać jak u Ciebie :)

Agnella lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, tak myślałam :-) Pewnie ulgę poczułaś:-)
    Też mnie to pocieszyło, bo czytałam na necie, na forach, że dziewczyny miały podobny wynik jak my i nadnercza ok były, potem w ciążę zachodziły. Tylko te co bardzo wysokie, zawyżone 17 OH miały to coś było na rzeczy.
    Ok, nie ma sprawy będę Ci pisać :-)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie że pocieszyło ale z drugiej strony znów nie znaleziona była przyczyna że dalej nie ma fasolki :( , oh to dobrze nam to wróży :D czekam naa wiesci :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w dongu jest rzen szen? Czytałam ze to nie korzystnie wpływa na płodność i prowadzi do poronień

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, a ile się starasz? Ja o pierwszą ciąże starałam się ok 9-10 miesięcy.
    Niemało. Może psychika u Ciebie też działa, bo zaszłam w ciąże zupełnie się nie spodziewając, kiedy wszystko olałam. Tylko niestety, w 6 miesiącu synek umarł. Także dziecka jeszcze tez nie mam w domu.
    A teraz strasznie się stresuję i wszystko nie idzie tak jak powinno.
    Zobaczysz, niedługo doczekasz swojej fasoleczki!!!!:-)
    Hiacynta, pierwszy raz słyszę, aby w Dongu był żeń szeń. Tam jest estrogen roślinny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:32

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierzę tempkę i celujemy 5 cykli, a nie zabezpieczamy się z mężem około 8 miesięcy. Generalnie nigdy nie miałam regularnych cykli, dłuugie przerwy pomiędzy, także spodziewałam się że nie będzie kolorowo :( zaczynam monitoring od tego cyklu więc zobaczymy co w trawie piszczy, powodzenia :))

[img][/img]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, spokojnie, to nie tak znowuż długo. Na pewno się uda, zobaczysz :-)

Nalunia lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, Dong to Dong. Po prostu takie zioło :)

Agnella! kciukam za Ciebie. Spokój Cię ratuje ;)
    spróbuj tej mieszanki nr 3, jak nie masz sporych problemów typu drożność, itp to może akurat.

A gdzie KisSzilva?

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousse, fajnie, że jesteś :-)
    Co u Ciebie, czytałam u Ciebie z tą drożnością, ale na szczęście jest po prawej str ok, super :-) !!!!
    Jak starania?
    U mnie jakaś masakra, namieszałam sobie hormonami. Przed wylotem na urlop wzięłam tabsy na przesunięcie okresu. Teraz jak okres przyszedł po tych tabsach, duphek od 16dc do 25 i okresu ani widu ani słychu, zawsze dostawałam po 3 dniach, atu już tydzień minął. Na pewno i na 200% to nie ciąża:-( Ciekawe co może być przyczyną....
    Nie chcę mi się do ginki iść, chyba za 2 dni wezmę luteinę na 5 dni. Nigdy tak nie miałam, żeby po duphastonie nieprzyszła miesiączka. Jak zwykle jakieś przeszkody, ale trzeba dalej walczyć :-)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty mieszasz sobie z tymi hormonami kochana ;)do lekarza marsz, niech sprawdzi.

Hmm jak starania u mnie? W sumie nijak. Odpuściłam w tym cyklu zioła, dongi, borowiny. Nie mam siły, serio. Drożność niby jest, ale na drugim jest wodniak także nie za ciekawie. Za to szukam pracy nowej i szykuję się na wakacje :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousse, ja też szukam nowej pracy. W lipcu mam wyjazd do Włoch. Myślę o dziecku, ale już nie tak intensywnie jak niedawno.
    Cieszę się ogromnie z jednego, dziś przyszła @!!!
    Yousse, Najważniejsze, że drożność jest :-)
    Rozumiem Cię doskonale....Ja w tym cyklu żadnych ziół, Dongów i soi, duphastonu czy luteiny nie będę brała....Jedynie kwasik i magnez, od razu jaką ulgę czuję. Bo im bardziej się staram, obkupię w suplementy to tym grzej idzie i więcej przeszkód napotykam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro jadę do sklepu zielarskiego muszę mieć skład mieszanki
    Grzegorza Sroki nr 3 ma któraś zapisaną oryginalną ??

będę szukać ale wątek jest długi ...... sama już dawno temu tu przebywałam ...

miałam zioła ale kupiłam przez Allegro i nie jestem przekonana co do nich wole w sklepie zielarski m mam 100 % pewności

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /dziewczyy który jest skład orginalny :
    I
    Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

II skład
    lebiodka (oregano) { Origani Herba}
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae}
    macierzanka {Serpylli Herba}
    pokrzywa {Urticae Folium}
    dziurawiec {Herba Hyperici}
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis}
    ruta {Herba Rutae}
    nagietek {Calendulae flos}
    nostrzyk {Herba meliloti}

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ