X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Kochane pomóżcie !!!
    Dzisiaj 61 dc. Endo 5 mm, pecherzyki małe, żaden nie jest ani trochę większy. Fakt, że donga biorę dopiero od 4 dni i w niewielkiej dawce dlatego na efekty nie liczyłam.
    Gin przepisał CLO. 1 tabletka przez 3 dni - i oto moje pytanie- czy mogę to połączyć z Dongiem?
    Słonko ja bym nie łączyła.. możesz się przestymulować..

[img][/img]
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze bo właśnie zgłupiałam :/ Chyba na wszelki wypadek dam sobie spokój :/
    Za tydzień się okaże czy CLO coś pomogło ... Szkoda, że nie trafiłam na ten wątek miesiąc temu. Miałabym okazję przekonać się czy Dong dałby ze mną radę. A tak muszę spróbować z CLO bo mam wizytę za tydzień i gin chce zobaczyć czy pomoże :(

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, gratuluję:-)!!!!! Miło czyta się, że kolejnej dziewczynie się udało:-)
    Ja własnie wróciłam z urlopu z Egiptu, było super. Nabrałam dystansu i sił na kolejne starania:-)

ewwiel lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa spróbuj najpierw z samym dongiem, w większych dawkach. Dopiero potem clo. Clo upośledza endo, a Ty i tak masz maleńkie.

ewwiel GRATULACJE!!! <3 Ogromna radość!

ewwiel lubi tę wiadomość

• marti34 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy prosze o pomoc.

Przegiełam z Dongiem i nie wiem co teraz robic.

2 dni brałam po 2, potem 1 dzień 3, a jak nie czułam jajników - zaczełam brac 2x2. Ale zagalopowałam sie i brałam tak przez 7 dni. Owulki nie ma (nie ma skoku tempki) jajniki bolą. Odstawic kompletnie, czy brac po 1 kapsułce?

Dziekuje z góry za pomoc.

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 9 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

mam pytanie czy zioła O. Sroki na II fazę cyklu należy brać do pierwszego dnia następnego cyklu czy wcześniej odstawić??

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti34, najbezpieczniej byłoby podejrzeć na usg co się tam u Ciebie dzieje a pózniej decydować.

Lusia_BB, ja piłam te ziołka od skoku tem do końca cyklu. W kolejnym cyklu tak samo, czyli połam je tylko w trakcie II fazy cyklu.

Dziewczyny dziękuję :-) Cieszę się, że po tylu przejściach w końcu sie udało, ale też drżę czy wszystko będzie dobrze. Uspokoje sie chyba dopiero jak usłyszę serduszko. :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel, bardzo dziękuję za odpowiedź i gratuluję

ewwiel lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, pewnie nie spodziewałaś się teraz ciąży :-) A tu jaka piękna Kinder niespodzianka :-) Na pewno będzie dobrze :-)
    Ewwiel, teraz byłaś tylko na ziółkach? Ja nie wiem jak w tym cyklu, pewnie nici, ale od następnego ziółka na I fazę będą i Dong ponownie próbuję.

ewwiel lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane!

Powracam do Was. Widzę dużo nowych staraczek.

06.01.2015 urodził się Konrad :-)Po trzech latach starań! Nasz cud się ziścił

Puki co karmie piersią i @ jeszcze nie miałam.

Yousee, ewwiel lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Witam Was Kochane!

Powracam do Was. Widzę dużo nowych staraczek.

06.01.2015 urodził się Konrad :-)Po trzech latach starań! Nasz cud się ziścił

Puki co karmie piersią i @ jeszcze nie miałam.
    Super Doris :) gratuluję.

Borowina to też na razie moja dobra kumpela, ale zobaczymy z jakim skutkiem ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny tak przeglądam to forum i zaciekawiła mnie kwestia tamponów borowinowych czy któraś z Was może napisać coś więcej na ten temat czy robicie je same w domu w jakim dniu cyklu itp
    Z mężem staramy się od 4 lat obecnie jestem drugi cykl na clo i w końcu mam owulacje wcześniej prawdopodobnie nie miałam
    W maju zaczynamy tez pic mleczko pszczele które podobno daje super efekty ale bardzo cieżko je dostać nam na szczęście udało się wybłagał pszczelarza z okolicy żeby wydobył nam mleczko na kuracje. Zanim jednak mleczko to próbujemy wszystkiego co się da bo daliśmy sobie czas do września potem myślimy o in vitro

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluje :-) Ciesz się każdą chwilą z Maleństwem, bo czas tak szybko leci, że ani się nie obejrzysz a to już duży chłopczyk będzie :-)

Angella, zgadza się, jedyne co brałam to Donga :-) po skoku temp dorzuciłam luteine (tak na wszelki wypadek na nic właściwie nie licząc). Szczerze mówiąc to straciłam nadzieję na ciążę, od czasu operacji nawet zapomniałam o łykaniu kwasu foliowego :-) Dong był brany tak ooo, żeby uniknąć meeega długich cykli bezowulacyjnych. Mąż mi wyjechał 1,5 dnia przed owu :-) Aaa i jeszcze od grudnia nosiłam wkładki PIOKAL. Gdyby nie obserwacja organizmu, którą praktykowałam od wielu lat, to nie spodziewałabym się ciąży. Zauważyłam, że moja szyjka i śluz nie zmieniają się na "przedmiesiaczkowe" i pełna obaw zrobiłam test, żeby móc spokojnie czekać na @. A tu niespodzinka :-) Bardzo miła :-)

Lusia_BB, Agnella lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dawno mnie tu nie było zaraz po Laparoskoii znikłam na 8 miechów :P

Skończyłam leczenie vissane 2 miesiące temu i po paru dniach od odstawienia powinnam dostać @ ale ja czekam juz 2 miesiace i nadal nie mam okresu ;/

wywołałam teraz @ luteiną i czekam na efekty luknijcie na mój bardzo długi wykres 200 ponad DC :P i poradźcie co mam myślec i może ktos mi powie skąd u mnie takie wysokie temp ?? nigdy nie miałam takich temp zwykle do 36.0 powyżej to był cud ...czy to efekt leczenia?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, to super wyszło :-) Luteina na pewno nie zaszkodzi.
    A jaka jest szyjka przed ciotką? Zniżą się? I twarda jest? A w ciąży?

ewwiel lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Ewwiel, to super wyszło :-) Luteina na pewno nie zaszkodzi.
    A jaka jest szyjka przed ciotką? Zniżą się? I twarda jest? A w ciąży?
    U mnie zwykle kilka dni przed zaczynala przypominać ta z dni plodnych, czyli szła w gore, stawala się miekka i im bliżej @ tym bardziej otwarta. Śluz tez przed samą miesiączka byl rozciagliwy jak w dni płodne a później w tym śluzie pojawialy się pierwsze niteczki krwi. Teraz nic takiego się nie działo. Śluz miałam ciągle lepki a szyjkę dluga, twarda i zamknieta. Reszta objawów byla jak na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 07:20

Agnella lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, teraz sama będę przed każda miesiączką sprawdzać szyjkę :-) A objawami jak na @ to normalne, też tak miałam w ciąży. Brzuch bolał.
    Matko, jakbym chciała, aby niedługo się udało :-) Jak nie teraz to może w kwietniu, na moje 30 te urodziny :-)Marzenie :-)
    Ja pamiętam jak dwa lata temu się dowiedziałam, ze jestem w ciąży, w marcu. Też w szoku byłam. Ale byłabym szczęśliwa, gdyby niedługo dwie kreski ujrzała na teściorze!!!

ewwiel lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka czy któraś z Was po stosowaniu tej borowiny zaszła w ciążę ? Ja od następnego cyklu chcę zacząć ich używać i mam nadzieję że pomogą

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że zapomniałyście o mnie ;p to chociaż trzymajcie kciuki czekam na wynik BETY Hcg
    pozdrawiam

ewwiel, JusWik lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Widzę że zapomniałyście o mnie ;p to chociaż trzymajcie kciuki czekam na wynik BETY Hcg
    pozdrawiam
    Hej nikt nie zpaomniał o Tobie kochana :) widzę że 13 piątek Ci służy i GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :*************************** :))))))))))))))))))))))))))) bardzo lubię jak jest zielono na wykresie :))))

JusWik lubi tę wiadomość

[img][/img]
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ