X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Widzę że zapomniałyście o mnie ;p to chociaż trzymajcie kciuki czekam na wynik BETY Hcg
    pozdrawiam
    Kochana, gratuluję z całego serca :-) Dzielnie walczyłaś :-) i w końcu się udało :-) Cieszę się, że nasze terminy porodów będą zbliżone :-) Trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy :-*

JusWik lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki to i ja się wam pochwalę. Jest druga "złota" kreseczka. Narazie nie cieszę się jeszcze i czekam parę dni na rozwój sytuacji- oby było wszystko ok.
    Piszę bo wiem że takie wiadomości starasznie pokrzepiają :) <3

ewwiel, hiacynta99 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, po cichutku gratuluje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel i hiacynta - gratuluję ;) <3 <3

ewwiel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wrócić do ziół. Ale nie miałam szans bo juz zaszłam a miałam przyszykowanego donga

ewwiel lubi tę wiadomość

• koko Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Chciałam sie pochwalić ze i mnie sie udało teraz jestem w 21tc. Udało się w cyklu z dong quai + byłam na masażu akupresury metoda ingham:) Oczywiście mierzyłam temperaturę i wykres był dla mnie dość niejednoznaczny a i objawy śluzu przysporzyły mi kłopotu - bo były jak dla mnie trudne do określenia. Takze zaszłam mimo późniejszej owulacji i kiepskiego wykresu. Nie załamujcie sie! Trzeba walczy o własne szczęście ale bez niepotrzebnego stresu wokół tematu:) Swoje musiałam odczekać, przeżyć nie lada rozczarowanie ale teraz liczę na to ze los w końcu mi to wynagrodzi. Mam nadzieje ze wszytko dobrze sie dla mnie zakończy :) Wam życzę owocnych starań! Kazdy zasługuje na swoje małe szczęście w brzuszku:)

Ciągle uczę się cierpliwości - to chyba dobry wstęp do macierzyństwa...
    1c803ef691.png
  • marti34 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dongu tez zaszłam. Jednak po rak kolejny poroniłam. Dong wiec pomaga w zajsciu, jednak nie gwarantuje utrzymania :(

Wam zycze powodzenia, bo dla mnie nie ma szans :(

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 23 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie: czy podczas karmienia piersią można pić zioła ojca sroki nr 3??

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • kajko278 Nowa

Wysłany: 24 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! No to ja też napiszę jak to u mnie było. Obecnie jestem w 22tc bliźniaczej.Będzie dwóch chłopaków :-). W ciążę zaszłam w drugim cyklu z ziółkami o.Sroki mieszanka nr3. Polecam gorąco wszystkim kobietom które się starają o malucha. EFEKT GWARANTOWANY !!! Pozdrawiam!

Nina, Yousee, Erl lubią tę wiadomość

1 cykl z castagnusem i ziołami o.Sroki nr 3
    fc130dbaf62585287bd8335a90f78aea.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti34 wrote:
    Ja po dongu tez zaszłam. Jednak po rak kolejny poroniłam. Dong wiec pomaga w zajsciu, jednak nie gwarantuje utrzymania :(

Wam zycze powodzenia, bo dla mnie nie ma szans :(

Marti, to zdiagnozuj to, może po prostu za mało progesteronu i pomoże luteina. Skoro udaje się zachodzić to teraz trzeba zrobić badania i ustalić dlaczego się nie utrzymać.
    trzymam kciuki

aga.just lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, czy któraś łączyła ziółka nr 3 z bromergonem ? W tym cyklu brałam tez donga i Bromergon chcę zacząc dziś od 1/4 tabletki pozniej 1/2 i po jakims czasie całą ( tak endo zaleciła)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki!
    Mam do Was pytanko, nie mam kiedy czytać wątek od początku, więc proszę Was o radę. Chciałabym zacząć pić jakies ziółka na zrosty, czy jest coś jeszcze oprócz mieszanki nr 1 ojca Klimuszki? czy któraś z Was je piła i pomogły???

Napiszcie mi proszę jeszcze o tym Dongu, na co się go stosuje i gdzie można kupić? bo widzę, że coraz więcej zaczyna go stosować.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
    No i gratuluje wszystkim zafasolkowanym :) dajecie nadzieję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam do was :( poroniłam w 5 tyg. :(:(:(:(

tydzień temu się to stało obecnie czekam na @ bo skończyły mi się plamienia po poronieniu i łyżeczkowaniu .....

W pierwszym nowym cyklu startuje od donga .....

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie mi przykro kochana... :(((((( :*

[img][/img]
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja też się zastanawiam nad ziółkami. Pierwszy rok starań nie chciałam próbować różnych specyfików, bo miałam nadzieję, że jednak uda się bez wspomagaczy, a poza tym obawiałam się, że mogę rozregulować hormony lub zafałszować ich wynik. Niby wszystko u mnie w porządku, ale w ciążę nie zachodzę już 17 cs. Próbowałam mleczko pszczele (ale tylko 1 cykl, powinno się go powtórzyć), a teraz myślę o tych ziołach...

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Tulipanka , myślę że zioła nie zaszkodzą a pomogą;) jak wysokie masz AMH?

[img][/img]
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH to 6. Cykle mam regularne, wykresy prawidłowe, na USG pęcherzyki dojrzewają, ale chyba nie pękają... :( Najgorzej, że każdy cykl to caaaaały miesiąc...:) Dzięki za info.

Tuli
    Córcia ur 11.2019
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8,5 ale lekarze nie zwracali na to większej uwagi widząc wynik. Co Tobie mówili jak zobaczyli 6? postawili diagnozę?

[img][/img]
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie lekarz jak zobaczył wynik, to powiedział, że nie jest źle, lepiej, jak jest wysoki niż jak miałby być za niski (norma jest między 1,5 a 3, bo to w różnych jednostkach się podaje). Diagnozy nie mam, niby wszystko wygląda w porządku, mąż też zdrowy. I przy tych USG, które miałam, to pęcherzyki dominujące były w normie, endometrium tez ok. Jeszcze mnie czeka HSG i ew. laparosopia. A Ty masz jakąś diagnozę?

Tuli
    Córcia ur 11.2019
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po zrobieniu chyba wszystkich mozliwych hormonow i innych badań dostałam bromka na prolaktynę i to wszystko, po 3-4 cyklach dostanę CLO na owulkę a jak narazie sam monitoring cyklu. mojej endo nie podoba się 17-oh progesteron więc idę na usg jamy brzusznej żeby sprawdzić nadnercza :) w tym miesiącu męża wysyłam na badanie żołnierzyków :)

[img][/img]
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ