WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane Zielary!
Chciałam się Was poradzić. Otóż z moich wyników badań wynika,że mam niski poziom estradiolu(poniżej normy). Gin na razie nic mi nie przepisał. Czy jest jakiś naturalny specyfik, który choć odrobinę wspomoże produkcję estrogenów? Soja,Dong a może zioła? Wybaczcie moją niewiedzę,jestem początkująca w tym temacie -
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:hej Zielary
wszystkie zaginęły ?ewwiel lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Tydzień temu podczas usg usłyszałam taki tekst : A co Pani ma w domu? (a ja, ze dziewczynke), bo na razie to tu chłopca nie widzę... Zobaczymy co mi powie na kolejnym usg Mąż marzy o synku a mi wszystko jedno. Dla dziewczynki mam cala wyprawke po Nadii, wiec byłoby łatwiej
Anatolka, Yousee lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczynki słuchajcie, w czasie ciąży brałam dopochwowo te chińskie tabletki gong jing. oczywiscie nie wiedzialam wtedy ze jestem w ciazy poniewaz plamienie wystapilo, a ja pomylilam je z okresem. bralam te tabletki, a teraz sie strasznie boje. na usg niby wszytsko jest w porzadku, ale nie wiem no.. mogly te tabletki zaszkodzic? niby to na ziolach..
-
Cześć Zielarki, co u Was?
Ewwiel jak się czujesz? Dziewczynka czy chłopczyk, ważne, że zdrowe
Kiss, a ja Ty się czujesz:-)?
Nalunia, jak starania, na razie bez leków i wspomagaczy? Kup sobie Inofolik!!!! Zaraz napisze, o co z nim chodzi
U mnie po staremu. Wybrałam się tylko do ginekolog, zajmującą się niepłodnością. Na razie mam bez leków się starać, z hormonów nie wygląda jej na pco, ale z usg - policystyczne jajniki. Kazała brać Inofolic, 2 razy dzienne. Podobno pomaga przy pco, wspomaga owulacje, działa podobnie jak metformina. Dopiero zaczynam to pić. A do lekarza poszłam, ponieważ, dostałam okres po 2 tygodniach od ostatniego, w 18 dc.
Kazała mi zrobić parę badań hormonów i zobaczymy. Oby ciąża była w tym roku, o niczym innym nie marzę, niczego innego nie pragnę.
-
Olencjo włosomaniaczko, no pewnie. Co u Ciebie?
Odebrałam dziś wyniki z 4 dc i moje FSH 5,75. To jest naturalny cykl, fakt, że okres przyszedł w 18-19dc, ale gin mówiła, że to na pewno okres, a nie plamienie i mam robić badania. A jak robiłam w lutym FSH, w cyklu po braniu leków, po braniu clo i duphka na wywołanie....wyszło 7,2. Które jest prawidłowe? Czy leki brane cykl wcześniej wpływają na wynik?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 15:58
-
hej dziewczyny, Agnella niestety jestem na wspomagaczach - bromek 3 miesiąc zaczynam i od 3 dni metforminę biorę + antybiotyk na bakterię eh.. ja już inofem piję miesiąc :D:D A odnośnie Twojego FSH to ono się waha i mi endo mówiła że może zależeć od brania dupka lub luteiny .. ile w tym prawdy to nie wiem trzymam kciuki
-
Nalunia, ciekawe tylko którym FSH się sugerować. Wydaję mi się, że cyklem naturalnym, bo jednak z duphkiem to jest sztuczny. Jutro mam 5 dc, badania chyba najlepiej zrobić do 3dc???? Bo chciałbym jeszcze LH dorobić, może nawet znowu FSH. Wiem, szurnięta jestem na maksa z tymi hormonami.
Nalunia, trzeba czasu, aby organizm, cykl przyzwyczaił się do leków i suplementów. Najważniejsze, że pod fachową opieką jesteś. Dobrze, że pijesz Inofem. Tu minimum 3 miesiące trzeba.
Doczekamy się swoich maluszków, spokojnie
-
Agnella oznaczać można do 5dc ważne żeby od 3-5dc - szczerze ja oznaczałam nawet w 6 raz i było oki a i jeśli oznaczasz fsh i lh to dobrze byłoby żeby to było przy jednym pobraniu bo jednak z dnia na dzień hormony się zmieniają - przyda się do porównania stosunku lf/fsh
Agnella lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:hej Yousee:) po hsg myslalm ze zajde ale pewnie tak sie nie stanie takze jestem na etapie szukania lekarza bo do tej mojej terminy sa na pazdziernik...................
olusia a nie myślałaś o klinice ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 13:53