WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:no wlasnie,to bylaby masakra
Nie ma co zakladac najgorszego ale masz ksiazkowo wygladajace cykle, drozne jajowody (choc tak naprawde nie wiadomo do konca jakie byly po hsg, kotrast mogl je lekko przetkac, przeplukac), 15cs za soba, obnizana prl a ciazy brak. Czas najwyzszy zaczac szukac przyczyn braku ciazy.
Z LUFem mozna sobie spokojnie poradzic pregnyl, ovitrelle, choragon, gonapeptyl - to sa leki pomagajace w pekaniu pecherzykow do wyboru do koloru. -
Anatolka, moja koleżanka ma taka sytuacje, ze niby wszystko u niej ok. Poznalysmy się właśnie na hsg. Ona miała wynik idealny a ja wychodzilam zalamana, ze mam będę jajowod niedrozny. Nasi mężowie maja wyniki bardzo podobne choć bliskie dobrej granicy normy. Ona ma hormony ok, ma owulacje, tylko jak to ujela lekarka napro niekiedy calkowicie nie pęka jej pęcherzyk. Prl po lekach ładnie obnizona. A u mnie wszystko odwrotnie. Hormony to masakra PCOS, niedrozny jajowod i wiele innych. Jedyne co u mnie jest ok to śluz a u koleżanki jest z tym problem, bo u niej sucho. A jak u Ciebie jest ze śluzem?
Agnella, pytasz czy widac? Widać i czuć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1a2cb780a36.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:13
hiacynta99, Agnella, Yousee, olencja, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
-
ewwiel wrote:Anatolka, moja koleżanka ma taka sytuacje, ze niby wszystko u niej ok. Poznalysmy się właśnie na hsg. Ona miała wynik idealny a ja wychodzilam zalamana, ze mam będę jajowod niedrozny. Nasi mężowie maja wyniki bardzo podobne choć bliskie dobrej granicy normy. Ona ma hormony ok, ma owulacje, tylko jak to ujela lekarka napro niekiedy calkowicie nie pęka jej pęcherzyk. Prl po lekach ładnie obnizona. A u mnie wszystko odwrotnie. Hormony to masakra PCOS, niedrozny jajowod i wiele innych. Jedyne co u mnie jest ok to śluz a u koleżanki jest z tym problem, bo u niej sucho. A jak u Ciebie jest ze śluzem?
Agnella, pytasz czy widac? Widać i czuć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1a2cb780a36.jpg
Ladny brzusio ja nie pisalam o sobie, pisalam do Olencji, bo napisala wczesniej, ze podejrzewa LUF u siebie. -
nick nieaktualny
-
olencja wrote:a w klinice to wydam pieniadze ktore mam na mieszkanie i mnie wpierdziela w in vitro ktorego nie chce:/ chce znac przyczyne dlaczego ie moge zajsc:/ predzej do napro bym poszla niz do tamtych zdziercow:/
w sumie to raczej a nawet na pewno by Cię w ivf nie wpierdzielili bo to Twoja decyzja..
zresztą teraz to nawet te pary, ktore bardzo chcą ivf nie moga sie zalapac, bo jest nawał w klinikach przez new prezydenta..
w klinice placisz za wizyty ktore Cię interesuja jak podgladanie jajeczek
u mnie wizyta pierwsza 120zl kolejne 100, 70 czy 50 zależy ile razy jestes na podgladzie i w ogole zależy z czym przyszlas , wiec mysle ze cena przemyslana i taka sprawiedliwa.. a nie jak inni gin biora 250zł za glupie usg
olencja, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki jakie super brzuszki
Też zaczynam rozważać klinikę, ale nie wiem na jakiej można polegać w Krakowie.
Też nie chcę IVF, ale może by coś wymyślili.
Sama nie wiem, a czas ucieka. Mój gin niby wielki ordynator i inne pierdy śmierdy, ale czuję się olewana. A ja potrzebuję kogoś bardziej opiekuńczegoolencja lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Kis, Twój brzusio sporawy, ale bardzo kształtny i chyba za dużo nie przytyłaś co?
Wózek już mam, tydzień temu trafiła się okazja na OLX i kupiłam, a łózeczko to akutrat mąż rozłożył po Nadii i sprawdzaliśmy czy się nada (to łóżeczka pamięta jeszcze moje dzieciństwo), ale niestety zostało rozkręcone, bo ma powyłamywane szczebelki. Mam już załatwione inne, ale też używane. Niektóre mamy kompletują wyprawke pod koniec ciąży, ja zaczęłam tydzień temu, przejrzałam też ciuszki po Nadii i teraz wiem co jeszcze muszę dokupić. Chciałam wszytsko załatwić zanim zrobię się ociężała i zmęczona ciążą. Podobnie robiłam w pierwszej ciąży -
Yousee wrote:Dziewczynki jakie super brzuszki
Też zaczynam rozważać klinikę, ale nie wiem na jakiej można polegać w Krakowie.
Też nie chcę IVF, ale może by coś wymyślili.
Sama nie wiem, a czas ucieka. Mój gin niby wielki ordynator i inne pierdy śmierdy, ale czuję się olewana. A ja potrzebuję kogoś bardziej opiekuńczego
chodziłam do ordynatora ale on to tylko wziął mnie na 3 cykle na clo i odesłał do kliniki w sumie dobrze zrobił bo on jest od prowadzenia ciązy i takich tam.. a innych lekow nie dawał na stymulacje bo mowil ze Ci z kliniki maja z tym wiecej stycznosci
teraz wrocilam do niego z ciąza
w krk to chyba parens jest nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:53
-
kis wrote:chodziłam do ordynatora ale on to tylko wziął mnie na 3 cykle na clo i odesłał do kliniki w sumie dobrze zrobił bo on jest od prowadzenia ciązy i takich tam.. a innych lekow nie dawał na stymulacje bo mowil ze Ci z kliniki maja z tym wiecej stycznosci
w krk to chyba parens jest nie ?
Teraz walczę z torbielą, ale jakiegoś planu od niego to nie widzę."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
Dziewczyny, zdecydowalam ze ide na starynkiewicza do kliniki na nfz sprobowac. Maz pojeutrze bada kijanki z morfologia w novum w ramach darmowego programu na dzien ojca:D
moj sluz jest idealnie ksiazkowy w 10-14dc, do tego uzywamy conceive, takze nie tu problem lezy:/
No nic, jak sie dostane do kliniki to tam wszycho bedzie za freeee:DYousee, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, słodkie macie brzuszki i takie zgrabne. I tylko brzuszki u Was widać, tak to szczuplaski z Was. Pamiętam jak byłam w ciąży, jaki to był szczęśliwy okres, szczególnie na początku.
I zatęskniłam do brzuszka, mam nadzieję, że będzie mi dane jeszcze raz być w ciąży:-) Oby w tym roku:-)
Olencja, i dobrze, że idziesz na NFZ, fajnie, że jest taka możliwość.
Przynajmniej HSG i inne badania masz zrobione. Szkoda, że nie można znaleźć konkretnej przyczyny. A co to za darmowe badania w ramach Dnia Ojca? Czy w całej Polsce to jest ?
U mnie to nienormalny cykl, raz co 29, innym co 35-36 dc i ciężko z owu trafić. Do tego teraz okres dostałam po 2 tyg od ostatniego. Rezygnuję na razie z duphka. Zobaczymy, co będzie. W lipcu ma wizytę kontrolną u swojej ginki.
Pozostaję mi wierzyć i czekać na dwie krechy:-)
-
kis wrote:chodziłam do ordynatora ale on to tylko wziął mnie na 3 cykle na clo i odesłał do kliniki w sumie dobrze zrobił bo on jest od prowadzenia ciązy i takich tam.. a innych lekow nie dawał na stymulacje bo mowil ze Ci z kliniki maja z tym wiecej stycznosci
w krk to chyba parens jest nie ?kis lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
Youse jak chcesz podpytan znajomą z innrgo forum ktora ma lekarke z parensu. Super sie nia zajela i jest w ciazy młodszej tydzien ode mnie. Stymulowala sie na letrozolu, miala miec inseminacjr jesli cykl by sie nie udal ale sie udalo
Miala w planach tez ivf -
kis wrote:Youse jak chcesz podpytan znajomą z innrgo forum ktora ma lekarke z parensu. Super sie nia zajela i jest w ciazy młodszej tydzien ode mnie. Stymulowala sie na letrozolu, miala miec inseminacjr jesli cykl by sie nie udal ale sie udalo
Miala w planach tez ivf
Dzieki!
Też sie zastanawiałam czy pierwsza zielara Jeju zaglada tutaj"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba