Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • domi_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Dziewczyny może wiecie jakie realne szanse są na wcześniejszą procedurę . byłam na kwalifikacji do programu IF , dostaliśmy się na pierwszej wizycie , jesteśmy na górze kolejki ale kasa się skończyła i po nowym roku możemy startować . Lekarz mówił że możemy szukać gdzieś indziej , ale nie miałam już na to przestrzeni . Mówił że czasem kasa znajduje się w ciągu roku , bo ktoś szybciej zakończy procedurę , bo dostaną więcej kasy itp . Czy macie doświadczenie, czy jest szansa że wcześniej się dostaniemy ?
    Z jednej strony moze spoko , bo zmieniamy immunologa , nowe podejście , może jeszcze jakieś badania … a z drugiej zegar tyka ..:
    Mam taki mętlik w głowie :(
    My to wszystkie raczej jesteśmy tak długo w klinikach, że mają na nas dużo kasy zarezerwowane 😂
    ale jak jeszcze regularnie udzielałam się na wątkach miesięcznych to tam raz na jakiś czas ten temat się pojawiał.
    Możesz na czerwcowym wątku miesięcznym podpytać jak jest u innych w danej części kraju :) może dziewczyny polecą Ci jakąś inną klinikę albo podzielą się doświadczeniem jak to było ostatnim razem z uzupełnieniem funduszy.

Edit. No chyba, że tutaj dziewczyny mają jakąś orientację 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:53

👩,👦34 l.//starania >10 lat
    Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo.
    AMH:0,45>0,66
    MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌ Anemia
    Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
    CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
    Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)

I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
    📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌

II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
    📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌

III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
    📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB

FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
    Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
    6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
    FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH, 8dpt <0,2 ❌

💊Ryeqo od 01.03. 🏥 07.2026, 3. operacja. DaVinci.
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Dziewczyny może wiecie jakie realne szanse są na wcześniejszą procedurę . byłam na kwalifikacji do programu IF , dostaliśmy się na pierwszej wizycie , jesteśmy na górze kolejki ale kasa się skończyła i po nowym roku możemy startować . Lekarz mówił że możemy szukać gdzieś indziej , ale nie miałam już na to przestrzeni . Mówił że czasem kasa znajduje się w ciągu roku , bo ktoś szybciej zakończy procedurę , bo dostaną więcej kasy itp . Czy macie doświadczenie, czy jest szansa że wcześniej się dostaniemy ?
    Z jednej strony moze spoko , bo zmieniamy immunologa , nowe podejście , może jeszcze jakieś badania … a z drugiej zegar tyka ..:
    Mam taki mętlik w głowie :(
    Popytaj w innych klinikach o środki. Dla mnie to jest nadal dziwne, że kliniki robią kwalifikacje i nagle w połowie roku nie mają funduszy. Owszem, zmienili sposób rozdzielania środków, ale jak widać coś nadal nie gra w tym systemie. Bo teraz macie ponad pół roku czekania tak naprawdę. Co z tego że porobisz badania na własną rękę, jak może sie okazać że lekarz będzie chciał wszystko na świeżo. Stracisz czas i kasę.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843 GS+YS; 25dpt CRL 0,57mm ❤️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ