Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Również mam taką patuskę, wiecznie w ciąży, która chyba mnie tropi, bo jest wszędzie widoczna.
    Chociaż ja zaczęłam negatywnie reagować nawet na zwykłe kobiety w ciąży, a wiedziałam, że są krótko po ślubie, więc mnie to odpaliłoWystarczy, że partner idący obok ma piwny brzuch i od razu odpalam się, że jak to, dlaczego im się należy, a nam nie.
    Niestety ciąża to nie nagroda za starania.

@Merci, piękny motylek:)

Pozdrawiamy z wgryzającym się Kropusiem:)

Nasze głowy są straszne. Ja nawet przeanalizowałam zakupy w Biedronce znajomego z pracy. Chłop palący, raczej też nie mało pijący kilka lat temu powiedział, że jego żona jest w ciąży. Wiedziałam, że są chwilę po ślubie, więc to dodatkowo mnie odpaliło i gdy go widziałam, to nie mogłam tego przeżyć. Kilka razy widziałam ich w markecie, raz mieliśmy taką sytuację, że przy kasie stali przed nami, więc siłą rzeczy zerknęłam na to co kupują. 😂 A my w tym czasie byliśmy na diecie z Akademi płodności, więc nie ma co ukrywać różnica w zakupach była ogromna. Teraz mi trochę wstyd za to, bo nie jestem osobą, która patrzy na to kto jak żyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 20:06

Starania od 11.2018
    🧔‍♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
    👱‍♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt: 13,50, 10dpt: CB 💔
    II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
    PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
    ➡️II FET 28/01/2025
    Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 💔
    ➡️III FET 28/04/2025
    Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt 15,30, 10dpt: CB 💔
    III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
    IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
    (5 zdrowych, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
    ➡️IV FET 08.06.2026
    BetaHCG: 8dpt-31,90, 10dpt-CB 💔
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Przykro mi, rozumiem to rozdarcie. Może to dziecko szwagra, choć nieplanowane, będzie kochane, choćby przez swoją ciocię. Wiem jednak, że to i tak boli.

Mnie dobija niemal codzienny widok takiej „patuski”, wiecznie w ciąży. Mijam ją w drodze do pracy. Nawet gdy zmieniam trasę, ona i tak gdzieś się napatoczy. Wtedy coś we mnie pęka.
    Jestem wściekła, że ktoś taki, wiecznie z papierosem w ustach, ciągle zachodzi w ciążę. Prowadza synka do szkoły specjalnej, a od niej aż bije aura patologii. Kiedy ją widzę, aż się we mnie gotuje.
    Mówię sobie, że nie pozwolę, żeby ktoś taki był matką, a ja nie. To taka mieszanka złości i rozpaczy.
    I wtedy, choć wiem, że nie odpuszczę, jednocześnie opadam z sił pod ciężarem tej całej niesprawiedliwości.
    Przepraszam jeśli brzmię ostro.

Co do męża to on może też mieć gonitwe myśli. Tylko tego nie pokazuje po sobie, jak to mężczyzna.

Trzymaj się. Liczę, że wytrwasz i się nie poddasz.

Ja już zaakceptowałam tą niesprawiedliwość losu, bo ona u mnie w życiu pojawia się nie tylko w niepłodności. Nie chce już szukać przyczyn dlaczego innym się udaje a mi nie, bo mam wrażenie, że to mnie jeszcze bardziej wyniszcza i bardzo mi było trudno kiedyś przez to analizowanie..

Ale jak słyszę w wiadomościach, że ktoś krzywdzi dzieci to się odpalam jak petarda 🤬. Tego nie mogę przeżyć, że ktoś się nie musiał starać i ma sobie takiego małego bąbla, który powinien mieć miłość, troskę i opiekę zagwarantowane a dorosły człowiek takiemu niewinnemu dziecku potrafi zrobić krzywdę 😣

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Cień Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Ja już zaakceptowałam tą niesprawiedliwość losu, bo ona u mnie w życiu pojawia się nie tylko w niepłodności. Nie chce już szukać przyczyn dlaczego innym się udaje a mi nie, bo mam wrażenie, że to mnie jeszcze bardziej wyniszcza i bardzo mi było trudno kiedyś przez to analizowanie..

Ale jak słyszę w wiadomościach, że ktoś krzywdzi dzieci to się odpalam jak petarda 🤬. Tego nie mogę przeżyć, że ktoś się nie musiał starać i ma sobie takiego małego bąbla, który powinien mieć miłość, troskę i opiekę zagwarantowane a dorosły człowiek takiemu niewinnemu dziecku potrafi zrobić krzywdę 😣

Mądre Twoje słowa 🧡
    Ja nigdy nie miałam w sobie takiego „dlaczego ja?”. Aż do teraz, kiedy przyszła do mnie premenopauza. Chyba zwalę to na hormony. 😉🧡

Ps.
    Słabo mi idzie odpoczynek od forum. Większość wpisów to moje posty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 20:12

MalenaMi lubi tę wiadomość

40+|Hashimoto | 🌺 endo/adeno
    🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
    🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    → VI 2025 transfer: ciąża → poronienie w 8 tc 💔
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → V 2026: transfer na lekach immunologicznych
    β-hCG: 0

Na tym zakończymy.
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    No to ja podobnie. Nie mogę utrafić tej przyczyny zapalenia.

Albo to faktycznie od endometriozy.
    A mówił Ci coś Dr. Na temat wyciszenia przed transferem?

Nie wiem o co może chodzić, szczególnie, że w grudniu miałam histero-laparo i tam niby obraz był ok, ale czy faktycznie?

Tak, mówił o wyciszeniu z letrozole jako opcji, ale ja to teraz miałam i obraz na USG był ok przed transferem, więc nie wiem już sama ;(

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    Loraa, Rafiki, miałyście minihistero tego samego dnia? 😅 wpadliście na siebie? 😉

Gdyby mi się zapalenie tak utrzymywało albo nawracała to chyba też bym nafaszerowała męża antybiotykami.

Ja dzisiaj dostałam wyniki ostatniego badania przed konsultacja anestezjologiczną, więc domyślam się, że piątkowa konsultacja powinna być tylko formalnością.

Swoją drogą byłam wczoraj na EKG, zapłaciłam prywatnie stówkę. Cała wizyta włącznie wykonaniem badania i uzyskaniem opisu trwała niecałe 5 minut. Opis zajmuje linijkę 😂
    Jakby tak ten lekarz trzaskał same EKG to niezły hajs by ściągał. 🫣
    To było najdziwniej wydane 100 zł w moim życiu 😂

Domi, mamy z Loraa tą samą lekarkę prowadzącą i obie akurat dziś miałyśmy histero w Barskiej ale u różnych lekarzy. Loraa była rano a ja bliżej południa, więc się rozminęłyśmy, ale jest szansa, ze kiedyś na jakimś korytarzu się spotkamy - oby to był ten korytarz przed drzwiami do prenatalnych 😉

Mój mąż właśnie skończył antybiotykoterapie na HP a nie minął tydzień i dostał anginę i znów jest na antybiotyku 🙈 chyba nie mam śmiałości mu powiedzieć, że może mieć kolejna turę 😶 ale antybiotyk na HP to głównie metronidazol, więc może jak tam coś było to się ubiło 🤭

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze dorzucę do worka tych historii..
    Kilka lat temu wprowadziliśmy się do naszego domu, spokojnej osiedle deweloperskie na wsi. Poznajemy sąsiadów, widzę ze dziewczyna w ciąży, to jej gratuluję bo to przeciez radość. Siedzimy z mężem kilka dni później na tarasie, ciesząc się z własnego miejsca na ziemii a tu u sąsiadów imprezka, łaska byla juz wtedy jakoś w 7 mcu a tu piwko w ręku, fajka w drugiej ręce. Mnie zamurowało aż.. 2 lata później druga ciąża i calusieńką ciąże widziałam ją z fajką i pare razy jak pili.. jako jest efekt? Starsze dziecko to urodzony psychopata i serio patrzymy z niepokojem, młodsze dziecko syndrom ofiary, wymusza wszysko płaczem. To starsze dziecko prawie non stop leje to młodsze, byliśmy świadkami jak złapał je za głowę i tą głową uderzał o krzesło.. ryk był na całą wieś, a rodzice jak łaskawie wyszli zobaczyć co sie dzieje to tylko z nerwami rzucili "no i czego ryczysz".. jak idą na spacer to kochająca się rodzinka, jak są na ogrodzie to jest masakra.. mieliśmy z nimi spiny nie raz, skończyło się raz na wezwaniu policji, a potem założeniu im sprawy ale nie o to jak wychowują dzieci a o imprezowanie z chlaniem i darciem sie w tygodniu. Próbowaliśmy polubownie, prosiliśmy zeby poszli do domu, ale zaczęli nas wyzywac od najgorszych. Nie bylo sensu dalej dyskutować. Dzielnicowa była kilka razy u nas, u nich, zgłaszaliśmy problemy wychowawcze, brak opieki nad dziećmi, miala to zgłosić w GOPS.
    Najgorsze, że wszyscy sąsiedzi widzą, słyszą a nikt nie zareagował. Taka znieczulica i zrzucanie odpowiedzialności na innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 20:27

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843 GS+YS; 25dpt CRL 5,7mm ❤️;
    7+1 SOR krwawienie- crl 9,5mm❤️ - krwiak 🥺
    7+5 crl 13.4mm
    8+5 crl 2,18 cm 🥰

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Mądre Twoje słowa 🧡
    Ja nigdy nie miałam w sobie takiego „dlaczego ja?”. Aż do teraz, kiedy przyszła do mnie premenopauza. Chyba zwalę to na hormony. 😉🧡

Ps.
    Słabo mi idzie odpoczynek od forum. Większość wpisów to moje posty.

Cień, czasem jest ciężko się wyłączyć.. ja sobie bardzo nie radziłam z myślą „dlaczego ja?” po stracie drugiej ciąży - to był trudny czas, ale minęło trochę czasu i ułożyłam sobie trochę w głowie. Ty też sobie ułożysz, ale wydaje mi się, że możesz potrzebować jakiegoś pozytywnego bodźca, dobrej informacji, dobrego nowego planu i nadziei. Chyba ta ostatnia wizyta u lekarza zamiast postawić Cię na nogi to Cię z tych nóg zbiła? Tak to trochę czuję ;(
    trzymaj się, wiesz że Ci bardzo kibicuję i przesyłam dobre myśli 😘

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    To ja jeszcze dorzucę do worka tych historii..
    Kilka lat temu wprowadziliśmy się do naszego domu, spokojnej osiedle deweloperskie na wsi. Poznajemy sąsiadów, widzę ze dziewczyna w ciąży, to jej gratuluję bo to przeciez radość. Siedzimy z mężem kilka dni później na tarasie, ciesząc się z własnego miejsca na ziemii a tu u sąsiadów imprezka, łaska byla juz wtedy jakoś w 7 mcu a tu piwko w ręku, fajka w drugiej ręce. Mnie zamurowało aż.. 2 lata później druga ciąża i calusieńką ciąże widziałam ją z fajką i pare razy jak pili.. jako jest efekt? Starsze dziecko to urodzony psychopata i serio patrzymy z niepokojem, młodsze dziecko syndrom ofiary, wymusza wszysko płaczem. To starsze dziecko prawie non stop leje to młodsze, byliśmy świadkami jak złapał je za głowę i tą głową uderzał o krzesło.. ryk był na całą wieś, a rodzice jak łaskawie wyszli zobaczyć co sie dzieje to tylko z nerwami rzucili "no i czego ryczysz".. jak idą na spacer to kochająca się rodzinka, jak są na ogrodzie to jest masakra.. mieliśmy z nimi spiny nie raz, skończyło się raz na wezwaniu policji, a potem założeniu im sprawy ale nie o to jak wychowują dzieci a o imprezowanie z chlaniem i darciem sie w tygodniu. Próbowaliśmy polubownie, prosiliśmy zeby poszli do domu, ale zaczęli nas wyzywac od najgorszych. Nie bylo sensu dalej dyskutować. Dzielnicowa była kilka razy u nas, u nich, zgłaszaliśmy problemy wychowawcze, brak opieki nad dziećmi, miala to zgłosić w GOPS.
    Najgorsze, że wszyscy sąsiedzi widzą, słyszą a nikt nie zareagował. Taka znieczulica i zrzucanie odpowiedzialności na innych.

Współczuję takich sąsiadów.. Znaleźliście swoje miejsce na ziemi i chciałoby się mieć tam względny spokój a tu ciągłe problemy zza płotu. Szkoda tych dzieci, bo nie są niczemu winne ale przykład idzie z góry 😔 bardzo to przykre, że w niektórych domach musi się dopiero coś złego wydarzyć, żeby w końcu postronni ludzie i instytucje się na serio zainteresowały.

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • merci Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:

@Merci, piękny motylek:)

Pozdrawiamy z wgryzającym się Kropusiem:)
    Pozwoliłam sobie zacząć wierzyć, że może być dobrze 🌸
    A niech twój maluch teraz intensywnie kopie

krakowiankq, Yahu lubią tę wiadomość

👩 '96
    PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵
    preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    Pozwoliłam sobie zacząć wierzyć, że może być dobrze 🌸
    A niech twój maluch teraz intensywnie kopie

Suwaczek pierwsza klasa 👍😊

merci lubi tę wiadomość

40+|Hashimoto | 🌺 endo/adeno
    🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
    🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    → VI 2025 transfer: ciąża → poronienie w 8 tc 💔
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → V 2026: transfer na lekach immunologicznych
    β-hCG: 0

Na tym zakończymy.
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki, apropo leczenia HP, ja 3 tygodnie przed histeroskopią we wrześniu zakończyłam leczenie HP, miałam Metronidazol i Amoksycylina, HP udało się wyleczyć. A w histero i CD138 stan zapalany. Albo u mnie szybko nawraca, albo ten zestaw chyba na mnie nie działa.

Milagro, współczuję sąsiadów 😞

Co do stylu życia a zachodzenia w ciążę. Ja mam takiego sąsiada po 70, który całe życie raczej dbał o siebie o zdrowie, a mimo tego ma duże problemy. I jest też taki rozgoryczony, że on tak dbał a ma tyle problemów. A czarę goryczy przelał u niego jakiś kuzyn, który jest alkoholikiem, porobił jakieś badania i ma super wyniki.

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Mary27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogę do was wrócić po przerwie w 4 miesiące?🥺 Czytałam wątek cały czas, cieszyłam się każdej dobrej wiadomości, ale sama nie odpisywałam, bo potrzebowałam psychicznie odpocząć od starań, zbyt mocno mnie przekopał ten 2025 rok😔

Milagro, merci życzę spokojnych ciąż😍🍀

Krakowianka, siostrą transferowa, niech ten transfer będzie udany🍀 Z całego serca Tobie tego życzę 🙏🍀

Troszeczkę o tym, co się dzieje i mnie.
    Miałam przerwę staraniową, chciałam podsuplementować partnera przed ostatnią naszą procedurą. W międzyczasie byliśmy w klinice, podpisaliśmy papiery i potem miałam konsultację u mojego lekarza. On jest też immunologiem, więc tym razem chcemy zaryzykować i pójść za jego schematem leczenia i badań. Niestety, dr Jarosz czemuś mnie olała, mam takie wrażenie 😔
    Mam zlecone do zrobienia/powtórzenia badania immuno. Jeszcze zapytałam o histeroskopii i wycinkach, bo nigdy tego nie robiłam. Dostałam od swojego lekarza skierowanie do konkretnego ginekologa, do którego wkrótce idę i on ma zrobić histero w szpitalu+oba wycinki CD. Czyli dość spora diagnostyka przede mną, oby dało to efekty.

No i dostałam dziś telefon z kliniki. Mają dla nas świeże komórki, wkrótce będzie hodowla 🥹🙏

Milagro ❤️‍🩹, Woczekiwaniu, merci, krakowiankq, sylstaa, Mandi41, Rafiki, just_a_girl, MalenaMi lubią tę wiadomość

💃'91
    Insulinoodporność, bardzo niskie AMH
    Starania od 2020
    Cross match 12,7%🥳
    KIR AA => mąż C1C1, dawczyni ? ❌
    cytokiny, immunofenotyp ✅
    allo MLR 0% ❌
    Mutacje PAI-1 homo, MTFHR hetero ❌
    Trombofilia, V Leiden nie wykryto✅
    Białko S, białko C, antykoagulant tocznia, zespól antyfosfolipidowy, homocysteina, fibrynogen, antytrombina✅
    IFV z KD
    7.04.2025. I ET 4AA
    8dpt-137, 10dpt-350, 12dpt - 831, 15dpt - 3250
    25 dpt - CRL 7,5mm i serduszko
    7+4 tc 💔👼♂️, genetycznie zdrowy
    24.01.2026 FET 4BA 6dpt-26, 8dpt-39,5; 10dpt -32❌ biochem
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary27 wrote:
    Dziewczyny, czy mogę do was wrócić po przerwie w 4 miesiące?🥺 Czytałam wątek cały czas, cieszyłam się każdej dobrej wiadomości, ale sama nie odpisywałam, bo potrzebowałam psychicznie odpocząć od starań, zbyt mocno mnie przekopał ten 2025 rok😔

Krakowianka, siostrą transferowa, niech ten transfer będzie udany🍀 Z całego serca Tobie tego życzę 🙏🍀

Miałam przerwę staraniową, chciałam podsuplementować partnera przed ostatnią naszą procedurą. W międzyczasie byliśmy w klinice, podpisaliśmy papiery i potem miałam konsultację u mojego lekarza. On jest też immunologiem, więc tym razem chcemy zaryzykować i pójść za jego schematem leczenia i badań. Niestety, dr Jarosz czemuś mnie olała, mam takie wrażenie 😔
    Mam zlecone do zrobienia/powtórzenia badania immuno. Jeszcze zapytałam o histeroskopii i wycinkach, bo nigdy tego nie robiłam. Dostałam od swojego lekarza skierowanie do konkretnego ginekologa, do którego wkrótce idę i on ma zrobić histero w szpitalu+oba wycinki CD. Czyli dość spora diagnostyka przede mną, oby dało to efekty.

No i dostałam dziś telefon z kliniki. Mają dla nas świeże komórki, wkrótce będzie hodowla 🥹🙏
    Witaj po przerwie :)
    Widzę, że lekarz ma dobry plan, to cieszy że ma sie dobrą opiekę a nie tak po łebkach.
    Kciuki za histero i hodowlę :)

Mary27 lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843 GS+YS; 25dpt CRL 5,7mm ❤️;
    7+1 SOR krwawienie- crl 9,5mm❤️ - krwiak 🥺
    7+5 crl 13.4mm
    8+5 crl 2,18 cm 🥰

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • merci Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Mary27
    Dobrze, że zrobiliście przerwę jeśli była wam potrzebna. Teraz mam nadzieję z nową energią wszystko już z górki niech idzie 🍀❤️

Mary27 lubi tę wiadomość

👩 '96
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    I-III FET - beta <0,1
    felia test 🩵
    preg.png
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary27 wrote:

Dużo się dzieje:)
    Histeroskopia z biopsją to bardzo dobry pomysł.
    Daj znać jak przebiegła hodowla 🤞💚

Mary27, domi_ lubią tę wiadomość

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    10.24 FET I 5.1.1❌
    11.24 FET II 4.1.1❌
    12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
    03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3❌
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
    06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie starań i samobiczowania się za najmniejszy występek. Mam dziś problem z tym, że dodałam pół łyżeczki rozpuszczalnej kawy do bezkofeinowej. Od rana boli mnie głowa. Kofeinę odstawiłam w dniu transferu więc możliwe, że to jest przyczyną.
    Swoją drogą, łapię się na tym, że często zapominam, że jestem po transferze:D Spazmolina działa cuda i nie czuję zupelnie macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:31

10.24 FET I 5.1.1❌
    11.24 FET II 4.1.1❌
    04.25 FET IV 4.2.3❌
    antybiotyki, Zoladex✔️

♂️m.0%
  • merci Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Odnośnie starań i samobiczowania się za najmniejszy występek. Mam dziś problem z tym, że dodałam pół łyżeczki rozpuszczalnej kawy do bezkofeinowej. Od rana boli mnie głowa. Kofeinę odstawiłam w dniu transferu więc możliwe, że to jest przyczyną.
    Swoją drogą, łapię się na tym, że często zapominam, że jestem po transferze:D Spazmolina działa cuda i nie czuję zupelnie macicy.
    Ja nie odstawiłam kofeiny, zredukowałam sporo ale nie odstawiłam. Dopuszczalne do 200mg/d i staram się trzymać poniżej 100. Nie chce dać się też całkiem zwariować.

Cień, domi_, krakowiankq, Mary27, MalenaMi lubią tę wiadomość

👩 '96
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    I-III FET - beta <0,1
    felia test 🩵
    preg.png
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    Ja nie odstawiłam kofeiny, zredukowałam sporo ale nie odstawiłam. Dopuszczalne do 200mg/d i staram się trzymać poniżej 100. Nie chce dać się też całkiem zwariować.

Dzięki:) Masz rację.

domi_ lubi tę wiadomość

10.24 FET I 5.1.1❌
    11.24 FET II 4.1.1❌
    04.25 FET IV 4.2.3❌
    antybiotyki, Zoladex✔️

♂️m.0%
  • MalenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    U nas po wizycie wszystko wygląda bardzo dobrze. Wreszcie mogę zacząć oddychać 🥹

Merci cieszę się, że wszystko u Was dobrze! Oddychaj pełną piersią! 🥰🥰🥰

merci lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mery0211 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badałam już dwa razy betę i w 6dpt 20,8
    a dzisiaj 8dpt 90,5 i nigdy takiego wzrostu nie maiłam. Progesteron dzisiaj na spadku 35
    Aż boję się cieszyć…

Mary27, Mandi41, Rafiki, sylstaa, merci, rozalaa, MalenaMi, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
    Leczymy się od 2022,
    2 kliniki w Polsce teraz Czechy, podchodzimy do AK ze względu na wiek
    4 dawczynie
    9 transferów
    6x poronienie 5-6 tydz raz tylko widziałam serduszko
    Jestem pod opieką dr.Jarosz
    26.05 transfer
    6dpt 20,8
    8dpt 90.5
    10dpt 179
    13dpt 310
    14dpt 374
    16dpt 877
    18dpt 1591
    20dpt 2970
    24dpt❤️
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ