X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zioła ojca Sroki nr 3
Odpowiedz

Zioła ojca Sroki nr 3

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki :*
    Agaton te z allegro ja tez mam i moim zdaniem najszybciej dają wynik i czytalam że są najczulsze :) tak jest lekarzem:)
    czuję się dobrze - wyspalam się wczoraj i dziś jak nigdy, nie mogę przesilać ręki bo wtedy mnie pierś boli i szczerze mówiąc jak sutki sie kurczą to strasznie boli hehe bo cięcie było tuż przy browadce. Druga ręka boli od igieł, ale ogolnie oki :) spokoj psychiczny że już po wszystkim :) zrobiłam to dla męża i naszej fasolinki :) dziękuję dziewczynki za wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:45

[img][/img]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, wyobrażam sobie, że musisz być obolała :/ Ale oby wszystko jak najszybciej się goiło i wracaj do pełnego zdrowia!! :)
    Ja dzisiaj zrobiłam ponownie test i wyszło to sama, druga krecha mega bladzioch.Obudziłam się o piątej i już mi się siku chciało i nie mogłam zasnąć i stwierdziłam, że idę do łązienki i zrobiłam test, po czym zostało mi jeszcze pół godziny snu, ale ciężko mi było zasnąć hehe :D
    Nie chce się tym jarać póki co, choć myśli mam, że fajnie byłoby w ciąży być, ale jak się okaże, że jednak nie, to będzie mega dół.
    Póki co poczekam trochę, jak się da zrobić w sobote tą bete, to zrobię, a najlepiej, jakby się dało po południu hehe ;)
    Dziewczyny, kończy mi się kwas foliowy, macie jakieś sprawdzone witaminy dla kobitek?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi test i taki sam wynik? Moze faktycznie cos w tym byc ;) Ja nie biore kwasy tylko inofem wiec w tej kwesti Ci Agaton nie pomoge. A na bete koniecznie musisz pojsc, ciekawe co bedzie.

Ja siedze jak na szpilkach i czekam na wiesci od mamy bo dzisiaj ma Ambiografie czy cos takiego, w kazdym razie bardzo wazne badanie i wizyte u neurochirurga. Mam wolne ale i tak o 6 rano sie obudzilam i tylko na telefon zerkam.Dzisiaj sie wszystko wyjasni kiedy przylece do polski.

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton kochana czuję że cos z tego będzie ! betę możesz zrobić o każdej porze w zależności do której masz laboratorium - czekamy słonko z niecierpliwością na wynik :)
    Ja biorę kwas foliowy, cynk, wit. C, Omegę 3,6,9 wiesiołka i magnzez z B6.
    p.s. długo się staracię z mężem o fasolkę ? :)

Violijka - trzymamy kciuki za mamę trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze :* daj znać jak będziesz coś widzieć.

[img][/img]
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Nalunia, wyobrażam sobie, że musisz być obolała :/ Ale oby wszystko jak najszybciej się goiło i wracaj do pełnego zdrowia!! :)
    Ja dzisiaj zrobiłam ponownie test i wyszło to sama, druga krecha mega bladzioch.Obudziłam się o piątej i już mi się siku chciało i nie mogłam zasnąć i stwierdziłam, że idę do łązienki i zrobiłam test, po czym zostało mi jeszcze pół godziny snu, ale ciężko mi było zasnąć hehe :D
    Nie chce się tym jarać póki co, choć myśli mam, że fajnie byłoby w ciąży być, ale jak się okaże, że jednak nie, to będzie mega dół.
    Póki co poczekam trochę, jak się da zrobić w sobote tą bete, to zrobię, a najlepiej, jakby się dało po południu hehe ;)
    Dziewczyny, kończy mi się kwas foliowy, macie jakieś sprawdzone witaminy dla kobitek?
    Trzymam kciuki aby to był dobry znak. Kup w aptece witaminy dla kobiet w ciąży. Nawet jak sie okaże ze to pomyłka ( pfuu pfuu) to napewno Ci nie zaszkodzą. A zawierają potrzebne witaminy dla rozwoju dziecka. Trzymaj sie i napisz koniecznie jak beta.

• agaton Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violijka, to trzymam kciuki mocno, żeby wyniki wyszły dobre. Wiem co to za uczucie czekać na telefon w sprawie zdrowia rodzica... Musi być dobrze! Trzeba wierzyć, bo jak pisałam wcześniej o tym wiolonczeliście, wiara czyni cuda :)
    Viloijka, co to ten inofem? Ja bym chciała coś właśnie w jednej tabletce, bo tyle tego łykam... Teraz to kwas foliowy i tran, co jakiś czas minerały i witaminy, takie kombo w OlimpLabs, jak tranu mniej łykam, to wtedy witaminę D3. OlimpLabs też mają dla kobitek w ciąży i starających się, ale własnie nie wiem, czy to kupić czy inne? To polska firma, więc jakoś wolę kupować polskie :)
    To może dzisiaj pójdę do laboratorium :) Dam znać, ciekawe ile się na wyniki czeka :)

Cięzko stwierdzić od kiedy się z mężem staramy, bo od lutego zeszłego roku, w wyniku głodówki, nie miałam okresu aż do września. Strasznie mi się cykle zaburzyły i po tym jak mi się już okres pojawił, to i tak nie widziałam kiedy mam owu, albo jej w ogóle nie miałam, jakies wydłuzone cykle miałam, później znowu jednego okresu nie miałam, a już jakoś od tego września chciałam dzidziusia, żeby mi się wszystko naregulowało z powrotem i żeby się udało zaciążyć.
    Ale to rozregulowanie to była też moja głupota, teraz to widzę, bo schudłam po tej głodówce i dobrze się ze sobą czułam, ale dopiero jak wróciłam do swojej wagi sprzed głodówki, to jakoś ten okres wrócił na dobre. NIe jestem gruba z natury, ale taka "zaokrąglona", co niekoniecznie mi do końca odpowiada, chciałabym być trochę szczuplejsza, ale teraz stwerdziłam, że głodówki będę praktykować po okresie rozrodczym hehe, bo działają wspaniale na zdrowie i bardzo mi pomogły, ale za bardzo na nich chudnę, a hormony potrzebują tłuszczyku :P
    Ale się rozpisałam, dam znać, jak zrobię badania.
    BUziaki

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • kitti1982 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki jestem z tych co pochwalą działenie ziół ojca sroki 3 :) 2 cykle picia - i jest upragniona druga kreseczka. Co do działania ziół, moje nieregularne cykle wyglądały super... i śluz też super.... przesyłam Wam wiruski apsik apsik :)

Nalunia, adrenalina, violijka, agaton, Ewela87, FasUla lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije ziolka pierwszy cylk dzis jest 28 dc, brak @ a zawsze pojawiala sie okolo 25-26 dnia, zrobilam dwa testy ciazowe, wyszly negatywnie, poza tym brak jakichkolwiek oznako ciazy:-( czy ziola mogly wydluzyc tak cyk?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitti1982 wrote:
    hej dziewczynki jestem z tych co pochwalą działenie ziół ojca sroki 3 :) 2 cykle picia - i jest upragniona druga kreseczka. Co do działania ziół, moje nieregularne cykle wyglądały super... i śluz też super.... przesyłam Wam wiruski apsik apsik :)
    KITTI HURAAAAAAAAAAA !!! wiedziałam :) :) :) mówiłam że będzie dobrze :))) GRATULACJE i nas nie opuszczaj !!! :)))))))))) <3 <3 <3

[img][/img]
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Ja pije ziolka pierwszy cylk dzis jest 28 dc, brak @ a zawsze pojawiala sie okolo 25-26 dnia, zrobilam dwa testy ciazowe, wyszly negatywnie, poza tym brak jakichkolwiek oznako ciazy:-( czy ziola mogly wydluzyc tak cyk?
    Jeśli zawsze miałaś regularnie a po ziołach jeszcze noe dostałaś to prawdopodobnie moze to być ich przyczyna. U każdego działają inaczej. Ja piłam i zupełnie nie przynosiło żadnego skutku. Ani w jedna stronę ani w druga.

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie,
    Kitti gratuluje, zawirusuj nas tak na maxa ;)
    A ja dostalam wiesci od mamy, idzie do szpitala we wtorek a w srode operacja, ja bilety przebukowalam na 16 lutego.
    Teraz siedze i winko sobie pije dla uspokojenia, bo i tak z tego cyklu nic nie bedzie bo owu nawet nie bylo.Wyjezdzam do mamy na 2 miesiace wiec i od meza sobie odpoczne i przerwe w staraniach bedziemy mieli.Zdaze za to odwiedzic gina i sprawdzic co tam w srodku slychac. Ziolka sobie zaczne popijac i zobaczymy co bedzie jak wroce do meza.

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia a ty jak sie dzisiaj czujesz? Maz o ciebie dba?

• agaton Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitti1982 wrote:
    Ja w poprzednich cyklach robiąc testy owu też się denerwowałam, ręce mi sie trzęsły - w tym cyklu nie robię testów owu, nie stresuję się... ten musi być na luzie :)
    Kitti,tak pisalas w tym cyklu i proszę:) wyluzowanie to podstawa,strasznie sie cieszę i życzę Ci wszystkiego naj naj naj:)))))))

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle,ja tez z tych,co nie zauważyły działania ziółek,ale możliwe,ze cos tam poczynily i to wydłużenie cyklu to ich sprawka.Pewnie sie szybko wszystko wyjaśni:)
    Violijka,to mąż zatęskni za Toba przez ten czas na pewno :) Oby sie wszystko z mama ulozylo,ale na pewno będzie Ci łatwiej i mamie tez,jak będziesz przy niej:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech teskni, zobaczy co moze byc jak mnie nie bedzie wspieral. zasmakuje kawalerskiego zycia, bez sprzataczki, praczki, kucharki i kochanki ;) Mysle ze nam wyjdzie to na dobre, a ja tak jak najbardziej bede spokojniejsza i mama rowniez. Obawiam sie tylko ze nie bede miala tyle czasu zeby do was zagladac ;(

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka - kochana czasami przerwa dobrze robi zobaczysz wszystko się ułoży :*
    oczywiście że mąż dba - zawsze się o mnie troszzył ale teraz to nawet chwilami przesadza ale to miłe :) ja ten cykl odpuszczam zeby się wyogić ale już od następnego bedziemy działać :) za Was tez dziewczynki trzymam kciuki <3 <3 <3

[img][/img]
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ovufriend zwariowal,wyznaczylo mi owu na 23 dc. Bez sensu.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka wrote:
    Dziewczyny ovufriend zwariowal,wyznaczylo mi owu na 23 dc. Bez sensu.
    Kochana moja koleżanka miała owulkę w 30 dc i zaszła w tym samym cyklu w ciążę, patrząc na wykres to w sumie bym się zgadzała z OVUFRIEND jeśli tempka będzie szła do góry :P

[img][/img]
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz sama,moze to przez stres, albo alkohol? Nie wiedzialam ze przy takich dlugasnych cyklach mozna zajsc w ciaze,ale ja to sie tam nie nastawiam.

• agaton Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violijka, powiem Ci, że ja swój cykl spisywałam na straty, bo też był mega długi, owu jak miałam, to gdzieś musiała być w 25 dc, chyba jakoś zaraz przed tym grzybem, bo grzyb wiadomo, uniemożliwił seks na conajmniej półtora tygodnia. no nie wiem, to jest wszystko niepojęte :P
    A zrobiłam dzisiaj kolejny test i kreska druga już dużo wyraźniejsza, jest tylko trochę bledsza niz kontrolna, więc już jestem dość mocno nastawiona, ze to jednak ciąża, choć mąż mój nie wierzy hehe :P
    Zrobiłam dzisiaj bete, będe miała w poniedziałek wyniki ;) Może wtedy uwierzy, niewierny Tomasz hehe ;))

violijka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ