Zjadaczki bromergonu
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie slyszalam nigdy o tym cyklo pregnylova. To sa jakies ziola? Ja sie staram intensywnie od 4 miechow, gin stwierdzil ze jajniki sa "leniwe" i po zbadaniu hormonow zlecil mi bromka i dupka i kazal mi w ciagu 6 mcy zajsc .a ty zazwyczaj jakie masz cykle ? Ja 28-50 dniowe.
Ps. Przy testach owu sikanych druga kreska powinna wyjsc tak samo ciemna jak ta kontrolna. Jak jest jasniejsza to test jest negatywny -
Tak, tak u mnie kreska na teście owulacyjnym była aż bordowa Cyclo pregnylnova to tabletki, blister wygląda tak jak w tabletkach antykoncepcyjnych, jednak one nimi nie są. Ja ogólnie bez zabezpieczenia kocham się ok 17/18 miesięcy, od roku konkretnie staramy się o dziecko, a od 5 cykli wspieram się lekami, póki co nic się nie wydarzyło, poza tym, że miałam owualcje, a jak jest owulacja, to jest szansa. Na owulacje sie nie nastawiałam zbytnio, bo sam lekarz powiedział mi, że po bromku może wystąpić nawet po 4 miesiącach d rozpoczęcia kuracji, jednak owulacja sie pojawiła, z okazji skorzystaliśmy, teraz zostało czekać. Zawsze sobie mówi, żeby sie nie nastawiać, a co do czego przychodzi, to czekam z testem w ręku, aż do dnia miesiączki, a później znowu to rozczarowanie
-
Cykle miałam różne, od 30 do nawet 70 dniowe.Z Luteiną okresu nie miałam wcale. Później z dupkiem miałam co 38-30 brałam go ok 1,5 (nie ze względu na starania ale ze wzgęu na brak krwawienia). Z cyclo 28 dniowe, jak w zegarku, a teraz bromek i nie wiem jak bedzie wyglądał ten cyk. Czytalam, że moze sie opóźnić, no albo zafasolkować
-
Dziewczyny podpowiedzcie: lekarz przepisał mi bromergon, kazał brać tak jak jest w ulotce, w ulotce jest napisane 2 razy dziennie po pół tabletki. Czy wy też tak bierzecie?
Jeżeli zajdę w ciążę to należy całkowicie odstawić bromka czy zmniejszyć jego dawkę i lecieć do gina? W ulotce jest napisane, żeby przestać brać po zajściu w ciążę. -
Rafaello wrote:Dziewczyny podpowiedzcie: lekarz przepisał mi bromergon, kazał brać tak jak jest w ulotce, w ulotce jest napisane 2 razy dziennie po pół tabletki. Czy wy też tak bierzecie?
Jeżeli zajdę w ciążę to należy całkowicie odstawić bromka czy zmniejszyć jego dawkę i lecieć do gina? W ulotce jest napisane, żeby przestać brać po zajściu w ciążę.
Co do odstawiania w ciazy to sa dwie teorie. Ja zrobie tak, jesli test bedzie pozytywny, to od razu bez zapisu lece do ginekologa aby mna pokierował -
nowatorka wrote:Wazne ze owu wystepuje, wtedy w tym czy w nastepnym cyklu, w koncu sie trafi . a moj lekarz powiedzial ze po bromku od razu "sie zachodzi", nie musza minac 4mce
Znam dziewczyne, która zaszła dopiero w 5 cyklu z bromkiem więc nie ma na to reguły, zależy od organizmu -
Rafaello wrote:Gin mi nic nie powiedział jak mam brać, kazał czytać ulotkę, więc biorę tak jak w ulotce 2 razy dziennie po 0,5tabletki
Nie napisał na recepcie dawkowania? Myślę, że napisał, tylko Pani w aptece nie napisała Ci tego na opakowaniu. -
Rafaello wrote:Wydaje mi się że napisał 2x1 ale na wizycie powiedział żebym przeczytała ulotke i brała tak jak w ulotce jest napisane.
To nie wiem, skoro powiedział, że masz dawkować tak jak na ulotce, to tak zrób. Widziałam na forach, że dziewczyny biorą nawet 1/4 tabletki dziennie, wiec twoje dawkowanie jest jak najbardziej w porządku. Dawkowanie zależne jest od wysokości prolaktyny. Moja była kosmiczna, a musze stosować 2 tabletki dziennie, bo przyjmowane dopochwowo troszke słabiej sie wchłaniają. -
nowatorka wrote:Rafaello moj gin kazal odstawic jak zajde w ciaze ale brac duphaston bo chyba przy wysokiej prolaktynie moze byc malo progesteronu
Nowatorka, jak tam u Ciebie, owulacja była? Ja czekam na testowanie, okropnie się czuję. Kilka ni po owulacji tępy ból podbrzusza, lekkie mdłości, szyjka wysoko, miękka, dużo śluzu i nie wiem czy sobie wkręcam, czy coś się udało nareszcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:37
-
PaulaViktoria wrote:Nowatorka, jak tam u Ciebie, owulacja była? Ja czekam na testowanie, okropnie się czuję. Kilka ni po owulacji tępy ból podbrzusza, lekkie mdłości, szyjka wysoko, miękka, dużo śluzu i nie wiem czy sobie wkręcam, czy coś się udało nareszcie.
-
nowatorka wrote:hej ! ovu mi zaznaczyl owulacje na wykresie a 2 dni przed tym mialam bole jajnikow i podbrzusza no ale na 100 %nie wiem czy byla czy nie. tez mam troche taki bol podbrzusza jakby nacisk jak sie ruszam czy siadam ale na objawy ciazy to za wczesnie by bylo. trzymam kciuki za nas
Trzymam kciuki bardzo! Może w końcu będzie nam dane zafasolkować Ja muszę wytrzymać do 27 z testowaniem, a Ty którego planujesz? -
Hejka mi ginka kazala brac do ciazy. W pierwszy tydzien 1/4 nastepny tydzien polowa tabletki a reszte to po calej. Niestety po calej gorzej sie czuje to biore po pol. Dupka jeszcze nie bralam ani testow nie korzystalam. Duzo dziewczyn zaluje ze je kupilo.