Zjadaczki bromergonu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej werni ! O jakich testach piszesz ? Owulacyjnych? Bromkowi trzeba dac czas. Ja pierwszy tydzien, dwa sie kiepsko czulam, teraz juz jest ok, naprawde drobne skutki uboczne do zniesienia jak zatkany nos i czasem mnie glowa boli
werni lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Hejka mi ginka kazala brac do ciazy. W pierwszy tydzien 1/4 nastepny tydzien polowa tabletki a reszte to po calej. Niestety po calej gorzej sie czuje to biore po pol. Dupka jeszcze nie bralam ani testow nie korzystalam. Duzo dziewczyn zaluje ze je kupilo.
O jakich testach piszesz? JA biorę 2 tabletki bromergonu dopochwowo, więc żadnych skutków ubocznych nie mam Duphaston brałam przez ponad rok, niestety sam nic nie zdziałał, bo przez ten rok ani razu nie miałam owulacjiwerni lubi tę wiadomość
-
Rafaello wrote:Ciekawe jak bromek szybko działa:) Zaczęłam brać euthyrox na zbicie tarczycy. Może w końcu coś się ruszy.
U mnie bromek zadziałał już w pierwszym cyku, bo miałam piękną owulację Więc coś się ruszyło, jednak prolaktyny nie badałam jeszcze -
Tak chodzilo o owulacyjnych, mnie przewaznie glowa boli ale nie az tak mocno. Male dawki ok ale jak raz wzielam cala tabletke to nastepnego dnia z rana to mi sie krecilo w glowie i blada bylam jak sciana, myslalam ze zaraz zemdleje, polozylam sie znow do lozka. Myslalam ze to przypadek to znow wzielam bromka na wieczor calego i niestety powtorka. Od tamtej pory biore tylko pol. Jak bede w pl to zbadam jaka teraz mam prl.
-
werni wrote:Tak chodzilo o owulacyjnych, mnie przewaznie glowa boli ale nie az tak mocno. Male dawki ok ale jak raz wzielam cala tabletke to nastepnego dnia z rana to mi sie krecilo w glowie i blada bylam jak sciana, myslalam ze zaraz zemdleje, polozylam sie znow do lozka. Myslalam ze to przypadek to znow wzielam bromka na wieczor calego i niestety powtorka. Od tamtej pory biore tylko pol. Jak bede w pl to zbadam jaka teraz mam prl.
Większość dziewczyn ma koszmarne objawy po bromku, ale są też takie co nie maja ich wcale. Jest oczyszczony odpowiendnik bromergonu, nie wywołuje takich skutków ubocznych, jednak jest dużoo droższy. Który cykl bierzesz bromergon? -
werni wrote:Biore go od kwietnia, ale tez bralam trzy miesiace antyki na androstedion. Ten cykl jest pierwszy po antykach.
Długo się starasz? -
Rafaello wrote:Ciekawe jak bromek szybko działa:) Zaczęłam brać euthyrox na zbicie tarczycy. Może w końcu coś się ruszy.
Werni a ty jaka mialas prl ?
Ja sie tez 2 dni czulam jak ty po bromku chociaz biore pol. Jakbym miala zemdlec. Na szczescie wtedy jeszcze nie musialam isc do pracy
-
Taj jak napisała nowatorka. Pytałam ginekologa, powiedział, że bromergon zbija prolaktynę od razu, tabletka działa 12 godzin. Jednak te co starają się o dziecko, a tylko prolaktyna jest problemem, nie zawsze zajdą w ciążę w 1 cyklu, niektóre czekają nawe 6-10 cykli
-
nowatorka wrote:U mnie tez wyglada na to ze zadzialal od razu. Owulke czulam i jest skok tempkiawczesniej nic nie czulam i owu nie bylo. Zreszta dr mi tak powiedzial ze on od razu zbija.
Werni a ty jaka mialas prl ?
Ja sie tez 2 dni czulam jak ty po bromku chociaz biore pol. Jakbym miala zemdlec. Na szczescie wtedy jeszcze nie musialam isc do pracy
Mialam kolo 800 a norma kolo 500 -
werni wrote:Mialam kolo 800 a norma kolo 500
-
A tak wogole to chcialam napisac ze tak krytykujemy tego bromka a ja wynalazlam jedna rzecz w ktorej mi pomogl (oprocz zbicia prl ). Odkad go biore to spie w nocy jak zabita. Wczesniej sie krecilam, mialamjakies koszmary, nie moglam zasnac a teraz normalnie padam i sie wysypiam jaknie wiem
werni lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:A tak wogole to chcialam napisac ze tak krytykujemy tego bromka a ja wynalazlam jedna rzecz w ktorej mi pomogl (oprocz zbicia prl ). Odkad go biore to spie w nocy jak zabita. Wczesniej sie krecilam, mialamjakies koszmary, nie moglam zasnac a teraz normalnie padam i sie wysypiam jaknie wiem
Zazdroszczę, bo ja mimo tego, że biore bromka to zani zasnę, muszę się ze 3 godziny pokręcić w łóżku, ale to może dlatego, że późno wstaję