Zjadaczki bromergonu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulaViktoria wrote:Cześć dziewczyny
Od ponad roku staramy się o dzidzie. Okres od zawsze mam nieregularny, niestety dopiero rok temu stwierdzono Pcos. Od 5 cykli jestem pod opieka lekarza odnośnie niemocy zajścia w ciąże. Od tego cyklu biore bromergon 1 tabletka 2 razy dziennie dopochwowo (aby zmniejszyc skutki uboczne) z powodu dość wysoko podniesionej prolaktyny
dodatkowo od 2 cykli piję inofolic 1 saszetke dziennie. Wiem, że w tym cyklu po bromku wystąpiła owulacja, z którą o tej pory miałam ogromny problem, bo pojawiała się raz na pół roku
Emotikon smile
I tu moje pytanie, czy znajdą się kobietki, które podczas stosowaniu bromka, bądź samego inofolicu zaszły w ciąże?
Drugie pytanie ( bo nie zapytałam ginekologa) niedugo konczy mi sie pierwsze opakowanie i mam czekać na miesiączke i po niej znowu zaczac stosować, czy tego tyu kuracji się nie przerywa i bromek musze brać aż do wystąpienia krwawienia?
Hej:) ja zaszłam w ciaże po bromku:) staraliśmy się z mężem bez żadnych wspomagaczy ok pół roku, poszłam do lekarza przy badaniach wyszła mi wysoka prolaktyna, cykle bezowulacyjne, po 4 msc brania luteiny 2x100 oraz bromka 1x0,5tab doustnie udało się zajść w ciąże
a w jakich dniach bierzesz luteine? dopochwowo czy pod język? ja brałam od 13 dnia cyklu przez 10 dni później odstawiałam i czekałam na @. Przed braniem luteiny i bromka miałam cykle nieregularne od 27-35 dni, a jak zaczełam brać to się wyregulowały ok 28-30dni. Dodatkowo jak w pierwszym cyklu nie odstawiłam luteiny (zapomniałam w jakie dni mam ja brac) to @ nie przyszła, dopiero po rozmowie z lekarzem uświadomił mnie ze musze ją odstawić aby @ przyszła. W cyklu gdy zaszłam ciąże pozytywny test (cień cienia wyszedł w 13dpo) i zgodnie z zaleceniami lekarza bromka brałam do 13tc odstawiając go powoli czyli pod koniec brałam ćwiartkę tabletki a później juz co drugi- trzeci dzień i oczywiscie wznowiłam branie luteiny. W sumie luteine brałam do 28tc. Podczas całej ciąży leżałam kilka razy w szpitalu z plamieniami, skurczami, luteine brałam na podtrzymanie. Mam nadzieję że i Wam dziewczyny uda się zobaczyc wymarzone =, tego Wam życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 16:26
-
Pchelkaa wrote:Hej:) ja zaszłam w ciaże po bromku:) staraliśmy się z mężem bez żadnych wspomagaczy ok pół roku, poszłam do lekarza przy badaniach wyszła mi wysoka prolaktyna, cykle bezowulacyjne, po 4 msc brania luteiny 2x100 oraz bromka 1x0,5tab doustnie udało się zajść w ciąże
a w jakich dniach bierzesz luteine? dopochwowo czy pod język? ja brałam od 13 dnia cyklu przez 10 dni później odstawiałam i czekałam na @. Przed braniem luteiny i bromka miałam cykle nieregularne od 27-35 dni, a jak zaczełam brać to się wyregulowały ok 28-30dni. Dodatkowo jak w pierwszym cyklu nie odstawiłam luteiny (zapomniałam w jakie dni mam ja brac) to @ nie przyszła, dopiero po rozmowie z lekarzem uświadomił mnie ze musze ją odstawić aby @ przyszła. W cyklu gdy zaszłam ciąże pozytywny test (cień cienia wyszedł w 13dpo) i zgodnie z zaleceniami lekarza bromka brałam do 13tc odstawiając go powoli czyli pod koniec brałam ćwiartkę tabletki a później juz co drugi- trzeci dzień i oczywiscie wznowiłam branie luteiny. W sumie luteine brałam do 28tc. Podczas całej ciąży leżałam kilka razy w szpitalu z plamieniami, skurczami, luteine brałam na podtrzymanie. Mam nadzieję że i Wam dziewczyny uda się zobaczyc wymarzone =, tego Wam życzę
HEj, dziękuję za odpowiedź, ja luteine brałam kiedyś i pod język i dopochwowo, a nawet ją łykałam, jednak po odstawieniu miesiączka nigdy nie przychodziła. Teraz mam kurację samym bromergonem, aby obniżyć prolaktynę. Jestem w sumie po 1 cyklu z nim, a okres nie przychodzi już drugi dzień, testy negatywne, nie wiem co sie dzieje -
Pchelka super ze ci sie udalo z bromkiem. Ja tez biore polowke dziennie ale mi dr powiedzial ze jak test pozytywny to od razu odstawic ale brac dupka i do niego dzwonic
Paula ja czekam na @ . mam nadzieje ze na dniach przyjdzie, juz ja czuje w kosciach -
nowatorka wrote:Pchelka super ze ci sie udalo z bromkiem. Ja tez biore polowke dziennie ale mi dr powiedzial ze jak test pozytywny to od razu odstawic ale brac dupka i do niego dzwonic
Paula ja czekam na @ . mam nadzieje ze na dniach przyjdzie, juz ja czuje w kosciach
Ja tez nadal czekam, spóźnia się 3 dni, a jajniki kłują, ćmią i nie daja spokoju -
Rafaello wrote:U mnie test negatywny:/ obstawiam, że dziś jest 10dpo, łudzę się że to za wcześnie żeby coś wyszło na teście albo bromek mi ostro namieszał w cyklu
Paula testowałaś dzisiaj?
Jak jest dzisiaj 10dpo no to na pewno za wcześnie na wiarygodny wynik Ja testowałam wczoraj, ale nie z porannego moczu, dziś sobię odpuściłam, czekam, jak do jutra nie przyjdzie to w czwartek rano testuje, myślę, że już 5 dni po terminie @ powinien wyjsc wiarygodny -
Rafaello wrote:Paula cierpliwa jesteś ja też się na razie wstrzymam z testowaniem
Rafaello, ja cierpliwa? hehe, w ciągu tygodnia zrobiłam 4 testy i jeden raz bete Skończyły mi się testy i musze isc do apteki, dlatego nie testuje, haha -
PaulaViktoria wrote:Rafaello, ja cierpliwa? hehe, w ciągu tygodnia zrobiłam 4 testy i jeden raz bete Skończyły mi się testy i musze isc do apteki, dlatego nie testuje, haha
hehehe no to wszystko jasne:P Teraz się zastanawiam czy ja jeszcze w domu mam jakiś test -
Karolina_karolina wrote:Zrobiłam dziś badania kontrolne prolaktyny. Jestem zadowolona. W 3 miesiące spadła z 10 krotnie powiększonej do normy .
Wyniki:
Prolaktyna 295 norma 102-496
Po obciążeniu 534 norma 102-496
wcześniej bylo ponad 6000 -
nick nieaktualny
-
karolcia18120 wrote:PaulaViktoria a nie bolą Cię jajniki od stosowania dopochwowego? Ja od wczoraj biorę i nie wiem czy jajniki bolą przed miesiączką czy też to wina tych tabletek..
Jak zaczęłam stosować to nie odczuwałam bólu, dopiero ok 4 dni po owulacji zaczęły boleć delikatnie, dopiero od 2-3 dni, odkąd spóźnia się @ jajniki i podbrzusze boli mocniej -
nick nieaktualny
-
karolcia18120 wrote:to może u mnie efekt zbliżającej się miesiączki.
A na kiedy masz termin @? Może się spóźnić, albo przyjść wczesniej przy pierwszym cyklu zażywania bromergonu -
nick nieaktualnyMam tak rozwalony cykl że nie wiem. Biorę duphaston i nawet przy nim mam nieregularne cykle. Dziś jestem w 31 dniu cyklu. Teoretycznie zawsze do tygodnia po odstawieniu duphastonu dostawałam okres .. Mam nadzieję że aż tak bardzo się nie spóźni. Od 5 dnia nastepnego cyklu mam zacząć brać clostilbegyt .. i bardzo licze na to ze w koncu sie uda i zobaczę dwie kreseczki