X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zjadaczki bromergonu
Odpowiedz

Zjadaczki bromergonu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaViktoria wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Od ponad roku staramy się o dzidzie. Okres od zawsze mam nieregularny, niestety dopiero rok temu stwierdzono Pcos. Od 5 cykli jestem pod opieka lekarza odnośnie niemocy zajścia w ciąże. Od tego cyklu biore bromergon 1 tabletka 2 razy dziennie dopochwowo (aby zmniejszyc skutki uboczne) z powodu dość wysoko podniesionej prolaktyny :(
    dodatkowo od 2 cykli piję inofolic 1 saszetke dziennie. Wiem, że w tym cyklu po bromku wystąpiła owulacja, z którą o tej pory miałam ogromny problem, bo pojawiała się raz na pół roku
    Emotikon smile
    I tu moje pytanie, czy znajdą się kobietki, które podczas stosowaniu bromka, bądź samego inofolicu zaszły w ciąże?

Drugie pytanie ( bo nie zapytałam ginekologa) niedugo konczy mi sie pierwsze opakowanie i mam czekać na miesiączke i po niej znowu zaczac stosować, czy tego tyu kuracji się nie przerywa i bromek musze brać aż do wystąpienia krwawienia?

Hej:) ja zaszłam w ciaże po bromku:) staraliśmy się z mężem bez żadnych wspomagaczy ok pół roku, poszłam do lekarza przy badaniach wyszła mi wysoka prolaktyna, cykle bezowulacyjne, po 4 msc brania luteiny 2x100 oraz bromka 1x0,5tab doustnie udało się zajść w ciąże :):):)

a w jakich dniach bierzesz luteine? dopochwowo czy pod język? ja brałam od 13 dnia cyklu przez 10 dni później odstawiałam i czekałam na @. Przed braniem luteiny i bromka miałam cykle nieregularne od 27-35 dni, a jak zaczełam brać to się wyregulowały ok 28-30dni. Dodatkowo jak w pierwszym cyklu nie odstawiłam luteiny (zapomniałam w jakie dni mam ja brac) to @ nie przyszła, dopiero po rozmowie z lekarzem uświadomił mnie ze musze ją odstawić aby @ przyszła. W cyklu gdy zaszłam ciąże pozytywny test (cień cienia wyszedł w 13dpo) i zgodnie z zaleceniami lekarza bromka brałam do 13tc odstawiając go powoli czyli pod koniec brałam ćwiartkę tabletki a później juz co drugi- trzeci dzień i oczywiscie wznowiłam branie luteiny. W sumie luteine brałam do 28tc. Podczas całej ciąży leżałam kilka razy w szpitalu z plamieniami, skurczami, luteine brałam na podtrzymanie. Mam nadzieję że i Wam dziewczyny uda się zobaczyc wymarzone =, tego Wam życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 16:26

• PaulaViktoria Koleżanka

Wysłany: 28 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej:) ja zaszłam w ciaże po bromku:) staraliśmy się z mężem bez żadnych wspomagaczy ok pół roku, poszłam do lekarza przy badaniach wyszła mi wysoka prolaktyna, cykle bezowulacyjne, po 4 msc brania luteiny 2x100 oraz bromka 1x0,5tab doustnie udało się zajść w ciąże :):):)

a w jakich dniach bierzesz luteine? dopochwowo czy pod język? ja brałam od 13 dnia cyklu przez 10 dni później odstawiałam i czekałam na @. Przed braniem luteiny i bromka miałam cykle nieregularne od 27-35 dni, a jak zaczełam brać to się wyregulowały ok 28-30dni. Dodatkowo jak w pierwszym cyklu nie odstawiłam luteiny (zapomniałam w jakie dni mam ja brac) to @ nie przyszła, dopiero po rozmowie z lekarzem uświadomił mnie ze musze ją odstawić aby @ przyszła. W cyklu gdy zaszłam ciąże pozytywny test (cień cienia wyszedł w 13dpo) i zgodnie z zaleceniami lekarza bromka brałam do 13tc odstawiając go powoli czyli pod koniec brałam ćwiartkę tabletki a później juz co drugi- trzeci dzień i oczywiscie wznowiłam branie luteiny. W sumie luteine brałam do 28tc. Podczas całej ciąży leżałam kilka razy w szpitalu z plamieniami, skurczami, luteine brałam na podtrzymanie. Mam nadzieję że i Wam dziewczyny uda się zobaczyc wymarzone =, tego Wam życzę:)

HEj, dziękuję za odpowiedź, ja luteine brałam kiedyś i pod język i dopochwowo, a nawet ją łykałam, jednak po odstawieniu miesiączka nigdy nie przychodziła. Teraz mam kurację samym bromergonem, aby obniżyć prolaktynę. Jestem w sumie po 1 cyklu z nim, a okres nie przychodzi już drugi dzień, testy negatywne, nie wiem co sie dzieje :(

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

Stosowane: Bromergon dopochwowo, Inofolic, witamina D, olej z wiesiołka.
    Prolaktyna ponad normą, Pcos.
    201111103338.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka super ze ci sie udalo z bromkiem. Ja tez biore polowke dziennie ale mi dr powiedzial ze jak test pozytywny to od razu odstawic ale brac dupka i do niego dzwonic ;)
    Paula ja czekam na @ . mam nadzieje ze na dniach przyjdzie, juz ja czuje w kosciach

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny:/ obstawiam, że dziś jest 10dpo, łudzę się że to za wcześnie żeby coś wyszło na teście albo bromek mi ostro namieszał w cyklu

Paula testowałaś dzisiaj?

Wysłany: 29 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Pchelka super ze ci sie udalo z bromkiem. Ja tez biore polowke dziennie ale mi dr powiedzial ze jak test pozytywny to od razu odstawic ale brac dupka i do niego dzwonic ;)
    Paula ja czekam na @ . mam nadzieje ze na dniach przyjdzie, juz ja czuje w kosciach

Ja tez nadal czekam, spóźnia się 3 dni, a jajniki kłują, ćmią i nie daja spokoju :(

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

201111103338.png

Wysłany: 29 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    U mnie test negatywny:/ obstawiam, że dziś jest 10dpo, łudzę się że to za wcześnie żeby coś wyszło na teście albo bromek mi ostro namieszał w cyklu

Paula testowałaś dzisiaj?

Jak jest dzisiaj 10dpo no to na pewno za wcześnie na wiarygodny wynik :) Ja testowałam wczoraj, ale nie z porannego moczu, dziś sobię odpuściłam, czekam, jak do jutra nie przyjdzie to w czwartek rano testuje, myślę, że już 5 dni po terminie @ powinien wyjsc wiarygodny :)

201111103338.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cierpliwa jesteś:) ja też się na razie wstrzymam z testowaniem

Wysłany: 29 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Paula cierpliwa jesteś:) ja też się na razie wstrzymam z testowaniem

Rafaello, ja cierpliwa? hehe, w ciągu tygodnia zrobiłam 4 testy i jeden raz bete :D Skończyły mi się testy i musze isc do apteki, dlatego nie testuje, haha :D

201111103338.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaViktoria wrote:
    Rafaello, ja cierpliwa? hehe, w ciągu tygodnia zrobiłam 4 testy i jeden raz bete :D Skończyły mi się testy i musze isc do apteki, dlatego nie testuje, haha :D

hehehe no to wszystko jasne:P Teraz się zastanawiam czy ja jeszcze w domu mam jakiś test :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello 10 dpo juz te dzisiejsze testy powinny cos wykryc co nie znaczy ze musza ;) na pewno powtorz test za pare dni

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te paskowe testy są raczej słabsze

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś badania kontrolne prolaktyny. Jestem zadowolona. W 3 miesiące spadła z 10 krotnie powiększonej do normy ;).
    Wyniki:
    Prolaktyna 295 norma 102-496
    Po obciążeniu 534 norma 102-496
    wcześniej bylo ponad 6000

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Zrobiłam dziś badania kontrolne prolaktyny. Jestem zadowolona. W 3 miesiące spadła z 10 krotnie powiększonej do normy ;).
    Wyniki:
    Prolaktyna 295 norma 102-496
    Po obciążeniu 534 norma 102-496
    wcześniej bylo ponad 6000
    Po obciazeniu nie ma normy bo musi byc do 6x wieksza niz podstawowa i u ciebie jest ok :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to jeszcze lepiej. Bo myślałam że mam delikatnie przekroczona ta po obciążeniu ;). Teraz tylko czekam na resztę wyników badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 23:11

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 30 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, Nowatorka, testowałyście już ? :D

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaViktoria a nie bolą Cię jajniki od stosowania dopochwowego? Ja od wczoraj biorę i nie wiem czy jajniki bolą przed miesiączką czy też to wina tych tabletek..

Wysłany: 30 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia18120 wrote:
    PaulaViktoria a nie bolą Cię jajniki od stosowania dopochwowego? Ja od wczoraj biorę i nie wiem czy jajniki bolą przed miesiączką czy też to wina tych tabletek..

Jak zaczęłam stosować to nie odczuwałam bólu, dopiero ok 4 dni po owulacji zaczęły boleć delikatnie, dopiero od 2-3 dni, odkąd spóźnia się @ jajniki i podbrzusze boli mocniej :(

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może u mnie efekt zbliżającej się miesiączki.

Wysłany: 30 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia18120 wrote:
    to może u mnie efekt zbliżającej się miesiączki.

A na kiedy masz termin @? Może się spóźnić, albo przyjść wczesniej przy pierwszym cyklu zażywania bromergonu :)

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak rozwalony cykl że nie wiem. Biorę duphaston i nawet przy nim mam nieregularne cykle. Dziś jestem w 31 dniu cyklu. Teoretycznie zawsze do tygodnia po odstawieniu duphastonu dostawałam okres .. Mam nadzieję że aż tak bardzo się nie spóźni. Od 5 dnia nastepnego cyklu mam zacząć brać clostilbegyt .. i bardzo licze na to ze w koncu sie uda i zobaczę dwie kreseczki :-)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ