Conceive Plus - Żel, lubrykant
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa stosowałam w dniach okołoowulacyjnych i niestety, piekło. w dniach poza owulacją, to samo. Może po prostu nie służy on wszystkim.
Ale swoją droga, oprócz tego pieczenia, które trwa chwilę, tuż po aplikacji, żel sprawdza swoje działanie poślizgowe w 100% -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam do sprzedania żel FertileSafe 75 ml. za 60 zl + dwa aplikatory gratis. Mnie pomógł w szczęśliwym cyklu i wystarczyły dwie próbki dołączone do zestawu, za który zapłaciłam 98 zl. Naprawdę polecam. Zero pieczenia, a efekt mega!!
-
Girl25 wrote:Poślizg to jedno pytanie czy pomaga przy zapłodnieniu... Ja mam mieszane uczucia. Dziś mam rozciagliwy śluz i przezroczysty tylko nie wiem czy to nie resztka spermy z niedzieli
właśnie troche też mam z tym problem, bo jak kochamy się w dni płodne, to też często mam wrażenie że to nie śluz, tylko właśnie sperma..."Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
Cześć Dziewczyny, mam pytanie techniczne odnosnie żelu intymnego Conceive Plus.
W tej chwili niedostępny jest produkt w aplikatorach, więc zastanawiam się nam kupnem w tubce.
Słyszałam, że jest dosyć lejący, jak radzicie sobie z jego aplikacją, na palec i do środka, czy stosuje go Wasz partner? Jaką ilość używacie np. wyciskacie do wielkości opuszka palca, czy więcej? -
Linka2019 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie techniczne odnosnie żelu intymnego Conceive Plus.
W tej chwili niedostępny jest produkt w aplikatorach, więc zastanawiam się nam kupnem w tubce.
Słyszałam, że jest dosyć lejący, jak radzicie sobie z jego aplikacją, na palec i do środka, czy stosuje go Wasz partner? Jaką ilość używacie np. wyciskacie do wielkości opuszka palca, czy więcej?
też jestem ciekawa jak sobie to aplikujecie -
julka_kulka wrote:też jestem ciekawa jak sobie to aplikujecie
Jak poczytać pierwsze wpisy w tym temacie (2014r) to dziewczyny polecały aplikację strzykawką i ilość pojemności ok.1 łyżczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 07:59
-
Kormik wrote:Conceive Plus chyba zmienił się na:
https://www.aptekagemini.pl/grupa-produktow/fertilsafe-plus
i zapewne z czasem nie będzie go można kupić w starej formie.
Ktos testował już Fertilsafe Plus?
Ja używam 🙂 oczywiście żel nie sprawił cudu że zaszłam w ciążę ale zdecydowanie polepsza nawilżenie -
Fertilsafe Plus kupiłam dzisiaj zanim przeczytałam ten wątek i teraz mam mieszane uczucia czy go używać... Trochę mnie przestraszyłyście tym pieczeniem i infekcjamistarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Fertilsafe Plus kupiłam dzisiaj zanim przeczytałam ten wątek i teraz mam mieszane uczucia czy go używać... Trochę mnie przestraszyłyście tym pieczeniem i infekcjami
Mnie nic nie podrażnia ani żadnych innych rzeczy tego typu a używam już kilka mc więc spróbuj i zobaczysz 🙂 -
Poczytałam jeszcze początek wątku i wiara powróciła 👍
Zastanawiam się tylko nad aplikacją, bo oczywiście najpierw kupiłam a później doczytałam że bez aplilatora 🙄
Nie wiecie może czy są jakieś aplikatory do kupienia w aptece? Ewentualnie będę kombinować strzykawką tak jak dziewczyny pisały.starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Dziewczyny polecam! Udało się nam w pierwszym cyklu z zelem conceive ❤ (ogólnie to byl 7 cykl)
Aplikowałam przed pół tej małej tubeczki i po drugą połowę. Mam tyłozgięcie więc zasypialam na brzuchu z tym wszystkim, i udało siętakże my polecamy! 💚 I trzymam kciuki za starających się 😘✊👶
-
Joasiaxjot wrote:Dziewczyny polecam! Udało się nam w pierwszym cyklu z zelem conceive ❤ (ogólnie to byl 7 cykl)
Aplikowałam przed pół tej małej tubeczki i po drugą połowę. Mam tyłozgięcie więc zasypialam na brzuchu z tym wszystkim, i udało siętakże my polecamy! 💚 I trzymam kciuki za starających się 😘✊👶
Gratulacje !!
Jaka jest pojemność w tych małych tubeczkach? Ja kupiłam dużą tubkę i nie wiem ile aplikować - te 5 ml wydaje mi się strasznie dużostarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
Joasiaxjot wrote:4gm, ja właśnie po pół bym wylewka, drogie było cholerstwo, ale udało się,więc było warto 🤪 strasznie chlupie jak za dużo się wleje🤣
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Spróbuję od 2 ml przed i zobaczymy jak będzie. Mam co prawda Fertilsafe Plus ale wszędzie piszą że to nowa nazwa conceive tylko oczywiście skład też trochę pozmieniali. Niemniej mocno wierzę, że się uda
Jeszcze raz, gratuluję i życzę spokojnej ciążyJoasiaxjot lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
My na początku starań zaczęliśmy stosować Fertilsafe (bo Conceive był niedostępny) i bez skutku. Jak się skończył po ok 6 cyklach, udało mi się kupić Conceive i zaszłam w ciąże w 2 cyklu. Co do aplikacji, to stosowaliśmy go tak jak zwykły żel nawilżający.
Magda_Z lubi tę wiadomość