Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet
    Postów: 4992 3175

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Możecie zerknąć na mój wykres. Niby owulację wyznaczyło, ale temperatury w tym cyklu są dziwne. Mam na myśli to, że przed owu i po owu wahają się w okolicach 36,6. Czy to może być objaw jakichś zaburzeń hormonalnych?

    zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś codziennie mierzyć temp o tej samej porze przed wstaniem z łóżka wtedy wyniki są prawie miarodajne,
    Po owu najwyższy progesteron jest 7-8dpo i teoretycznie temperatura też wtedy mocno rośnie. Poczytaj w bazie wiedzy na ten temat.

    A jak długie zazwyczaj masz cykle?

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Lavende86 Autorytet
    Postów: 4992 3175

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 30 dni. Nie mogę mkerzyć o tej samej porze bo mam kilka nocek w miesiącu i po nocce zawsze temperaturę mam trochę wyższą. Zastanawiam się dlatego temperatura powoli rośnie i dlaczego była jak na mnie wysoka w 1. fazie... Czy to prolaktyna? Czy nie było owu?

    zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 12 sierpnia 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś hormony w 2-3dc ? Zrób w 7-8dpo progesteron i bedzie wiadomo czy była owu.

    Jak dla mnie wykres jest ok, zwłaszcza że z tym mierzeniem temperatury to masz różnie jak sama stwierdziłaś.
    Ja tez w poprzednim cyklu miałam małe różnice przed owu i po - moze te upały tak działają.

    Mam nadzieje że niezależnie od wszystkiego bedzie zielona kropeczka :) powodzenia!

    Lavende86 lubi tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • AktywnaMama Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa. Staramy się o drugie dziecko, mamy 4 letniego syna. Bardzo was proszę o pomoc w intepracji wykresu. Czy jest szansa zajść w ciążę?
    Cykl mam koło 30-34dni

    ead19b514f6a1084f9eb4382eed75011.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:40

    Czokonusa lubi tę wiadomość

  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AktywnaMama wrote:
    Witam, jestem tu nowa. Staramy się o drugie dziecko, mamy 4 letniego syna. Bardzo was proszę o pomoc w intepracji wykresu. Czy jest szansa zajść w ciążę?
    Cykl mam koło 30-34dni
    Udostępnij wykres :)

    Jedno Ci powiem że po samym wykresie cieżko wydać wyrok. Poza wykresem są badania, dieta itp.
    Ja sama niby miałam wszystko ok a tu w 4cs na HSG okazało się że wszystko niedrożne :( i co z tego że badania ok, wykres idealny, dużo serduszek jak nie było szans na ciąże z uwagi na niedrożne jajowody

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Lavende86 Autorytet
    Postów: 4992 3175

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 - tak szybko zrobili Ci HSG?

    zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey zerknely byście na moj wykres. jak ocenilybyscie rokowania na nim .

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Iga66 - tak szybko zrobili Ci HSG?
    Robiłam prywatnie

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • AktywnaMama Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Udostępnij wykres :)


    A przepraszam zapomniałam udostępnić hehe. Oto mój wykres
    ead19b514f6a1084f9eb4382eed75011.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:42

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Iga66 - tak szybko zrobili Ci HSG?
    Mi zrobili po 6 cyklach
    Na NFZ

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 19:38

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Czokonusa Koleżanka
    Postów: 44 12

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AktywnaMama wrote:
    Witam, jestem tu nowa. Staramy się o drugie dziecko, mamy 4 letniego syna. Bardzo was proszę o pomoc w intepracji wykresu. Czy jest szansa zajść w ciążę?
    Cykl mam koło 30-34dni

    ead19b514f6a1084f9eb4382eed75011.png

    Może zatestuj?

    AktywnaMama lubi tę wiadomość

    svchhqvkl4g8fqeb.png
  • Nacia123 Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoze mi ktoś Zinterpretować wykres? https://ovufriend.pl/graph/1ce0d434fe5dabbb4ee250514767b654

    Natalia
  • Nat123 Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

    Zrobiłam badania w 3dc. Czy mogłybyście zerknąć czy są ok ? :)

    TSH 1,5513 µIU/ml
    FSH 8,67 mIU/ml (faza folikularna 3,03-8,08 mIU/ml)
    LH 7,2 mIU/ml (faza folikularna 2,39-6,6 mIU/ml)
    Estradiol 33,8 pg/ml (faza folikularna 21-251 pg/ml)
    Progesteron 0,43 ng/ml (faza folikularna poniżej 0,1-0,3 ng/ml)
    Prolaktyna 20,9 ng/ml ( 5,18 - 26,53 ng/ml)
    Testosteron 46,06 ng/dl (7,21 - 79,31 ng/dl )

  • Lavende86 Autorytet
    Postów: 4992 3175

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak temperatura w drugiej fazie jest niewiele wyższa niż była w pierwszej (około 0,2 stopnia) to może o czymś świadczyć? Faza lutealna trwa zawsze 14 dni.

    zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • AktywnaMama Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czokonusa wrote:
    Może zatestuj?
    Negatywny test! :(
    Dziś @!!! :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 06:39

  • Beatris1987 Koleżanka
    Postów: 37 1

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Mam do Was pytanko odnośnie mierzenia temperatury. Mianowicie, zasnęłam wczoraj o 23 i obudziły mnie mdłości o 2.30. Nie mogłam zasnąć do ok. 4.30. Chodziłam, wierciłam się. Jak usnęłam to obudziłam się o 6.30 czyli tak jak zawsze i zmieżyłam temperaturę. Czy jest ona wiarygodna? Zrobiłam też test owulacyjny (jestem na wyjeździe i nie mam ciążowego), wyszły dwie krechy. Proszę o pomoc w interpretacji.

    Asia
  • MIA_89 Koleżanka
    Postów: 47 40

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie niedoświadczonej koleżance. To mój 1 cykl, w którym mierzę tempkę, mierzę ją w ustach termometrem microlife. Widać wyraźnie dwa rodzaje temperatur niższe i wyższe przedzielone skokiem, który wystąpił nieznacznie po dodatnim teście owulacyjnym.Niby ok, ale różnica wynosi 0.3 stopnia i po domniemanej owulacji do dnia dzisiejszego (24 dc) stpniowo, delikatnie wzrasta, ale nigdy nie osiagneła wiecej niz 36,7. W fazie przedowulacyjnej miałam wg tych pomiarów temp. srednio 36.2. @ ma przyjść 20.08 i jak się pojawi to od następnego cyklu chce mierzyć w pochwie lub odbycie. W odbycie trochę się boję czy to nie boli? I jak głęboko wsadzić ten termometr? Czytałam, że 2 cm wystarczą. Ale czy wyraźnie słychać pikanie na koniec pomiaru? A w pochwie z kolei boję się, zwłaszcza przy staraniach o dzidzię, że doprowadzę do infekcji, bo niestety mam do nich skłonność. Oczywiście dokładne mycie i dezynfekcja przy metodzie analnej i samo mycie przy waginalnej to podstawa ale mimo wszystko mam przed tym jakieś opory. A wy gdzie mierzycie tempkę i czy macie w związku z tym jakieś problemy? ☺️

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzcie na moj wykres..
    myslicie,ze ten cykl jest juz stracony?
    https://ovufriend.pl/graph/d857e935d5a721b37106e71bebe522e0[/url

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:34

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • 93karolina93 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Spojrzcie na moj wykres..
    myslicie,ze ten cykl jest juz stracony?
    https://ovufriend.pl/graph/d857e935d5a721b37106e71bebe522e0[/url

    Jak na moje oko tak. ;/

‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego