Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Niereanimuj Autorytet
    Postów: 461 278

    Wysłany: 11 maja 2020, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Mi już ręce opadajo.. Nie wiem co z moim cyklem ale jestem mega zła.. Niby bezowulacyjny a wczoraj taki skok temp i test owulacyjny pozytywny. Coś jest nie tak, ale nie wiem co. 😖

    👼🏻 12tc (05.02.2020r.)
    💔 CB
    💔 CB
    💔 CB

    Starania👩‍❤️‍👨: Od 04.2019r

    X.2019/VII.2020
    ✔️AMH➡️ 4,98
    ✔️TSH➡️ 1,67➡️0,76 mU/L
    ✔️FT4➡️16,1 pmol/L
    ✔️FT3➡️5,2 pmol/L
    ✔️FSH➡️ 5,56➡️
    ✔️Estradiol➡️ 52,10➡️ O,62 nmol\l
    ✔️Testosteron wolny➡️ 3,34
    ✔️Testosteron➡️ 1,4 nmol/l
    ✔️B12➡️ 338 pmol/l
    ✔️Żelazo➡️ 30,9 umol/L
    ✔️Ferrytyna➡️ 50 ug/L
    ✔️Sód ➡️ 140 mmol/L
    ✔️Potas➡️ 4,3 mmol/L
    ✔️Wapń ➡️ 2,36 mmol/L
    ✔️Magnez➡️ 0,78 mmol/L
    ✔️ Kreatinina ➡️ 67 umol/L
    ✔️Kwas foliowy ➡️ 22,2 nmol/L
    ✔️Wit D➡️ 74 nmol/L
    ✔️Wit D3➡️ 74 nmol/L
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2020, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednodniowe spadki i wzrosty są zawsze możliwe z różnych powodów.

  • Niereanimuj Autorytet
    Postów: 461 278

    Wysłany: 11 maja 2020, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sYlL wrote:
    jednodniowe spadki i wzrosty są zawsze możliwe z różnych powodów.
    Tylko właśnie nie miało co je za bardzo zakłócić

    👼🏻 12tc (05.02.2020r.)
    💔 CB
    💔 CB
    💔 CB

    Starania👩‍❤️‍👨: Od 04.2019r

    X.2019/VII.2020
    ✔️AMH➡️ 4,98
    ✔️TSH➡️ 1,67➡️0,76 mU/L
    ✔️FT4➡️16,1 pmol/L
    ✔️FT3➡️5,2 pmol/L
    ✔️FSH➡️ 5,56➡️
    ✔️Estradiol➡️ 52,10➡️ O,62 nmol\l
    ✔️Testosteron wolny➡️ 3,34
    ✔️Testosteron➡️ 1,4 nmol/l
    ✔️B12➡️ 338 pmol/l
    ✔️Żelazo➡️ 30,9 umol/L
    ✔️Ferrytyna➡️ 50 ug/L
    ✔️Sód ➡️ 140 mmol/L
    ✔️Potas➡️ 4,3 mmol/L
    ✔️Wapń ➡️ 2,36 mmol/L
    ✔️Magnez➡️ 0,78 mmol/L
    ✔️ Kreatinina ➡️ 67 umol/L
    ✔️Kwas foliowy ➡️ 22,2 nmol/L
    ✔️Wit D➡️ 74 nmol/L
    ✔️Wit D3➡️ 74 nmol/L
  • Klaudinick Koleżanka
    Postów: 44 29

    Wysłany: 11 maja 2020, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś



    Witam, Jestem tu stosunkowo od niedawna. Dotąd byłam tylko czytelnikiem, dziś postanowiłam poprosić Was o poradę w interpretacji mojego wykresu :D Jest to mój drugi cykl z pomiarem temperatury. Bardzo się martwię tak niskimi temperaturami i małą różnicą temp. po owulacji. Dwa lata temu robiłam badania tarczycy i było wszystko w normie... Proszę pomóżcie :(



    4b04e5d68b02181acd21734dc14884db.png

    Starania od sierpnia 2019👣👣👣
    Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
    3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
    LH 3.03 (2.00-8.00)
    Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
    Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
    Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
    Mąż :
    lepkość <1 cm
    objętość ejakulatu 5,30ml,
    pH 7,9,
    liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
    całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
    prawidłowych 1 % 😣
    23.10.20- 1 IUI 🍷
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 maja 2020, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda kobieta ma inaczej, może Ty masz właśnie tak.

  • Izulaa Koleżanka
    Postów: 56 39

    Wysłany: 12 maja 2020, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które znają się lepiej na wykresach. Mierzę temperature ok 6:30 i nie jest ona jakoś wysoka ok 36,6 najwyżej do 36,5. Później dalej ide spać i czasem z głupoty zmierzę temperaturę jak się obudzę, a że lubię spać wstaję ok 10 więc śpię jeszcze dobre 3 godziny. Temperatura wtedy jest zawsze wyższa np 36,8 . Mierzę temperature 3 miesiąc tylko w 1 mierząc temperaturę ok 5:30 widoczna była rosnąca w drugiej fazie cyklu temperatura a kolejne 2 są właśnie z niższą. Wiecie może dlaczego tak jest że później mam wyższa niż jak mierzę 1 raz?

  • Szalwina Koleżanka
    Postów: 56 42

    Wysłany: 12 maja 2020, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Ja już zgłupiałam. Mierzę temperaturę na czole termometrem elektronicznym takim strzelanym i jest w przedziale 36.6-36.8 jakoś tak. Z ciekawości wzięłam zwykły rtęciowy,dla porównania, a tam pod pachą 37.5. Teraz wychodzi na to,że cały mój pozabiegowy 55 dniowy cykl jest niemiarodajny :(

    28 lat 👩🏼‍⚕️
    01.2017 -👶🏻❤
    03.2020 - 💔 łyżeczkowanie 8tc 💔
  • Klaudinick Koleżanka
    Postów: 44 29

    Wysłany: 13 maja 2020, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwina cykli owulacyjnych nie mierzy się na czole ani pod pachą. Ja jestem nisko temperaturowcem, co wychodzi na wykresie ( pomiar pod językiem ) moja max temp. w pierwszej fazie cylku to 36.00, a z ciekawości sprawdzając na czole strzelanym wychodzi mi 36.4 więc nie ma co się sugerować... 😋

    Starania od sierpnia 2019👣👣👣
    Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
    3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
    LH 3.03 (2.00-8.00)
    Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
    Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
    Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
    Mąż :
    lepkość <1 cm
    objętość ejakulatu 5,30ml,
    pH 7,9,
    liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
    całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
    prawidłowych 1 % 😣
    23.10.20- 1 IUI 🍷
  • Szalwina Koleżanka
    Postów: 56 42

    Wysłany: 13 maja 2020, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie! Czyli muszę wszystko zacząć od nowa 🤣 brawo ja 🤣

    28 lat 👩🏼‍⚕️
    01.2017 -👶🏻❤
    03.2020 - 💔 łyżeczkowanie 8tc 💔
  • lollipop Ekspertka
    Postów: 213 99

    Wysłany: 18 maja 2020, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy mogę prosić o pomoc, wykres w stopce, mam obawy czy ta owulacja była czy nie na podstawie pozostałych wykresów jakie mam zazwyczaj miałam temp 37 taki skok a tu tylko tak malutko. Czy myślicie że aplikacja może to pomyliła ? Choć dziś temperatura poszła w górę ciut więcej i już nie wiem co myśleć 😅

    Start starań 2019/2020

    Czynnik męski

    Czekamy na wizytę w klinice leczenia niepłodności
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2020, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, ja myślę że była zdecydowanie.

    lollipop lubi tę wiadomość

  • Izulaa Koleżanka
    Postów: 56 39

    Wysłany: 18 maja 2020, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiem, że to nie wykres ale może ktoś mógłby spojrzeć, Nie znam się na tym,niby są obok podane normy...
    Badania robiłam w 3 DC
    https://zapodaj.net/625d509af1d1a.jpg.html

  • Kate28 Autorytet
    Postów: 300 128

    Wysłany: 21 maja 2020, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które znają się lepiej na wykresach. Mierzę temperature ok 6:30 i nie jest ona jakoś wysoka ok 36,6 najwyżej do 36,5. Później dalej ide spać i czasem z głupoty zmierzę temperaturę jak się obudzę, a że lubię spać wstaję ok 10 więc śpię jeszcze dobre 3 godziny. Temperatura wtedy jest zawsze wyższa np 36,8 . Mierzę temperature 3 miesiąc tylko w 1 mierząc temperaturę ok 5:30 widoczna była rosnąca w drugiej fazie cyklu temperatura a kolejne 2 są właśnie z niższą. Wiecie może dlaczego tak jest że później mam wyższa niż jak mierzę 1 raz?
    Najlepiej mierz temperaturę o stałej porze, zaraz po przebudzeniu tzn. nim wstaniesz z łóżka. Codziennie w tym samym miejscu i tym samym termometrem. Nawet jak mierzysz pod językiem to codziennie z tej samej strony.

    💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

    👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ❌Progesteron (faza lutealna) 72,50 ng/ml (norma 1,2-15,9),
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

    🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.

    💊BYŁO: Duphaston, Unidox Solutab, Distraptaza, Kwas foliowy // Distraptaza ,Kwas foliowy, Clostibegyt
    💊JEST: kwas foliowy

    ,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Lolita Autorytet
    Postów: 355 379

    Wysłany: 22 maja 2020, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:
    Hej dziewczyny wiem, że to nie wykres ale może ktoś mógłby spojrzeć, Nie znam się na tym,niby są obok podane normy...
    Badania robiłam w 3 DC
    https://zapodaj.net/625d509af1d1a.jpg.html

    Na pewno masz podwyższoną prolaktynę, ale to pewnie już wiesz. Testosteron też wysoko. Reszta niby w normie, ale ważny jest też stosunek niektórych hormonów względem siebie, a z tym już nie pomogę. Brakuje moim zdaniem tu ft4, zrobiłabym też androstendion i DHEA-S.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 13:12

    Izulaa lubi tę wiadomość

    88' + 85' = 11.2019 cb; 29.05.2020 - 11 dpo (4cs) ⏸ 🍀
    3jgx3e3kcm9cujt9.png
  • Izulaa Koleżanka
    Postów: 56 39

    Wysłany: 23 maja 2020, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Na pewno masz podwyższoną prolaktynę, ale to pewnie już wiesz. Testosteron też wysoko. Reszta niby w normie, ale ważny jest też stosunek niektórych hormonów względem siebie, a z tym już nie pomogę. Brakuje moim zdaniem tu ft4, zrobiłabym też androstendion i DHEA-S.

    Dzięki 😉 ft4 robiłam jakiś czas temu i niebu było ok ale chyba powtórzę czyli ft4 DHEA-S i androstendion ( pierwszy raz słyszę taka nazwę) też w 3 DC?

  • Lolita Autorytet
    Postów: 355 379

    Wysłany: 23 maja 2020, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:
    Dzięki 😉 ft4 robiłam jakiś czas temu i niebu było ok ale chyba powtórzę czyli ft4 DHEA-S i androstendion ( pierwszy raz słyszę taka nazwę) też w 3 DC?

    Nie ma różnicy, jeśli chodzi o dzień cyklu. U mnie właśnie z wysoką prolaktyną idzie podwyższenie androgenów. A ft4 robiłaś z innymi tarczycowymi? Było ok? U mnie np. tsh w ciągu dwóch miesięcy spadło bez leków, więc jeśli idziesz do specjalisty, najlepiej mieć jak najbardziej aktualne te badania :)

    88' + 85' = 11.2019 cb; 29.05.2020 - 11 dpo (4cs) ⏸ 🍀
    3jgx3e3kcm9cujt9.png
  • Ines93 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 24 maja 2020, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 👋
    Jestem tutaj nowa i w sumie to mój pierwszy cykl w którym mierzę temperaturę i całą resztę tych parametrów...
    I nie wiem czy liczyć w tym cyklu na jakąś owulację czy już spisać na straty... Generalnie cykle mam 35 dniowe i dłuższe.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi. 😊

    https://ovufriend.pl/graph/3fe6871bacc4511dc2d09ea0cfea58f4

  • julka_kulka Ekspertka
    Postów: 495 173

    Wysłany: 25 maja 2020, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę skaczą te tempki, a termometr jaki masz?

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • Ines93 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 25 maja 2020, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie cudo... Nie drogie ale myślałam że sam termometr nie ma znaczenia...

    https://naforum.zapodaj.net/9e711630d524.jpg.html

  • Lolita Autorytet
    Postów: 355 379

    Wysłany: 25 maja 2020, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines93 wrote:
    Cześć dziewczyny 👋
    Jestem tutaj nowa i w sumie to mój pierwszy cykl w którym mierzę temperaturę i całą resztę tych parametrów...
    I nie wiem czy liczyć w tym cyklu na jakąś owulację czy już spisać na straty... Generalnie cykle mam 35 dniowe i dłuższe.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi. 😊

    https://ovufriend.pl/graph/3fe6871bacc4511dc2d09ea0cfea58f4

    Cześć :) Jeśli masz długie cykle, to na Twoim miejscu jeszcze bym nie spisywała tego na straty. Spójrz na mój wykres, owu pojawiła się znikąd w 33 dc, gdzie dwóch lekarzy powiedziało, że nie ma na nią szans w tym cyklu... Niestety mieliśmy słabe serduszkowanie w tym czasie, więc czekam na @

    88' + 85' = 11.2019 cb; 29.05.2020 - 11 dpo (4cs) ⏸ 🍀
    3jgx3e3kcm9cujt9.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego