Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Red555 Przyjaciółka
    Postów: 78 35

    Wysłany: 21 czerwca, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się kalendarz nie zgadza, ja miałam 17.06 owulacji i i dzisiaj mam 4 dzień po, a Ty później i pokazuje Ci 5 dzień po? Chyba coś się rozjechało? :)

  • VianEthel2 Autorytet
    Postów: 2643 1684

    Wysłany: 21 czerwca, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyznaczyło owulke na 16.06

    cd9b9jcg7qetjj17.png
    Weronika(ur. 25tc): 08.06.2019-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Zniecierpliwiona Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 22 czerwca, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Może któraś by mi mogła pomoc. Mierze temperaturę od niedawna. Niestety niepotrafie dołączyć wykresu. Dzisiaj obudziłam się o stałej godzinie do mierzenia i byłam tak zmarznięta ( okno otwarte cała noc) temperatura wyszła 36.6. Poszłam dalej spac i po 3 godzinach jak się obudziłam już wygrzana to temp była 36.93. Która powinnam brać pod uwagę??
    Sorki ze z taka pierdoła ale jak pierwsza to spada na okres. A jak druga to wyglada jakby rosła po zagnieżdżeniu ❤️

  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 252 93

    Wysłany: 22 czerwca, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniecierpliwiona wrote:
    Hej dziewczyny! Może któraś by mi mogła pomoc. Mierze temperaturę od niedawna. Niestety niepotrafie dołączyć wykresu. Dzisiaj obudziłam się o stałej godzinie do mierzenia i byłam tak zmarznięta ( okno otwarte cała noc) temperatura wyszła 36.6. Poszłam dalej spac i po 3 godzinach jak się obudziłam już wygrzana to temp była 36.93. Która powinnam brać pod uwagę??
    Sorki ze z taka pierdoła ale jak pierwsza to spada na okres. A jak druga to wyglada jakby rosła po zagnieżdżeniu ❤️

    Teoretycznie powinna być stała pora. Bo ciało ma taki zegar trochę termoregulacji. Z drugiej strony, jeśli obudziłaś się schłodzonąa to może zaniżać wynik. Ja bym doczekała do jutra. Ten wynik po 3h też nie jest miarodajny moim zdaniem. Przyjmowanie też wskaźnika żeby na każde 30 min dłuższego snu odjąć 0.05 stopnia chyba przy 3h różnicy jest obarczone jednak błędem.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    04.2020:
    TSH - 4,1 mU/l ❌
    wit D - 43 ❌
    05.2020
    TSH - 3,1 mU/l ❌; ATG - <10 IU/ml ✅ ; ATPO - <9 IU/ml ✅
    LH 6,81 ✅; FSH 6,27 ✅ Estradiol 117pmol/l ✅
    Prolaktyna 332 mU/I ✅ (po teście z metoclopramidem 11148 mU/I ❌)
    07.2020
    Homocysteina 6,6 nmol/l✅
    B12 509 pg/mol ✅; wit D 83,30 ✅
    TSH 2,83❌
  • Anna-mama3 Koleżanka
    Postów: 39 10

    Wysłany: 22 czerwca, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny U mnie też coś szwankuje w niedzielę byłam u gin i miałam 22 dostał AM zastrzyk a dziś alokacja mi wyznaczyła owu że miałam 9 w piątek hmn jak wtedy też byłam u gin i miałam pęcherzyk na 17 czy można to jakoś zmienić. Proszę o pomoc jestem nowa.

  • Anna-mama3 Koleżanka
    Postów: 39 10

    Wysłany: 22 czerwca, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    d8bc97abdee47b9fceab0d710a0e5517.png

  • Anna-mama3 Koleżanka
    Postów: 39 10

    Wysłany: 22 czerwca, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    d8bc97abdee47b9fceab0d710a0e5517.png
    Mogę prosić o pomoc

  • Kate28 Ekspertka
    Postów: 249 100

    Wysłany: 22 czerwca, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    Mogę prosić o pomoc
    Mam podobnie... Jestem jeszcze przed owulacja i od 5 dni temperatura jest stała i wynosi 36'48. Nigdy tak nie miała, zawsze były jakieś wahania a tu takie coś .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 20:49

    💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

    ✅ TSH 1,170 μIU/ml (norma: 0,270 — 4,200)
    ✅ FT3 3,40 pg/ml (norma: 2,42 — 4,36)
    ✅ FT4 1,18 ng/dl (norma: 1,00 — 1,60)
    ✅ Toxoplazma gondi IgM= 0.2 COI
    ✅ Toxoplazma gondi IgG = <0.1IU/ml
    ✅ OB = 4.0 mm/h
    ✅ Glukoza = było: 4.99 mmol/l, 89,8 mg/dl.; jest: 4,81 mmol/l.
    ✅ Morfologia -> leukocyty było: 3,9 (norma: 4,0- 10,0), jest: 4,90.
    ❌Progesteron (faza lutealna) 72,50 ng/ml (norma 1,2-15,9)
    ✅Cytologia (grupa II, reakcja estrogenna, skąpa flora typu lactobacillus, brak cech odczyny zapalnego, nieliczne komórki metaplastyczne).

    BYŁO: 💊 Duphaston, 💊 Unidox Solutab, 💊Distraptaza, 💊 Kwas foliowy
    JEST: 💊Distraptaza ,💊Kwas foliowy, 💊Clostibegyt

    ,,Powstań, Ty, który już straciłeś nadzieję. Powstań, Ty, który cierpisz. Powstań, ponieważ Chrystus objawił Ci swoją miłość i przechowuje dla Ciebie nieoczekiwaną możliwość realizacji'' Jan Paweł II
  • Anna-mama3 Koleżanka
    Postów: 39 10

    Wysłany: 22 czerwca, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Mam podobnie... Jestem jeszcze przed owulacja i od 5 dni temperatura jest stała i wynosi 36'48. Nigdy tak nie miała, zawsze były jakieś wahania a tu takie coś .
    Czyżby apka nasza wariowała.
    Nie wiem co o tym myśleć.

  • Alaaa Koleżanka
    Postów: 40 2

    Wysłany: 23 czerwca, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Witajcie. 28 maja dowiedzialam sie ze serduszko mojego maluszka juz nie bije... prawdopodobnie ciaza zatrzymala sie 24 Maja... czyli w 8+1 tygodniu.
    Krwawic zaczelam 1 czerwca i 3 czerwca doszlo do poronienia calkowitego samoistnie. Zauwazylam ze moja temperatura jest bardzo niska od poronienia. Przed caza mialam temperature 36,6
    . Po owulacji wzrastala do 36.9
    Teraz nie przekracza 36... a testy owulacyjny wykrywa owulacje... i sluz tez na to wskazywal... tylko ze skok temperatury jest bardzo nisko... mozecie zerknac na moj wykres...?

    aedfb24fe1689f6a3980f0096f2e87b6.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 11:01

  • MaBu Debiutantka
    Postów: 9 3

    Wysłany: 23 czerwca, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę już świruję, miałam ładny przyrost temperatury po owulacji, utrzymywała się na poziomie 36.4 (mam niską TP, poza tym mierzę o 5 rano a im wcześniej u mnie tym niższa temperatura). Dziś jest 6 dpo i spadło mi nagle do 36.1. Spałam w trochę innych warunkach bo zostawiliśmy z mężem okno uchylone na noc i jak się obudziłam rano to było mi ciut zimno. Myślicie że to może być spowodowane właśnie zmianą temperatury w pokoju przez całą noc? Tak się cieszyłam że owulacja potwierdzona bo dwa dni przed wzrostem temperatury wyszedł mi super pozytywny test owulacyjny, nigdy nie miałam tak grubej kreski testowej. Wiem że powinnam poczekać do jutra i zmierzyć na spokojnie ale jestem strasznie niecierpliwa.

    8f72613d64d3a5bdde3b74dac41a1975.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 12:26

  • Niezapominajka 🍀 Autorytet
    Postów: 347 273

    Wysłany: 24 czerwca, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBu wrote:
    Trochę już świruję, miałam ładny przyrost temperatury po owulacji, utrzymywała się na poziomie 36.4 (mam niską TP, poza tym mierzę o 5 rano a im wcześniej u mnie tym niższa temperatura). Dziś jest 6 dpo i spadło mi nagle do 36.1. Spałam w trochę innych warunkach bo zostawiliśmy z mężem okno uchylone na noc i jak się obudziłam rano to było mi ciut zimno. Myślicie że to może być spowodowane właśnie zmianą temperatury w pokoju przez całą noc? Tak się cieszyłam że owulacja potwierdzona bo dwa dni przed wzrostem temperatury wyszedł mi super pozytywny test owulacyjny, nigdy nie miałam tak grubej kreski testowej. Wiem że powinnam poczekać do jutra i zmierzyć na spokojnie ale jestem strasznie niecierpliwa.

    8f72613d64d3a5bdde3b74dac41a1975.png
    Ładnie Ci znowu skoczyła, więc moim zdaniem wszystko jest ok 🙂

    Dziewczyny czy miałyście tak, że w czasie okresu nagle skoczyła Wam temperatura do tej z drugiej fazy cyklu? U mnie dzisiaj dopiero 2 dzień, a temperatura jak po owulacji, zastanawia mnie co może być przyczyną. Mam nadzieję, że jutro wróci do normy, liczyłam na kolejny ładny cykl, bo w lipcu w końcu będę mogła zrobić drożność.

    👩🏼26 - PCOS, IO
    🧔🏼28 - Choroba Wrzodowa Żołądka, IO
    05/2019 - rozpoczęcie starań
    05/2020 - Gameta Gdynia
    07/2020 - HSG oba jajowody drożne
    bbcb7611980ff69930ecdc870c2792b2.png
  • Desperatka_87 Koleżanka
    Postów: 132 7

    Wysłany: 25 czerwca, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was coś z tego rozumie?
    Nie robiłam testów owulacyjnych, ale po śluzu stwierdzam, że jej nie było w tym cyklu. Dzisiaj 37 dc a tutaj dalej cisza, temp. rośnie...
    dab2f4253ed3172c8b0105020b912ba9.png

    wiek: ona 33, on 41 (badanie nasienia ok)
    Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)

    TSH wyjściowo 3,24 uIU/ml- (zalecenia Euthyrox 25), aktualnie 0,94 uIU/ml
    (FT3, FT4, atyTPO w normie)
    Badania hormonalne w normie (prolaktyna, LH, FSH, 17OH progesteron, DHEAS, SHGB, testosteron, estradiol)

    ferrytyna 12,9 ng/mL- niska- suplementacja Feroplex 40 (przez 1 mies)
    wit. D 25 ng/mL- niska- suplementacja dodatkowo D3 2000
    wit. B 12 193 pg/mL (180-914)

    Toxoplazama, rózyczka, hcv, VDRL, HIV - wszystko ok
    Celiaklia- wykluczona
    Hashimoto- wykluczone
    Chlamydia- wykluczona
    PCOS- wykluczone
    Insulinooporność- wykluczona

    NK 15%, CD4/CD8 2,7 - do konsultacji immunologicznej

    Leki/ suplementy: wit. D3 2000, Pregna Start/ Composita Mama, Euthyrox 25, Feroplex 40 (żelazo)
  • Desperatka_87 Koleżanka
    Postów: 132 7

    Wysłany: 25 czerwca, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Czy któraś z Was coś z tego rozumie?
    Nie robiłam testów owulacyjnych, ale po śluzu stwierdzam, że jej nie było w tym cyklu. Dzisiaj 37 dc a tutaj dalej cisza, temp. rośnie...
    dab2f4253ed3172c8b0105020b912ba9.png
    dab2f4253ed3172c8b0105020b912ba9.png

    wiek: ona 33, on 41 (badanie nasienia ok)
    Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)

    TSH wyjściowo 3,24 uIU/ml- (zalecenia Euthyrox 25), aktualnie 0,94 uIU/ml
    (FT3, FT4, atyTPO w normie)
    Badania hormonalne w normie (prolaktyna, LH, FSH, 17OH progesteron, DHEAS, SHGB, testosteron, estradiol)

    ferrytyna 12,9 ng/mL- niska- suplementacja Feroplex 40 (przez 1 mies)
    wit. D 25 ng/mL- niska- suplementacja dodatkowo D3 2000
    wit. B 12 193 pg/mL (180-914)

    Toxoplazama, rózyczka, hcv, VDRL, HIV - wszystko ok
    Celiaklia- wykluczona
    Hashimoto- wykluczone
    Chlamydia- wykluczona
    PCOS- wykluczone
    Insulinooporność- wykluczona

    NK 15%, CD4/CD8 2,7 - do konsultacji immunologicznej

    Leki/ suplementy: wit. D3 2000, Pregna Start/ Composita Mama, Euthyrox 25, Feroplex 40 (żelazo)
  • MaBu Debiutantka
    Postów: 9 3

    Wysłany: 25 czerwca, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziewczyny czy miałyście tak, że w czasie okresu nagle skoczyła Wam temperatura do tej z drugiej fazy cyklu? U mnie dzisiaj dopiero 2 dzień, a temperatura jak po owulacji, zastanawia mnie co może być przyczyną. Mam nadzieję, że jutro wróci do normy, liczyłam na kolejny ładny cykl, bo w lipcu w końcu będę mogła zrobić drożność.

    2 dzień cyklu więc zakładam że tym samym drugi dzień miesiączki? To się zdarza i jest normalne. Bierzesz jakieś leki przeciwbólowe kiedy masz okres? Dobrze śpisz? Dogrzewasz się np. termoforem kładąc go na brzuchu żeby zmniejszyć ból przy skurczach? Znam dziewczyny które mają tak bolesne miesiączki że mają gorączkę. Jednorazowy skok temperatury to nie jest powód do niepokoju wg mnie. Mogłabyś udostępnić wykres?

  • MaBu Debiutantka
    Postów: 9 3

    Wysłany: 25 czerwca, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Czy któraś z Was coś z tego rozumie?
    Nie robiłam testów owulacyjnych, ale po śluzu stwierdzam, że jej nie było w tym cyklu. Dzisiaj 37 dc a tutaj dalej cisza, temp. rośnie...
    dab2f4253ed3172c8b0105020b912ba9.png

    Chyba po prostu tzw. slow rise. Temperatura przyrasta powoli czyli organizm powoli reaguje na wzrost progesteronu po owulacji. Jak przyrośnie i odnotujesz przynajmniej trzy wyższe temperatury to wg mnie cykl jest owulacyjny.

  • Niezapominajka 🍀 Autorytet
    Postów: 347 273

    Wysłany: 25 czerwca, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBu wrote:
    2 dzień cyklu więc zakładam że tym samym drugi dzień miesiączki? To się zdarza i jest normalne. Bierzesz jakieś leki przeciwbólowe kiedy masz okres? Dobrze śpisz? Dogrzewasz się np. termoforem kładąc go na brzuchu żeby zmniejszyć ból przy skurczach? Znam dziewczyny które mają tak bolesne miesiączki że mają gorączkę. Jednorazowy skok temperatury to nie jest powód do niepokoju wg mnie. Mogłabyś udostępnić wykres?
    Mam udestepniony wykres na profilu, ale nie wiem jak go tutaj wkleić do wiadomości 😕 Nie zażywam tabletek przeciwbólowych ani nie używam termoforu. Mierzę temperaturę dopiero od poprzedniego cyklu dlatego wszystkie odchylenia są jeszcze dla mnie nie zawsze jasne. Dzisiaj temperatura wróciła już do pierwotnej chociaż i tak jest wyższa niż w poprzednim cyklu, ale pewnie jest to wynik wyższych temperatur otoczenia 🙂 Dziękuję za pomoc!

    👩🏼26 - PCOS, IO
    🧔🏼28 - Choroba Wrzodowa Żołądka, IO
    05/2019 - rozpoczęcie starań
    05/2020 - Gameta Gdynia
    07/2020 - HSG oba jajowody drożne
    bbcb7611980ff69930ecdc870c2792b2.png
  • Desperatka_87 Koleżanka
    Postów: 132 7

    Wysłany: 25 czerwca, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Mam udestepniony wykres na profilu, ale nie wiem jak go tutaj wkleić do wiadomości 😕 Nie zażywam tabletek przeciwbólowych ani nie używam termoforu. Mierzę temperaturę dopiero od poprzedniego cyklu dlatego wszystkie odchylenia są jeszcze dla mnie nie zawsze jasne. Dzisiaj temperatura wróciła już do pierwotnej chociaż i tak jest wyższa niż w poprzednim cyklu, ale pewnie jest to wynik wyższych temperatur otoczenia 🙂 Dziękuję za pomoc!
    Wchodzisz na bieżący wykres i na dole masz opcję "udostępnij wykres", po kliknięciu wchodzisz na zakładkę MINIATURA i kopiujesz link, który możesz tutaj wkleić :)

    wiek: ona 33, on 41 (badanie nasienia ok)
    Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)

    TSH wyjściowo 3,24 uIU/ml- (zalecenia Euthyrox 25), aktualnie 0,94 uIU/ml
    (FT3, FT4, atyTPO w normie)
    Badania hormonalne w normie (prolaktyna, LH, FSH, 17OH progesteron, DHEAS, SHGB, testosteron, estradiol)

    ferrytyna 12,9 ng/mL- niska- suplementacja Feroplex 40 (przez 1 mies)
    wit. D 25 ng/mL- niska- suplementacja dodatkowo D3 2000
    wit. B 12 193 pg/mL (180-914)

    Toxoplazama, rózyczka, hcv, VDRL, HIV - wszystko ok
    Celiaklia- wykluczona
    Hashimoto- wykluczone
    Chlamydia- wykluczona
    PCOS- wykluczone
    Insulinooporność- wykluczona

    NK 15%, CD4/CD8 2,7 - do konsultacji immunologicznej

    Leki/ suplementy: wit. D3 2000, Pregna Start/ Composita Mama, Euthyrox 25, Feroplex 40 (żelazo)
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet
    Postów: 347 273

    Wysłany: 25 czerwca, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Wchodzisz na bieżący wykres i na dole masz opcję "udostępnij wykres", po kliknięciu wchodzisz na zakładkę MINIATURA i kopiujesz link, który możesz tutaj wkleić :)
    Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc! Dopiero się uczę 🙂 Mam nadzieję, że z tych moich temperatur coś w końcu wyjdzie.

    ba481f3b5b3dbe5d7419d2bf7dca5d69.png

    👩🏼26 - PCOS, IO
    🧔🏼28 - Choroba Wrzodowa Żołądka, IO
    05/2019 - rozpoczęcie starań
    05/2020 - Gameta Gdynia
    07/2020 - HSG oba jajowody drożne
    bbcb7611980ff69930ecdc870c2792b2.png
  • MARTA Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 26 czerwca, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

    staram się z mężem o drugie dziecko od 9 miesięcy.
    Miałam w tym cyklu pierwszy raz stymulowanie AROMKIEM.
    PO wczorajszym USG wyszło, że są ciałka żółte w 12 D.C. ( 2 szt )
    Czyli owulacja musiała nastapić szybciej niż zawsze.... mimo tego że mam krótkie cykle 25-26 dni.
    Współżyłam z mężem w 6, 9, 10 i 11 d.c.

    test owulacyjny dodatni wyszedł 9 D.C.

    Czy nasze przytulanki powinny wystarczyć do zapłodnienia czy należy to jeszcze powtórzyć ze wzg na pojawienie się ciałka żółtego ?

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.