Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cotton gratulacje! Itak pięknie wytrwalas te ostatnie tygodnie mam nadzieję, że Kornelia szybciutko nadgoni.
I chyba tylko ja zostałam nierozpakowana 😉 Melissa, Siersciucha zaglądacie tu jeszcze?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Cotton wielkie gratulacje. Dużo zdrówka dla was, w szczególności dla Kornelki. Niech dziewczynki szybko i zdrowo rosną.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
cotton wrote:Hej Kochane.
Keep piękne Maluchy!♥️♥️
Melduje, że nasze Dziewczynki są już na świecie. Miałam mieć cesarkę dzisiaj, ale w niedzielę wieczorem odszedł mi czop i skurcze zrobiły się mega bolesne. I tak 2.12.2019 o 1.30 przyszla na świat Kornelka z wagą 1700 i Emilka 1930g. Emi od wczoraj jest przy mnie, Nelcia niestety przez niską wagę na patologii noworodka w inkubatorku. Mam nadzieję, że szybko nadrobi, bo serce pęka jak ją tam taką samiutką widzę.
Gratulacje!! Długo dzielnie się trzymałas oby Kornelia szybko goniła siostrę -
Cotton wielkie gratulacje, naprawdę długo wytrzymałyście, dzielne z Was Dziewczyny! 😘 A z inkubatora Mała pewnie wyjdzie szybciej niż się spodziewasz, te Dzieciaczki wbrew pozorom są bardzo silne i szybko robią postępy 🙂
My od wczoraj jesteśmy w domu, wiec powoli ogarniamy nową rzeczywistość 😊 Ledwo co zdążyliśmy się przeprowadzić na swoje przed wyjściem Dzieciaków wiec też cały czas jeszcze się urzadzamy ale póki co (nie chcę zapeszyć) Dzieciaki są łaskawe😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 21:45
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co u Was? Jak leci, jak dzieciaki?
Ja walczę o przetrwanie każdego dnia. Od wczoraj dodatkowo Maciej jest tak marudny że mam ochotę skoczyć z balkonu. Nawet jak nie płaczę i leży na macie to skrzypi jak stara szafa mam dość. Dobrze że jutro mam wigilię firmową i mam nadzieję że wyjście dobrze mi zrobi i za nimi zatęsknię.
Zbieram się właśnie na spacer i już mi słabo na samą myśl o logistyce i darciu papy przy ubieraniu w te durne kombinezony. -
Jagodowa cudownie, że jesteście już w domu. Jak sobie radzicie??
Pom - pon. Aż tak źle??
Wybranie się na spacer z dwójką to wyzwanie. Samo ich ubranie, i wygramolenie się z wózkiem na dwór to męczarnia. Ale sam spacerek przyjemny 😉. Moi zaraz zasypiają.
U nas w miarę. Przedłużyliśmy chłopcom przerwy między posiłkami w nocy o pół godziny. Zawsze parę minut snu więcej 😁.
U Antka pojawiła się ciemieniucha z dnia na dzień. Albo ja to późno zauważyłam.
Nadal problem z ulewaniem. Kiedy Franek nie ulewa to Antek ulewa i tak na zmianę.
Poza tym pojawiła się u nich chrypka i charczenie w nosku. Psikamy im wodą morską. Na jakiś czas pomaga. Nie wiem czy to od ulewania i płaczu czy je przeziębiłam na spacerze. Oczywiście chciałam iść dzisiaj do pediatry to nie było miejsc🤦. Może do poniedziałku im się nie pogorszy i ktoś nas przyjmie.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Pom pon mam pytanie. Jak co się sprawdzała ta poduszka do karmienia??
Zastanawiam się czy jednak nie kupić. Bo odciąganie pokarmu i karmienie z butli zaraz mnie wykończy.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Pompom ,podpinam sie pod Bajke . az tak zle? moze poszukaj jakiejs pomocy , wsparcia albo fizycznie kogos do poocy w domu? ja mam od dwoch dni pare godz pomoc w sprzataniu i gotowaniu i jak w dwojke placza to ona bierze jedno albo mi podaje .. wielka roznica
Bajka , wybudzasz malych do jedzenia w nocy ? I jak z ulewaniem? Ja w poniedzalek mam wizyte z gastrolozka bo Samuel ma dni kiedy widac ze go boli bo jeczy i placze i potem ulewa/wymiotuje i od razu ulga... dzisiaj jest spokojny ale wczoraj przeplakal caly dzien prawie.
Oliwia na mega mocny character i jak czegos chce to ma byc JUZ! tez jej charczy w nosku , mialam dzwonic do lekarza co z tym zrobic..
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
KeepCalm cudowne że masz pomoc. Napewno wiele to dla ciebie znaczy.
U mnie z tym kiepsko. Mąż od pot wrócił do pracy. Żeby było ciekawiej ma teraz nocki. W dzień odsypia, więc za dużo mi nie pomaga. Na rodzinie nie mam co liczyć bo mieszkają daleko a wszystkowiedzcej teściowej nie chce prosić o pomoc. Dbam o swoje zdrowie psychiczne 😁.
Chłopców na karmienie zazwyczaj nie wybudzam. Sami to robią jak poczują butle w buzi. Fakt, że często zaraz zasypiają i muszę je budzić do odbicia.
Z ulewaniem nadal mamy problem. U Franka poprawa to dla urozmaicenia Antek ulewa jeszcze bardziej. Niestety zazwyczaj po moim mleku. Po mm nie ma tego problemu albo jest znacznie mniejszy. Do tego mamy problem z kupą ale dajemy im zawiesinę na poprawę perystaltyki jelit.
Samuel ma refluks?? To biedak musi się męczyć ☹️
Nam położna kazała pryskać woda morską do noska a po dwóch minutach odwracać je na brzuszek żeby.nosek się wyczyścił albo użyć aspiratora.
U nas też dwa różne charakterki. Franek spokojny leniuszek za to Antoś jakby mógł to by już zaczął chodzić.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Do mnie teściowa przychodziła niby pomoc ale myła butelki a potem się relaksowala z dzieckiem na rękach.. Tak mnie tu stresowala a nie ma jak kobiecie powiedzieć Nie, teraz dzięki pomocy tylko w weekend będzie i może uda mi się tylko do soboty to ograniczyć..
Bajka to faktycznie jeszcze trudniej bo mąż ma nocki nie wiem jak dajesz radę!
U nas dzisiaj cieeeezka noc przeplakana,Samuela bolał brzuszek, Oli nie odkladalna.. A ja zestresowana odciaganiem mleka.. Staram się ale jeszcze doradca mi dołożyła 2 sesje Power zpumping po godzinie:' na razie udaje mi się zrobić jedną w nocy, nie wiem jak zmieścic druga a najgorsze to widzę że oni wola pić moje niż mm..
Wygadalam się :*2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
Niestety u nas pomoc nie wchodzi w grę. Moja mama daleko a na zatrudnienie kogoś nas nie stać. Muszę jakoś przeżyć ale obecnie radości z macierzyństwa mam może 15%w ciągu dnia. Reszta to orka.
Bajka uważaj z tą solą do noska. Ja się naczytałam żeby profilaktycznie czyścić nosek i zrobiłam tak jak Tobie położna mówiła. I wtedy mi się dziecko zaczęło krztusić, straszne.
U nas w poniedziałek mijają 3 miesiące. Faktycznie mija to błyskawicznie.
-
Co do poduszki to spoko właśnie teraz, za chwilę będą za duzi wg mnie. A z kolei jak byli tacy malutcy na początku to też nie umiałam ich ułożyć. Ale myślę że spróbować warto, niektóre kobiety podobno do pół roku karmią na poduszce jednocześnie.
-
my wczoraj nabylismy bujaczk... w sama pore bo dzisiaj to i ja mam dzien gdzie mysle jak by byo latwo z jednym ... w zyciu nie amienilabym moich malych ale rozumienie o co chodzi..
macie bujaczek? 1 czy 2 ? bo czasy jem i spie tez sie chyba skonczyly u nas..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
KeepCalm to naprawdę miałaś ciężką noc. Z dnia na dzień będzie tylko lepiej. A jeżeli maluszki wola twoje mleko to tylko się cieszyć.
Moim to bez różnicy. Byle by butla była. Mi nie udaje się ściągnąć tyle żeby starczyło na całą dobę. Obecnie ściągam 1000-1200ml przy dobrych wiatrach. Więc musimy ratować się mm.
Ja staram się nie pozwalać nosić chłopców na rękach bo potem ja z problemem zostaje. A dwójki na raz jeszcze nie wezmę.
Pom-pon mój Franio często się ksztusi. Już nie raz był zawał serca ☹️. I to bez psikania w nosek.
Tak się zastanawiam nad tą poduchą. Chłopcy z cycka ciągną tylko nie wiem czy się najedza, ale ja nie mam sumienia dostawiać jednego kiedy drugi patrzy i zaczyna kwilic. Dlatego najlepiej było by dwóch na raz.
Powiem wam, że ja też jestem mega zmęczona. Z niczym wyrobić się nie mogę ☹️. Nawet pranie robi mąż. Aż mi wstyd czasami za bałagan w domu.
Oj czas leci błyskawicznie. Zaraz będziemy roczki wyprawiać 😁Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Ja mam zły dzień dziś ;( teraz właśnie śpią leżąc na mnie co jest cudne ale znowu nie mogę odciągnąć.. Bajka ja maze o chociażby 1,000 na dzień.. Teraz zaczęli więcej jeść więc nawet na 1:1 nie starczy tego do odciagam
Właśnie to moje pytanie.. Kiedy będzie trochę łatwiej?
IrIiska nie czytaj nas tu dzisiaj są trudne chwile na które się musisz przygotować ale jak się w ciebie wtula to jest cudnie;)2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
KeepCalm wrote:Ja mam zły dzień dziś ;( teraz właśnie śpią leżąc na mnie co jest cudne ale znowu nie mogę odciągnąć.. Bajka ja maze o chociażby 1,000 na dzień.. Teraz zaczęli więcej jeść więc nawet na 1:1 nie starczy tego do odciagam
Właśnie to moje pytanie.. Kiedy będzie trochę łatwiej?
IrIiska nie czytaj nas tu dzisiaj są trudne chwile na które się musisz przygotować ale jak się w ciebie wtula to jest cudnie;)
A tak dla rozrywki - dzisiaj mi hormony dały się we znaki, jestem w szale porządków, przyszedł czas na garaż (trzymamy tam różne zapasy) a tam masakra i dostałam histerii bo zaległa się mysz i zjadła moje waciki kosmetyczne normalnie nie mogłam przestać się zanosic płaczem
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
KeepCalm wrote:my wczoraj nabylismy bujaczk... w sama pore bo dzisiaj to i ja mam dzien gdzie mysle jak by byo latwo z jednym ... w zyciu nie amienilabym moich malych ale rozumienie o co chodzi..
macie bujaczek? 1 czy 2 ? bo czasy jem i spie tez sie chyba skonczyly u nas..
My mamy dwa. Jeden zdrowy bo na płasko ale do bujania ręcznego i jeden niezdrowy ale elektryczny. Zgadnijcie który jest w użyciu? 😒
Teraz kupiłabym jeden ale lionelo henny.
Byłam na wigili firmowej, pogadałam, posmialam się i posłuchałam kompletów jak to super wyglądam 😁 a od jutra kolejne starcie
Dobrej nocki -
KeepCalm nie wiem kiedy przyjdzie to "łatwiej" ale żyje nadzieją 😊.
Wiem, że jest ciężko. Przy jedynym łatwo nie jest a my mamy razy dwa.
Często myślę, czy dobrze zrobiłam biorąc dwa zarodki ale jak patrzę na te dwa małe skrzaty to wiem, że tak. Nie wyobrażam sobie teraz żeby mieć tylko jedno dziecko.
my też kupiliśmy bujaczki z Kinder Kraft 3 dni temu. Mega rzecz. Fakt,że bez automatu i trzeba samemu pobujać, ale mam wrażenie, że te wibracje chlopcą pasują.
A karuzele kupujesz??
Pom-pon ty masz dłuższy staż. Warto kupić?? I kiedy przede wszystkim?? Bo maty chciałabym, żeby chłopcy mieli.
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Pom-pon Zazdroszczę ci, że mogłaś wyrwać się z domu. Taki wypad lepszy niż półroczna terapia u psychologa 😉.
A ten leżaczek z lionelo boski.
My kupiliśmy Kinder Kraft felio (tz tatuś wybierał) i tam też prawie na płasko dziecko leży. Chociaż w naszym przypadku wiecznego ulewania lepiej, że główka jest wyżej.Pom-pon lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Co do karuzeli to zakumali ich istnienie jakiś miesiąc temu i ja uważam że warto. Z tym że trzeba kupić karuzelke dla dzieci a nie dla siebie my mamy dwie, jedna piękna pastelowa (bo mi się podobała) a druga dostaliśmy w prezencie (piraci z canpolu w intensywnych kolorach) i ta druga jest super, gapią się czasem 20 minut. Ta piękna chyba niedługo wystawie na olx.
Aha, i teraz kupiłabym jedna bo dwie na rssbi tak nigdy nie chodzą- nie zniesiesz tego pomieszania melodii.