Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KeepCalm wrote:Ja ich nigdy nie budziłam w sumie.. K czytałam o tych 3 godz ale nawet na karcie wypisu miałam :karmić na rządanie;) więc bajeczko ciesz się jeśli przespia dłużej.
Rodzice przylatuja do mnie za 2 tyg, już zamówiłam te saszetki, dzieki. A do tego czasu będę próbować picia.
Ale teraz chyba pójdę na cwaniaka i będę czekać na alarm 😁. Nawet 15 minut snu dłużej to jak zbawienie. Biorąc pod uwagę fakt, że chodzę jak zombie ☹️.
Zerknij sobie jeszcze ten środek https://mom.sos.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 22:11
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Ja kontrolowałam pierwsze noce z budzikiem co 3 godz ale budzili się no i śledzę ile jedzą i co ile używajac appki. już pare dni temu przestalam ale chyba znowu będę sprawdzac bo dzisiaj jedli caaaly dzień po trochu..
Zaraz sprawdzę, dzieki
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Nam chyba przyjdzie zmienić mm... Ponad tydzień już Maciuś się męczy strasznie. Płacze przy bakach, kupa nieładna. Potrafi leżeć i tak cichutko się skarżyć, biedak nie widzę innego powodu niż przejście z kp+mm na wyłącznie mm. Wiem że brzuszek musi się przyzwyczaić ale chyba już za długo to trwa a dodatkowo jest coraz gorsej.
Tylko co wybrać? Jakie mm podajecie?
Będę się jeszcze konsultować z naszą pediatrą. -
Bajka i jak tak karmienie?
POM pon my jestesmy nadal na NaN wczesniaczym a teraz Samuel dostał NaN dla ulewajacych. W przyszłym tyg idziemy na szczepionki to się będę pytać czy już zmienić bo nie mam pojęcia czym się kierować przy zmianie..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
Pom-pon ja dodatkowo daje chłopcom Bebilon pronutra.
Kochana, jeżeli Maciuś się męczy, może rzeczywiście lepiej przejść na mm. I dziecko i ty będziecie spokojniejsi. Rozumiem, że ci przykro, ale dobro dziecka najważniejsze.
Ja też się zastanawiam nad przejściem wyłącznie na mm. Raz, że chłopcy na moim wytrzymują góra 2 godziny a zjadają już po 120ml a dwa z czasem na ściąganie jest coraz trudniej. Bo jak już się za to wezmę to zawsze coś ☹️. Tak jak teraz, od godziny siedzę z Antkiem na ręcach bo to co zjadł to większość ulał, dałam cycka żeby dojadl to zrobił to samo zanim zdarzył go odbić, więc poszła butla z mm i jest spokój. A wcześniej próbowałam udrożnić nosek Frankowi bo ma mega sapke,w nocy zalszyudil się ulanym pokarmem i masz babo placek.
A wiecie co mi wczoraj mąż powiedział?? Że moje mleko jest jałowe 🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
KeepCalm karmienie nie idzie nam wcale. Jest jeden wielki ryk. Wyginanie się do tyłu. Więc kupno poduszki to była totalna porażka.
Więc trzeba będzie ją sprzedać bo na cholerę to trzymać. Chociaż mężu już stwierdził, że będzie miał z jej fajny stolik przed tv 🤦😁😂.
KeepCalm twoje maluszki zaraz będą mieć 2 miesiące 😍😍😍. Ale ten czas leci.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka, a jaką masz poduszkę do karmienia?
Męża nie słuchaj, głupoty gada Twoje mleko jest super a nie możesz do swojego laktatora dokupić takiego gorsetu? Żeby ściągać i jednocześnie móc normalnie funkcjonować? Ja właśnie brałam takie coś pod uwagę, gdyby po porodzie okazało się, że trzeba jednak ściągać. Odciąganie i skupianie się na obsłudze laktatora to dla mnie kosmos, ja za wygodna jestem na to podziwiam, że w ogóle to ogarniacie tyle czasu08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga ja kupiłam poduszkę Twinny lu.
Dziewczyny na bliznakach na piersi wspominały że robiły sobie takie gorsetu że staników sportowych, do tego laktator na baterie w nerkę. Że jakoś to idzie zorganizować. Ale ja i organizacja 🤦🤦🤦.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Ja zrobilam taki ze stanika sportowego ale zrobil mi sie bolesny zastoj po paru uzyciach.. Jeszcze sprobuje znowu uzyc , poluznie i poruszam lejkiem podczas sciagania.
Moj tez mi pare razy powiedzial jak mialy problemy z brzuszkiem ze to pewnie przez moje mleko niech spadaja na drzewo
ja jeszcze walcze o sciaganie + mm ale nie wiem jak dlugo "wytrzymam".. doluje mnie ze ciagle jeszcze produkuje malo. Bajka, po jakim czasie picia slodu widzialas roznice?
My tez mamy problem sapki u Olivii.. w nocy sie meczy strasznie , dzisiaj przeplakala pare godzin bo zjesc porzadnie niemogla..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Kinga13 wrote:Ja właśnie planuję zakup Twinny LU, więc gdybyś podjęła decyzję o sprzedaży to ja chętnieBajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Keep ja jak czuje że robi się twarda gruda na cycku to masuje w trakcie ściągania. Pomaga.
Wg mnie słód to poprawa chwilowa. W końcu to środek mlekopędny. Brałam jak femaltiker, pół godziny przed ściągniem. Nie wiem czy to słód czy to głową ale ścigałam zawsze więcej na raz.
Eeej to nasi mężowie mogą sobie dłonie podać. Znawcy kobiecego mleka 😂.
My powoli rezygnujemy z kpi. Nie mam już siły ☹️. A chłopcy po całym dniu na mm o dziwo nie ulewają aż tak bardzo i brak problemów z brzuszkiem. Jeszcze.
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Napewno będę ją sprzedać ale to po nowym roku. Teraz nawet kuriera nie zamówię. Więc jak coś to przypomnij się na początku stycznia 😊
Jasne, na spokojnie ja mam termin na czerwiec, a też po nowym roku planuję ruszać z wyprawką, bo teraz to wiadomo - święta itd.Bajka_88 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Bajka_88 wrote:Keep ja jak czuje że robi się twarda gruda na cycku to masuje w trakcie ściągania. Pomaga.
Wg mnie słód to poprawa chwilowa. W końcu to środek mlekopędny. Brałam jak femaltiker, pół godziny przed ściągniem. Nie wiem czy to słód czy to głową ale ścigałam zawsze więcej na raz.
Eeej to nasi mężowie mogą sobie dłonie podać. Znawcy kobiecego mleka 😂.
My powoli rezygnujemy z kpi. Nie mam już siły ☹️. A chłopcy po całym dniu na mm o dziwo nie ulewają aż tak bardzo i brak problemów z brzuszkiem. Jeszcze.
Ściskam. Nie miej do siebie pretensji, to wszystko nie jest nawet w połowie tak trudne jak się wszystkim dookoła wydaje.
My zmieniamy mleko od weekendu jak mąż do mnie dojedzie. Sama nie ogarnę armageddonu gdyby miał się zdarzyć. Ale Maćko chyba trochę lepiej. Lekarka mi podpowiedziała żeby podawać Espumisan po jedzeniu a nie do butelki i faktycznie zauważam poprawę. No ale ileż można jechać na espumisanie 😒
Dzisiaj mieliśmy całkiem dobra samotna noc, bo zasnęli około 22.30 i tylko po jednym karmieniu nocnym, obyło się bez płaczu, tylko jedzonko i dalej spac. Oby tak jeszcze dziś i jutro bo w piątek M już bedsie.
Co u Was dziewczyny? Pozdrowienia -
mi dzisiaj sie zrobilo tak szkoda ze kolejne waleczki mojej olivii sa z mm z nie mojego .. tzn tak mysle bo to wczesniacze jest wlasnie zeby przytyli .
Dziewczyny , pomocy :
1 . sen : Pon Pom jak robisz? my mamy rutyne kapiel (juz codziennie), butla , spac ale i tak ostatnio mamy bardzo kiepskie noce. JEst powod bo Olivia ma problemy z brzuszkiem ale i tak zastanawiam sie co jeszcze mozna zrobic zwlaszcza ze przesypiaja popoludnie i w nocy jest trudniej.
2. sapka : Olivia od paru nocy ma z tym problemi wczoraj wlasnie bylo tak ze kropelki plus odciaganie (frida) nie pomogly nic i biedna nie mogla jesc wiec wiadomo : dzidzius glodny to zly plus troche biegunka i tak mielismy kolejna bardzo ciezka noc.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Dziewczyny a używacie monitorów oddechu? Ja się cały czas waham czy kupić te dopieluszkowe czy jednak to jest trochę cudowanie.
I polecacie może jakaś konkretna torbę do bogaboo?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Pom-pon masz rację. Decyzja z przejściem z kp/kpi na mm jest mega trudna. U mnie oczywiście nawet z tym pod górę. Ściągam pokarm rzadziej a jest go więcej, do tego moim chłopcom przypomnialo się co to cycek i co ich wezmę na ręce to nurkowanie do piersi 🤦☹️
Mam bromergon ale boje się go brać bo już parę razy mdlałam i po cichu liczę, że laktacją wyciszy się sama.
My na tacy bierzemy sab Simplex 3 razy dziennie, ale widzę że to ta samasubstancja czynna.
Powodzenia w przechodzeniu na mm.
KeepCalm ma na sapke psikamy wodą morską i odciagam nawet kilka razy pod rząd. Wg mojej położnej leżenie na brzuchu po aplikacji wody morskiej też pomaga , bo wydzielina wypływa sama.
Jeżeli chodzi o sen to może warto zacząć wprowadzać porządek dnia. My w dzień zachowywujrmy się normalnie tz tv czy radio gra normalnie, normalnie funkcjonujemy - odkurzanie, tłuczenie garami w kuchni. Dopiero tak po 18 zaczynamy się wyciszać. Chłopcy zanoszenie są do swojego pokoju, mycie, przebieranie, karmienie , przyglądamy światło i spać. Tz podejmujemy próby 😁.
Mężu wczoraj kupił karuzele nad łóżeczka. Nie wiem czy to magia bo coś nowego ale chłopcy szybko się tym zainteresowali a melodyjki są tak przyjemne dla ucha, że zaraz zasnęli (głodni bo nie zdarzyłam ich nakarmić) 😁😍.
Ogólnie to fizjo nas wczoraj nawiedził. Chłopcy rozwijają się dobrze. Z tym że upodobali sobie spanie i leżenie na jednej stronie i musimy to skorygować. No i mamy ćwiczyć leżenie na brzuszku i podnoszenie główki.
No i muszę się pochwalić. Spali prawie 5h w nocy 😍🎉🎉🎉. Boziu, jak cudownie przespać te 3-4 godziny ciągiem. Wiem, że to może jednorazowe ale ja się cieszę.
Siersciucha co tam u was??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 06:54
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Keep, mnie nie pytaj. Ja nie potrafię uśpić ich jednocześnie za nic. Najczęściej wygląda to tak że siedzę z nimi oboma, jeden pada a ja szybko uciekam z drugim do salonu żeby nie obudził brata. I walka dalej. Do tego moje dzieci nie wyciszają się po kąpieli tylko mam wrażenie że pobudzają. Więc kąpiemy koło 19 a idą spać około 22-23... Wczoraj Maciuś się tak darł przed snem że trzymałam go za rękę i czekałam aż przestanie bo już nie wiem o co chodziło. Raczej nie był to brzuch.
-
Pom-pon wrote:Bajka, brawo dla chłopaków a co do pokarmu- może dostinex zamiast Bromergonu? Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych po nim.
u nas dzisiaj jedzenie 22-3 i 8.30 więc też spoko -
Coś podkręciłam z cytowaniem. Chciałam się jeszcze odnieść do stron - chyba wszystkie dzieci to mają, u nas też Maciusia znosi na lewo a Michała na prawo. Pewnie tak leżeli w brzuchu a karuzela mistrz! Nasza nie ma aż takiej mocy żeby zabić gloda 😁