Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas podobnie. Jeden na prawo drugi na lewo.
Mam nadzieję, że zainteresowanie karuzelami będzie dłuuuugo trwało. No i w końcu musimy przetestować matę. Odkupiliśmy od koleżanki taka mega z bright starts z dużą ilością zawieszek.
Kurcze a moi , odpukać, zasypiają praktycznie jednocześnie albo w łóżeczku albo ze mną na łóżku a potem transport bomby z opóźnionym zapłonem do łóżeczek😁
A ten lek jest na receptę??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 11:28
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Ja mam matę z bright starts po starszaku byłam z niej zadowolona, chociaż np. do nauki przewrotów lepsze były puzzle piankowe. Mam ze skip hop i też polecam. I jedno i drugie super jakość i przy bliźniakach też posłużą08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga dobrze że mówisz o tych puzzlach. Też chcę kupić chłopakom. Tylko duża ilość 😊. Żeby potem były jako plac do zabawBajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Przy jednym dziecku to ja zrobiłam z tego dwie mniejsze i jedna była u nas w pokoju, a druga w salonie. To tak do tych pierwszych przewrotów, bo jak dziecko zaczyna raczkować to już lata po całej chacie, a nie po jakiś matach xD i ten skip hop ma taką fajną kolorystykę, że potem właśnie chciałam to wyłożyć w pokoju. Będziemy robić dobudowę to zobaczę jak to mi wyjdzie u dzieciaków w pokoju i jak coś to też właśnie dokupię. A ta z bright starts była taka duuuuża, przydała się na początku, potem trochę odeszła w odstawkę. Można z niej było zrobić taki tunel do raczkowania, ale średnio to widzę do raczkowania właśnie xD ale jak synek był starszy to robił sobie z tego tunelu bazę trzymał tam zabawki itd. Potem przestał się mieścić to na dwa latka dostał tipi, a matę spakowałam. Także i tak dość długo służyła i jeszcze bliźniaki skorzystają. Takie malutkie maty kosztują około 100zł i szybko przestają być użyteczne, także warto było dołożyć, ale wykorzystać
Bajka_88 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
hm to ja juz musze tez o karzeli myslec tylko ze moi sa nie lozeczkowi obecnie.. w nocy spia nadal z nami ( i nie wiem jak ja ich "przeloze"... boje sie ze nie zauwaze/uslysze ulewania .. no i wygodniej miec ich obok )
a obudzeni w lozeczku w salonie nie poleza za nic. dzisiaj czuje sie jak zla matka bo bardzo dlugo bylo w bujaczkach oboje..
Noc byla laskawa dla nas wszstkich , kciuki za kolejna! U nas budzenia bylo sporo ale za to bez placzu i butla i spowrotem spanie.
Samuel wlasnie usnal po 2 godz spokojnego rozbudzenia! co robicie z maluchami w tym czasie? costam pogadalam,polezlismy na kocyku chwilke cwiczac nozki, lezec na brzuszku odmowil... co jeszcze? macie jakas appke z cwiczeniami albo cos takiego?2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Iriska u nas z racji wcześniactwa neonatolog przy wypisie obowiązkowo zalecił stosowanie monitorów oddechu w domu. My mamy babysense 7, każdy Maluch ma swój w łóżeczku. Bardzo fajna sprawa, tym bardziej, że moje Dzieciaki większość czasu jeszcze przesypiają w łóżeczkach u nas w sypialni więc w ciągu dnia spokojnie mogę sobie coś robić w innym pomieszczeniu, nie mówiąc już, że nie stresuje się w nocy.
iriiska lubi tę wiadomość
-
Keep karuzela może wam się bardziej w dzień przydać, żeby dzieci trochę zająć.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
U nas Maciuś zyskał przydomek "Ryczard" 😒
My w czasie aktywności leżymy na brzuszku, gadam do nich, śpiewam, pokazuję różne rzeczy, ćwiczymy rączkami i nóżkami, słuchamy muzyki, oglądamy książki kontrastowe. Teraz już się przyzwyczaiłam ale na początku też miałam problem czułam się jak schizofrenik spędzając całe dnie na rozmowach z osobami które nigdy mi nie odpowiadają 😁 -
czesc dziewczyny , dzisiaj mam troche gorszy dzien . nie z malymi tylko z samoocena i w ogole poczuciem ze nie daje/nie dam rady ..
Poza tym tutaj mamy 3(!) mce macierzynskiego tylko wiec zaraz sie skonczy.. jestem nauczycielka i tu mamy wakacj luty-marzec i zakladane bylo ze akurat 3mce sie koncza w wakacje ale ze wczesniaki to musze wrocic na 2 tyg go szkoly . Przez rok mamy pracuja 6 godzin. przynajmniej bedzie moja mama (przylatuje na 2mce)
jak tylko o tym pomysle to chce mi sie plakac jak zostawic 2 (!) maluchy z niania?
Moge wziasc od razu rok macierzynskiego ktorego Ci nie placa i w tym czasie dawac korepetycje czli pracowac 2-3godz dziennie zarabiajac tylko troche mniej.. nie wiem co robic ..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
KeepCalm wrote:czesc dziewczyny , dzisiaj mam troche gorszy dzien . nie z malymi tylko z samoocena i w ogole poczuciem ze nie daje/nie dam rady ..
Poza tym tutaj mamy 3(!) mce macierzynskiego tylko wiec zaraz sie skonczy.. jestem nauczycielka i tu mamy wakacj luty-marzec i zakladane bylo ze akurat 3mce sie koncza w wakacje ale ze wczesniaki to musze wrocic na 2 tyg go szkoly . Przez rok mamy pracuja 6 godzin. przynajmniej bedzie moja mama (przylatuje na 2mce)
jak tylko o tym pomysle to chce mi sie plakac jak zostawic 2 (!) maluchy z niania?
Moge wziasc od razu rok macierzynskiego ktorego Ci nie placa i w tym czasie dawac korepetycje czli pracowac 2-3godz dziennie zarabiajac tylko troche mniej.. nie wiem co robic ..
Co do pracy- jeśli możesz sobie pozwolić finansowo to ja brslabym opcje korepetycji i spędzenie roku w domu. No chyba że po tym roku np nie będziesz miała opcji powrotu do szkoły.
Ja wzięłam maksymalny wymiar macierzyńskiego i wracam jakoś w styczniu/lutym 2021 i mam nadzieję że nie dostanę na dzień dobry wypowiedzenia. -
Kinga13 wrote:Hej zamelduję się u Was mignął mi kiedyś bliźniakowy wątek 2020, ale chyba nie żyje i wszyscy piszą tutaj mignęła mi kiedyś Sierściucha, którą kojarzę z czerwcówek, ale już dawno nie dawała znać
Kochana jestem jestem.
Ale ogólnie mam bana na internet
Bo wszyscy się cieszą jak słyszą ciąża bliźniacza, a nie wiedzą ile to zdrowia i nerwów kosztuje. Szczegolnie jednojajowa, jednołożyskowa.
Jestem w poradnie na pl Starynkiewicza w Warszawie, choć nie wiem czy mnie nie skierują do szpitala do Gdańska na konsultacje
Chłopaki duze, wyprzedzaja termin o 7dni, prawie od samego początku. Obecnie w wadze 3g rożnicy ( dwa tyg temu bylo 11% różnicy), ale jest różnica w ilości wód płodowych i wielkości pecherzy moczowych Obecnie zlecona kontrola usg co tydzień i duze prawdopodobieństwo rozpoczynającego się TTTS lub hipertrofii u jednego z bliźniąt.
Ja chyba po tej ciąży trafię do wariatkowa, bo moja psychika jest juz zryta, a tu kroją się rozmowy o operacji na łożysku...
Przez to wszystko tak sie obawiamy co dalej ze obecnie jest 16+5 ( suwaczek szwankuje), a my nikomu z rodziny nie powiedzieliśmy o ciąży prócz córce bo brzuch juz duży ( łącznie ponad 40cm dziecia) i nie chciałam aby się dowiedziała od kogoś kto zauważy. -
Dziewczyny ogromne gratulacje dla tych co zostały podwójnymi mamusiami.Pisałam dużo wczesniej na wątku, u mnie ciąża 1k2o.Jestem po połówkowych i jakos je przeżyłam,chociaż mój układ nerwowy w tej ciąży wysiada(sierściucha jak ja Cię rozumiem).U dzieci ok prócz dosć krótkich kosci nosowych-w dolnej granicy normy.Lekarz obejrzał mi dziewczyny mega dlugo i dokładnie,na koniec stwierdził że buśki,profile ładne i mu dzidziusie podobają się.Robiłam pappe,wyszła dobrze a ja i tak schizuje-dobrze że mąż spokojniejszy i tak nie panikuje.Brzuch olbrzymi,a jestem 20t5d.
W poniedziałek miały 347 i 333g,jakoś ok 4%różnicy.Po świętach mam kolejną wizyte.
Kinga13, Pom-pon lubią tę wiadomość
1.04.2020 Dwie córeczki💗💗 -
Sierściucha wrote:Kochana jestem jestem.
Ale ogólnie mam bana na internet
Bo wszyscy się cieszą jak słyszą ciąża bliźniacza, a nie wiedzą ile to zdrowia i nerwów kosztuje. Szczegolnie jednojajowa, jednołożyskowa.
Jestem w poradnie na pl Starynkiewicza w Warszawie, choć nie wiem czy mnie nie skierują do szpitala do Gdańska na konsultacje
Chłopaki duze, wyprzedzaja termin o 7dni, prawie od samego początku. Obecnie w wadze 3g rożnicy ( dwa tyg temu bylo 11% różnicy), ale jest różnica w ilości wód płodowych i wielkości pecherzy moczowych Obecnie zlecona kontrola usg co tydzień i duze prawdopodobieństwo rozpoczynającego się TTTS lub hipertrofii u jednego z bliźniąt.
Ja chyba po tej ciąży trafię do wariatkowa, bo moja psychika jest juz zryta, a tu kroją się rozmowy o operacji na łożysku...
Przez to wszystko tak sie obawiamy co dalej ze obecnie jest 16+5 ( suwaczek szwankuje), a my nikomu z rodziny nie powiedzieliśmy o ciąży prócz córce bo brzuch juz duży ( łącznie ponad 40cm dziecia) i nie chciałam aby się dowiedziała od kogoś kto zauważy.
Kochana to u Ciebie jednak 1K1O? Bo pamiętam, że był moment, że rzekomo były dwie owodnie?
Tak, to prawda... Każdy gratuluje, podwójne szczęście, srutututu. A stresu chyba z osiem razy więcej... Na Starynkiewicza jest poradnia konfliktu serologicznego, ale raczej się tam nie spotkamy, bo prowadzą tylko konflikty do czerwonych krwinek, a u nas jest do płytek. Na razie jeżdżę do Instytutu na Chocimską a jak już w końcu coś mądrego wyjdzie z badań to ja pewnie do bielańskiego będę jeździć
08.09.2017 - Staś
Siersciucha, ja też ostatnio o Tobie myślałam. Jednak 1k1o? Komu w końcu udało się to stwierdzić? Piszesz też o hipertrofii, pierwszy raz słyszę żeby w ciąży bliźniaczej była makrosomia. Czy chodziło Ci o hipotrofie? Współczuję stresów, ale oby do przodu. Na kiedy w Twoim przypadku planują poród?
U nas od dziś wprowadzany nowe mm u Macieja. Jest po jednym posiłku. Jeśli będzie dalej ok to jutro damy mu dwa.
A wieczorem moja mama zostaje z chłopakami a my z mężem idziemy na kolację super się cieszę! Miłego weekendu dziewczyny :* -
nick nieaktualny
-
Moi póki co wydają się więksi niż wskazywałby wiek ciąży, ale do hipertrofii to jeszcze im daleko xD w ogóle na ostatnich pomiarach średnio mogę polegać, czekam na jutrzejszą wizytę i liczę na wielkość w gramach. Kilka pomiarów, ale mniejszych pewnie będzie łatwiej wykonać poprawnie niż jeden długi jak one tam pościskane jak serdelki08.09.2017 - Staś
Dziewczyny jak często jedzą wasze dzieciaki?? Bo u mnie znowu jakąś masakra. Moje mleko co 1,5-2h , mm trzyma max 3h 🤦. Oni jedzą średnio 90-120ml.
Siersciucha bardzo współczuję ci tego stresu. Dopiero teraz przeczytałam co to, to TTTs. Ehh ☹️. Kochana trzymajcie się dzielnie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i dotrwacie do bezpiecznego terminu rozwiązania. Mocno trzymamy za was kciuki.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...