Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga jejku trzymaj sie mocno!
No to faktycznie bedziesz miala misje zeby Stasiowi jak najmniej ciezko bylo z ta zmiana nie bycia juz "krolem" domu z pieluszkami ja mialam tai pomysl ale i tak zeby zaczac jak beda mieli ok 6 mcy ale teraz to nie wiem czy bym sie na to porwala
U nas nie ma super wozkow blizniaczych a gondole w ogole nie istnieja. Mam podwojna spacerowke Joie , przez pierwsze 2 mce mialam takie redukujace poduszki wkladki. do chodzenia po ulicy czy parku jest ok. Jakbysmy chcieli gdzies pojechac to trudniej ale zobaczymy
Odpukuje w niemalowane drewno ale dzisiaj Samuel wreszcie lepiej spal!tylko 3 pobodki. mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko lepiej. Momentu przelozenia do lozeczka juz sie boje Srednio sie juz w 4rke miescimy ale po pierwsze tak latwiej a po drugie jeszcze sie boje ich odlozyc bo nadal bardzo ulewaja wnocy , rowniez przez nos i Samu raz juz sie zakrztusil..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
No to jest misja przygotować starszaka na przyjście rodzeństwa, szczerze mówiąc to wszystko niemal co robię to jest podporządkowane temu żeby on się w tym jakoś odnalazł08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga a jak synek reaguje na fakt że będzie starszym bratem??
Dziewczyny ja się zaraz załamie. Po gastrofazie Franka, nadszedł czas kiedy on nie chce jeść 🤦♀️. Potrafi w nocy ciumkac butle 40 minut i zjeść raptem 60 mm ☹️. Czy mam rozumieć, że już nie potrzebuje tyle jedzenia czy mam się zacząć martwić??Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka, długo to trwa? Ja bym dała mu np 3 dni . Jeśli nic się nie zmieni to badanie krwi i moczu. Brak apetytu to objaw najczęstszy anemii a nasze dzieci są bardziej narażone niż te z ciąż pojedynczych.
-
Jadę dzisiaj z dzieciakami do mamy na 10 dni. W tym czasie moj mąż jedzie na obóz treningowy w góry. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej moi rodzice czasem działają mi mocno na nerwy jeśli chodzi o wychowanie dzieci.
Spakowałam siebie i chłopaków do jednej torby 💪 -
Pom pon robiliśmy badania tydzień temu. Wszystko było ok. Dzisiaj w dzień wcina.
Zobaczymy co będzie w nocy.
Wczoraj ich wazyliśmy i nic nie przybrali przez 3 dni 🤦♀️. Zobaczymy jutro. Za bardzo nie panikuje bo już raz tak mieliśmy.
Kobieto szacun. Brawo Ty 👏👏👏. Jak ty to zrobiłaś że spakowałam siebie i dzieci w jedną torbę??
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Pom pon robiliśmy badania tydzień temu. Wszystko było ok. Dzisiaj w dzień wcina.
Zobaczymy co będzie w nocy.
Wczoraj ich wazyliśmy i nic nie przybrali przez 3 dni 🤦♀️. Zobaczymy jutro. Za bardzo nie panikuje bo już raz tak mieliśmy.
Kobieto szacun. Brawo Ty 👏👏👏. Jak ty to zrobiłaś że spakowałam siebie i dzieci w jedną torbę??
To w takim razie bez stresu. To jednak małe człowieki, mają różne dni
Noo, po pierwsze torba jest bardzo duża 😁 a po drugie mam u rodziców sporo swoich ubrań, kocyki, ręczniki i śpiworki dla małych więc zostaly do zabrania dzieciowe + zabawki.
Miłego weekendu dziewczyny! -
Pom-pon cwane zagranie. Trzymać cześć rzeczy u rodziców to świetny pomysł jak często się tam jeździ na dłużej.
Miłego weekendu kochana. Chłopców pod opiekę do dziadków a ty odpoczywaj ile możesz 😊.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Pon pon ja mam dziadków u siebie z wizytą (tata właśnie wyleciał, mama jeszcze jest) " u jest super pomoc zwłaszcza że mają już 9 wnokow
Bajka jak tam jedzenie?
Kurcze aż mi wstyd że nie mamy wagi.. Chuna jakoś wykminie jak ich zważyć na mojej albo walizkowej;d
U nas dzisiaj UF! Praktycznie w ogóle nie spali w dzien. Ostatnio pare dni był ojcem noworodkowych znowu :spanie i jedzenie a dzisiaj może z godzinę spali łącznie turbodrzemek. W nocy nie było prądu więc żywili się mrożonkami i moim mlekiem swierzym tylko.. Dałam in dwa razy mm po południu czy to może to ale i tak nie mogli spać ale marudzili bardzo.. Teraz śpią i mam nadzieje ze prześpią pięknie noc po takim dniu! Jakbym była sama to nie wiem co bym zrobiła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 04:09
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
Bajka_88 wrote:Pom-pon cwane zagranie. Trzymać cześć rzeczy u rodziców to świetny pomysł jak często się tam jeździ na dłużej.
Miłego weekendu kochana. Chłopców pod opiekę do dziadków a ty odpoczywaj ile możesz 😊.
Dziękuję
Właśnie sobie piję w spokoju kawkę, a wcześniej zawiozłam męża na pociąg.
Niestety w nocy o 1 Michał postanowił rozmawiać... I tak gadał do 2 mój mąż oczywiście śpi, nic mu nie przeszkadza. A ja nie mogłam, zwłaszcza że ciągle mnie łapkami trącał.
Keep, korzystaj póki możesz i jeśli mogę doradzić to ważenie na zwykłych wagach mija się z celem, chyba że masz takie z dwoma miejscami po przecinku. -
Keep z jedzeniem już lepiej. Franek nadrabia. Wczoraj wieczorem mój potworek zjadł 135 +30 mojego z butli i jeszcze cyckiem musiał się uśpić. Jestem w szoku bo takie akcje to zawsze Antek robił. Ważyłam ich wczoraj i jest przyrost. Niewiele ale jest.
Byłam z nim też wczoraj u gastrologa z tym refluksem. Wg lekarza refluksu brak, podejrzewa kolkę. My brać probiotyk biogaia. Oczywiście musiała zadać dwa głupie pytania - czy przyszłam z właściwym dzieckiem bo to Antek ulewa i dlaczego nie karmię piersią. A to odciągnięte mleko jest gorsze?? 🤦♀️
Do tego zleciła badania z krwi i z moczu. Znowu będą męczyć to dziecko ☹️. Jak ja mam pobrać od dziecka próbkę moczu ??🤔
Keep moje potrafią jeszcze pół dnia przespać. Fakt, że na zmianę - jeden zasypia drugi się budzi. Z jednej strony dobrze, bo każdemu mogę poświęcić czas.
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualny
-
A ja zaczynam dziś 34 tydzień! Strasznie chciałam dotrwać przynajmniej do tego momentu i się udało
W poniedziałek kładą mnie już do szpitala, opcje są dwie, albo jest szansa że jeszcze mnie wypuszcza po kilku dniach albo urodzę nawet już w przyszłym tygodniu 😱😁 badania pokażą, zatrucie ciążowe mi się pogarsza także muszą wszystko posprawdzac i będą decydować na bieżąco.KeepCalm, Kinga13 lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualny
-
Kate pani dr nie zalecała mi tych woreczków bo one niby fałszują wyniki. No nic, będę stała z tym słoiczkiem może dziecko będzie chciało współpracować.
Iriiska ale czas leci. Pomyśleć, że już niedługo będziesz mamą w pełnym wymiarze 😊.
A to nie mogą cię trzymać jak długo się da tylko kontrolować stan organizmu. Mnie trzymali ponad 2 tygodnie zanim urodziłam. Trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko szczęśliwie się zakończyło 😊iriiska lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Iriska, już bliżej niż dalej ale życzę żebyś jeszcze trochę podzwigala brzucho
Bajka, pisałaś że mieliście już ostatnio badania. Teraz macie zlecone jakieś szczegółowe? I napiszę proszę jak sprawa ciemiączka, coś się wyjaśniło?
Miałam dzisiaj ciężką noc, pobudki co 3 godziny i to nie synchronicznie. Dodatkowo Michał rozmawiał już o 6 ale jakoś na śpiocha pomachslam mu grzechotką i dospalismy. Ale i tak łeb mi pęka 😭
Jeszcze 9 dni bez męża.
Wróciłam właśnie ze spaceru z moją trójka. Jak ktoś pomaga przy wychodzeniu to jest luzik, zero stresu i potuiriiska lubi tę wiadomość
-
Pom pon zleciła nam
Mocz, alt , bilirubinę , glukozę, igE całkowite, kreatynina, morfologia+crp i na białko krowie.
USG główki mamy we wtorek a neurologa dopiero 17 lutego.
No to nasi chłopcy się zgrali. Moi też co 3 godzny pobudka tylko razem i karmienie na dwie ręce 🤦♀️😂
Jak to spacerek z trójką??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 18:49
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyPom u mnie jeszcze 5 dni bez męża )
Bajka a nasz pediatra mowil ze woreczki sa ok do badania ogólnego eh co lekarz to opinia... ja tak stalam nad synem jak mialam oddać na posiew to siki były wszedzie tylko nie w pojemniku. Potem usiadlam z nim na krześle i trzymałam za Malucha 🙈 -
Kate_88 wrote:Pom u mnie jeszcze 5 dni bez męża )
Bajka a nasz pediatra mowil ze woreczki sa ok do badania ogólnego eh co lekarz to opinia... ja tak stalam nad synem jak mialam oddać na posiew to siki były wszedzie tylko nie w pojemniku. Potem usiadlam z nim na krześle i trzymałam za Malucha 🙈
Wyobrażam to sobie
Bajka, z trójką chodzę na spacery bo mamy jeszcze amstaffa, Bruna -
Pom pom to ja sobie wypbrazam spacer z 2jka i jeszcze psem....
Iriiska trzymamy kciuki ! Trzymaj sie i nie daj sie zatruciu!
Bajka co ile tyle jedza ?? Ale Ci wymecza maluszka faktycznie U nas z kolei jedzac dokladnie to samo, odciagam moje i rozdzielam zawsze na pol, to samo mm a Mala ma baardzo rzadkie kupki a maly kleiste ze sluzem.. jutro dzwonie do lekarza Chce zmienic mm ale maz sie trzyma opiniii lekarza ze jeszcze preNan wczesniacze..
Co do budzenia to tez wole jak sa osobno to moge kazdemu poswiecic 100%uwagi ale meczace to jest podwojnie;)
Nie waze ich ale rosna w oczach i wyrastaja mi z kolejnych ubranek wiec chyba jest ok wazylam ok 2 tyg temu, teraz jakos tez wykombinujemy jak zwazyc
Pozdrawiamy forumowe ciocie
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[