Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Standard, u nas też. Już nawet się nie wkurzam, bo ileż można powtarzać jak dziecku czy już się wysikał.
Dotarliśmy na miejsce! Podróż 3 godziny spoko, tylko ostatnie pół godziny Michu marudził. Teraz on jeszcze w nosidle zwiedza świat, a Maciuś próbuje usnąć w łóżeczku turystycznym ale kiepsko nam idzie.
Pogoda piękna ☀️🌈 -
My też dojechaliśmy w całości i obyło się bez płaczu teraz są troszkę bardziej marudni ale to pewnie przez nadmiar wrażeń.
I teraz może głupie pytanie, kąpałyście się z takim maluchem razem w dużej wannie?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Hej Dziewczyny wieki się nie odzywałam! Moje Maluchy skończą za dwa dni pół roku - nie wiem kiedy to minelo. Czasem jak mam chwile to Was podczytuje i jakbym czytała o sobie. Zaczęliśmy powoli rozszerzanie diety, narazie słoiczki, czekamy na warzywa z ogrodu. Wiktorkowi całkiem dobrze idzie jedzenie, Heli trochę gorzej, ale i tak z dnia na dzień robi postępy. Tez mamy różne dni, do tej pory gorszym charakterkiem i krzykaczem była Hela i co wieczór jest problem z zaśnięciem najchętniej siedziałaby z nami do 22 a później jak już nie ma siły to usypia, Wiktor za to dotychczas był dzieckiem bezproblemowym ale ostatnio dokuczają mu chyba zęby i strasznie marudzi.
Ogólnie nie narzekam bo ostatni posiłek jedzą o 24 i śpią (z nami w łózku🤷🏻♀️)do rana ale w ciągu dnia gdyby nie pomoc teściowej nic bym w domu nie zrobiła bo maja tak ok 3 półgodzinnych drzemek w ciągu dnia i zanim się za coś zabiorę to już się budzą no chyba ze są na dworze to wtedy śpią dłużej. Czy u Was tez tak to wyglada?
Iriska my już od jakiegos czasu kapiemy dzieci ze mną w wannie najpierw jedno później drugie, idzie sprawnie i dzieci zadowolone bo mogą się popluskać i można dokładnie je umyć wiec polecam.
Co do żelaza któraś z Was pisała, my tak jak Kate bierzemy z racji wcześniactwa cały czas, teraz właśnie musimy zrobic morfologię no i w zależności od poziomu hemoglobiny i masy ciała dzieci nam ustalali dawke. A i tez polecam zrobic poziom wit D moim maluchom pociły się stopki i raczki miały może około 3-4 miesięcy i okazało się ze to z niedoboru wit D i musieliśmy wrócić do większej dawki.
Wogole mam pytanie jak często podajecie swoim Dzieciakom wode no i w czym?
Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku, pozdrawiam cieplo😊😊😊 -
Hej Jagodowa, Pisz częściej!
Ja wodę podaje do posiłku w doidy, a poza tym w bboxie. Z tego drugiego piją jak jest ciepło, jeśli nie to wszystko wypluwają. Staram się proponować kilka razy poza porami jedzenia.
-
Hej dziewczyny.
Mam nadzieję, że wypady z dziećmi się udały. 😁. Ehh ci nasi mężowie. Wiecie co, trochę mu lżej, bo myślałam, se tylko z moim są problemy. Ale widzę, że to normalne.
U nas od kilku dni jakaś masakra. Nie wiem czy to przez zęby, czy skok czy co. Do południa jest ok. A potem jakby w nie coś wstąpiło. Płacz, marudzenie. Ja do WC nie mogę iść bo ryk jak matki nie ma. Mój ma teraz urlop i widzę, że już żałuje że jest w domu. Antek zazwyczaj jest w miarę, ale Fanek chce non stop siedzieć lub być w pozycji do raczkowania a że mu to jeszcze słabo idzie albo się chwieje albo się rozjeżdża to chłopak się denerwuje i wyje 🤦♀️. Ehhh... Mam nadzieję, że szybko miną im te gorsze dni.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Miałam napisac jak nasz wyjazd. No i było super! Dobrze spali w nowym miejscu, w ciągu dnia też nie byli marudni, żadnych histerii. Cieszę się że się odważyliśmy i nie utkniemy w domu na najbliższych parę lat tylko dlatego że mamy bliźniaki. Już planujemy kolejny wyjazd
-
Mój mąż po dwóch miesiącach wraca w poniedziałek do pracy. Mam stres chyba większy niż jak zostawałam z nimi sama po raz pierwszy.
Dzisiaj trochę odzylam, byłam na paznokciach. W czwartek brwi a fryzjer za miesiąc jak się zdołam już zapisać.
Co u Was dziewczyny? -
My nadal u dziadków i mam luz strasznie dziwne uczucie tak usiąść przed telewizorem i hmm i tyle bez latania co chwilę do pokoju dzieci, bez mycia butelek w międzyczasie, robienia prania, gotowania czy sprzątania domu na szybko aż mi dziwnie od tego lenistwa dziadki dają radę i dużo pomagają a ja ogólnie strasznie się cieszę że w zasadzie jedyne co robię to poświęcam czas dzieciom, tak całkiem na luzie
I jak przyjemnie wyjść z maluchami na spacer na 2-3 h bez myślenia że już szybko trzeba wracać bo tyle jest rzeczy do zrobienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 04:10
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
nick nieaktualny
-
My też dzisiaj jedziemy do dziadków i uwielbiam tą pomoc, właśnie w aspekcie braku pośpiechu i konieczności myślenia o wszystkim.
Mam dwa pelzajaco raczkujące huragany w domu 🙈 zaczyna się... 😵 -
Kate jak przyjedzie jakaś awaryjna pomoc to czas się z pewnością znajdzie
U nas dużo rąk chętnych do pomocy ale ja nie lubię mieć ciągle ludzi w domu... U rodziców jak jestem to ok, jak moja mama przyjedzie to też się dobrze dogadujemy. Ale za tydzień czeka mnie tydzień z teściową 😱 nie wiem co to będzie, niby się nie wtrąca, niby pomoże ale jednak nie ma już w domu takiej swobody... Powoli przywracamy kontakty z ludźmi to nie było wyjścia, strasznie chce przyjechać 🤷
Pom pon ja to z ciekawością czekam na raczkowanie 🥰 wiem że powinnam się cieszyć, że narazie tylko leżą i szkoda że ten czas szybko leci ale każdy postep jest taki fajny, widać jak się zmieniają. Moi wczoraj zaczęli tak świadomie łapać zabawki i są zakochani w lezeniu na macie, 1h bez problemu można ich zostawić
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
A usiedzą w końcu czy będzie krzyk i skupienie się na próbach ucieczki? 🤭
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
Cześć Dziewczyny! Piąteczek piatunio i mogę siąść przy komórce. Praca zdalna mnie wykańcza no ale na szczęście przynajmniej ja lubie.. Jakbym musiała wrocic do jakiejś nudnej to chyba bym się załamała... Ciężko z czasem i ciężko bo mąż momentami wkurza no ale daje rade coraz lepiej a prawie 3 mce w zamknieciu też daje swoje.
Pom pon już raczkują! Super! Ale z drugiej strony, no wlasnie :zaczęło się!
IrIiska, godzinę? W sensie 60 min? Chyba zacznę wierzyć mezowi że nasi Jacys nadpobudliwi są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 05:11
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Keep, ale słodziaki! Które jest które? Zdradzisz imiona? Jeśli pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam 🌷
I nie martw się, moi do tej pory nie zajmą się godzinę sobą. Raz mierzyłam czasu chyba aż 40 minut był spokój.
A teraz to muszę non stop ich rozdzielać bo walczą o zabawki i się szarpią 🙈
Muszę sprostować, to nie jest raczkowanie na pełen etat 😁 trochę raczków, trochę pełzania, byle do przodu -
Tak, godzinę leżą i się bawią wczoraj pierwszy raz afera, Kuba strasznie mocno machał takim dużym osiołkiem na macie i Basia oberwała w głowę. Cóż to był za krzyk! Afera taka że nas chyba w promieniu 10km sąsiedzi słyszeli później Kuba sam sobie przywalił w głowę grzechotka, która trzymam w ręce, aż mnie zabolało jak to widziałam a on? Nic, macha dalej, zero reakcji roznixa całkowita.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"