Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
@justyna rozwarcie się zmiejszylo, a to bardzo dobra wiadomośc. Kroplówka, Leżenie, i leżenie... dasz radę.
każdy dzień do przodu się teraz liczy. Trzymaj się kochana ✊
My tu wszystkie mocno kciukamy za twoje maluszki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
JustynaFrog wrote:Od piątku mam kroplowke. Przed chwila tylko usłyszałam, że lekarz zdecydowal, ze kroplowka zostaje bo jest duże ryzyko porodu. Głowa mi eksploduje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 11:47
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Justyna. Widzę ze prawie 27 tyg ?
Siedzę na grupie międzynarodowej i dużo dziewczyn rodzi w 24 tyg i dzieci są zdrowe 💪🏻
nie daj się żeby strach opanowało ciało tylko masz teraz mieć pozytywne myślenie pod konktrola ! Tak jak pisałam wcześniej ze szczęście w nieszczęściu ze trafiłaś do szpitalu bez objaw ? I jesCze w momencie ze udało się chociaż trochę zastopować 💪🏻💪🏻
Masz jakaś fajna sąsiadkę co ci pomaga ? Ktoś już pisał ale nie bój się wysługiwać pielęgniarka, one po to są ! A jak będzie foch to postrasz I do roboty 🤗
JustynaG, Virad lubią tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Był u mnie lekarz. Mam leżeć bezwzględnie. Tylko siku. Nie wiem co z myciem. Ale to nieważne. Na razie nie ma szansy na szew ani nic innego. Jest bardzo duże ryzyko przebicia pęcherza który wchodzi w kanał. Jeśli uda się jakimś cudem cofnąć trochę szyjke to pomyślą o szwie. Wtedy będą większe szanse dla moich dzidzi. Na razie rokowania slabe. Porod możliwy w każdej chwili. Nigdy bym nie pomyślała, że coś takiego nas spotka.21.09.2020 - ❤❤
-
@justyna o mycie się nie martw. Popros o pomoc pielęgniarek. Nie mogą ci odmówić w tej sytuacji. A jeżeli tak się będzie działo, to zgłoś to lekarzowi. W międzyczasie możesz poprosić o pomoc koleznaki z pokoju, o ile dziewczyna może chodzić.
Nawet nie wiesz jakie wsparcie potrafią dać obce osoby.
Miskę z woda powinnaś dostać... żeby umyć podwozie. Jakimś małym zwilżonym ręcznikiem może ci ktoś pomoc umyć resztę ciała. Wiem ze to krępujące... ale dasz radę. Teraz najwaznjsze byś była w łóżku.
Popros męża żeby ci kupił czepek do mycia głowy TENA... albo zapytaj w szpitalu czy nie maja.
jeżeli twój mąż nie dostanie ich w aptece, to może zamówić przez internet i jutro powinny dotrzeć do was.
https://allegro.pl/oferta/tena-shampoo-cap-czepek-do-mycia-wlosow-1szt-9546863665?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Chodzi o to byś jak najmniej wychodziła z łóżka.
I tak jak pisze @macey staraj się myśleć pozytywnie. Twoje maluszki są małe, ale już nie takie malutkie. Dadzą radę ❤️❤️ i Pamietaj, jesteś pod dobra opieka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 14:02
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
JustynaFrog, trzymajcie się tam!! Mam nadzieję, że leżenie i wsparcie lekami pomoże. ✊✊✊
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Justyna kochana dopiero nadrabiam forum... Cholernie mi przykro że musisz przez to przechodzić Musisz teraz do sytuacji podejść zadaniowo, czyli zrobić wszystko co w Twojej mocy żeby zahamować poród. Nie miej do siebie żalu o nic, pewnych sytuacji nie da się przewidzieć czy im zapobiec. Ja mam 2 latka na stanie, 12,5kg żywej wagi i noszę Go codziennie. Trzeba Go wsadzić do wózka, do fotelika w aucie. Nikt tego za mnie nie zrobi... Mam dwoje dzieci w brzuchu ale mam też Malucha którego nie mogę zaniedbać. Nie chcę sobie robić z tego powodu wyrzutów bo wiele kobiet dźwigało a donosiło do terminu a inne bardzo się oszczędzały a rodziły przedwcześnie. Dlatego proszę Cię, nie rób sobie wyrzutów. TO NIE JEST TWOJA WINA. Macey dobrze pisze, że Twoje Maluszki nawet jak urodzą się wkrótce to wszystko z nimi będzie dobrze. Będą musiały pobyć dłużej w szpitalu ale wyjdą całe i zdrowe. Kochana wiem, że bardzo trudno Ci myśleć pozytywnie i na Twoim miejscu też byłabym zdołowana ale skup się na tym co robisz, czyli próbuj się rozluźnić, może jakaś forma medytacji. Kochana jakby nie było wszystko się ułoży, dzieci dadzą radę. Trzymaj się Kochana mocno ♥
Żona jeśli szyjka jest zamknięta i wysoko to czopem się nie martw. Dopóki nie ma w nim krwi to na spokojnie. Ale jeśli masz opcję wizyty to oczywiście skorzystaj, przezorny ubezpieczony.
Ja Dziewczyny jestem na urlopie w okolicach Karpacza, postaram się być na bieżąco i bardzo mocno trzymam za Was kciuki.Macey lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
@ żona jak się czujesz ?
Zgadzam się z rukola. Nie możesz siebie obwiniać . Ja tez nie ksiezniczkuje i pracuje ( na ile mam sile ) a jesteśmy w podobnym wieku ..
Daj nam jakiś update co u was słychać !Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:04
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Zgadzam się ze wszystkimi słowami powyżej bo ze mnie marna pocieszycielka ze względu na te śluzy/czopy i skurcze...
Macey niedzielę i poniedziałek spędziłam leżąc jak Nefretete, jedynie wczoraj zebrałam się i byłam na wizycie u hematologa, a poza tym tryb leniwej księżniczki. Dzisiaj powtórka z tym śluzem, twardnień na razie brak więc znowu sobie poleżę. Wiem, że takie coś to pewnie dla większości nie są problemy, ale ogarnął mnie jakiś smutek i niemoc.
Justynka daj znać jak się macie kochana ❤️💙💙 bliźniacza mama -
A ja leżę;( mam 4 dzień tokolize dozylnie, prawdopodobnie jutro mnie odepną i 3x2 asparaginian. Brzuszek twardy, to nie dobrze bo się spina:( tłumacze sobie, że wytrzymałam już 4 dni więc wytrzymam i 4 tygodnie. Muszę w to wierzyć. Dzisiaj już mnie nie badali, żeby jak najmniej tam gmerać. Zakazali nawet glaskania brzuszka. Bo to też stymuluje macice.21.09.2020 - ❤❤
-
Justyna, bardzo dobrze, że umiesz to sobie wytłumaczyć, wiadomo, że lekko nie jest i mega Ci współczuję, ale rzeczywiście-masz nadrzędny cel i tej myśli chyba warto się uczepić, bo ciągłe dobijanie siebie nie przyniesie niczego dobrego. Jesteś megawojowniczką i to wszystko musi się skończyć dobrze:) My wszystkie trzymamy za Was kciuki i wysyłamy pozytywne myśli:)
-
Zgadzam się z dziewczynami powyżej.
Justyna będzie dobrze, najważniejsze że jesteś pod stałą kontrolą lekarzy. Dasz radę, wierzę w Ciebie
Żona teraz musisz przełączyć się na tryb księżniczki i odpoczywać. Mi ten tryb pomógł, USG jamy brzusznej prawidłowy. Prawdopodobnie zrobił się zastój w nerce ale na badaniu wyszło wszystko dobrze. Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, sytuacja u mnie się poprawiła. Mam zmniejszyć ilość magnezu i luteiny, nawet jeśli będę czuć się dobrze to mogę wyjść na spacer. 🥰 Z minusów to w posiewie wyszły mi lekkie bakterie i niestety mam kurację dopochwową. Dziewczynki waza już prawie po 800g i rozwijają się prawidłowo.
Dziewczyny a tak zmieniając temat, to jakie rozmiary ciuszkow kupujecie dla swoich dzieci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:36
żona_męża lubi tę wiadomość
-
Chcialam się podzielić ze znalazłam firmę co robi poduszki typu TwIN Z .. ja ja będę używać w salonie do karmienia / leżenia i siedzenia
75 zł uszyte fanaberie na fb
Co prawda mam ja dostać pod koniec miesiąca 🤗
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
cześć,
chciałabym zapytać jaki u Was był/będzie poród przy ciąży bliźniaczej? Naczytałam się, że czasem zdarzały się dwa rodzaje porodu bo wystąpiły jakieś komplikacje itp. a nie chcieli od razu zrobić cesarskiego cięcia. Czy szpitale honorują skierowanie od lekarza prowadzącego? Czy mogą odesłać z kwitkiem lub kwestionować to? -
Justynko żeby te cztery tygodnie minęło jak jedna chwila ✊🏻
Przytulanko bardzo się cieszę, że u ciebie jest poprawa 😊 bakterie szybciutko ubijesz i mam nadzieję, że bez przygód wybije ci bezpieczny tydzień ciąży 😊😊💪🏻 Co do rozmiarów to my jesteśmy z tych wysokich i mam większość 56, trochę mniej 62, a ostatnio obkupiłam ich rzeczami do szpitala w rozmiarze 50 😊 wogóle z tymi rozmiarami to można ogłupieć bo niektóre 56 są jak 62, a niektóre jak 50 🤷🏻♀️ Muszę je chyba posegregować rzeczywistą wielkością i tyle 😊
Macey fajnie, że udało ci się znaleźć ją w takiej cenie 😊 ja w salonie mam zamiar używać kokonów. A masz jakieś zdjęcie w jaki sposób dzieciaki leżą na tej podusi?
martysia mój lekarz od początku powtarza, że nie ma szans na poród naturalny ze względu na ułożenie dzieci, ale jak byłam przyjmowana niedawno do szpitala to lekarka przy przyjęciu starała mi się wmówić poród naturalny (nie raz a kilkanaście razy to powtarzała i argumentowała, że dzieci jeszcze się poodwracają, że te powody, które ja wskazałam wcale nie są wskazaniami do cc itd) więc na wizycie u swojego lekarza kiedy kolejny raz usłyszałam od niego, że u mnie tylko cc to mu się „pożaliłam” co usłyszałam wtedy przy przyjęciu od tej lekarki. Mój prowadzący bardzo się oburzył, że ktoś mógł mi wciskać takie kity i zaczął mnie uspokajać, że to on o tym zdecyduje i nikt inny nie ma nic do powiedzenia i zrobi wszystko kierując się naszym dobrem. Więc wierzę, że są lekarze czy szpitale w których można spotkać się z namawianiem do sn bo sama tego doświadczyłam... a czemu o to pytasz? Jesteś mamą w trzypaku?
Mam wątpliwości co do pakowania do szpitala. Mam komplet walizek wittchen i u mnie do szpitala dzieciaki muszą być spakowane osobno i tak się zastanawiam jak ich obu spakuję w walizkę kabinową, a siebie w tą średnią + dokumenty i podręczne rzeczy w tą kuferko/kosmetyczkę to będzie ok? Czy jednak „za dużo”?
💙💙 bliźniacza mama