Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z uwagi na brak miejsca kupiłam kojec Klupś Jonas sosna, przy czym wewnętrzny wymiar jest beznadziejny 100x96cm i zamówiłam materacyk na wymiar w lokalnej firmie, także całość z łóżeczkiem mnie wyniesie jakieś 500zł. Nie mamy miejsca na inne rozwiazanie, zresztą mi zależy żeby dzieci na poczatku spały razem a potem zrobimy taką przegrodę w tym kojcu z deski sosnowej i będa 2 osobne łóżeczka o wymiarach 48cm/100. Cały kojec bedzie miał zdjęty bok i będzie funkcjonował jako dostawka, mamy dokładnie 105cm miejsca między ścianą a brzegiem łóżka a tyle wynosi dłuższy zewnętrzny rozmiar łóżeczka. Zreszta my wszystko mamy na styk dosłownie hahahahahahaha#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rodzina, ja wszystko dla córki kupowałam przez internet, chyba żadnej rzeczy nie kupiłam w sklepie stacjonarnym😅 łóżeczko też- ze sklepu pietrus.pl, to producent mebli dziecięcych, jestem zadowolona, łóżeczka w bardzo dobrych cenach, razem z materacem rucken i barierką boczną, wydałam ok 600 zł.Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola bardzo Ci dziękuję za porady dotyczące dwulatka;) już wczoraj ograniczylam bajki do absolutnego minimum i mniej wariował, choć ze spaniem jeszcze nie poszło tak gładko;) szkoda że teraz tak zimno bo pewnie dłuższe przebywanie na dworze też by miało lepszy skutek, a tak to nie ma jak bo mama za długo bez siku nie wytrzyma, a i wszystkie place zabaw zamknięte u nas przez covid.
Rucola A Twój synek jest teraz z Tobą całe dni? Ja mojego mam cały czas i często muszę Go jednak podnieść i się zastanawiam czy to dobrze. Choć póki co odpukać nic się złego nie dzieje.
Co do łóżeczek to my na początku będziemy kładli maleństwa w łóżeczku starszego razem A potem przerzucamy się na turystyczne (tyle że kupiliśmy porzadne materace). Też nie mamy za dużo miejsca w mieszkaniu, a turystyczne zawsze można złożyć, no i też dotychczas często wyjezdzalismy do moich bądź męża rodziców na weekendy to i tak turystyczne by trzeba kupić.
Aspargin dziewczyny też lykam w dużych ilościach, jak raz wezmę mniej to na drugi dzień nie mogę wstać takie skurcze w lydkach, nawet w dłoniach czasami mam. Na szczęście brzuch póki co odpukać nie mam skurczy albo ich nie czuje;)
Czy Wy też już macie mega problemy z siedzeniem i spaniem, mój kręgosłup pomału wysiada chyba, do tego jelita zgniecione i coś ostatnio na wieczór mnie 2x zgaga dopadła , muszę chyba na jakaś lżejsza dietke przejść żeby przetrwać te ostatnie tygodnie. Byle do stycznia, byle do stycznia 😁
-
Perełko mój synek to jest żłobkowicz!!! na całe szczęscie ;)Rozumiem, ze jest Ci ciężko jakoś zająć mu czas jak jesteście cały czas razem... Co do siku to ja swojemu pozwalam sikać na polu, jeszcze nie było dużych mrozów, ale póki co to na luzie, choć on jest w stanie naprawdę długo wytrzymać z sikaniem. Gorzej z kupą, czasem ledwo zawoła i Go sadzam na nocnik a kupa już w locie idzie Jesli chodzi o podnoszenie to się zdarza, ale naprawdę wyjątkowo. od poczatku mu tłumaczymy, ze mamusia nie może dźwigać i jakoś w sumie to zaakceptował i sobie naprawdę dobrze sam radzie, choć jak tata jest w domu to jemu nie odpuszcza
Co do łóżeczek turystycznych to jest świetny ruch, ja jestem bardzo za, bo dzieci nie będa się obijać w szczebelki, ale ja bardzo chcę mieć dostawkę z łóżeczka, mieć dzieci pod ręką a z łóżeczka turystycznego tego nie zrobię. U starszego synka cały czas korzystamy z opcji dostawki, fajnie się to sprawdza#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witam przyszłe mamy bliźniaków. Ja jestem 3 dzień po wizycie, na której się dowiedziałam, że jestem w ciąży bliźniaczej dwukosmowkowej i dopiero mija pierwszy szok. Miliardy myśli przez głowę się przewija. I strach i radość jednocześnie. Na razie jestem na początku drogi bo dopiero 7 tydzień.
Rucola, Rodzina lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Cześć Elleen👋😀 do tej pory ja miałam najmłodszą ciążę, na szczęście kolejne tygodnie mijają nie wiadomo kiedy, zanim się obejrzysz skończysz I trymestr. Informacja o bliźniakach chyba zwala z nóg każdego rodzica😁😉
Widzę po Twojej stopce, że też masz za sobą długie starania i bolesną stratę... Teraz otrzymałaś niespodziankę od losu, trzymam kciuki żeby Dzidziki rosły zdrowo w siłę✊✊Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ellen jak czytam Twój post to przypominam sobie siebie z tego okresu no nie powiem, był to dla mnie ciężki czas Mam nadzieję, ze ciąza będzie dla Ciebie łaskawa i bezproblemowa!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witaj Ellen moja ciąża jest na podobnym etapie zaawansowania jak Jaksy (16 tydzień). Radość i obawy to całkiem odpowiednie do sytuacji odczucia i myślę, że beda towarzyszyć nam do samego rozwiązania albo nawet i dluzej jak samopoczucie? Mdłości/wymioty? Trzymam kciuki za dzidzie:)
-
Gratuluje Ellen z calego serca blizniakow. Jestesmy w takim samym wieku tez staralam sie 3 lata o te maluchy. Nasza nagroda podwojna.
Dziewczyny koncowka ciazy ciezka dla Was. Niedlugo i nas beda czekaly niedogodnosci. Chcialam Was zapytac jakie macie materace do lozeczka? Pianka, kokos- pianka? Nie wiem ktory lepszy i wystarczy na ok.3 lata. -
Dziękuję za ciepłe powitanie. Byłam na stymulacji i urosly 2 pęcherzyki, na prawym większy na lewym nieco mniejszy, (wtedy pamiętam nawet zażartowałam u lekarki ze najwyżej będą bliźniaki) ale była jeszcze torbielka na lewym jajniku. I na następnym usg moja Doktor stwierdzila, że na lewym nie pękł a to była ta torbielke z wcześniejszego cyklu, a pęcherzyk jednak pękł i taki oto suprise. Z objawów jakie mi fundują moje maluszki to bolące piersi i mdłości. Wczoraj męża prawie z pokoju wyrzuciłam jak z kawą przyszedł, tak mi niemiłosiernie śmierdziała. Na szczęście nie wymiotuję, jeszcze😉
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ja tez po stymulacji urosly 2 pecherzyki. Tez sie balam komplikacji. Na razie mija dobrze ciaza 20 tydz. Szyjka dluga, tylko badania krwi mi slabna. Teraz jak bylam prywatnie na usg polowkowym lekarz mi przepisal zelazo, magnez i luteine dalej. A lekarz na nfz nic mi nie przepisuje tylko witaminy. Dostalam tez skierowanie na echo serca plodow. Termin na marzec dopiero.
-
Ja jestem fanką materacy z pianki wysokoelastycznej i tylko takie mamy i kupujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 21:19
Rodzina lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witaj Elleen😊
Ja mam materac po moich chłopakach ale wcale nie wiem z czego zrobiony🤔.
Perelka moje plecy nie wytrzymują już i spojenie przy przekrecaniu🤪
Byłam dzisiaj na krzywej i według mnie jest dobrze 80,131,67Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczko myślę że wyniki krzywej ok, aczkolwiek trzeci wynik powinien być między pierwszym a drugim. Nie wiem na ile jest to istotne, ale lekarz na pewno Ci wyjaśni.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witaj Elleen, życzę spokojnej, lekkiej i nudnej ciąży:))
Rodzina sprawdziłam i na połowkowym miałam FHR 135 i 142, ale zazwyczaj mam ok 150-160 bo moje chłopaki to mega wierciusie:)
Ja już po wizycie, o mało nie odjechalam doktorkowi na tych ostatnich prenatalnych od tego leżenia na plecach, mroczki w oczach i konieczne było kilka minut przerwy;p ale ponoć to normalne bo dzieciaczki cisną na zyle badania wyszły dobrze, chłopaki w 30tyg i 2 dniu mają 1492 i 1542 gramy
Przepływy i ilość wód ok. Dr mówi że jeszcze miesiąc i w sumie mogę rodzic, choć mój lekarz to pewnie każe czekać mi dłużej;) dziś chyba ostatni raz dopiełam kurtkę na zamek, zaraz zacznę chodzić w rozpiętej bo brzuszysko już mi się nie mieści;p
Rucola czekamy na wieści od Ciebie
Rodzina lubi tę wiadomość