Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Różyczka moja koleżanka miała ten ostatni wynik krzywej 56 i lekarz jej nic nie mówił że coś nie tak myślę że ciąży to nie zagraża w żaden sposób bo po prostu Twój organizm produkuje dużo insuliny jedyne co to możesz mieć zalecone aby częściej coś przegryzać w razie jakbyś się czuła słabo w dłuższej przerwie po jedzeniu.
Rucola, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Rodzina mnie lekarz mówił że mam jak najbardziej ok, tym bardziej Twoje są również dobre może akurat maluchy sobie leniuchowaly, też duży wpływ może mieć to czy coś zjemy/wypijemy przed badaniem.
My się szykujemy na Dominika i Kacperkw, choć Adama także brałam pod uwagęRodzina lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczyny! ja po badaniu, ale mam średnie wieści lekarza u którego byłam nie satysfakcjonuje prognozowana waga synka nie wykluczył pobytu w szpitalu i wczesniejszego rozwiązania jest mi cholernie przykro ale z drugiej strony nie chcę się negatywnie nakręcać, tylko wierzyć, ze będzie dobrze. Kolejną wizytę mam 22go grudnia u lekarza prowadzącego i wetdy będziemy myśleć co dalej.
Na dzień dzisiejszy synek 1454g, córeczka 1779g (31+6 przy czym synek jest według mnie 2-3 dni młodszy). Różnica wagowa się utrzymuje na poziomie 18% cały czas.
Perełko super, ze u Ciebie takie piękne wagi i ze wszystko dobrze, gratuluję!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Perełko, gratuluję dobrych wiadomości po badaniach🤗
Rucola, trzymam za Was mocno kciuki, oby różnica nie rosła a synek ładnie obrósł tluszczykiem✊ Mam nadzieję, że lekarz prowadzący rozwieje obawy i Święta oraz końcówka ciąży minie w spokoju. Jednak pocieszające jest, że różnica między dziećmi jest stała, dodatkowo ciąża dwujajowa, więc tak jak piszesz jedno z dzieci z reguły jest młodsze i ma prawo być mniejsze.
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rodzina po badaniu oczywiście dużo wody wypiłam, ogólnie nie było źle.
Perelka dobre wieści gratuluje😊
Rucola myślę że decydujące zdanie ma twój lekarz prowadzący przecież on cię zna od początku i wie że były te nie duże różnice w wagach u dzieciaczków.Będziemy trzymać kciuki✊
Perelka, Rucola a jak wasze szyjki? Czy nie miałyście mierzonychRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczko ja nie miałam mierzonej. Dziś miałam wizytę u lekarza specjalizującego się w prenatalnych, on czasem bada szyjkę tylko przezbrzusznie, ale dziś ewidentnie był czym innym zainteresowany. za półtora tygodnia wizyta u lekarza prowadzącego, ale podejrzewam ze zbada mnie tylko palpacyjnie na fotelu....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, coś czuje, że Twój lekarz prowadzący powie, że jest wszystko ok, przecież to ciaza dwujajowa.. A zresztą mały zaraz jeszcze podgoni siostrę
Jaksa, a Ty jak się masz? Plemienia ustały?kiedy masz wizytę? U mnie od kilku dni spokój, ale nadal leżę, we wtorek idę do lekarza to się dowiem co tam słychać -
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo. Niestety nie chodzi tylko o różnicę w wadze dzieci ale też o to, że synek jest niziutko w centylach. Tu jest główny problem. No nic nie poradzę, zawsze mi się wydawało że mam silny organizm który podoła ciąży bliźniaczej a tu się okazuje że niekoniecznie i najgorsze jest to, że nie mam na to wpływu zaczęłam pić szejki wysokobiałkowe, biorę dodatkowo argininę, mam nadzieję że synek ruszy a przynajmniej się nie zatrzyma....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Forumowiczko jest takie zaburzenie sFGR a tłumacząc, selektywne zahamowanie wzrostu wewnatrzmacicznego płodu.Mam już taki wpis w karcie i on sugeruje, że synek nie musi urosnąć, bo lekarz podejrzewa że są zaburzenia potencjału wzrostowego przepływy są ok, łożysko też. Najbliższe tygodnie będą kluczowe. Cieszę się że jesteśmy już daleko bo gdybym dostała tą diagnozę w 26tc to chyba bym osiwiała w jeden dzień#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Forumowiczko, też mam wizytę we wtorek, niestety nadal plamię, jestem bardzo ciekawa co u maluchów i dziada krwiaka😉
Rucola, ech faktycznie można osiwieć ze zmartwienia, u mnie od początku jeden bliźniak sporo mniejszy od drugiego, mimo że są klonami, staram się na razie za dużo o tym nie myśleć, bo chyba bym zwariowała 🤷♀️ no nic trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a Twój synek podgoni wagę (może zrobi taki prezent świąteczny dla mamusi😁) ✊✊Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola, kiedy miałaś poprzednie usg i jaką wagę miały Twoje maluszki? Jeżeli piszesz że różnica wagowa jest stała to znaczy że oboje przybierają tylko synek wolniej, może taka jego natura:) moja koleżanka rodziła w 36 tyg i miała różnicę ok 600 gram, więc różnie bywa,a z dziecmi wszysyko bylo ok. Jesteś już w 32 tyg. więc to już końcoweczka i mam nadzieję że na kolejnej wizycie malutki podgoni wczoraj mi lekarz mówił że po 32 tyg maluchy już są praktycznie zdolne do przyjścia na świat;) także wierzę że będzie dobrze i wytrwacie do stycznia;) pamiętaj jesteś na wątku bliźniaki 2021, więc nie wolno Ci wcześniej urodzić 😋 ściskam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 14:49
Rucola lubi tę wiadomość
-
Perelko dziękuję ❤️ u tego lekarza ostatnie pomiary miałam dokładnie 7 tyg wcześniej i przez te 7 tygodni synek przybierał średnio 112g/tydzień a córeczka 140g/tydzień. Bardzo bym chciała żeby synek po porodzie nie musiał zostawać w szpitalu tylko żebyśmy we troje wrócili do domku i dlatego tak bardzo mi zależy na tych 2 kg no i żeby szybko odrobił, bo dopiero z 2 kg nasz wypuszcza. No i chyba ciąża musi być donoszona, choć w przypadku bliźniaków to ponoć 35tygodni!!! Ale mój gin no mówi że ma być 37. W każdym razie jesteśmy blisko. Zaczęłam już działać i to dodaje mi sił, śpię już tylko na lewym boku żeby nie uciskać synka bo leży całym ciałkiem na moim prawym boku...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witajcie Mamusie,
nadrabiam zaległości i czytam wszystkie wiadomości od Was
Justa - ja też zastanawiam się obecnie nad TFK - tyle tylko, że szukam modelu Twinner Twist Lite - bo on był znacznie lżejszy niż obecne wersje. Jaką wagę ma Twój?
Elleen - witamy w gronie przyszłorocznych Mam bliźniaków życzę Ci spokojnej ciąży!
Perełka - ja też mam spory problem ze spaniem, nie daję rady tylko na lewym boku, cały czas przerzucam poduszkę (rogal) ale gdyby nie ona, to chyba w ogóle nie spała Podczas dłuższego siedzenia wykorzystuję piłkę rehabilitacyjną.
Perełka / Rucola - od kilkunastu dni, strasznie dokucza mi drętwienie rąk podczas snu. Zaczęło się od prawej dłoni (głównie palec środkowy i serdeczny) i było tak mocne, że promieniowało aż do łokcia. Obecnie jest trochę mniej intensywne ale drętwieją już obie dłonie miałyście podobnie?
A co do wagi Maluszków to dam Wam znać po jutrzejszym USG (31+1). Bardzo bym chciała aby wagi były w okolicach 1,5kg tak jak u Perełki Natomiast jeśli chodzi o różnice w wagach to nie spodziewam się jakiejś dużej zmiany - 4 tygodnie temu różnica wynosiła 16%, a zaczynaliśmy od 22%.Elleen, Perelka lubią tę wiadomość
-
Chica czyli u Was też jest taka duża różnica wagowa??? I lekarze coś więcej mówią na ten temat?? Byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mi napisała jakie przepływy wyszły na badaniu a najbardziej chodzi mi o wskaźniki CPR czyli wskaźnik mózgowo-pepowinowy Co do drętwienia rąk to ja już się do tego przyzwyczaiłam... u mnie to standard od ponad miesiąca, może dłużej...
Jaksa kiedy Ty masz kontrolę?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny, mnie już dopadaja czarne myśli. Jakby objawy odpuściły. Co prawda biust jest dalej obolały, ale mdłości miałam może ze 3 dni i od soboty spokój. Wczoraj wieczorem troszkę brązowego śluzu na papierze a dalej już ok. A jak u Was było z objawami w początkach? Niby wiem, że jednego dnia są bardziej dokuczliwe a innego wcale ich może nie być, ale juz mam za sobą poronienie i strach mnie obleciał.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"