Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
dzięki za wszystkie podpowiedzi -sporo z nich już uwzględniłam robiąc zamówienie w aptece Gemini .....wkurzyli mnie tylko bo zamówiłam puszkę mleka NAN i dostałam z terminem przydatności do lutego 2021
Różyczka - super wieści dotyczące szyjki, tak trzymaj!
Elleen - Ty również możesz odetchnąć w Święta, cudowne informacje
MiMi - witaj na grupie, moje gratulacje!
Troszkę się zmartwiłam jak poczytałam Wasze opinie dotyczące rozmiarów które kupujecie. Ja mam dosłownie kilka na 50, a resztę 56 więc coś czuje, że moje Maluchy będą w nich "pływać" przez pierwsze tygodnie
Elleen lubi tę wiadomość
-
Wiesz zawsze można podwijac jak komuś nie przeszkadza np body. Ale np pajacyk no to już słabo. Dokup sobie kilka mniejszych teraz można kupić takie rozmiary za grosze. Ostatnio w h&m 50 cm były dwupaki bodow i spodenek z nóżkami za 14 zł. Takie malutkie rozmiary często mozna kupić w super cenach. CHICA a w którym jesteś tygodniu?
Chica lubi tę wiadomość
-
Chica to w dużej mierze zapewne wynika z doświadczeń, mój synek urodzony w terminie z wagą 3180 najlepiej prezentował się przez dobre 2-3 tygodnie w rozmiarze 50, dlatego teraz mam duzo rozmiaru 50 i chyba zdecydowanie za mało mniejszych rozmiarów. Przyszły mi w koncu wszystkie elementy szafy więc jutro mąż skończy je montowac i zaczynam pranie, wtedy wstępnie zdecyduję czy czegoś nie dokupić, zresztą w dzisiejszych czasach dziś zamawiasz a jutro już masz. Chodź zyczę Ci, abys tymi ciuszkami wywróżyła sobie duże dzieci
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
W niedzielę zaczniemy 32 tydzień. Niby waga dzieci (według USG tydzień temu) obiecująca bo 1533 i 1629g no ale na wiele powyżej 2kg raczej nie mogę liczyć. Ogólnie będę się cieszyć jak dotrwam do daty planowanego cięcia (czyli gdzieś w okolicach 20tego stycznia). Kurcze chyba czeka mnie jeszcze wyprawa do galerii zanim je zamkną
-
Chica ja wszystko załatwiam online, nie mam ani ochoty ani nerwów na wędrówki po zatłoczonych przed świętami galeriach. Zresztą dajmy na to w takim h&m stacjonarnie malutkich rozmiarów raczej nie uświadczysz ja zresztą jesli już coś kupiłam to raczej używki na olx, mało mam nowych rzeczy, raczej same spadkowe i po synku.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Hej Dziewczyny,
Mimi witaj na grupie
Moje maluchy mają już prawie po 1.800g;)
Choć ostatnio jedno schowalo nóżki za głowkę drugiego więc kość udowa nie została zmierzona;) boję się że mój lekarz będzie mnie chciał przeciągnąć do lutego, a już jest mega ciężko.
Chica ja mam rozmiary 56 i 62, mój pierworodny miał 57cm jak się urodził i widze że chłopaki też nieźle ważą więc mniejszych nie kupuje. W ogóle 56 ostatnio bardzo krótko ubieralam, takze wolę większe najwyżej podwinę rękawki i nogawki. Mnie było najłatwiej zakładać body z długim rękawem + spodenki. Do pajacykow jakoś nie mogłam się przyzwyczaic przy ciągłej zmianie pieluch;)
Jaksa lubi tę wiadomość
-
Zaliczyłam dzisiaj SOR ginekologiczny, dostałam sporego krwawienia. Z Dzidzikami ok, być może z krwiaka, ale się nie opróżnił, nadal jest spory🤷♀️ coś łożysko się lekarzowi nie podobało, zobaczymy we wtorek na wizycie jak się sytuacja rozwija.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 16:35
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, to pewnie przez tego wstrętnego krwiaka! Gdzieś na forum czytałam, ze czasem dziewczyny nawet kilka razy trafiały na sor z porzadnym krwawieniem przez to dziadostwo. Najważniejsze, ze dzidzie mają się dobrze i trzymam kciuki za wtorkową wizytę!
Perełko,jaka piękna waga! Dużo masz już kg na plusie jeśli można wiedzieć?Jaksa, Perelka lubią tę wiadomość
-
Jaksa, współczuje stresu. Tak z tymi krwiakami jest. Dobrze, że z dzieciaczkami nic niepokojącego się nie dzieje. Oby już nie było takich nieprzyjemnych niespodzianek.
Perełka ładnie maluszki rosną.
U mnie powrót mdłości. Tak właściwie to od 3 dni. Na szczęście nie ma tragedii. Piję wodę z cytryna i nawet pomaga.Perelka, Jaksa lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Perelka ładna waga maluszków.
Jaksa tyle przez tego krwiaka nerwów...
Mam nadzieję że to ostatni taki incydent i już nie będzie przysparzać Ci stresu.Perelka, Jaksa lubią tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Jaksa bardzo współczuję nerwów ale najważniejsze że maluszki mają się dobrze. Mam nadzieję że z lozyskiem też będzie wszystko ok!
Forumowiczko jestem dziś 31+3 i mam równe 10 kg na wadze więcej, boję się trochę świąt bo może mi wtedy nieźle podskoczyć jak się nie będę kontrolowaćPodwójne szczęście lubi tę wiadomość
-
Jaksa kurcze cholernie mi przykro, ze znów przezywasz ten stres Mam nadzieję, ze z łożyskiem wszystko jest dobrze, zreszta chłopcy tak ładnie rosną, że głęboko wierzę, ze tak jest ale ten krwiak jest cholernie upierdliwy być może takie opróżnienie przyspieszy jego zanik, oby.
Perełko piękne wagi, tylko zastanawiam się jak lekarz bez pomiaru kości udowej mógł prognozować wagę, rozumiem, ze oszacował wagę jednego synka i w związku z tym, ze główka i brzuszek się pokrywały to założył że musi być zbliżona?
Ja mam świra na tym punkcie i ostatnio nawet zaczęłam podejrzewać, że u synka wychodzą gorsze pomiary bo jest trudniej dostępny, bo w zdecydowanej większości przykrywa Go łożysko i siostra.
U nas ogólnie trochę trudniejszy czas, chyba zaczyna do nas docierać jaka odpowiedzialność na nas ciąży, że bedzie bardzo ciężko i trochę straciliśmy wiarę w siebie... No nic, to chyba normalne, tak mi się wydaje przynajmniej...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola u jednego zmierzył głowkę, brzuszek i kość udową i waga wyszła 1780g, natomiast u drugiego zmierzył tylko głowkę i brzuszek i ustawił tylko te 2 parametry w systemie do pomiaru i wyszło 1860g. Mówił że pewnie jakby dodać kość udową to waga by się trochę zmniejszyła;) wiadomo że na te pomiary i tak trzeba trochę przymknąć oko, ważne że idą w górę i byle przekroczyć te 2 kg przy porodzie.
Rucola ja nie mam pojęcia jak my sobie poradzimy z trójka, jak przy jednym synku z mężem czasami chcemy się pozabijać;p ale będzie trzeba jakoś przetrwać, pewnie dni będą mijały jak szalone;) -
Dzięki dziewczyny, nie jest łatwo, ale tu na forum można się wygadać🤗 nie do końca zrozumiałam co się w tym łożysku dr nie podoba, chyba że nachodzi na ujście🤔, ale to zweryfikujemy we wtorek. Na szczęście chłopcy pięknie rosną, już 210 i 230g☺️
MiMi,u mnie oddzielila się częściowo kosmowka i w tym miejscu powstał krwiak, ale dlaczego tak, nie wiem, dzień przed tym pierwszym, strasznym krwotokiem byłam na długim spacerze, nie wiem czy to mi zaszkodziło🤷♀️
Rucola, podejrzewam że jak dotrwam do etapu w którym jesteś, też będę miała takie przemyślenia i obawy. Na razie koncentruję się na krwiaku i związanych z nim zagrożeniach i nie myślę co będzie po urodzeniu dzieci, ale pewnie w końcu dotrze do mojej świadomości nieuchronność małego armagedonu w domu😁😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:42
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa jeśli łożysko nachodzi na szyjkę to dużo większe ryzyko odwarstwiania i powstawania krwiaków, ale łożysko się podnosi. Zazwyczaj po 20tc już jest powyżej szyjki. Musisz się bardzo oszczędzać, choć pewnie już masz dosyć.... Ale to jest jedyne lekarstwo.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Mnie też ostatnio ogarnia strach jak sobie poradzimy z dwójką starszych i dwójka maluszków. Boję się że w jakiś sposób starsze dzieci poczują się odtrącone a ja nie będę miała wystarczająco dużo siły żeby rozłożyć swoją troskę na każde z dzieci na tyle ile będą tego potrzebować.
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️