X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lekarze zdecydowali że nie ma na co czekać bo dzieci nie rosną a przepływy są graniczne i że wolą mieć mniejsze wydolne dzieci niż może trochę większe ale z gorszymi parametrami. CC szybka, sprawna i "przyjemna" i przywitałam moje Skarby.
    Idalka 2660g 10pkt i Tytusek 1906g 9pkt. Są na oiomie z uwagi na wcześniactwo ale nie muszą póki co leżeć w inkubatorach :)
    https://naforum.zapodaj.net/2763a07bf93a.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/8c667f1ae31e.jpg.html

Jaksa, Rodzina, Różyczka32, Virad, Foto_Anna lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratulacje!!!! Teraz wracaj do pelni sil!

Rucola lubi tę wiadomość

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa! Rucola, gratulacje🎉🎊💐
    Jakie Cudaaa🥰 dużo zdrowia dla Was🤗

Rucola lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspaniale😍 Gratuluję pięknych maleństw. Zdrówka dla całej waszej trójki. Witamy na świecie💓

Rucola lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, umknęło mi, że też dzisiaj wizytowalaś. Niech Dzidziki wysiedzą jak najdłużej✊✊ wypoczywaj ile się da, szyjka niech się jeszcze trzyma🤞, a Ty leniuchuj bo już wielkimi krokami zbliża się rewolucja🤗

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wielkie gratulacje!!!! No to ładnie zapoczątkowałaś ten rok :) niech teraz dzieci dzielnie rosną, a Ty odpocznij i dochodz do siebie 😘

Rucola lubi tę wiadomość

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Jakie małe słodkości!!! Rucola, gratuluje i trochę zazdroszcze, ze masz już dzieciaczki po drugiej stronie brzucha;)

Justa, trzymam kciuki za szyjkę! Dużo lez i odpoczywaj. Będziesz miala cc czy SN?

Chica, z zacisnietymi kciukami czekam na wieści z wizyty;)

Mamuska, Witaj na forum;)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki :) Forumowiczka, przy 1 kosmówkowej lekarz mówi że nie ma co ryzykować, ale ciągle nie mam skierowania na cc, więc mam stracha żeby te 2 tygodnie do wizyty wytrzymać. Szyjka ma nadal ponad 2cm więc nie jest źle, no ale ma się ku końcowi. Wkurzają mnie moi rodzice, bo przecież no możesz za 3-4 tygodnie urodzić, a nie zakładać najgorsze... No ale ja zakładam każda opcje... A ta jest bardzo realna że za 2 tygodnie mogę zacząć rodzić i muszą mnie przewieźć 100km do szpitala

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, wyobrażam sobie, ze to musi być bardzo stresujaca sytuacja dla Ciebie. Wierze, ze dotrwasz do wizyty u lekarza. Może lekarz wtedy zadecyduje żeby położyć Cię profilaktycznie już na oddział? Myślę, ze to byłoby całkiem dobre rozwiązanie w takiej sytuacji. Ja przynajmniej czulabym się bezpieczniej

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rucola z calego serca. Cudne te Twoje skarby. Ciesze sie, ze wszystko poszlo dobrze. Duzo zdrowka dla Waszej trojeczki. Jak sie czujesz?
    Justa oszczedzaj sie, duzo odpoczywaj. Zaraz i na Was z Chica nadejdzie pora.

maxi lubi tę wiadomość

• MiMi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ❤️❤️❤️ gratulacje :)

010igov3znog0i75.png
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi szpitalami bo u mnie w mieście jest o 2 st ref. Po którym tygodniu można już w takim rodzić? To szpitala o 3 st. Mam 80 km i tam są takie trzy.

010igov3znog0i75.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, super dzidzie! Niech rosną :) a powiedz mi ile mają długości i obwód głowy? Muszę kupić czapki :)
    Forumowiczka, właśnie bym wolała na oddział, trochę się zmartwiłam że lekarz nie mysli podać sterydów na płuca...
    Miki, taki szpital poradzi sobie z dziećmi po 32 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 18:56

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa powodzenia! Poogladaj komedie,jedz cyturys czy co tam lubisz...i najwiecej relaksu ile sie da!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:30

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale slodziaki.❤️❤️ Gratulacje i dużo zdrówka dla was 🤗.

Justa kurcze teraz tylko lez. Dziwne że nie położył Cię na oddział na sterydy właśnie... Trzymam kciuki aby jak najdłużej udało Ci się wytrzymac✊

Chica co u ciebie?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pomyślałam zapytać, bo takie pytania przychodzą do głowy już po wizycie. Wiem że to jest bardzo dobry lekarz, rok temu prowadził ciąże bliźniaczą. A leżeć nie bardzo mam jak, bo mam dwulatka w domu, więc też ciężko odpoczywać... Zobaczymy co będzie. Forumowiczka, mam mieć cc i oby żaden lekarz nie kazał SN...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - gratulacje!!! Ale się cieszę, że Twoje Maluchy dostały tak wysokie "noty". Aż się rozczuliłam widząc zdjęcia. Nabieraj sił. Bardzo jestem ciekawa kiedy Ci je przywiozą i czy będziesz mogła karmić? Gratuluję Mamusiu, baaardzo!!!

Justa - bardzo Ci życzę żebyś jeszcze troszkę wytrzymała, każdy tydzień się liczy!

Dziewczyny - dzięki za kciuki i zainteresowanie. Jeśli chodzi o moją wizytę to mam troszkę mieszane uczucia. Niby wszystko ok: szyjka póki co trzyma, dzieci się poodwracały (a byłam przekonana że na takie ruchy już nie mają miejsca), jedno ułożone jest nadal poprzecznie (choć obróciło się o 180st), drugie już główkowo - ale dostałam już skierowanie na cc. Serduszka biją i ilość wód ok, ale to było takie USG na szybko więc nie znam ich wag. Dokładne USG dopiero w przyszłym tygodniu (o ile zwolni się jakiś termin bo dziś mogłam się wpisać tylko na listę rezerwową :( ). Więc mam taki troszkę niedosyt informacyjny.
    Zakładając jednak, że dotrwam do zaplanowanego terminu cięcia, to powitamy naszych synków na świecie 26.01 (37t+2d).

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica mam nadzieję że dostaniesz sie na to usg jednak. Jak wogole się czujesz?

Zaczęłam dzisiaj przygotowania dla maluszków. Uprane 2 pralki i jutro jeszcze 2 chyba wyjdą. Ale muszę stwierdzić że wiele rzeczy już się nie nadaje. Nie pomogły namaczania w odplamiaczu i czeka nas większy wydatek nowych ubranek niż myslalam...

Chica lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka32 wrote:
    Chica mam nadzieję że dostaniesz sie na to usg jednak. Jak wogole się czujesz?

Ogólnie nie jest źle. Choć przyznam że od Świąt jest mi po prostu ciężko. Brzuszek pokaźny, więc słabo sypiam,wejscie na 3p bez windy to spory wyczyn i to co przeszkadza najbardziej to drętwienie rąk i opuchnięte kostki. Ale jem w miarę normalnie (aż się dziwię że żołądek nie jest jakość ściśniety), w nocy wstaje do łazienki jakieś 2-3 razy więc nie ma co narzekać. Ogólnie nadal jestem dość mocno aktywna (jezdze autem, biegam za ostatnimi pozycjami z wyprawki, porządkuje mieszkanie) choć czasami myślę że aż za bardzo. Cieszę się że dotrwalam do 2021 a teraz każdy dzień to już będzie wisienka na torcie.

Różyczka32 lubi tę wiadomość

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, cieszę się, że na tyle na ile dr obejrzał dzieci, wszystko z nimi dobrze, i że nie musisz się martwić szyjką🤗 świetnie to spuentowałaś- z tą wisienka na torcie🍒, dotrwałaś w trojpaku do świetnego tygodnia. Kciuki, żeby udało Ci się dostać bez problemu na wizytę w przyszłym tygodniu i dr zaspokoił Twój głód informacyjny🤗

Chica lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ