Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:To ja mam wizyty co 2 tygodnie, w jednym tygodniu samo usg i pomiar wód, w kolejnym pełna wizyta.
Na prenatalnych lekarz nie mógł znaleźć jednej tętnicy w pępowinie, ale przyrosty dzieci są na razie takie same, więc może tylko nie było widać.
Mnie sama ciąża jedno kosmówkowa przeraża, bo to sporo komplikacji może spowodować, no ale jestem dobrej myśli
Hej. Ja właśnie jestem w otchłani rozpaczy mam ciaze jednokosmowkowa dwuowodniową to 15 tydz 4 dzień jedno z dzieci jest znacznie mniejsze od drugiego. Do tej pory lekarz nie robil z tym nic nawet nie informował o nieprawidłowości w prenatalnych dopiero inny lekarz udzielił mi informacji dzis byłam u innego z polecenia i różnica jest duża lekarz ten nie będzie prowadził ciazy za to kazal jak najszybciej skontaktować się ze specjalista w tej dziedzinie i tam prowadzić.
Mam duże obawy co dalej co to może oznaczać -
Cześć Karola, wyobrażam sobie jak się zamartwiasz, i jak będzie Ci się dłużył weekend😔 świetnie, że masz już kontakt do specjalisty, kciuki żeby od razu Cię przyjął✊
U mnie też ciąża 1k2o, różnica od samego początku między chłopcami w granicach 12-15%, na ostatnim usg było to ok 50gram. Z tym, że u mnie wynika w różnicy w przyczepach pępowin (centralny i brzeżny). Jednak co tydzień mam wizyty kontrolne żeby w razie czego reagować jakby doszedł jeszcze zespół podkradania.
Mam nadzieję, że ten specjalista będzie mógł określić z czego wynika u Twoich Bejbiczków różnica i w razie czego pomoże🤞🤞Karola2002 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
MiMi, niestety nie wiem, nie dopytywałam, bo do tej pory podczas badań dr mówiła, że wszystko jest dobrze. Jednak pewnie ttts może zaczynać się przy braku różnicy w wadze, skoro co tydzień sprawdza mi przepływy, serca i wody, a mierzy chłopców co drugi tydzień🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 00:11
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Np. BPD jednego jest 25,7 a drugiego 30.6.
Ac pierwszego 71,4 a drugiego 100,5 . Od początku sa dysproporcje lekarz doktorego poszłam na początku ciazy myslal ze jeden pochłonie tego drugiego tak się nie stało i nie przykładał się była wizyta pomiary i tyle a chodziłam prywatnie. -
Karola, przerażające jest, że Twój prowadzący bagatelizował taką różnicę w wadze😔 aż krew się we mnie gotuje... z całego serca życzę Ci żeby udało się temu zaradzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 10:49
Karola2002 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
MiMi wrote:Jaksa ciekawi mnie jescze czy np. Jest jakiś bezpieczny tydzień że jak sie tts nie pojawiło to już się nie pojawi. Czy do końca może wystąpić i tego nie można być pewnym...