Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMi, moje zaczęłam czuć bardzo wcześnie, ale od tygodnia czuję ich słabiej i dużoooo rzadziej. Na wizycie wszystko ok, ale inaczej się ułożyli, więc to jest powodem. Teoretycznie kontrola ruchów, z tego co pamiętam, dopiero od dwudziestego któregoś tygodnia.. 24? I jakoś chyba 10 ruchów w ciągu 12 godzin, ale są różne szkoły🤔 w poprzedniej ciąży ok 19 tygodnia spanikowalam bo przez 2 doby nie czułam ruchów, pojechałam dla własnego spokoju na SOR, wszystko było ok. Jednak jeżeli faktycznie coś Cię bardzo niepokoi to możesz podjechać do szpitala, zawsze zrobią usg, po co się denerwować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:42
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Mamuska, wiem że ciężarne szczepią się na krztusiec i/lub grypę, i są to szczepienia dozwolone. Ja miałam w planach szczepienie przeciwko grypie, ale słabo teraz z dostępnością, poza tym i tak siedzę w domu, wszyscy chodzą w maseczkach więc i zakaźność spadła, więc sobie odpuściłam😉
Jeśli chodzi o porody, to jak wszystko przebiega prawidłowo, dzieci ładnie rosną, nie masz żadnych obciążeń, typu nadciśnienie czy cukrzyca i ciąża jest dwujajowa, to można ciagnać jak najdłużej. Inaczej jest w przypadku jednokosmówkowych, tutaj nas rozwiążą nieco wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:52
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
U mnie jest ciąża dwujajowa, nie mam ani cukrzycy a nadciśnienie mam, ale nie związane z ciążą bo miałam już przed i się leczę.
Widzę że Rucola zaraz zostanie mamusia, w którym jest tygodniu ? Bo nie doczytałam .
Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze✊
-
Rucola POWODZENIA. Kciuki mooocno zaciśnięte 🤞🤞🤞 Czekamy na super wieści 😘😘😘
Właśnie dotarło do mnie, że i ja mogę urodzić w każdej chwili 😱, bo jestem równo tydzień za Tobą. Zobaczymy co dziś powie lekarz.
Mamuska witaj na grupie. Gratulacje parki 👏👏👏 -
Witaj Mamuśka 😊. Też mam 10 latka + prawie 8 latka. Wybrałaś już imiona dla dzieci?
MiMi też miałam takie dni że nie czułam chłopców. Później zjadałam coś słodkiego i się uaktywniali - Może spróbuj. Tak jak pisze Jaksa może inaczej się ułożyli. Teraz nie muszę ich niczym pobudzać. Mam wrażenie że wcale nie śpią czy to w dzień czy w noc ich często czuję 🙂.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Witaj Mamuska😘
Rucola z całego serca życzę powodzenia, trzymam nie zmiennie za Ciebie i Twoje dzieci👍 Głęboko wierzymy, że nastepne wieści będą tylko dobre i lepsze💓😘🤗
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ja słyszałam że 10 ruchów na godzinę, przy jednym dziecku to łatwo policzyć, ale przy dwójce to ja nie mam jakoś zdolności do domyślenia się które co gdzie ma i które akurat dokazuje aczkolwiek póki czuje co jakiś czas ruchy z jednej i drugiej strony brzucha to się nie martwię. Zdarzają się też dłuższe momenty że tylko z jednej strony dostaje kuksance ale staram się nie panikowac, przecież maluszek może akurat spać .
-
Ja 25+2 nie licze ruchow..bo nie chce oszalec...zazwyczaj czulam bardziej synka,kopal na srodku brzucha,mala czulam tylko jak.lezalam.na lewej stronie..takie gilgotki...teraz mala przersola malego..i bardzo mi daje popalic a maly jakby przycich..na wizycie we wtorek bylo ok...wiec..mysle ze to przez ulozenie dzieci..
-
Mamuśka, szczepionka na krztusiec jest jedną zalecana no i można na grypę, ja nie szczepiłam się bo nie miałam jak...
Miałam dzisiaj wizytę. Szyjka zamknięta, ale skraca się mocno, już się tworzy lejek, lekarz daje 2-3 tygodnie... Czyli będą wcześniaki raczej. Strasznie się stresuje, to taka tykająca bomba...