X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka wrote:
    Perełko, to teraz pora na Ciebie;) a następnie w kolejce,jeśli się nie mylę, Różyczka i Maxi ;)

Justa, daj znać jak samopoczucie:)

Forumowiczko och jak bardzo bardzo bym już chciała;)

Forumowiczka lubi tę wiadomość

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelko i tak swietny wiek ciazy osiagnelas. Jak sie czujesz?
    Jak pozostale dziewczyny? Kiedy wizytujecie? Rozyczko jak szyjka?
    Ja jutro lub w srode jade na kontrole
    tego pessara. Dzis sie wazylam 11 kg na plusie. Ciezko mi sie oddycha odtatnio. Duzo leze, w domu nic nie robie. Wszystkie obowiazki przejal maz. Maluchy strasznie rozrabiaja w brzuchu.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina tego się obawiam że będę tu rekordzistką pod względem terminu cc. Niestety czuje się fatalnie, tylko 2h snu w nocy zrobiło swoje, do tego zaczely mi strasznie puchnać łydki i kostki i wyglądają jak balony. Aż nie chce Wam tu opisywać jak jest ciężko żeby nie było że ciągle marudzę- jak twierdzi mój mąż. Mam nadzieję że jednak w przyszłym tygodniu odbędzie się moja cesarka i wreszcie ta meczarnia na koniec się skończy. Chciałabym też trochę poleżeć w dzień ale 2 latek nie pozwala mi nawet usiąść.. Ale dość już mojego zrzedzenia, mam nadzieję Rodzina że u Ciebie z pessarem wszystko ok i dzidzie jeszcze trochę podrosną w brzuszku :)

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka zamknięta, nie mierzona. Stwierdził lekarz od strony ginekologicznej w porządku, natomiast gorszy problem z wątroba nie wiadomo ile wytrzyma wyniki podskoczyły i dają mi w kroplówce coś na odciążenie wątroby. I jeszcze wiadomość która mnie różniła trochę to waga maluszków. Dzisiaj na USg 1480 i 1320 (albo 1360)chyba gdzie 22 było 1520 i 1480. Więc zmartwiłam się .dwoch różnych lekarzy a taki cyrk.. Raczej myślałam że ta waga podskoczy a tu w dol...

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina mam nadzieję że z twoim pessarem wszystko w porządku.

Perelka wytrzymaj jeszcze już jest bliżej niż dalej. Dobrze by było gdybys w jakiś sposób Mogla sobie odpocząć w dzień

Różyczka32

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka super, że szyjka zamknięta. Ale jak to możliwe z tą waga? Któryś lekarz musiał podać błędna wagę.

Perełka biedna jesteś. Nie masz możliwości podrzucić chociaż na jeden dzień synka do babci?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko, jak dla mnie to jesteś super dzielna i podziwiam Cię, że jesteś jeszcze na takich obrotach!

Rodzina, trzymam kciuki za szyjke! Dobrze, że się oszczędzasz. Jak będziesz po wizycie to daj znać;)

Rozyczko,a obydwa badania miałaś na tym samym sprzęcie? nie wiem czy różnice w pomiarach to wina lekarza czy też sprzętu.. Często ponoć są rozbieżności niestety, no i potem waga po porodzie często też daleko odbiega od szacowenej. Rozyczko, mam nadzieję, że Twoja wątroba będzie się dzielnie trzymać!

Rodzina lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka ja mysle ze nie ma co wierzyc tym pomiara wagowym z usg..co sprzet to inna bajka..czasem nawet ulozenie dzieci ma znaczenie jak jeden drugiego zakrywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 16:29

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzone na tym samym sprzęcie tylko przez 2 różnych lekarzy. Wiem że są różne odchylenia ale poprostu się zszokowałam ze nie jest wyższa tylko niższa niż ostatnio...

Różyczka32

• Perelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki! Jesteście super, obiecuję że jeszcze Max 11 dni i przestanę Wam marudzić;p synek wyjątkowo miał dziś drzemkę i mama też pospala 40 minut, takie 40 minutek ratuje życie:)
    Niestety Babcie mamy tylko jedna i bardzo chętnie by pomogła ale opiekuje się swoim ponad 90 letnim Tata, więc nie chcemy jej dodatkowo obciążać. Choć raz w tygodniu zdarza się że ma tam pomoc brata i wtedy chętnie bierze naszego urwiska:)

Różyczka nie przejmuj się aż tak pomiarami, co lekarz to inna waga może wyjść, jeden zrobi ciut większy okrąg np główki i już waga może się wahnąć o nawet kilkaset gram. Na 100% Twoje dzieci nie chudną tylko przybierają ! Wystarczy też ze dzidzie ciut inaczej się ułożą i już pod innym kontem wymiar brzusia może być zupełnie różny:) zobaczysz przy kolejnym pomiarze że pójdą ostro w górę;)

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko, ja Cię nieustannie podziwiam, że dajesz radę się jeszcze "kulać", i ogarniać jeszcze małego szkraba. Dla mnie dotrwanie do takiego tygodnia ciąży bliźniaczej to czysta abstrakcja😉

Różyczko, Twoje Dzieciątka na pewno nie schudły, Justa też miała niesamowite rozbieżności w wadze po przyjęciu do szpitala, a finalnie po urodzeniu waga też inna🤷‍♀️ pomiary usg nie są niestety doskonałe... Kciuki mocno zaciśnięte za Waszą trójeczkę, i oczywiście za wątrobę💪

Rodzina, odpoczywaj ile wlezie i czekam z niecierpliwością na wieści🤞

Forumowiczko, MiMi, idziemy prawie łeb w łeb, zresztą Mamuska podobnie-nieco bardziej zaawansowana😁więc pytanie jak Wasze brzuchy😁? Mój ostatnio baaardzoooo urósł... Wygląda jak w końcówce mojej poprzedniej ciąży😅
    Jutro wieczorem mam wizytę, taką szybką, sprawdzenie przepływów i krwiaka i jadę przy okazji obejrzeć do sklepu wózki😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 20:30

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa mój brzuch też ostatnio bardzo urósł. Do 20 tygodnia to w sumie miałam bardzo mały brzuszek, nikt nie mógł uwierzyć że mam w nim bliźniaki🙂 teraz już nic nie da się ukryć 😀

Powiem Wam, że ostatnio się sprezylam i zaczęłam kompletować wyprawkę w takim tempie, że już mam większość kupione 😀 już nawet kupiłam poduchę do karmienia, mam nadzieję, że się u nas sprawdzi bo mamusie bliźniaków na różnych forach bardzo sobie je chwalą

Jaksa lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, czyżbyś stała się szczęśliwą posiadaczką poduszki twinny lu? Też się na nią czaję😁

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek też już spory :) ale najważniejsze że trzymam się w dobrym samopoczuciu :) mam zamiar do 30 tc być w takiej formie później już będę leżakować :d

Jaksa lubi tę wiadomość

010igov3znog0i75.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 29 tydzien i z sampoczuciem u mnie roznie...jakos kompletowanie wyprawki nie sprawia mi radosci takiej jak w pierwszej ciazy..wtedy cieszylam sie z kazdej nowej rzczy..teraz traktuje to jako obowiazek,ktory powoduje ze musze wstac i to ogarnac...ale moj wozek baby jogger jutro ma dotrzec..kupuje jeszcze komode..i juz bede prac i uklada..znajomi zalali mnie fala ubranek po swoich dzieciach...normalnie jak dary dla powodzia ..stary sie zlosci ze mamy lumpeks na chacie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 21:53

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa dokładnie tak😀 jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego karmienia jednocześnie, ale taki mam zamiar, zobaczymy jak to będzie w praktyce

Mimi oby jak najdłużej🙂 ja też jestem w dobrej formie, jedynie ból pleców w nocy mi dokucza, ale z tego co dziewczyny piszą to będzie jeszcze gorzej.

Maxi nie sprawia Ci tyle przyjemności co w pierwszej ciąży pewnie dlatego, że nie czujesz za dobrze. Jak znajomi dają ciuszki to tylko się cieszyć 🙂 ja dla dziewczynki musiałam wszystko kupić bo nie miałam nic, a dla chłopca kupiłam takke malutkie ubranka bo bratanek właśnie wchodzi w rozmiar 62, więc 56 odda kuzynowi 😀

Jaksa lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, mam wrażenie ze z każdym tygodniem brzuch rośnie szybciej. Przez ostatnie 3 tygodnie przebierałam w tempie kg/tydz, więc ciekawa jestem na ile kg ostatecznie się zatrzymam (w zeszłym tygodniu na wadze było +6 w sumie, teraz już pewnie będzie 7 albo nawet 8).
    Ogólnie prowadzę oszczędny tryb życia, dużo poleguje. Jeśli chodzi o samopoczucie to najbardziej daje mi popalić ten nos, w ogóle nie mogę oddychać i mało snu (od 3 msc albo nawet wcześniej budzę się w nocy i nie mogę zasnąć przez kilka godzin). Ostatnio walczyłam też z zapaleniem dziąseł, ale już jest lepiej. Byle do przodu:)

A na ta poduszkę też się przymierzam;)

Jaksa lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, u mnie też zupełnie inaczej to wygląda niż w pierwszej ciąży...jednak ciąża mnoga to zupełnie inna bajka a dodatkowo covid w tle tego wszystkiego... to nie pozostaje bez wpływu na nasze samopoczucie. Dużo siły dla Ciebie🤗 padłam z pomocy dla powodzian😂 akurat przy córce głównie bazowałam na ubrankach, które dostałam od przyjaciółki, sama kupiłam dosłownie kilka sztuk nowych ubranek. Jak je wyprałam i wyprasowałam to zyskały, bo jednak w workach i reklamówkach to faktycznie się nie prezentują najlepiej😅 ja osobiście nie przepadam za ciuchowymi zakupami, ani dla siebie ani dla dzieci, jak uda mi się znaleźć dobry ciuch, chciałabym żeby był wieczny😁

Forumowiczko, u mnie już 10kg+😅 i codziennie budzę się ok 3 w nocy i też się męczę, zwłaszcza, że to pora ekstremalnej aktywności chłopaków😂 chyba nasz organizm przyzwyczaja się do poporodowej rzeczywistości🤭

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie
    29+0 szyjka piekna 4.4cm.
    Bez wazenia dzieci..dzis na szybko..wypisywanie l4 i recept..dalej biore zelazo,acard,magneza..znowu saszetka na infekcje moczowa plus globulki.
    Czekam dzis na wozek... :)
    Jeszcze foteliki samochodowe..komoda..i bede ogarniac lumpeks ;) aaa torbe do szpitala chce spakowac...musze to zrobic..zadanie na 30 tc :p

Jaksa, Rucola, Różyczka32 lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę żeby napisać. Jest ciężko, dziewczynki nie potrafią ssać piersi, więc są dokarmiane moim odciągniętym i mm, udaje mi się odciągać po 60ml, więc dosc sporo. Mnie już lekarz chciałby wypisać do domu, ale dziewczyny jeszcze muszą zostać, bo waga spada i żółtaczka się pojawiła. Karmie co 3-4 godziny, ale czas na regenerację nie mam. Samą cesarkę lepiej znoszę niż sn, teraz biorę po 2 paracetamol na dzień. Zaczynam wyglądać jak cień samej siebie, ale brzuch mi został, taki 4 miesiąc...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ