X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, co za saszetkę masz na tą infekcje? Mi ostatnio wyszły bakterie i ginekolożka przepisała mi monural. Twierdzi, że lepiej zastosowac niż czekać aż coś się rozwinie, ale z kolei na preparacie pisze, że lepiej w ciąży nie stosowac🤷‍♀️ Dzisiaj powtarzałam i dalej wyszły, zrobiłam jeszcze posiew ale wynik za 3 dni.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, domyslam sie jak Ci ciezko. Fajnie, ze masz mleko w piersiach. Z czasem dziewczynki naucza sie ssac. Dobrze, ze w miare sie czujesz po cc. Duzo zdrowka zycze.
    Ja dzis po wizycie pessar spelnia swoja funkcje. Szyjka sie dalej nie skraca. :) tak sie ciesze. 23 lutego dostane skierowanie do szpitala na sterydy. Moze sie uda donosic jeszcze tych moich chlopcow kilka tyg.

Jaksa, Różyczka32 lubią tę wiadomość

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, dobrze widzieć wieści od Ciebie. Świetnie Ci idzie rozkręcanie laktacji, jeszcze trochę a będziesz miała rzekę mleka jak Rucola😃 Dziewczynki też już niedługo nauczą się ssać pierś✊✊ Trzymam za Was kciuki, żeby waga się ustabilizowała i już niedługo w komplecie wrócicie do domu✊🤞🤗

Maxi, to w większości dobre wiadomości, super😃

Dziewczyny oby udało się Wam zwalczyć tą infekcję✊✊

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munoral tez dostalam..juz 2 raz mam go wziasc..wiem ze to przepisuja w ciazy czesto, tez mialam te watpliwosci ale biore..infekcja grozniejsza niz munoral

• maxi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje ze ciezko mi bedzie po cc i ze nie bede w ogole karmic...

• Perelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa będzie coraz lepiej z karmieniem zobaczysz, laktacje rozkrecisz na pewno pieknie;) ja przy synku też najpierw doakladalam mm, a potem miałam morze mleka. Zresztą ja tam nie jestem przeciwniczką żadnego z karmień, każda z nas chce przecież dla dzieci jak najlepiej. Super że brzuszek już jak w 4 mc, marzę już o tym żeby mi się łatwiej oddychalo, ale wiadomo że zanim macica się całkowicie obkurczy to trochę potrwa. Staraj się odpoczywać kiedy tylko masz możliwość! Dużo zdrowka dla dzieci, abyście szybko mogli wrócić do domku w komplecie :)

Rodzina super że z szyjka wszystko ustabilizowane, to teraz możesz ciągnąć aż do 40 tyg. hihi ;p oczywiście z tym 4 żartuję, ale mam nadzieję że już bez przygód do końca:)

Maxi będzie dobrze, cc nie jest straszne, a z karmieniem spokojnie, pomalutku i do przodu.

Rodzina lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a macie w szpitalu jakiegoś doradcę laktacyjnego? Moze jest problem z wędzidełkiem. masz imponujące ilości mleka jak na tą dobę... ja w trzeciej dobie zaczęłam odciagać pierwsze 10ml;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina superdobre wieści 😁
    Justa ładnie odciągasz😊 reszta się unormuje. Potrzeba czasu.

Rodzina lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justs mleczarnie juz otworzyla i super..rozyczka a ty na kiedy masz termin?

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi w teorii na 5 kwietnia. Ale to wszystko szybko się zmienia zależy od wielu rzeczy. Chciałbym dotrwać przynajmniej do końca lutego.

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko uda Ci sie dotrwac. Badz dobrej mysli. Ja trzymam ogromne kciuki za Was. 😘✊✊✊
    Ja tez sie strasznie balam, teraz wyluzowalam. Odpoczywam i wierze, ze sie uda dotrwac do konca marca mi sie marzy. :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, co do brzucha. Podczas cc miałam tlen podłączony bo mi było duszno, ale jak wyjeli dziewczyny to ulga natychmiastowa. Czasem uda mi się 90 ml ściągnąć, czasami mniej. Doradcę mamy, pewnie dzisiaj przyjdzie, ale one tak z 10 minut z nami siedzą i tyle. Strasznie jestem tym wszystkim przejęta, dostają moje mleko, mm, a waga nadal spada... Zaraz zejdą poniżej 2kg

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko mogą spaść o 10% wagi urodzeniowej, to norma. I tak pięknie ważą i ja akurat tym bym się nie stresowała bo i tak mają taką wagę że moment odbiją do 2 kg o ile w ogóle spadną poniżej. Staraj się myśleć pozytywnie i skup się na tym, bo naprawdę jak na bliźniaki jesteście w super sytuacji. Głowa do góry i cisnij na konsultację, musi być jakaś przyczyna dołączy nie potrafią ssać

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa odciągają mleczko, w końcu dziewczyny zaczną ssac. Dopytaj jak najwięcej tej doradczyni jak przyjdzie. A jak Ci nie poświęci wystarczająco czasu to zawsze możesz się umówić z takim doradca prywatnie jak dalej będziesz miała taki problem. Głowa do góry wszystko będzie dobrze, najważniejsze że masz mleczko, resztę spokojnie ogarniesz

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dziewczyny spalaja w mega tempie swoje kalorie...ale mam nadzieje ze juz niedlugo zaczna tyc jak wiekszosc kobiet po polknieciu powietrza ;)
    Powodzenia!
    A rodzinna ty na kiedy masz termin?
    Ja mam teoretycznie na 19.04 ale 37 tc wypafa mi na 30.03...i jakos sobie ta date upatrzylam..
    Bede miec dwa zodiakalne barany..uparte to! Na bank beda awantury w domu

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja jestem w 28 tyg. Termin z om 3 maj a z usg na 27 kwietnia. A ile dam rade wytrwac sie okaze.

• maxi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestem miedzy rozyczka a rodzinna..no zobaczymy :) oby kazda dotrwala jak najblizej swojego terminu.

Rodzina, Różyczka32 lubią tę wiadomość

• Virad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wyparowuje do was ze starego wątku 2020 ;)

@chica gratuluje rozpakowania 🥰🥰 piękna waga chłopców. bardzo mocno trzymam kciuki za małego wojownika ✊✊ Najważniejsze zw jest pod dobra opieka.
    rodzilas w uczkin?

@rucola mam nadzieje, że adaptacja nowych człowieków 😜 w rodzinie przebiegła sprawnie.
    Jak sobie radzicie?
    napisz kiedy z synkiem rozpoczęłaś rozszerzanie diety... i na co warto zwrócić uwagę na początku?

@justa1509 moje dzieci tez miały mała wagę jak się urodziły. Spadła nieco, ale szybko odbiła.
    Ich buzie były za malusie żeby ssac.. dostawały wiec butle. Córke próbowałam przystawiać do piersi, ale ona zwyczajnie siły nie miała by ssac. U mnie nie było tez dużo pokarmu. Dlatego głównie szło mm i odrobine mojego mleka z butli.
    Po powrocie do domu, karmiłam mm+kpi. Niestety, laktator nie był stworzony dla mnie 🙈 i zostaliśmy na mm.
    Jeżeli chcesz karmić piersia, to próbuj przystawiać ... nawet jak to przystawienie to tylko kilka ciumków będzie.w międzyczasie odciagaj żeby rozbujać laktacje. Ważne są nocne sesje.
    Trzymam kciuki.

Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki i za te rozpakowane.
    Najgorsze są pierwsze tygodnie 😜 kiedy trzeba wstawać częściej w nocy. Potem jest o wiele lepiej i można nawet się wyspać 😅

Jeżeli któraś z was chciałby kupić gondole do valco to mam w kolorze szarym. Stan idealny, prawie nowe. Gratis dodaje wanienkę ikea, plus prześcieradła do gondoli. Jakby co na priv możecie pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 14:37

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2021, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad miło Cię czytać i miło słyszeć że "Wszystko mija" 😉
    U nas niestety mało stabilnie 😞 Kubunio trafił dziś ponownie na intensywna. Rozszedl się jakis szew i jest mała dziurka. Będą go tam trzymać tak długo aż się zrosnie albo reoperacja 😢

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, bardzo mi przykro:( nadal będę trzymać kciuki za Kubusia i mam nadzieję, że już nie będzie żadnych przykrych niespodzianek..

Jaksa, a co u Ciebie po wizycie? Wchłonął się w końcu ten krwiak?

p19udqk3gr1pblu2.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ