Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
@chica Kubus to mały wojownik i da radę. Bardzo mocno w to wierze i trzymam za niego kciuki ✊✊
Pamietaj, na intensywnej terapii pracują najcudowniejszy lekarze. Młody jest pod najlepsza opieka ludzi i sprzętu.
Mój synek był na intensywnej kilkanaście dni. Jak będziesz chciała pogadać to pisz.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Chica, wyobrażam sobie, jako matka, jak drżysz ze strachu o zdrowie Dzieciątka😢 Modlę się i zaciskam kciuki za zdrowie Kubusia. I niezmiennie życzę Ci dużo siły w tym trudnym okresie, który niedługo będzie już tylko odległym wspomnieniem🤞
Forumowiczko, dziękuję że pytasz, krwiaczek już mały i "zorganizowany", jeden lek już odstawiony, teraz jestem na etapie zmniejszania dawki Duphaston. Jednak do przyszłotygodniowej wizyty mam się jeszcze oszczędzać. U chłopaków wszystko dobrze, przepływy i wody ok😃
Perełko, w ogóle się nie dziwię, i tak jesteś niezwykle cierpliwa! W poniedziałek się już czegoś konkretnego dowiesz? Chyba, że zapowiadane ekstremalne różnice ciśnienia atmosferycznego jakoś wpłyną na rozwój akcji😉😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 09:10
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa super że krwiak odchodzi pomału w niepamięć, oby za tydzień nie było już po nim śladu:) dobrze że u chłopaków też wszystko ok, teraz będą już tylko robić masę😁
Ja dziś pod wieczór idę do lekarki którą mi polecił mój gin, mówiąc że może mi pomóc że wcześniejszym skierowaniem, niestety czekałam na wizytę u niej 2 tyg, a zobaczymy co tam doradzi. Jak nie pomoże to jutro wizytuję u mojego i wtedy da mi skierowanie na środę (skończony 39 tydz) więc tak czy siak spodziewam się że do końca przyszłego tyg chłopaki już będą na świecie:) czyli Max 8 dni - dam radę, dam radę 😁
Dziewczyny któraś ms jeszcze w tym tygodniu wizytę ?
Jaksa lubi tę wiadomość
-
Chica, nieustannie trzymam kciuki i modlę się za Kubusia.
Jaksa, dobrze że krwiak już odpuszcza. Może chociaż resztę ciąży będziesz miała spokojniejszą.
Perełka, trzymam ✊ za dzisiejsza wizytę i za Ciebie. Wyobrażam sobie jak już jest Ci ciężko.
Jaksa lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Perełko,a ja już myślałam, że może jesteś na porodówce;) ale tak czy sik to już ostatnia prosta przed Tobą! Daj znać po wizycie;)
Jaksa, super wiadomości! Bardzo się cieszę, bo już dostatecznie długo byłaś uziemiona!
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, ale jakoś taka jestem niespokojna. Póki co nie biorę tego nieszczęsnego acardu i mam lekkie wyrzuty sumienia, że nie stosuje się do zaleceń ale postanowiłam poczekac do wizyty, jeśli dzieci będą ładnie przybierać to się jeszcze wstrzymam, a jeśli (odpukac) okazałoby się, że mało przybrali to chyba będę musiała zaryzykować i zacząć brać. Mam nadzieję, że wszystko będzie okJaksa lubi tę wiadomość
-
Nie liczę, ale zwracam uwagę na to czy się ruszają, ogólnie teraz czuję ich przez większość czasu. Jednak jak się długo nie aktywują np przez 2 godziny to kładę się na boku i zajadam coś na pobudzenie chłopaków. Wydaje mi się, że ich rozróżniam, bo wiem jak są ułożeni, ale czasami to nie jestem pewna😅Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Chica trzymaj się mamusiu. Kubuś da radę jest w dobrych rękach.
Jaksa nareszcie trochę spokoju będziesz miała 😊
Perelka po prostu jesteś,, okazem '' dotrwać do takiego terminu🤣rozumiem że jest Ci ciężko ale jesteś bardzo wytrwała.
U mnie bez zmian wyniki się wachaja. Narazie nie jest źle.
Jaksa lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Forumowiczka wrote:Od wielu lat mam problem z kruchością naczynek w nosie i leki rozrzedzajace krew są u mnie nie wskazane,mogą prowadzić do krwotoku i problemu z zatamowaniem
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Nim podejmiesz decyzje o nie zażywaniu skonsultuj swoje obecne wyniki z hematologiem może. Ginekolog nie jest w żadnym wypadku od tego by ci zlecić dawki..
W sensie jakie wyniki powinnam mieć idąc do hematologa? Krzepliwosc miałam w normie, moorfologia też ok. Do tej pory leczylam nos u laryngologa, a ten acard ginekolog zalecił właściwie profilaktycznie z uwagi na ciążę mnogą, bo na ten moment z przepływami, waga dzieci itp nie było problemu.
Dziękuję za wskazówki:) -
Forumowiczka wrote:W sensie jakie wyniki powinnam mieć idąc do hematologa? Krzepliwosc miałam w normie, moorfologia też ok. Do tej pory leczylam nos u laryngologa, a ten acard ginekolog zalecił właściwie profilaktycznie z uwagi na ciążę mnogą, bo na ten moment z przepływami, waga dzieci itp nie było problemu.
Dziękuję za wskazówki:)
Do hematologa idzie się m.in z wyniki na krzepliwości, morfologię etc.
Jak się bierze heparynę to wtedy jeszcze wynik ddimer czy antyxa etc.
Acard czy heparyna może pomoc, nie tylko przy ciąży bliźniaczej ale i pojedynczej
Jeżeli dzieci słabo rosną, jeżeli przepływy budza wątpliwości. Jeżeli są nieprawidłowości w płytkach krwi etc.
Dodatkowo wskazaniem może być posiadanie mutacji np. Pai
Trzeba patrzeć całościowo...
Ja brałam cała ciąże zastrzyki z heparyny (odstawiłam dobę przed cc), a acard brałam do 34/35.
Ps. Jeżeli nie robiłaś jeszcze ddimer to warto zrobić to badanie w labie. On rośnie fizjologicznie w ciąży... ale zbyt wysoki poziom może być dużym problemem, wtedy trzeba koniecznie wdrożyć czy zmienić dawki leków.
Duze problemy z „żelazem” u kobiet w ciąży... hematolog wtedy tez jest dobrym kierunkiemNareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Perełeczko czekamy na dalsze wiesci💕
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"