X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @chica Kubus to mały wojownik i da radę. Bardzo mocno w to wierze i trzymam za niego kciuki ✊✊
    Pamietaj, na intensywnej terapii pracują najcudowniejszy lekarze. Młody jest pod najlepsza opieka ludzi i sprzętu.
    Mój synek był na intensywnej kilkanaście dni. Jak będziesz chciała pogadać to pisz.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica mocne kciuki za Kubusia!! Aby się szybciutko zrosło i nie było już więcej problemów ! Trzymaj się również Kochana! Na pewno będzie dobrze ! ✊🙏❤

• Perelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wariuje;p śniło mi się dziś że przyjęli mnie do szpitala i powiedzieli że z cc poczekają do terminu porodu ;p ja na to że mam w domku synka małego, a oni że to nie trzeba było przychodzić 🙄

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, wyobrażam sobie, jako matka, jak drżysz ze strachu o zdrowie Dzieciątka😢 Modlę się i zaciskam kciuki za zdrowie Kubusia. I niezmiennie życzę Ci dużo siły w tym trudnym okresie, który niedługo będzie już tylko odległym wspomnieniem🤞

Forumowiczko, dziękuję że pytasz, krwiaczek już mały i "zorganizowany", jeden lek już odstawiony, teraz jestem na etapie zmniejszania dawki Duphaston. Jednak do przyszłotygodniowej wizyty mam się jeszcze oszczędzać. U chłopaków wszystko dobrze, przepływy i wody ok😃

Perełko, w ogóle się nie dziwię, i tak jesteś niezwykle cierpliwa! W poniedziałek się już czegoś konkretnego dowiesz? Chyba, że zapowiadane ekstremalne różnice ciśnienia atmosferycznego jakoś wpłyną na rozwój akcji😉😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 09:10

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa super że krwiak odchodzi pomału w niepamięć, oby za tydzień nie było już po nim śladu:) dobrze że u chłopaków też wszystko ok, teraz będą już tylko robić masę😁

Ja dziś pod wieczór idę do lekarki którą mi polecił mój gin, mówiąc że może mi pomóc że wcześniejszym skierowaniem, niestety czekałam na wizytę u niej 2 tyg, a zobaczymy co tam doradzi. Jak nie pomoże to jutro wizytuję u mojego i wtedy da mi skierowanie na środę (skończony 39 tydz) więc tak czy siak spodziewam się że do końca przyszłego tyg chłopaki już będą na świecie:) czyli Max 8 dni - dam radę, dam radę 😁

Dziewczyny któraś ms jeszcze w tym tygodniu wizytę ? :)

Jaksa lubi tę wiadomość

• Elleen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, nieustannie trzymam kciuki i modlę się za Kubusia.

Jaksa, dobrze że krwiak już odpuszcza. Może chociaż resztę ciąży będziesz miała spokojniejszą.

Perełka, trzymam ✊ za dzisiejsza wizytę i za Ciebie. Wyobrażam sobie jak już jest Ci ciężko.

Jaksa lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko,a ja już myślałam, że może jesteś na porodówce;) ale tak czy sik to już ostatnia prosta przed Tobą! Daj znać po wizycie;)

Jaksa, super wiadomości! Bardzo się cieszę, bo już dostatecznie długo byłaś uziemiona!

Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, ale jakoś taka jestem niespokojna. Póki co nie biorę tego nieszczęsnego acardu i mam lekkie wyrzuty sumienia, że nie stosuje się do zaleceń:/ ale postanowiłam poczekac do wizyty, jeśli dzieci będą ładnie przybierać to się jeszcze wstrzymam, a jeśli (odpukac) okazałoby się, że mało przybrali to chyba będę musiała zaryzykować i zacząć brać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Jaksa lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko napisz jak się czujesz ogólnie fizycznie już w takim zaawansowanym tc :)

010igov3znog0i75.png
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny msm jeszcze takie pytanie jak kontrolujecie ruchy dzieciaczków? Liczycie nie liczycie nie wie jak to połapać... I czy odróżniacie ruchy raz jednego raz drugiego?

010igov3znog0i75.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczę, ale zwracam uwagę na to czy się ruszają, ogólnie teraz czuję ich przez większość czasu. Jednak jak się długo nie aktywują np przez 2 godziny to kładę się na boku i zajadam coś na pobudzenie chłopaków. Wydaje mi się, że ich rozróżniam, bo wiem jak są ułożeni, ale czasami to nie jestem pewna😅

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczę i nie odróżniam:)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica trzymaj się mamusiu. Kubuś da radę jest w dobrych rękach.

Jaksa nareszcie trochę spokoju będziesz miała 😊

Perelka po prostu jesteś,, okazem '' dotrwać do takiego terminu🤣rozumiem że jest Ci ciężko ale jesteś bardzo wytrwała.

U mnie bez zmian wyniki się wachaja. Narazie nie jest źle.

Jaksa lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Virad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka a dlaczego nie chcesz brać acardu?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Forumowiczka a dlaczego nie chcesz brać acardu?
    Od wielu lat mam problem z kruchością naczynek w nosie i leki rozrzedzajace krew są u mnie nie wskazane,mogą prowadzić do krwotoku i problemu z zatamowaniem :(

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka wrote:
    Od wielu lat mam problem z kruchością naczynek w nosie i leki rozrzedzajace krew są u mnie nie wskazane,mogą prowadzić do krwotoku i problemu z zatamowaniem :(
    Nim podejmiesz decyzje o nie zażywaniu skonsultuj swoje obecne wyniki z hematologiem może. Ginekolog nie jest w żadnym wypadku od tego by ci zlecić dawki..

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Nim podejmiesz decyzje o nie zażywaniu skonsultuj swoje obecne wyniki z hematologiem może. Ginekolog nie jest w żadnym wypadku od tego by ci zlecić dawki..

W sensie jakie wyniki powinnam mieć idąc do hematologa? Krzepliwosc miałam w normie, moorfologia też ok. Do tej pory leczylam nos u laryngologa, a ten acard ginekolog zalecił właściwie profilaktycznie z uwagi na ciążę mnogą, bo na ten moment z przepływami, waga dzieci itp nie było problemu.
    Dziękuję za wskazówki:)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka wrote:
    W sensie jakie wyniki powinnam mieć idąc do hematologa? Krzepliwosc miałam w normie, moorfologia też ok. Do tej pory leczylam nos u laryngologa, a ten acard ginekolog zalecił właściwie profilaktycznie z uwagi na ciążę mnogą, bo na ten moment z przepływami, waga dzieci itp nie było problemu.
    Dziękuję za wskazówki:)

Do hematologa idzie się m.in z wyniki na krzepliwości, morfologię etc.
    Jak się bierze heparynę to wtedy jeszcze wynik ddimer czy antyxa etc.
    Acard czy heparyna może pomoc, nie tylko przy ciąży bliźniaczej ale i pojedynczej ;)
    Jeżeli dzieci słabo rosną, jeżeli przepływy budza wątpliwości. Jeżeli są nieprawidłowości w płytkach krwi etc.
    Dodatkowo wskazaniem może być posiadanie mutacji np. Pai
    Trzeba patrzeć całościowo...
    Ja brałam cała ciąże zastrzyki z heparyny (odstawiłam dobę przed cc), a acard brałam do 34/35.

Ps. Jeżeli nie robiłaś jeszcze ddimer to warto zrobić to badanie w labie. On rośnie fizjologicznie w ciąży... ale zbyt wysoki poziom może być dużym problemem, wtedy trzeba koniecznie wdrożyć czy zmienić dawki leków.

Duze problemy z „żelazem” u kobiet w ciąży... hematolog wtedy tez jest dobrym kierunkiem ;)

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się ze szpitala:) dostałam wczoraj skierowanie, a teraz czekam na przyjęcie. Test na covida na szczęście ujemny:) zobaczymy jak się rozwinie dalej sytuacja i kiedy zaplanują mi cc :)

Jaksa, Elleen, Rodzina, MiMi lubią tę wiadomość

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka Wow, ale wiadomość z rana😁 powodzenia, i napisz jak już będziesz wiedziała jaki mają na Was plan😃

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełeczko czekamy na dalsze wiesci💕

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ