X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Kochana to strasznie trudne przez co przechodzisz. Pomyśl sobie, że jednak wadę synka da się wyleczyć i ostatecznie wszyscy będziecie szczęśliwie razem, choć droga jest cholernie trudna. Niech myśli o happyendzie dodają Ci sił ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica duzo zdrowia dla synka! Oby te chwile byly juz niedlugo tylko zlym wspomnieniem szpitalnym. Wierze,ze tak bedzie...choc niestety beda nerwy...
    Powodzenia :*

• Virad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @chica mocno trzymam kciuki za małego Kubusia. Ma wsparcie brata i rodziców, a także tutejszych cioteczek i ich dzieciaczków.
    Żeby szybko lekarze zaradzili problemowi. I żeby Kubus szybko dołączył do was.

@perelka gratuluje rozpakowania 🤗 wagi chłopców imponujące. I ten 38tc. Nieźle. Ja myslam że dotrwam do końca bo tak wspaniałe się czułam, ale moje ludki postanowiły zrobić mamie psikusa i nabroić w brzuszku nieco 🙈 i dlatego potrzebna była szybsza ewakuacja 😅

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica wyobrażam sobie jakie to musi być trudne, ale jesteś silna. Kubuś jest w dobrych rękach i na pewno będzie wszystko dobrze. Wszystkie tu trzymamy mocno kciuki żeby wszystko szybko się unormowało.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny byłam na Usg w 7 tygodniu dokładnie 6 tydzień i 5 dni naktórym lekarz zauważył dwa pęcherzyki ciążowe jeden o wymiarach 17mm z zarodkiem i bijącym serduszkiem oraz drugi o wymiarach 10,3mm który według usg wygląda na pusty. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? I jak się to skończyło wizyta dopiero za 2 tygodnie

• Perelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica tak mi przykro z powodu Kubusia, będę się modlić żeby szybko wrócił do zdrowia i nic poważniejszego nie nastąpiło.
    U moich chłopaków na szczęście wszystko już ok, tylko 1 noc nie mialam Dominisia. Natomiast ja mam jutro zabieg usunięcia cewnika, ponoć jeden na 1000 jest wadliwy i mi się trafił że nie idzie wyciągnąć go z pęcherza. Lekarze jeszxze nie mają pomysłu jak to zrobić, znaczy mają kilka opcji które nie brzmiały zbyt optymistycznie. Także troszkę się boję co to będzie ;(

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko to jesteś wyjątkowa skoro jeden na 1000 akurat Tobie się trafił. Głowa do góry, na pewno lekarze wybiorą tę najlepszą opcję i jutro będziesz się z tego śmiała. A jak dzieciaczki? Jak z karmieniem?

Moootylek witam, ja nie mam żadnej wiedzy o takiej sytuacji, a co lekarz powiedział?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam czekać jak narazie nic nie jest pewne.. Zwariuje do kolejnego Usg, )oby ten czas szybko zleciał... Dziękuję za odzew dziewczyny pozdrawiam

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica trudne początki macierzyństwa ale mam nadzieję że nie długo wszystko się unormuje i będziecie w komplecie. Trzymam mocno kciuki✊

Perelka no nie🙈co za akcja z tym cewnikiem. Za szybkie wyjecie cewnika✊

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, mam nadzieję, że u Kubusia stabilna sytuacja i że już będzie tylko lepiej!

Perełko, ale Ci się przytrafiło z tym cewnikiem :( jesteś już po zabiegu? Jak się czujesz?

Moootylek, myślę, że taka sytuacja jest możliwa, ale musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na wizytę, niestety nie ma innej rady.

Dziewczyny, jak się macie? Kto wizytuje w najbliższym czasie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 15:52

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, niezmiennie jestem w Wami myślami i modlitwą!

Perełko, co za pech... mam nadzieję, że udało się usunąć cewnik, bez szkód na Twoim organizmie.

Forumowiczko, ja mam wizytę w czwartek, tym razem z dokładnym ważeniem chłopaków🙂 rozrastam się coraz bardziej, i ciężko mi się przewraca z boku na bok podczas snu😅 w samochodzie na tylnej kanapie już nie wysiedzę, muszę mieć odchylony do tyłu fotel, mam bardzo wysoko brzuch i strasznie mi przeszkadza jak siedzę. Za to moje piersi mają podparcie, leża na nim jak na stoliku😂

Lusi11-88, wizytujesz w tym tygodniu, jeśli dobrze pamiętam. Kciuki za dobre wiadomości odnośnie wagi Maluszków✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 18:32

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa znowu podniesiesz poprzeczkę z wagą :) ja wizytuje we wtorek na następny tydzień i znowu będzie ciężko was pobić. W tym tygodniu czeka mnie jescze krzywa cukrowa. Mam nadzieję że nic nie wyjdzie bo nie chce być na tej diecie :d dziewczyny a możecie polecić jakąś glukoze możliwą do picia bo pamiętam że w pierwszej ciąży ledwo to wypiłam...

Jaksa lubi tę wiadomość

010igov3znog0i75.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, myslami jestem z Wami i cały czas za Kubusia ✊✊

Perełko, mam nadzieję, pokonałaś cewnik i jest wszystko już dobrze😘

Motylek, witam Cię wśród nas☺️

Ja wizytuje jutro u nowej prowadzącej. Ciekawe co mi npowie na wyniki bo w moczu znowu jakieś herezje powychodziły: pH za wysokie, nabłonki okrągłe i fosforany. Mam nadzieję, że to efekt antybiotyku, a nie jakiejś poważniejszej sprawy. Kurcze, no nie mogę się zacząć na spokojnie cieszyć ciążą 😔

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, ja też w czwartek;) ale dokładnie, Twoje dzidzie pewnie tak suna z waga, że ciężko się będzie do Ciebie porównywać;) mój brzuch też coraz większy, szczególnie w ostatnim tygodniu tak wystrzelił. Jeszcze nie przysparza mi problemów podczas siedzenia czy snu, ale mimo wszystko jak się przewracam z boku na bok to na trzy razy :) ciekawe co będzie po 30 Tc:)

Mimi ja polecam glukozę o smaku cytrynowym. Pomimo mojego ciążowego odrzucenia od słodyczy, dało się wypić, nie było mi niedobrze.

Jaksa lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30 tydzien...w planach mam.pakowanie torby do szpitala...
    Mam wrazenie ze brzuch mi peknie...albo sie urwie..tak ciazy..najgorzej ze spac nie moge w nocy...w dzien zamulam..dzis to w ogole mam taki zgon...wszystko.idzie mi.jak krew z nosa..powoli..mecze sie hdy leze,stoje,siedze,chodze..no kuzwa zycie mnie meczy...pisze do was..bo.maz jak zwykle bedzie trul ze nic tylko marudze...a no a co mam robic jak czuje sie jak psu z gardla

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się szalenie "wizytowy" czas. Oby każda z nas usłyszała tylko dobre wiadomości🍀✊ Sama jestem ciekawa jak tam się chłopaki mają, te dokładne pomiary zawsze mnie wyjątkowo stresują. Mnie chyba w przyszłym tygodniu czeka glukozowy shot😅 poprzednio przełknęłam bez problemu zwykłą, ale tym razem mam apetyt na tą o smaku coli, też ponoć dobrze wchodzi😂

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ja narazie tu siedzę i czytam was :)

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, coraz bardziej wyobrażam sobie jak szalenie Ci cieżko... Mi już zaczyna być niefajnie, a jak sobie pomyślę, że jeszcze pełne 3 miesiące przede mną... jestem przerażona😱 ktoś kto tego nie odczuł, nie jest sobie nawet w stanie wyobrazić. Ja mimo, że już w ciąży byłam i rodziłam, nie domyślałam się jaka jest różnica między pojedynczą a mnogą ciążą.
    Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać i móc wyżalić w ciężkich chwilach🤗

Cześć Moootylku, niestety teraz czeka Cię nerwowy okres oczekiwania do kolejnej wizyty... Kciuki za Ciebie i Maluszki✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 20:18

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja miałam glukozę o smaku cytryny, wiadomo że też się męczyłam bo ogólnie nie przepadam za słodkim, ale dało się wypić.

Ja mam wizytę dopiero za tydzień w środę, ale też jestem ciekawa ile dzieciaczki waza bo mam wrażenie że już są takiej wielkości jakby już się miały rodzic, tak mi rozpychają brzuch jakby w ogóle miejsca już nie miały😀

Maxi marudź sobie ile tylko chcesz, chłop nigdy nie zrozumie przez co musimy przejść, a tak jak dziewczyny piszą, nawet kobieta, która nie była w ciąży bliźniaczej nie może sobie tego wyobrazić. Ja podziwiam kobiety z trojaczkami albo czworaczkami, nie wiem jak one funkcjonują.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bylam w ciazy i tez rodzilam...ale teraz to jakis kosmos..jak bylam w 20 tc tez sie balam 30ego tc...ale.jakos czlowiek sie przyzwyczaja do tego krzyza,ktory niesie w postaci brzucha...przy blizniakach od polowy ciazy juz sie robi ciezko.
    Nie mowiac juz o tym ze psychicznie tez jest ciezko...wyobraznia podsuwa rozne obrazy...a jak ktos juz ma dziecko..to wie jaki to miod...
    Zle znosze ta zime..choc u nas dzis pieknie snieg wszystko przyryl..i choc fantazjowalam o tym...o sniegu...o brzuszku o widoku sanek jak synek na nich smiga...to jakos mnie to wszystko w tak zwanym realu dobija..brzuch ciazy,samochod zamrozony...a na sanki z synem mam problem wyjsc bo pod gorke.podejsc mam.problem
    Ale marudze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 21:26

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ