X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Kochana to strasznie trudne przez co przechodzisz. Pomyśl sobie, że jednak wadę synka da się wyleczyć i ostatecznie wszyscy będziecie szczęśliwie razem, choć droga jest cholernie trudna. Niech myśli o happyendzie dodają Ci sił ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica duzo zdrowia dla synka! Oby te chwile byly juz niedlugo tylko zlym wspomnieniem szpitalnym. Wierze,ze tak bedzie...choc niestety beda nerwy...
    Powodzenia :*

• Virad Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @chica mocno trzymam kciuki za małego Kubusia. Ma wsparcie brata i rodziców, a także tutejszych cioteczek i ich dzieciaczków.
    Żeby szybko lekarze zaradzili problemowi. I żeby Kubus szybko dołączył do was.

@perelka gratuluje rozpakowania 🤗 wagi chłopców imponujące. I ten 38tc. Nieźle. Ja myslam że dotrwam do końca bo tak wspaniałe się czułam, ale moje ludki postanowiły zrobić mamie psikusa i nabroić w brzuszku nieco 🙈 i dlatego potrzebna była szybsza ewakuacja 😅

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica wyobrażam sobie jakie to musi być trudne, ale jesteś silna. Kubuś jest w dobrych rękach i na pewno będzie wszystko dobrze. Wszystkie tu trzymamy mocno kciuki żeby wszystko szybko się unormowało.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny byłam na Usg w 7 tygodniu dokładnie 6 tydzień i 5 dni naktórym lekarz zauważył dwa pęcherzyki ciążowe jeden o wymiarach 17mm z zarodkiem i bijącym serduszkiem oraz drugi o wymiarach 10,3mm który według usg wygląda na pusty. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? I jak się to skończyło wizyta dopiero za 2 tygodnie

• Perelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica tak mi przykro z powodu Kubusia, będę się modlić żeby szybko wrócił do zdrowia i nic poważniejszego nie nastąpiło.
    U moich chłopaków na szczęście wszystko już ok, tylko 1 noc nie mialam Dominisia. Natomiast ja mam jutro zabieg usunięcia cewnika, ponoć jeden na 1000 jest wadliwy i mi się trafił że nie idzie wyciągnąć go z pęcherza. Lekarze jeszxze nie mają pomysłu jak to zrobić, znaczy mają kilka opcji które nie brzmiały zbyt optymistycznie. Także troszkę się boję co to będzie ;(

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko to jesteś wyjątkowa skoro jeden na 1000 akurat Tobie się trafił. Głowa do góry, na pewno lekarze wybiorą tę najlepszą opcję i jutro będziesz się z tego śmiała. A jak dzieciaczki? Jak z karmieniem?

Moootylek witam, ja nie mam żadnej wiedzy o takiej sytuacji, a co lekarz powiedział?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam czekać jak narazie nic nie jest pewne.. Zwariuje do kolejnego Usg, )oby ten czas szybko zleciał... Dziękuję za odzew dziewczyny pozdrawiam

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica trudne początki macierzyństwa ale mam nadzieję że nie długo wszystko się unormuje i będziecie w komplecie. Trzymam mocno kciuki✊

Perelka no nie🙈co za akcja z tym cewnikiem. Za szybkie wyjecie cewnika✊

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, mam nadzieję, że u Kubusia stabilna sytuacja i że już będzie tylko lepiej!

Perełko, ale Ci się przytrafiło z tym cewnikiem :( jesteś już po zabiegu? Jak się czujesz?

Moootylek, myślę, że taka sytuacja jest możliwa, ale musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na wizytę, niestety nie ma innej rady.

Dziewczyny, jak się macie? Kto wizytuje w najbliższym czasie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 15:52

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, niezmiennie jestem w Wami myślami i modlitwą!

Perełko, co za pech... mam nadzieję, że udało się usunąć cewnik, bez szkód na Twoim organizmie.

Forumowiczko, ja mam wizytę w czwartek, tym razem z dokładnym ważeniem chłopaków🙂 rozrastam się coraz bardziej, i ciężko mi się przewraca z boku na bok podczas snu😅 w samochodzie na tylnej kanapie już nie wysiedzę, muszę mieć odchylony do tyłu fotel, mam bardzo wysoko brzuch i strasznie mi przeszkadza jak siedzę. Za to moje piersi mają podparcie, leża na nim jak na stoliku😂

Lusi11-88, wizytujesz w tym tygodniu, jeśli dobrze pamiętam. Kciuki za dobre wiadomości odnośnie wagi Maluszków✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 18:32

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa znowu podniesiesz poprzeczkę z wagą :) ja wizytuje we wtorek na następny tydzień i znowu będzie ciężko was pobić. W tym tygodniu czeka mnie jescze krzywa cukrowa. Mam nadzieję że nic nie wyjdzie bo nie chce być na tej diecie :d dziewczyny a możecie polecić jakąś glukoze możliwą do picia bo pamiętam że w pierwszej ciąży ledwo to wypiłam...

Jaksa lubi tę wiadomość

010igov3znog0i75.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, myslami jestem z Wami i cały czas za Kubusia ✊✊

Perełko, mam nadzieję, pokonałaś cewnik i jest wszystko już dobrze😘

Motylek, witam Cię wśród nas☺️

Ja wizytuje jutro u nowej prowadzącej. Ciekawe co mi npowie na wyniki bo w moczu znowu jakieś herezje powychodziły: pH za wysokie, nabłonki okrągłe i fosforany. Mam nadzieję, że to efekt antybiotyku, a nie jakiejś poważniejszej sprawy. Kurcze, no nie mogę się zacząć na spokojnie cieszyć ciążą 😔

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, ja też w czwartek;) ale dokładnie, Twoje dzidzie pewnie tak suna z waga, że ciężko się będzie do Ciebie porównywać;) mój brzuch też coraz większy, szczególnie w ostatnim tygodniu tak wystrzelił. Jeszcze nie przysparza mi problemów podczas siedzenia czy snu, ale mimo wszystko jak się przewracam z boku na bok to na trzy razy :) ciekawe co będzie po 30 Tc:)

Mimi ja polecam glukozę o smaku cytrynowym. Pomimo mojego ciążowego odrzucenia od słodyczy, dało się wypić, nie było mi niedobrze.

Jaksa lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30 tydzien...w planach mam.pakowanie torby do szpitala...
    Mam wrazenie ze brzuch mi peknie...albo sie urwie..tak ciazy..najgorzej ze spac nie moge w nocy...w dzien zamulam..dzis to w ogole mam taki zgon...wszystko.idzie mi.jak krew z nosa..powoli..mecze sie hdy leze,stoje,siedze,chodze..no kuzwa zycie mnie meczy...pisze do was..bo.maz jak zwykle bedzie trul ze nic tylko marudze...a no a co mam robic jak czuje sie jak psu z gardla

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się szalenie "wizytowy" czas. Oby każda z nas usłyszała tylko dobre wiadomości🍀✊ Sama jestem ciekawa jak tam się chłopaki mają, te dokładne pomiary zawsze mnie wyjątkowo stresują. Mnie chyba w przyszłym tygodniu czeka glukozowy shot😅 poprzednio przełknęłam bez problemu zwykłą, ale tym razem mam apetyt na tą o smaku coli, też ponoć dobrze wchodzi😂

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Moootylek Nowa

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ja narazie tu siedzę i czytam was :)

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, coraz bardziej wyobrażam sobie jak szalenie Ci cieżko... Mi już zaczyna być niefajnie, a jak sobie pomyślę, że jeszcze pełne 3 miesiące przede mną... jestem przerażona😱 ktoś kto tego nie odczuł, nie jest sobie nawet w stanie wyobrazić. Ja mimo, że już w ciąży byłam i rodziłam, nie domyślałam się jaka jest różnica między pojedynczą a mnogą ciążą.
    Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać i móc wyżalić w ciężkich chwilach🤗

Cześć Moootylku, niestety teraz czeka Cię nerwowy okres oczekiwania do kolejnej wizyty... Kciuki za Ciebie i Maluszki✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 20:18

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja miałam glukozę o smaku cytryny, wiadomo że też się męczyłam bo ogólnie nie przepadam za słodkim, ale dało się wypić.

Ja mam wizytę dopiero za tydzień w środę, ale też jestem ciekawa ile dzieciaczki waza bo mam wrażenie że już są takiej wielkości jakby już się miały rodzic, tak mi rozpychają brzuch jakby w ogóle miejsca już nie miały😀

Maxi marudź sobie ile tylko chcesz, chłop nigdy nie zrozumie przez co musimy przejść, a tak jak dziewczyny piszą, nawet kobieta, która nie była w ciąży bliźniaczej nie może sobie tego wyobrazić. Ja podziwiam kobiety z trojaczkami albo czworaczkami, nie wiem jak one funkcjonują.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bylam w ciazy i tez rodzilam...ale teraz to jakis kosmos..jak bylam w 20 tc tez sie balam 30ego tc...ale.jakos czlowiek sie przyzwyczaja do tego krzyza,ktory niesie w postaci brzucha...przy blizniakach od polowy ciazy juz sie robi ciezko.
    Nie mowiac juz o tym ze psychicznie tez jest ciezko...wyobraznia podsuwa rozne obrazy...a jak ktos juz ma dziecko..to wie jaki to miod...
    Zle znosze ta zime..choc u nas dzis pieknie snieg wszystko przyryl..i choc fantazjowalam o tym...o sniegu...o brzuszku o widoku sanek jak synek na nich smiga...to jakos mnie to wszystko w tak zwanym realu dobija..brzuch ciazy,samochod zamrozony...a na sanki z synem mam problem wyjsc bo pod gorke.podejsc mam.problem
    Ale marudze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 21:26

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ