Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMi, z tego co pamiętam, konflikt powstaje tylko w przypadku jak matka ma Rh-, a dziecko odziedziczy po ojcu rh+ (u mojej siostry jest taka sytuacja). U Ciebie na szczęście nie ma takiej możliwości🙂Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Drogie Dziewczyny, dopiero dziś pozbylam się tego okropnego cewnika i w końcu jestem mega happy ile to mi przyniosło nerwów i problemów -jak 30 osób próbowalo go wyciągnąć, podziurawili go tak ze cały przeciekal i kilka razy zalalo mi łóżko/rana i wszystko moczem. Nasluchalam się jak to 40 lat z takim czymś się nikt nie spotkał i dyskusje kto podejmie się ryzyka jego usunięcia nie poprawialy mi humoru. Doszły też teksty lekarzy że mam się nie bać bólu- więc wiecie jak to brzmiało.
Ale już po wszystkim uff bólu na szczęście nie było, no może minimalny
Mogę się teraz w pełni cieszyć moimi chłopakami;)
A teraz trochę więcej o nich :
Pierwszy urodził się Dominik 3080gram, 51 cm , niestety na semiutkim początku wystąpiły problemy z oddechem, został zainubowany (Chyba dobrze to pisze) i zawieziony na obserwację. Także nie mialam Go pierwszej nocy, ale już po godzince dostałam info że wszystko jest z nim ok i rano do mnie dotrze.
Drugi na świat o 18.28 (3 min później) przyszedł Kacperek 2720 gram, 52 cm i 10 pkt apgar (Dominik miał apgar 8/5/10)
Z Kacperkim trafiliśmy razem na salę pooperacyjna i mogliśmy się wyprzytulac
Chłopaki są przecudne, ale widać różnicę i w wyglądzie i w zachowaniu. Oboje lubią spać więc idzie coś nawet ogarnąć wokół siebie:) karmię je piersią, obok ładnie ssają , czasami 1-2x dziennie gdy czuje że piersi ss puste A chłopaki nadal głodne to dokarmiam mm. I myślę że tak pozostanie żeby w razie mojej krótkiej nieobecności mąż mógł je dokarmić mm, lub jak będę miała nadmiar mleczka to odciagnietym. Brzuch jeszcze mam widoczny pewnie z mc minie zanim zniknie. Czuje się już coraz lepiej, ciężko jest tylko podnieść się z pozycji leżącej do siedzącej.
Jak wszystko będzie nadal dobrze to jutro cała nasza trójka wraca do domkuJaksa, Elleen, Rodzina, Rucola lubią tę wiadomość
-
Perelko, cudowni chłopcy🤩😍🥰 faktycznie zupełnie inni, ale uszka mają identyczne🤗😊
Wspaniale, że udało się bezinwazyjnie pozbyć cewnika i że czujesz się całkiem dobrze jak na tyle przeżyć. Kciuki żebyście wyszli szybko do domu.
Cudownie widzieć takie dobre informacje od Ciebie. Życzę aby wszystko dalej się pięknie układało, wirtualne buziaki😗Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Perełko, cieszę się, że masz już za sobą przygodę z cewnikiem i wszystko będzie już dobrze.
Chłopcy- obaj Panowie przystojniaki😍 Gratulacje jeszcze raz i duuużo dużo zdrówka.
PS. Mam pytanko, jaki rozmiar ubranek im zakładasz? Zastanawiam się w jakie się zaopatrzyć.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Perelko, sliczne dzieciatka. 😍Duzo zdrowka dla Was. Zycze Ci szybkiego powrotu do formy. Cudownie, ze karmisz piersia. Laktatora nie uzywasz w ogole?
Zastanawiam sie czy kupic przed porodem do szpitala??? Nie wiem nawet jaki? Polecacie cos dziewczyny? -
Rodzina wrote:Perelko, sliczne dzieciatka. 😍Duzo zdrowka dla Was. Zycze Ci szybkiego powrotu do formy. Cudownie, ze karmisz piersia. Laktatora nie uzywasz w ogole?
Zastanawiam sie czy kupic przed porodem do szpitala??? Nie wiem nawet jaki? Polecacie cos dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 17:14
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Rodzina, dokładnie tak. A może, się okazać, że będzie potrzebny sporadycznie, bo dzieciaczki będą sobie dobrze radziły na cycusiu.
Rodzina lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Też mam zaplanowany zakup laktatora (chyba neno due), ale nie dam więcej jak 250zl, bo po cichu liczę, że uda się kp🤞
W ogóle mam pytanie do rozpakowanych już bliźniaczych mamusiek- jakie macie łupiny dla Waszych Maluszków? Zastanawia mnie czy wczesniaki o wadze ok 2-2,5 kg nie "toną" w nosidełkach. Czy macie jakiś patent na wypełnienie wolnej przestrzeni w takim nosidle, czy ze względów bezpieczeństwa nic się nie da podłożyć? Wiem, że każda łupina ma wkładkę dla noworodka, ale hmmm są bardziej lub mniej wypełniające. Widziałam avionaut pixel, ma mega rozbudowana wkładkę, ale zastanawiam się czy muszę kupować nowe, specjalnie dostosowane foteliki dla takich okruszków, czy uda mi się wykorzystać fotelik po córce🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:28
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, u nas Dziewczyby toną w fotelikach, wi c wyjazd że szpitala w ogóle nie był bezpieczny. Nawet pasy wyglądają za szeroko dla nich... Niby avionaut są ok dla wczesniaków, ale z drugiej strony po miesiącu nosidełko powinno być już ok. My musimy dokupić porządne śpiworki, a na razie i tak nie wychodzimy z domu
Nie wiem czy uda nam się z kp... Nie mam kiedy siedzieć z laktatorem, jak odciągnę laktatorem, to już dziewczynom brakuje i wypijają około 40ml z butelki. Nie miałam nawału, wkładek laktacyjnych w ogóle nie używam. Chciałam do 3 miesięcy to pociągnąć, ale raczej nie uda sieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:36
-
Justa, dziękuję za odpowiedź🤗 faktycznie, o tym nie pomyślałam, że przecież jeśli nie będzie potrzeby wyjazdów do jakiegoś specjalisty z Młodymi, to też się nie będę ruszać z domu póki nie osiągną przyzwoitej wagi😉Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
MiMi, mi twardnieje, dosłownie kilkadziesiąt razy na dobę. To skurcze BH, z tym że mnie i w tej i poprzedniej ciąży dopadły już przed 20 tc. Macica sobie ćwiczy do porodu. Nie martw się, to normalne, źle jakby były bardzo bolesne, regularne lub/i pojawiło się krwawienie (tak mówił mój poprzedni gin).Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ja kupilam laktator lovi uzywany za 170 zl z vintage ...wydatkow jest tyle ze nawet nie mysle o nowym....zwlaszcza ze chce uzywac tylkk na poczatku...albo kp albo mm nie bede sie bawic w odciaganie...bo takie zycie na smyczy laktatora to nie zycie..ja sie umeczylam przy synu.
Zastanawiam sie natomiast nas poduszka so karmienia blizniat...to tez jakies 150/200 zl...
Co myslicie?
Twardnienie brzucha...polecam lenistwo i magnez.