X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykla glukoze wypilam bez problemu jak bylam w szpitalu o 5 rano juz. Tylko pozniej caly dzien mnie glowa bolala. Fajnie, ze macie wizyty w najblizszym czasie. Ja dopiero 23 lutego. Brzuch mi strasznie przeszkadza jest ogromny ciagnie na plecach nawet. Jestem tak naprezona, niedlugo pekne chyba. Mam problemy z oddychaniem i zgaga. :(
    Dziewczyny rozpakowane jak Wam idzie opieka nad malymi? Laktacja rozkrecona? Jak sie czujecie? Trzymam kciuki za Was. Duzo zdrowka dla maluszkow.
    Rozyczko, Ty nadal w szpitalu? Jak znosisz ten pobyt? Jak sie czujesz?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina, u mnie laktacja ruszyła, ale dziewczyny są kiepskimi ssakami i je dokarmiamy. Czuję się bardzo dobrze, mąż mnie wysyła co jakiś czas do sklepu w ramach rozrywki :D wszystkie dolegliwości ciążowe odeszły, jutro przyjedzie pani od laktacji, żeby trochę nam pomóc. Większy problem jest z synem, bo ma napady złości teraz. Na szczęście nie w stosunku do sióstr, ale takiej ogólnej, głównie do mnie

Rodzina lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa u nas te napady złości też zaczęły się od nas, teraz niestety zdarza się że startuje do Maluchów także nie ma opcji zostawić ich sam na sam w pokoju. Jest to przerażające i ja jako matka czuję się w tym beznadziejnie i bezradnie :( Naprawdę trudny temat....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 02:44

Perelka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina na cały czas ściągam mleko i zamierzam zostać przy tej formie ściągania. Dałam radę już miesiąc więc liczę że dalej jakoś pójdzie... Mimo życia na zegarek jest mi tak wygodnie i myślę że odeszło mi dużo stresu

Rodzina lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2021, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wiem że Ty jesteś mega zdyscylinowana i odciagasz regularnie 8x dziennie. Powiedz proszę ile jesteś już w stanie odciągnąć dobowo albo średnio per sesja? ...z tego co pamiętam używasz laktatora na 2 piersi.
    U nas ogólnie nie ma większych problemów z ogarnianiem jednego dziecka, kiedy nastawieni byliśmy na dwoje...owszem wyjazdy do szpitala dezorganizują nam trochę dzień w rezultacie ja odciagam z reguły tylko 5 razy co mi daje jakieś 600-700ml na dobę.... praktycznie starcza ale dla jednego dziecka

Perelko mam nadzieję że u Was wszystko ok?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica ja średnio na sesję ściągam póki co 330ml, sesji mam 8. Pamiętaj, że.mniej niż 8sesji będzie wygaszać laktację, 8 utrzymywać a powyżej 8 rozkręcać. Niestety na takiej ilości sesji laktacja z dużym prawdopodobieństwem Ci klapnie. Jak chcesz mięs większe ilości to musisz zwiększyć ilość sesji i koniecznie odciągać między 1 a 3 w nocy....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dziewczyby są kp, a laktatorem odciągam czasami raz dziennie, czasem 2... Czuję że tu coś jest nie tak, bo nawał trwał jeden dzień. Samego mleka mam dość, ale dziewczyny nie mają mocy w buzi do ssania i Bogusia zaraz zasypia. W nocy jedna jest na mm, druga na samej piersi. Zobaczymy co dzisiaj doradczyni powie. Z kompletnej niechęci do kp przeszłam na wersje "spróbujemy, może się uda chociaż 3 miesiące pociągnąć", tylko niech one z wagą ruszą, bo to takie okruszki

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa cudownego masz męża, super 🙂 zwykle wyjście do sklepu a na pewno dużo daje.

Ehh ze starszymi dziećmi to chyba zawsze jest taki problem, bardzo ciężki temat i trzeba odpowiednio do niego podejść. Mój już jest duży chłopak, więc nie będzie takiego problemu, chociaż parę dni temu przyszedł do mnie i się zapytał czy jak się bliźniaki urodzą to dalej będę się nim interesować.

Dziewczyny trzymam kciuki za Waszą laktację.
    Justa dobrze że Pani od laktacji przychodzi, na pewno coś zaradzić.
    Chica może przy nawale obowiązków uda Ci się częściej odciągac. Powodzenia

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina tak ja nadal w szpitalu. Jutro będzie 3 tygodnie. Czuję się nieźle chociaż zaostrzają mi się objawy. Niestety kwasy żółciowe szybko mi skoczyly. Mam pobierana krew codziennie i zależy jak to będzie wyglądało będą rozwiązywać ciąże. Pobyt nie jest zły ale jakoś mi ciężej chłopaki główkami są bardzo nisko. Waga z wczoraj 1580g i 1730g

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis w nocy snilo sie karmienie dzieci echh. Zaczynam przezywac jak to bedzie. Dzieki dziewczyny, ze dajecie znac co u Was. Bardzo mnie interesuje jak to jest po urodzeniu.
    Rucola swietnie sobie radzisz widze. Justa daj znac co Ci doradzila doradca.
    Chcica co u Kubusia? Jak sie czujesz po cc?
    Perelka co u Ciebie? Jak maluszki?
    Rozyczko, fajnie ze masz dobra opieke i maja Cie na oku. Dzieci spore ale jeszcze niech urosna w brzuchu. Powodzenia

Różyczka32 lubi tę wiadomość

• maxi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez zastanawia jak bedzie z karmieniem..jak urodzilam syna ponad 6 lat temu...to mnie tak bolaly brodawki ze sie zniechecilam...syn byl.urodzonnym ssakiem...a ja mialam mleko..tylko ten bol mnie wykonczyl. Brodawki poranione...wiec zaczelam.oddciagac mleko by dac piersiom odpoczac..skonczylo sie na tym ze byl zupelny.mix...raz dalam cycka..pozniej mm pozniej odciagalam..teraz bym chciala tego.uniknac...albo kp albo mm albo odciaganie..ale nie wiem czy dam.rade.wisiec tak na lakatorze...ta opcja najmniej mi sie podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 12:20

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o poranione brodawki to podobno rewelacyjna jest lanolina HPA z Lansinoh.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska wrote:
    Jeżeli chodzi o poranione brodawki to podobno rewelacyjna jest lanolina HPA z Lansinoh.
    Mnie nie pomagalo....bol byl masakryczny jakby mi sutka pod rure zasysajaca podstawiono..karmilam raz z 1 piersi potem z drugiej
    ..i koniec...2 dni leczylam sutki,proby przystawienia konczyly sie tym ze darlam sie gorzej niz na porodowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 15:44

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko, to już 3 tygodnie minęły... Oby udało się unormować pracę wątroby na tyle, żeby Maleństwa jeszcze odrobinę podrosły✊✊ ale wagi już mają zacne🙂

Lusi11-88, czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie. Wczoraj miałaś prenatalne?

Różyczka32 lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen, jak po wizycie u nowej dr?🙂Sytuacja z wynikami moczu opanowana?

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa wrote:
    Elleen, jak po wizycie u nowej dr?🙂Sytuacja z wynikami moczu opanowana?
    Nowa doktor, super. Ponad 40 minut byłam na wizycie. Wszystko bardzo dokładnie tłumaczyła i sprawdzała. W końcu poczułam, że jestem w dobrych rękach. Co do wyników, wedlug niej nie są niepokojące, mam więcej pić wody i sok z żurawiny i powtórzyć badanie przed następna wizytą.
    Pani Doktor potwierdziła płeć:
    dziewczynka waży 21grama, chlopczyk- 119g.

Jaksa lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen, świetne wiadomości! Cieszę się, że czujesz się bezpiecznie pod opieką nowej dr😃 i gratuluję Parki🎉🎉🤗

Elleen lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleen super że parka, gratuluję🙂 szybko się dzieciaczki pokazały 🙂

Elleen lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was jest konflikt serologiczny? Przyjmowalyscie immunoglobulinę? W pierwszej ciąży nie pamiętam żebym ja brała , a teraz lekarz mówi że to konieczne. Oczywiście trzeba za to zapłacić i to niemało pieniędzy bo 300-400zl

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, ja nie muszę brać immuno, ale wiem, że jest refundowana, tylko musisz załatwić sobie zlecenie od ginekologa w przychodni na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 09:12

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ