X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen ja tez jestem z tych duzych w ciazy. Przytylam juz 13 kg. Brzuch ogromny i ciezki. Coraz wiecej dolegliwosci i strachu. Juz 30 tydzien.

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko na pewno Ci ciężko , to normalne. Ale chłopcy szybciutko zwiększa swoje wagi i dołącza do Was w domku.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina mam 180 cm wzrostu i już 80 kg. Bardzo bym nie chciała zobaczyć trzycyfrowego wyniku pod koniec, a na razie mam wrażenie, że tyje z powietrza. Ale zaczęłam więcej pić wody, mniej słodyczy, zaczęłam delikatnie ćwiczyć i może uda się to jakoś opanować. 13 kg to też bardzo dobry wynik. Do końca jeszcze chwilę Ci zostało, ale myślę, że już bardzo dużo Cię nie przybędzie.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica a co u Was? Jak Kubuś?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko, a co lekarz mial na myśli mówiąc, że nie ma znaczącej poprawy? Świetnie, że chłopcy przybierają, jeszcze troszkę i stuknie wymarzone 2 kg ;)

Rodzina, 13 kg jak na 30 tc bliźniaczej to chyba wcale nie tak dużo ;)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176cm i teraz waze 78 kg. Cala ciaze sie oszczedzam. Praktycznie nic nie robie. Teraz po tej akcji ze szpitalem zwlaszcza. Slodycze mnie gubia 🙈 teraz mialam urodziny 2 torty, ciasta. Pozniej trzeba bylo zjesc, bo szkoda wyrzucic 😜

• maxi Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie slabo odzywiam...jakos nie moge sie zmusic do jajecznicy i avocado na sniadanie...jem.bulke z nutella...przytylam juz jakies 12 kg...(31+2) wiem ze zle jem dlatego wyniki na granicy anemii...nie umiem sie.powstrzymac ide rano po pieczywo i wracam z paczkiem..kanapki z serem.zoltym....no dramat

• Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam w tym momencie +3kg ale lekarz uprzedził że teraz będzie szybowało w górę ... fakt jest taki że na razie nigdzie nie mam więcej tylko na brzuszku... staram się być aktywna w miarę rozsądku, ćwiczę regularnie. Nie za bardzo mogę dużo jeść bo tak jak wspomniałam mam wrażenie że pękam i nic mi się nie mieści w środku. Jak za dużo zjem to nawet spać nie mogę tak mnie męczy. Ale i tak mam wrażenie że się w nic nie mieszczę 🤷‍♀️.
    Ale to i tak najmniej istotne. Byleby wszyscy byli zdrowi!

Jaksa kochana jak u Was???

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko ja odciaganie mleczka traktowałam jako terapię, bo to było w sumie jedyne, co mogłam zrobić dla dzieci. teraz już nawet nie wspominam tego czasu, bardzo szybko o tym zapomnisz jak będziesz mieć już chłopców przy sobie.
    Jaksa cały czas o Was myślę, daj nam znac jak się synek ma, jak Ty się czujesz....
    Ja w ciąży przytyłam 22kg, zostało mi jakieś 6-7 ale jak się tyle je to nie ma sie co dziwić ;)

Różyczka32 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddałam z laktatorem. Dziewczyny na mnie tak wiszą w dzień że nie mam czasu i możliwości, chociaż nadal wspomagamy się mm. Wagi nam ruszyły. Bogusia waży już 2482, a Marysia 2725.
    W ciąży przytyłam jakieś 17kg, a zostało mi na plusie 5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 20:24

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko to że próby odstawienia od tlenu nie udają się i z jedzeniem słabo

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko mój Tytusek miał sondę przez tydzień, mimo tego, że potrafił sam jeść, ale dopiero się uczył i jadł nieefektywnie, także ostatecznie sondę traktowałam jako zbawienie zbliżające mnie do wagi 2kg. Co do tlenu się nie wypowiem, ale myślę że to kwestia kilku dni jeszcze. A lekarz mógłby być realistą a nie pesymistą, przeciezy takie wspomaganie u takich małych dzieci jest normalne...
    Różyczko mój synek miał urodzeniową 1910, spadkową 1820 i po 6ciu tygodniach waży powyżej 3kg a ile dokładnie to się dowiem jutro, bo mamy pierwszą wizytę u lekarza...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska dzieki że pytasz. Nie miałam odwagi pisać bo sytuacja niewiele się zmieniała z dnia na dzień. Ale wczoraj mój mały wojownik został przeniesiony z OIOM na pododdział opieki posredniej gdzie pozytywnie przeszedl test szczelności. Lekarze są zadowoleni zarówno z zespolenia operacyjnego jak i zarośniecie dziurki. Już dziś jadę do niego z moim mleczkiem (póki co będzie podawane sondą do żołądka).
    W związku z powyższym Mati przejdzie na mieszany system karmienia mm plus kp/kpi w zależności ile pokarmu zostanie po Kubuniu, który teraz ma priorytet.

Jaksa, jeśli nas czytasz. Jesteśmy cały czas z Wami. Do modlitwy dołączam także Twoich synków. Wiedz, że ja także bardzo się boję nie tylko o życie Kubunia ale także o jego dalszy rozwój, bo to że ta wada będzie mieć wpływ na jego życie i kolejne możliwe powikłania i komplikacje to raczej fakt. Obwiniam się trochę za te czarne myśli ale zawsze wychodząc że szpitala przyświeca mi jedno silne uczucie, nadzieja że kiedyś będziemy już w domu. Kochana trzymam za Was kciuki i wierzę że Twój synek będzie walczyć a Ty razem z Nim. ❤❤❤

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica dobrze czytać że dziurka się zrosła a plastyka zadowala lekarzy. Wiem, że to jeszcze chwilę potrwa ale myślę że najgorsze za Wami. Jesteś bardzo dzielna, wytrzymaj jeszcze chwilkę ❤️

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super czytać takie wiadomości 🙂 teraz już będzie z górki.

Justa na pewno zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy z karmieniem, jak się nie da to trudno, najważniejsze że dziewczynki jedzą Twoje mleczko a tylko je dokarmiasz mm.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko, to zrozumiałe że się martwisz, ale myślę, że jak chłopcy jeszcze troszkę przybiorą (a są postępy) to i z oddychaniem sytuacja się poprawi. To jeszcze takie maluszki, trzeba dać im trochę czasu i na pewno wszystko będzie dobrze:)

Chica, bardzo się cieszę, że zabieg się powiódł i że Kubuś ma się coraz lepiej:)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica, bardzo się cieszę, że test szczelności przeszedł pomyślnie i Kubuś mógł opuścić już OIOM. To duży krok ku lepszemu. Wierzę, że jak troszkę jeszcze przybędzie na wadze, to nie długo będziecie razem. I nie bój się na zapas powikłań, może nie będzie tak źle.💞

Różyczko, Twoi chłopcy również dzielnie walczą. Będzie dobrze! ✊✊

Jaksa, myśli cały czas krążą wokół Ciebie. Bardzo Ci życzę, żeby Twój Mały Wojownik nabierał sił✊✊🙏🙏 Pamiętaj, że zawsze masz w nas wsparcie.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super że Kubuś pozytywnie przeszedł test i opuścił OIOM. Teraz niech już tylko będzie lepiej :)

Różyczko jeszcze troszkę i Twoje maluchy też zaczną oddychać samodzielnie;) najważniejsze że waga rośnie, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny wiem że łatwo powiedzieć ale nie zamartwiajcie się na zapas mozliwymi problemami w przyszłości. Czasami początki są ciężkie A później jest wszystko jak najbardziej ok i tego Wam życzę 😘

U moich chłopaków też wszystko ok, trochę nie dają mamie pospać w nocy bo ciągle chcą jeść ale wiem że takie problemy w porównaniu z Waszymi to błahostki. Mąż mi w końcu naprawił wagę i okzalo się że już zrzucilam 16 kg które przybrałam w ciąży plus dodatkowy 1kg, także kp to najlepsza metoda odchudzania.

Rodzina lubi tę wiadomość

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko super, że u Ciebie wszystko dobrze🙂 żeby tylko został taki problem, że nie dają chłopcu pospać to będzie cudownie 😀 to pięknie waga Ci spadła, pozazdrościć!!!!!!
    Czyli karmisz chłopców tylko piersią i nie dokarmiasz ich mm? Od razu miałaś na tyle pokarmu czy musiała się rozkręcić laktacja?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały postęp. Miloszek odłączony od tlenu radzi sobie. Wreszcie mogłam zobaczyć jego twarz gdy pozabierali te wszystkie rurki😍. Szymonek jeszcze potrzebuje tego wsparcia ale też próbują go odłączać. Waga 1,770 i 1,730 kg. Mniejszy nadrabia z wagą, natomiast ma stwierdzona niedokrwistość wrodzona.

Chica cieszę się z Kubusiem lepiej i operacja się udała. Teraz będzie tylko lepiej✊

Perelka to nieźle u ciebie z wagą. Brzuszek też Ci cały zszedł? U mnie na ten moment wygląda na 5miesiac.

W sprawie pokarmu. Odciągam co 3 godziny ok. 90ml. Jedynie w nocy od 24-6 robię przerwę. Mój organizm mam wrażenie jest wyczerpany po miesięcznym pobycie w szpitalu i jeszcze ta anemia.
    I jak dotąd nie miałam nawału pokarmu ze bolały mnie piersi.ile ściągacie przy jednym odciąganiu pokarmu? I ile zjadają wasze dzieciaki jednorazowo jeśli karmicie z butelki

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ