Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa a dziewczynki nie budzą się wzajemnie? U nas jedno zajęczy a drugie jak usłyszy to dołącza 10 razy głośniej.... W ciągu dnia jak śpią to jedno w jednym a drugie w drugim pokoju 😅 ale nasze dzieci to momentami istne przeciwieństwo 😂😂😂 Mój starszak z pozoru też się dobrze zachowuje ale ma takie ataki, napady agresji wobec i dzieci i wobec nas, na szczęście coraz rzadziej. Mój starszak zasypia że mną, w nocy jest do mnie przyklejony niemalże i te noce dają mu jakąś tam stabilizację i równowagę psychiczną mam wrażenie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Meva w jakim szpitalu jestes ? Niestety w niedzielę to w większości nic się nie dzieje:( mam nadzieję że z szyjka będzie wszystko ok. Ja sama nigdy nie badałam bo w sumie się nie znam i pewnie bym się nie skapła że coś się dzieje, nawet gdy miałam 1 cm rozwarcie to nic specjalnie nie czułam wskazującego.
Rucola chyba trzeba to przetrwać, u nas na szczęście straszak spoko reaguje na dzidzie, agresji ani nic takiego nie dostrzegłam póki co ale uwagi się domaga, zresztą nic w tym dziwnego jak dotąd miał rodziców tylko dla siebie. I u nas chłopaki tak samo jak nie jedzą ma raz, to jeden po chwili spokojnego odłożenia zaczyna popisy krzyku -
Perelka wrote:Meva w jakim szpitalu jestes ? Niestety w niedzielę to w większości nic się nie dzieje:( mam nadzieję że z szyjka będzie wszystko ok. Ja sama nigdy nie badałam bo w sumie się nie znam i pewnie bym się nie skapła że coś się dzieje, nawet gdy miałam 1 cm rozwarcie to nic specjalnie nie czułam wskazującego.
Rucola chyba trzeba to przetrwać, u nas na szczęście straszak spoko reaguje na dzidzie, agresji ani nic takiego nie dostrzegłam póki co ale uwagi się domaga, zresztą nic w tym dziwnego jak dotąd miał rodziców tylko dla siebie. I u nas chłopaki tak samo jak nie jedzą ma raz, to jeden po chwili spokojnego odłożenia zaczyna popisy krzyku
Szpital Zielona Góra. Ja też nie badałam, przy okazji wkładania luteiny poczułam, że jest nisko ta szyjka, a ostatnio jak wkładałam luteine, to jej wcale nie czułam, była tak wysoko.
-
Meva, nie mam za bardzo doświadczeń ze szpitalem, natomiast twardnienia brzucha dosyć często mi się zdarzają, staram się to przeleżeć, zmienić pozycję. I też obawiam się, czy wszystko z nią będzie ok, ale za pare dni wizyta u lekarza, więc mam nadzieję, że rozwieje moje wątpliwości.
Też aplikuje luteine, ale sądzę, że też nie potrafiłabym rozpoznać czy coś się tam dzieje.
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko ok. Trzymaj się cieplutko!
Maxi, obyś tylko nie zaraziła się tą wstrętna jelitówka:/
Dziewczyny, super czytać ze u Was wszystko ok z dzieciaczki i że tak super sobie radzicie!
Jaksa,co dziennie o Was myślę -
Meva mam nadzieję, że ta szyjka Cię tylko postraszyła i będzie się dzielnie trzymać tyle ile trzeba. Dobrze, że jesteś w szpitalu. Będzie dobrze✊✊
Kurcze ja mam we wtorek wizytę i tak się zestresowałam tymi szyjkami, że poproszę o sprawdzenie jak to u mnie wygląda, bo moja lekarka jest tego zdania, że w ciąży lepiej jak najmniej robić badań przez pochwe i na ostatniej wizycie miałam tylko USG przez brzuszek. A brzuch też mam czasem taki napięty i kłuje - co niby jest normalne na tym etapie, ale ja się obawiam bo już mam odstawioną luteinę.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Rucola, dziewczyny od kilku dni dopiero głośniej krzyczą, ale nie budzą się. Nasze wszystkie dzieci mają dosc mocny sen no chyba że jedna drugiej wrzasnie nad uchem to się wtedy jedna kręci.
Byliśmy na spacerze w 5... To był zbyt długi spacer i zbyt męczący... -
Meva ja Ci napiszę że tak. W 33tc miałam szyjkę 3cm długa, wysoko i zamknięta. Początkiem 35tyg okazało się, że nie mam szyjki i rozwarcie 3 cm. Kompletnie tego nie czułam... Fakt, może pojawił się jakiś taki dziwny ból, jakby ciągły słaby skurcz na dole brzucha ale podejrzewam że to raczej objaw zaawansowanej ciąży. Kłucia miałam wcześniej i nie zwiastowały skracania się szyjki.
Jaksa ja też myślę o Was. Mam nadzieję że czujecie się dobrze z Twoim Wojownikiem ❤️#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Meva weekend tak jest, ale już jutro zaczną coś działać. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze✊
Jaksa odezwij się choć na chwilę, myślę o was.
Dziewczyny już było ale nie wiem gdzie szukać, do łóżeczka jaki materacyk bo jednak muszę wymienić.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
A skoro o materacach mowa to powiedzcie skąd macie łóżeczka? Jeśli zamawialyscie przez internet to może polecicie strone? Zależy mi zarówno na Standardowych dwóch lozeczkach pojedynczych jak i jednym turystycznym łóżeczku bliźniaczym (nie za miliony, ale żeby było wygodne i solidne, bo na początku pewnie będą zdarzać się okresy, kiedy będę wyjeżdżać do mamy podczas delegacji męża np na tydzień, więc będzie użytkowane częściej niż od święta).
-
Różyczko jeśli chodzi o ranę po cc to u mnie wyłącznie szare mydło. Odpukac nic się nie działo i nie wymagało żadnej troski. U mnie problemem nadal jest noga (opuchlizna zeszła ale zostało usztywnienie) dwukrotny Doppler wykluczył problem z żyłami, dziś mam wizytę u reumatologa-bo może to stawy 😞
Forumowiczko u nas jedno łóżeczko 140x70 aczkolwiek jeszcze nie wiem jak się sprawdzi bo my nadal w domu mamy tylko jednego synka.
Kubuś już je i to nie przez sondę ale butelka 😁 wczoraj mogłam go sama nakarmić i przewinąć l i jeśli nie będzie kolejnych komplikacji to jest szansa że w połowie marca opuści szpital 😃Rucola, Elleen, Różyczka32, Forumowiczka, Rodzina lubią tę wiadomość
-
Chica wspaniale!!!!! Ogromne brawa dla lekarzy! Niech wszystko pięknie się goi a do połowy marca zleci tak szybko że nawet nie będziesz wiedzieć kiedy!!
Chica lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Chica super wieści!!! Widać, że Kubuś to silny chłopak i jeszcze trochę i będziecie razem w domku💕💕💕
Chica lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Chica wspaniale😁Dzielny Kubuś🤩
A jeśli chodzi o to usztywnienie to masz na myśli taki jakby ciągły skurcz w łydce? Moje stopy nadal opuchnięte i właśnie taki skurcz w lewej łydce mam.
Meva daj znać co powuedzieli na wizycie?Chica lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Dzięki Dziewczyny za Wasze wsparcie i kciuki za Kubusia 😍
Nie Różyczko, to nie skurcz tylko raczej takie odretwienie od połowy łydki i na całej stopie. To nie boli ale dyskomfort duży bo noga jakby nie moja 😢
Rucola Twoje osiągi w ściąganiu mleczka są mega imponujące. Zdradź proszę jakiego laktatora używasz? Masz opcje hands free? Gorset/biustonosz co polecasz?