X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a dziewczynki nie budzą się wzajemnie? U nas jedno zajęczy a drugie jak usłyszy to dołącza 10 razy głośniej.... W ciągu dnia jak śpią to jedno w jednym a drugie w drugim pokoju 😅 ale nasze dzieci to momentami istne przeciwieństwo 😂😂😂 Mój starszak z pozoru też się dobrze zachowuje ale ma takie ataki, napady agresji wobec i dzieci i wobec nas, na szczęście coraz rzadziej. Mój starszak zasypia że mną, w nocy jest do mnie przyklejony niemalże i te noce dają mu jakąś tam stabilizację i równowagę psychiczną mam wrażenie.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva w jakim szpitalu jestes ? Niestety w niedzielę to w większości nic się nie dzieje:( mam nadzieję że z szyjka będzie wszystko ok. Ja sama nigdy nie badałam bo w sumie się nie znam i pewnie bym się nie skapła że coś się dzieje, nawet gdy miałam 1 cm rozwarcie to nic specjalnie nie czułam wskazującego.

Rucola chyba trzeba to przetrwać, u nas na szczęście straszak spoko reaguje na dzidzie, agresji ani nic takiego nie dostrzegłam póki co ale uwagi się domaga, zresztą nic w tym dziwnego jak dotąd miał rodziców tylko dla siebie. I u nas chłopaki tak samo jak nie jedzą ma raz, to jeden po chwili spokojnego odłożenia zaczyna popisy krzyku ;)

• Perelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa jak będziesz miała siły to napisz co u Was ❤

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Meva w jakim szpitalu jestes ? Niestety w niedzielę to w większości nic się nie dzieje:( mam nadzieję że z szyjka będzie wszystko ok. Ja sama nigdy nie badałam bo w sumie się nie znam i pewnie bym się nie skapła że coś się dzieje, nawet gdy miałam 1 cm rozwarcie to nic specjalnie nie czułam wskazującego.

Rucola chyba trzeba to przetrwać, u nas na szczęście straszak spoko reaguje na dzidzie, agresji ani nic takiego nie dostrzegłam póki co ale uwagi się domaga, zresztą nic w tym dziwnego jak dotąd miał rodziców tylko dla siebie. I u nas chłopaki tak samo jak nie jedzą ma raz, to jeden po chwili spokojnego odłożenia zaczyna popisy krzyku ;)

Szpital Zielona Góra. Ja też nie badałam, przy okazji wkładania luteiny poczułam, że jest nisko ta szyjka, a ostatnio jak wkładałam luteine, to jej wcale nie czułam, była tak wysoko.

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva, nie mam za bardzo doświadczeń ze szpitalem, natomiast twardnienia brzucha dosyć często mi się zdarzają, staram się to przeleżeć, zmienić pozycję. I też obawiam się, czy wszystko z nią będzie ok, ale za pare dni wizyta u lekarza, więc mam nadzieję, że rozwieje moje wątpliwości.
    Też aplikuje luteine, ale sądzę, że też nie potrafiłabym rozpoznać czy coś się tam dzieje.
    Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko ok. Trzymaj się cieplutko!

Maxi, obyś tylko nie zaraziła się tą wstrętna jelitówka:/

Dziewczyny, super czytać ze u Was wszystko ok z dzieciaczki i że tak super sobie radzicie!

Jaksa,co dziennie o Was myślę <3

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva mam nadzieję, że ta szyjka Cię tylko postraszyła i będzie się dzielnie trzymać tyle ile trzeba. Dobrze, że jesteś w szpitalu. Będzie dobrze✊✊

Kurcze ja mam we wtorek wizytę i tak się zestresowałam tymi szyjkami, że poproszę o sprawdzenie jak to u mnie wygląda, bo moja lekarka jest tego zdania, że w ciąży lepiej jak najmniej robić badań przez pochwe i na ostatniej wizycie miałam tylko USG przez brzuszek. A brzuch też mam czasem taki napięty i kłuje - co niby jest normalne na tym etapie, ale ja się obawiam bo już mam odstawioną luteinę.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dziewczyny od kilku dni dopiero głośniej krzyczą, ale nie budzą się. Nasze wszystkie dzieci mają dosc mocny sen :) no chyba że jedna drugiej wrzasnie nad uchem to się wtedy jedna kręci.
    Byliśmy na spacerze w 5... To był zbyt długi spacer i zbyt męczący...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva ja Ci napiszę że tak. W 33tc miałam szyjkę 3cm długa, wysoko i zamknięta. Początkiem 35tyg okazało się, że nie mam szyjki i rozwarcie 3 cm. Kompletnie tego nie czułam... Fakt, może pojawił się jakiś taki dziwny ból, jakby ciągły słaby skurcz na dole brzucha ale podejrzewam że to raczej objaw zaawansowanej ciąży. Kłucia miałam wcześniej i nie zwiastowały skracania się szyjki.
    Jaksa ja też myślę o Was. Mam nadzieję że czujecie się dobrze z Twoim Wojownikiem ❤️

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva weekend tak jest, ale już jutro zaczną coś działać. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze✊

Jaksa odezwij się choć na chwilę, myślę o was.

Dziewczyny już było ale nie wiem gdzie szukać, do łóżeczka jaki materacyk bo jednak muszę wymienić.

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko my mamy z pianki wysokoelastycznej twardość bodajże h3

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro o materacach mowa to powiedzcie skąd macie łóżeczka? Jeśli zamawialyscie przez internet to może polecicie strone? Zależy mi zarówno na Standardowych dwóch lozeczkach pojedynczych jak i jednym turystycznym łóżeczku bliźniaczym (nie za miliony, ale żeby było wygodne i solidne, bo na początku pewnie będą zdarzać się okresy, kiedy będę wyjeżdżać do mamy podczas delegacji męża np na tydzień, więc będzie użytkowane częściej niż od święta).

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko mam po swoich dzieciach i drugie od siostry, tylko te materace już takie zniszczone, także zakup mnie ominął

Różyczka32

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2021, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko jeśli chodzi o ranę po cc to u mnie wyłącznie szare mydło. Odpukac nic się nie działo i nie wymagało żadnej troski. U mnie problemem nadal jest noga (opuchlizna zeszła ale zostało usztywnienie) dwukrotny Doppler wykluczył problem z żyłami, dziś mam wizytę u reumatologa-bo może to stawy 😞
    Forumowiczko u nas jedno łóżeczko 140x70 aczkolwiek jeszcze nie wiem jak się sprawdzi bo my nadal w domu mamy tylko jednego synka.
    Kubuś już je i to nie przez sondę ale butelka 😁 wczoraj mogłam go sama nakarmić i przewinąć l i jeśli nie będzie kolejnych komplikacji to jest szansa że w połowie marca opuści szpital 😃

Rucola, Elleen, Różyczka32, Forumowiczka, Rodzina lubią tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super wieści! Dzielny Kubuś! Jeszcze troszkę i rodzinka będzie w komplecie:)

Chica lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica wspaniale!!!!! Ogromne brawa dla lekarzy! Niech wszystko pięknie się goi a do połowy marca zleci tak szybko że nawet nie będziesz wiedzieć kiedy!!

Chica lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super! Połowa marca szybko nadejdzie :)

Chica lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super wieści!!! Widać, że Kubuś to silny chłopak i jeszcze trochę i będziecie razem w domku💕💕💕

Chica lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica wspaniale😁Dzielny Kubuś🤩
    A jeśli chodzi o to usztywnienie to masz na myśli taki jakby ciągły skurcz w łydce? Moje stopy nadal opuchnięte i właśnie taki skurcz w lewej łydce mam.

Meva daj znać co powuedzieli na wizycie?

Chica lubi tę wiadomość

Różyczka32

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za Wasze wsparcie i kciuki za Kubusia 😍

Nie Różyczko, to nie skurcz tylko raczej takie odretwienie od połowy łydki i na całej stopie. To nie boli ale dyskomfort duży bo noga jakby nie moja 😢

Rucola Twoje osiągi w ściąganiu mleczka są mega imponujące. Zdradź proszę jakiego laktatora używasz? Masz opcje hands free? Gorset/biustonosz co polecasz?

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super wieści!!!! Bardzo się cieszę, że z Kubusiem coraz lepiej. Na pewno wspaniałe uczucie jak mogłaś go już sama nakarmić i przewinąć 🙂
    Ten czas szybko zleci i będziesz miała swoje oba skarby przy sobie w domu

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ