Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Rodzina dla pocieszenia tylko 1 raz cię będą kluc😉Jeszcze. U nas lepiej chłopaki może po niedzieli wyjdą😁 Szymonek ma jeszcze problemy z butelką. A ja już lepiej nie mam czasu myśleć że mnie boli jeszcze ostatnie przygotowania na predce robione na przyjście dzieci.
Rodzina lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
To muszę jednak jeszcze dokupić butelki w takim razie.
Dziewczyny a powiedzcie czy macie brzuch nisko? Mam wrażenie że mi trochę opadł, ale w ostatnim tygodniu bardzo mi go wywaliło aż musiałam spodnie kupić bo już mi się nie mieścił w żadnych 😁 ciężko mi się robi z tym wielkim brzuchem i może mi się tylko wydaje że jest nizej
-
Mamuśka, dla swojego spokoju możesz zapytać lekarza o ten brzuszek, ale sądzę że jeśli szyjka się trzyma to nie ma powodów do obaw. Mój brzuch od początku jest nisko, tak mi się wydaję jak czasem patrzę u lekarza na inne dziewczyny.
A ile masz kg na plusie? I ile już ważą dzieciaczki?
Rozyczko, świetne wiadomości! Już niedługo będziecie w komplecie
Rodzina, a sterydy masz ze względu na pesser czy lekarz tak po prostu profilaktycznie zalecił? Właśnie się zastanawiam czy muszą być ku temu jakieś dodatkowe powody, czy sam fakt, że to ciąża mnoga może być wskazaniem do podania sterydów -
Forumowiczko jeżeli chodzi o kg to nie wiem jak to się stało przy tym wielkim brzuchu, ale na tą chwilę mam 6kg na plusie. Tyle tylko, że ja na początku tak źle się czułam że schudłam parę kg i to też tego zasługa. Na ostatniej wizycie dzieciaczki ważyły 900g i 930g.
Różyczko super, że już lada moment będziecie wszyscy razem w domu 🥰
Rodzina a wiesz ile będą Cię trzymać w szpitalu?
Dziewczyny już z dziećmi w domu napiszcie jak wyglądały pierwsze spacerki i po ilu dniach wyszliście z domu? Ostatnio czytałam jakiegos bloga i mama pisała że wyjście z domu z blizniakami to tragedia zwłaszcza zimą. Pewnie większość z Was na początku ma mężów w domu więc i pomoc jest, gorzej jak się zostaje samemu w domu.
-
My też wyszliśmy z wózkiem dopiero po 2 tyg, wcześniej jechaliśmy z małymi 2× autkiem więc trochę były w fotelikach na powietrzu;) Co do wyjścia z wozeczkiem to czekaliśmy aż będzie ciut cieplej no i trzeba było zamienić wózek ze spacerówki w dwie gondole co nie było łatwym zadaniem co się nasluchalam narzekań męża podczas rozbiórki wózka ;p chłopaki trochę płaczą podczas ubierania kombinezonikow ale później cały spacer przesypiają 😴😴 choć my takie spacerki po 30 min póki co robilismy;)
-
Mamusie, w piątek czyli równy miesiąc po urodzeniu, Kubunio dołączył do nas i jesteśmy w komplecie 😍 Uprzedzano nas że pomimo miesiąca dziecko odruchowo wykazuje wiek 1.5 tygodnia czyli tyle ile samodzielnie oddycha. To prawda różnica między chłopcami jest kolosalna(nie tylko wagowo) ale wierzymy że Kubunio szybko nadrobi. W szpitalu był bardzo placzliwy więc teraz tulimy go że wszystkich sił 😘 10.03 wracam z nim na 3dni do szpitala na kolejne badania i zaplanowany zabieg, dalsze scenariusze to już bardzo indywidualna kwestia, nie do przewidzenia.
Różyczko trzymamy kciuki abyście i Wy mogli być wkrótce w komplecie!
Mamuska co do spacerów to my z Mateuszem pierwszy raz wyszliśmy po 2.5 tygodnia ale to głównie ze względu na pogodę. Z Kubuniem bylismy od razu następnego dnia po szpitalu. Fakt nie dałabym sobie rady bez męża ale my mieszkamy na 3p bez windy a stelaż wózka trzymamy w aucie.Perelka, Elleen, Różyczka32, Rodzina, Lusi11-88 lubią tę wiadomość
-
Chica super wieści!!! Teraz już będzie wszystko dobrze ❤
Różyczko no i u Was też świetnie że wkrótce będziecie w domku wszyscy razem;) cudnie czytać takie wieści;)
Mamuśka piękna waga w tym tygodniu ciąży:)) większość osób w pojedynczej ciąży ważyłaby już znacznie więcej;)Chica lubi tę wiadomość
-
Chica baaardzo się cieszę🥰 Kubuś udowodnił, że jest wojownikiem i nie mam już wątpliwości, że będzie wszystko dobrze i nadrobi również z wagą. Uściski dla was🤗🤗🤗
Ale wiecie co? Tak tu cicho ostatnio było. Brakowało tych dobrych wiadomosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 10:15
Perelka, Chica lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Chica super, ze Kubunio wrocil do domku. Duzo zdrowka dla niego.
Mamuska piekna waga Twoja jak i chlopcow. Ja 31tydz i 15 kg.
Forumowiczko te sterydy to tak zeby zabezpieczyc plucka maluchow, poniewaz grozi mi porod przedwczesny ze wzgledu na szyjke, spinanie brzucha. Dostalam druga dawke sterydu. Co gorsze na ktg dzis silne skurcze macicy. Dostalam kroplowke i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Boje sie strasznie.Chica lubi tę wiadomość
-
Mamuska wrote:Dziewczyny już z dziećmi w domu napiszcie jak wyglądały pierwsze spacerki i po ilu dniach wyszliście z domu? Ostatnio czytałam jakiegos bloga i mama pisała że wyjście z domu z blizniakami to tragedia zwłaszcza zimą. Pewnie większość z Was na początku ma mężów w domu więc i pomoc jest, gorzej jak się zostaje samemu w domu.
-
Martysia moje też są marudy. Straszne.
Chica i to jest dla mnie wiadomość dnia!!! Ogromnie się cieszę że jesteście razem, teraz będzie już tylko dobrzeChica lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Powiem Wam dziewczyny, że ja jakoś zaczynam myśleć o porodzie. Co prawda nic się u mnie nie dzieje, co mogłoby świadczyć o wcześniejszym i też innej opcji nie biorę pod uwagę, niech sobie dzieciaczki siedzą jak najdłużej🙂 i nawet też nie czuje leku, ale taka obawę co będzie jak już dzieci przyjdą na świat, jak ja sobie poradzę z nimi.
Wczoraj pozamawialam resztę rzeczy, które nam brakowało dla dzieci i nawet koszule dla siebie do szpitala i wszystko inne żeby już to mieć w domu. Później tylko wszystko popiore, poprasuje i gotowe.
-
Rodzina, jak się masz? Mam nadzieję, że kroplówka wyciszyla skurcze i dzidzie posiedzą jeszcze trochę w brzuszku:)
Chica, super wiadomości! Kubuś na pewno szybko dogoni brata, już nie raz pokazał jaki jest dzielny:)
Mamuśka, jaka waga :0 u mnie ostatnio było 7.5 kg na plusie, ale teraz pewnie już będzie 8
Ostatnie tygodnie jakoś tak szybciej mi lecą. Wcześniej nie robiłam wyprawki, bałam się za szybko obkupic.. A teraz czuje, że już mam bardzo mało czasu, a nic nie mam :p jedynie jedna piżamę, w która nie wiem czy się zmieszcze ostatecznie :p w drodze jest druga plus szlafrok i mam tylko troszkę ubranek, ale takich które na start będą za duże.
Od przyszłego tygodnia biorę się za ogarnianie! -
Wyprawka zajmuje sporo czasu, takze nie odkladaj..ciagle jeszcze cos i cos..przynajmniej mi idzie to wolno..
U mnie jutro 33+0 i wizyta..torby do szpitals spakowane brakuje oczywiscie jeszcze kilku rzeczy jak ladowarka do tel, jedzenie i ciuchy na wyjscie...ale...2 walizki stoja juz...posciel do lozeczek poprac..ciuszki poukladac w komodzie...i chyba juz..
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Boje sie
Ps. Ledwo chodze...powinnam miec balkonik dla seriora..albo laskeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 07:59