X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva jak tam sytuacja u Ciebie? Zbadali w końcu porządnie w związku z tym że już poniedziałek? Mam nadzieję że wszystko ok i nie będziesz musiała zostać na dłużej:)

• Perelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie po wizycie położnej i nasze bliźniaki przybierają na wadze jak szalone, w tydzień oboje +300 gram, aż się przerazilam hihi ale polozna mówi że jak mają apetyty to tylko się cieszyć:) Dominik już 3300 gram, a Kacperek 3150 gram, także waga się nam powoli wyrównuje wśród chłopaków:)

Rodzina, Różyczka32, Rucola lubią tę wiadomość

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelko fajnie, ze tak pieknie rosna. Karmisz wylacznie piersia? Uzywasz laktatora? Jaki model jak tak? Zastanawiam sie nad kupnem lecz nie wiem jaki???
    Chica tak sie ciesze, ze Kubus samodzielny sie robi.
    Meva jakie wiesci u Ciebie?
    Forumowiczko ja zamowilam lozeczka z szufladami biale i caly zestaw poscielu i poszewki na amc.sklep.pl zamowienie przyszlo po 4 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 18:53

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka pięknie chłopcy przybieraja, super🙂

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica super! Ciesze sie z wszystkich postepow i dobrych wiadomosci...sa jak miod na moje serce..
    U mnie 32+0
    Wizyta za tydzien.Na ta chwile jest ok...fizycznie ok..psychicznie bywa roznie..mam male ataki paniki...nie lubie nawet jak ludzie mnie pytaja co.u mnie..najchetniej bym.udawala ze w ogole w ciazy nie jetem...wiem,to dziwne. Z synem 7 lat temu jak bylam w ciazy tez sie balam...ale bylam dumna z brzucha,cieszylam sie mimo wszystko...tutaj skulilam sie jakbym nie wierzyla ze dam rade...a nie jestm przeciez jakas ofiara losu bezradna...mam prace,mieszkanie,wyksztalcenie...a czuje sie jak ostatnia sierota...ktora sie boi placzu,temperatur,kolek..jak ja dam rade jak oboje beda plakac?!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 23:33

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi najważniejsze że dobrze się czujesz i że z dziećmi jest wszystko w porządku.
    Myślę, że każda z nas się boi tego jak to będzie po porodzie. Jak sobie damy radę z 2 dzieci kiedy faktycznie będą płakać a my będziemy same w domu. Ja się śmiałam ostatnio, że chciałabym mieć ten okres ciąży za sobą, ale z drugiej strony przeraża mnie fakt jak już dzieci będą w domu. Ja to bardziej w formie żartu mówię, ale wiadomo że też się zastanawiam jak to będzie. To jest całkowicie normalne, będzie dobrze, damy sobie rade. To są nasze maluszki i jak się urodzą będziemy wiedziały jak robić żeby było dobrze🙂
    A tak dla pocieszenia....byliśmy teraz na weekend w Zakopanem i idąc po Krupowkach zobaczyłam rodziców z uwaga....... Pięcioraczki. Tata szedł z potrójnym wózkiem a mama za nim z podwójnym. To jest dopiero wyzwanie .

maxi lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina laktator posiadam ale jeszcze nie mialam okazji użyć przy blizniakach:) Mam lovi elektryczny- przy synku się sprawdził:)
    Kacperek jest karmione wyłącznie piersią bo gardzi butelka, natomiast Dominik dopija teraz tak ok 100 ml mleczka modyfikowaneg na dobę:)

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy w życiu nawet dziecka nie przebierałam ani nie trzymalam takiego maleństwa poniżej ok 4 msc życia na rękach, także czuje, że to będzie dla mnie spore wyzwanie.. Ale póki co skupiam się na tym, aby dotrwać do końca i żyje od wizyty do wizyty, nie myślę za bardzo co będzie dalej :)

Ellen, Rodzina - jeśli dobrze pamiętam dzisiaj wizytujecie. Dajcie znać jak tam szyjki i co u dzieciaczkow, trzymam kciuki!

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam do domu po wizycie. Zalecenie: odłączyć internet😂. A na poważnie, dzieciaczki mają: 179g dziewczynka i 192g chłopczyk. Różnica 7%. Na tym etapie jest ok. Oczywiście poprosiłam o zmierzenie szyjki bo się stresowałam tym i ma 4,24cm podobno jak na ciążę bliźniaczą to bardzo ładna długość. Odetchnęłam na razie. Następna wizyta za 4 tyg i po drodze połówkowe 10 marca.

Forumowiczko u mnie z doświadczeniem przy dzieciach podobnie. Raz pomagałam koleżance kąpać Synka ale miał już z 8 miesięcy. Nigdy nie ubierałam ani nawet nie przewijałam. Może mnie strach później obleci, ale na razie jestem jakoś dziwnie spokojna, że dam radę. Ty też sobie poradzisz😘

Różyczka32, Forumowiczka, Rodzina lubią tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko, Ellen ja tak samo zielona jestem. Im blizej porodu tym gorzej sie stresuje. Ja juz tez po wizycie szyjka sie nie skraca i pessar dobrze trzyma. Dostalam skierowanie do szpitala na sterydy. W sobote jade jak moj lekarz bedzie mial dyzur. Wtedy mi zrobia usg i bede wiedziala co u chlopcow.

Rucola, Elleen, Perelka, Różyczka32, Forumowiczka lubią tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno sobie poradzicie, człowiek jak musi to zawsze sobie da radę;) oczywiście będą lepsze i gorsze dni, brak snu nie będzie pomocny ale jakoś to wszystko mija A dzieci rosną nie wiadomo kiedy i pojawiają się kolejne atrakcje;)

Rodzina super że passar działa, niech sobie jeszcze dzieciaczki posiedza i podrosną:)

Ellen piękna długa szyjka i niech taka zostanie jak najdłużej, a dzieci przybierają dalej :)

Elleen, Forumowiczka, Rodzina lubią tę wiadomość

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen, super, że wszystko w porządku, szyjka faktycznie bardzo ładna, niech się trzyma jak najdłużej:)

Rodzina, cieszę sie że pesser nieźle trzyma, niech jeszcze spełnia swoje zadanie przez te kilka tygodni;)

Perełko, też tak sobie myślę, że skoro akurat my zostałyśmy obdarzone takim podwójnym szczęściem to nie bez powodu i na pewno jakoś znajdziemy siłę żeby to ogarnąć:)

Ciekawe co u Mimi i Mevy.. Dziewczyny dajcie znać, czy wszystko ok..

Perelka, Rodzina lubią tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie butelki do mleka macie? Używacie smoczkow do uspokojenia?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko ja kupilam butelki Philips Avent Natural antykolkowe wszystkie znajome mamy mi polecaly je. Smoczki z lovi 0-2 msc.
    Chcialam sie Ciebie spytac czy te zastrzyki ze sterydami sa bolesne? Jakies skutki uboczne mialas? Zle sie czulas czy cos bylo nie tak??? W ktorym tyg. Ci podali?

Różyczka32 lubi tę wiadomość

• Elleen Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze dopytam: w ile butelek się zaopatrzyć? Kupiłam po 2 szt 125ml i 240 ml Aventa niebieskie. Smoczki też mam z lovi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 19:51

Różyczka32 lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina dostałam ich w 29 tygodniu. Zastrzyk w tylekboli tak normalnie, nic mi się nie działo chociarz położne mówiły że może być przypływ gorąca.Masx już skierowanie do szpitala?

Rodzina lubi tę wiadomość

Różyczka32

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen ja myślałam kupić po jednej butelce ale może rzeczywiście trzeba po 2

Różyczka32

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko jutro rano jade do szpitala. Ja kupilam zestaw, w ktorym byly 2 butelki 125ml i 2 butelki 240ml ze smoczkami do 2 miesiecy. Do tego byl smoczek usypiacz, szczotka do mycia butelek i lyzeczka. 155 zl z przesylka wyszlo przez allegro.

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w butelki z MAM i smoczki też z MAM. Myślicie że więcej butelek jest potrzebne?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina który tydzień u ciebie? Pewnie 3-4 dni Cię potrzymają

Różyczka32

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ