X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina przykro mi i powodzenia. To sie zdarza. Daj nam chociaz znac jak po prentalnych. Trzymaj sie!

• Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny długo mnie nie było ale już wszystko nadrobiłam co u Was 😉
    U nas dużo się dzieje bo malujemy cały dom i oczywiście przy okazji pokój dla dzieci.
    W pracy masakra. Muszę przekazać obowiązki a to okazuje się niezbyt łatwe...
    Zapisałam się też do szkoły rodzenia omline dla bliźniąt "bliźniacze szczęście" no i słuchamy co tam mówią mądrego.
    Ostatnia wizyta przedwczoraj. Wszystko wygląda "nadzwyczaj dobrze". 590g i 623g. Wymiary itd wszystko ok.
    Na cesarkę mam się zapisać 01.06 🙃
    To będzie 35tc.
    Jakby faktycznie tak było to by były bliźniaki urodzone w dzień dziecka spod znaku bliźniąt 😉🙃😂
    A za dwa tygodnie mam do szpitala na podanie sterydów się zapisać.

Mamuska, Rucola lubią tę wiadomość

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz masz.date cesarki...rany..ja jeszcze jej nie mam a juz 7 mnie 35+3...
    Moze we wtorek na wizycie sie wyjasni..
    U mnie dzis spasl snieg....no nie...ja chce piekna ladna pogode!

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi cudownie że u Ciebie i dzieciaczków wszystko dobrze🙂 zwolnij troche, masz jeszcze siłę pracować?

Maxi ja też w środę na wizycie dowiedziałam się , że jeżeli nic się do tego czasu nie wydarzy to cesarkę będę miała 29 kwietnia. Póki co lekarka jest zachwycona moimi wynikami że mam takie dobre jak na ciążę bliźniacza , szyjka długa i zamknięta także mam nadzieję że tak zostanie

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina szkoda że tak wyszło ale ponoć na początku ciąży tak się często zdarza i niektórzy nawet nie wiedząc że mieli 2 zarodki :) jak tylko masz ochotę to zawsze możesz tu do nas zaglądać i pisać:)

Lusi piękna waga maluchów, 1 czerwca to piękna data na porod:)

Maxi już niedługo, nie martw się i Ty się doczekasz Hihi;) ponoć ostatnie dni takie zimne i potem ma być juz wiosennie ;)

• Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska no właśnie za bardzo nie mam czasu nie pracować. Co zrobić. Na szczęście nie narzekam na samopoczucie.
    Mam datę porodu ale pewnie dlatego zw mój prowadzący to ordynator i znam go.chyba 10 lat.
    Ale wiadomo że to data wstępna, oby wszystko tak wyszło że nic się nie podzieje.
    Aaa. I imiona wybrałam: Szymon i Tymon

Elleen, Perelka, Rucola lubią tę wiadomość

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina przykro mi że tak się stało. Odzywaj się czasami
    🤗

Lusi ja też mam Szymona 😍 piękna waga maluszków.

Maxi nie długo i ty się doczekasz terminu cesarki😉

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina przykro mi. Daj nam znac co u Ciebie po badaniu prenatalnym.
    Lusi super wiesci. Zacznij sie oszczedzac, pamietaj ze to ciaza blizniacza.
    Maxi juz niedlugo bedziesz miala swoich blizniakow na swiecie 😍 Trzymaj sie dzielnie, wiem ze ciezko jest.
    Rozyczka, Chica, Rucola, Perelko co u Was i dzieciaczkow???

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, przepraszam jeszcze Ciebie pominelam.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście już o takich przypadkach? Serduszka w 7tc biły ładnie oba, a w 10tc już jeden bliźniak się wchłanial? Wiecie co z drugim bliźniakiem? Martwię się że coś może być nie tak, słyszałam bijące serduszko ale jak to w poradni nie widziałam malucha na monitorowania a pytając Panią doktor czy wszystko ok powiedziała mi tylko tyle, że nic nie jest w stanie mi powiedzieć bo to jeszcze nie 13-14 Tc i że wszystkiego dowiem się na prenatalnych. Martwię się że coś może być nie tak, że widziała to ale nie chciała mnie dobijac

• Perelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, co najmniej dwa takie przypadki znam, że były dwa zarodki i został jeden. Dziewczyna z innego forum nawet na swoim blogu o tym pisała, link poniżej w 31 dpt. miała 2 serduszka, a potem został jeden maluch z którego urodziła córeczkę;)

http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/01/?m=1

• Elleen Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina słyszałam, że tak się zdarza. Ze względu na to właśnie, że ciąża była 2k2o śmierć jednego dzieciątka może się zdarzyć bez szkody dla tego drugiego. Teraz trzeba wierzyć, że tak właśnie będzie. Niby mówi się, że pierwszy trymestr jest najgorszy, ale stres wcale nie mija w dalszym etapie. Masz jakieś zalecenia? Kiedy następna wizyta?

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina u nas dzisiaj niebo. Wczoraj chłopaki ostro dały mi popalić (Za nic nie chciały spać w dzień i tylko non stop przy piersi) A dziś mega odmiana jedzą i śpią jak aniołki także poogarnialam masę rzeczy wkoło;) nie wiem czy wczoraj im coś z jedzenia zaszkodziło czy to może te słynne skoki rozwojowe przechodziły. A ogólnie to dzień u nas podobny do dnia, wszystko póki co kręci się wokół maluchów, czekam na przyszły tydzień bo czekają nas pierwsze szczepienia, kontrolne usg bioderek i ponoć ma być trochę cieplej więc może w końcu więcej czasu spędzimy na dworze;)

Rodzina lubi tę wiadomość

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizytę mam w Bydgoszczy - badanie prenatalne 6.04. Nie wiem jak do tego czasu dam radę, martwi mnie każdy ból brzucha, klucie itd

• maxi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka zamartwianie nic nie da ,wierze ze bedzie dobrze :*

Ja juz wizualizuje szpital...ciekawe jak to jest karmic jedno gdy drugie ryczy? Jednoczesnie cyckiem tego nie widze..

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina u nas jest różnie. Szymonek jest spokojniejszy i traci na tym bo Miloszek jest bardzo absorbujący. Szymonek to i poleży trochę popatrzy a Miloszek odrazu jak się budzi to z krzykiem🙈 domaga się więcej uwagi.
    No i usłyszałam od syna że odkąd są bliźniaki to nie mam dla nich czasu 😔przykre ale prawdziwe. Chłopcy śpią zazwyczaj na zmianę jak już uda mi sie ich zgrać to jem i się ogarniam. Dobrze że mam monitory oddechu więc nie muszę ciągle żyć w strachu gdy schodzę do kuchni. Ale jeszcze nie umiem podzielić czasu między wszystkich.

Maxi 3 razy mi się zdarzyło karmić 2. Położyłam ich na poduszce z pozycji z pod pachy.

Dziewczyny czy u was z kąpielą maluszków też taka masakra?

Różyczka32

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak było u Was po cesarkach? Ile po byliście pionizowane i co w tym czasie było z dziećmi? Czy zaraz po cesarce dostaliście dzieci albo Wasi mężowie czy dopiero jak mogliście wstać to przywieźli dzieci? Kiedy było pierwsze karmienie?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja karmię najczęściej obu na raz, tak jak pisze Różyczka-pozycja spod pachy. Na początku było mi ciężko ich obu sobie położyć ale już opanowałam. U nas nie ma szans żeby jedno leżało i czekało na swoją kolej, bo jak są głodne to potrafią być naprawdę głośne.

Różyczka dlaczego masakra z kąpielą? My staramy się kąpać co drugi dzień, albo min. 2x w tygodniu. Chłopaki bardzo lubią wodę, ss mega grzeczne podczas kąpieli, trochę mniej im się podoba potem smarowanie i ubieranie ale to jak mają gorszy dzień.

Mamuśka moje cc zakończyła się o 19.02, a pionizacje miałam ok 3 w nocy. Mąż nie mógł być obecny na sali pooperacyjnej. Dominika zabrali mi pierwszej nocy na obserwację w związku z chwilowym problemem z oddychaniem zaraz po porodzie,a Kacperek był ze mną od razu po cc, miałam Go cały czas na łóżku i od razu przystawiałam do karmienia. Dominika mi dowiezli na drugi dzień ok 11 ;)

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka ja też 2 razy w tygodniu. Ogólnie chłopcy nie lubią nagosci, staram się ich oswajać z wodą zanim włożę ale i tak kąpiel kończy się na szybkim umyciu i potem ubieranie to też się dzieje. Może z tego wyrosną...

Mamuśka u mnie wczesniaki więc zabrali ich nawet ich nie widziałam po porodzie. A samo pionizowanie to po 12 godz była proba, tylko że ja słabe wyniki miałam i nie miałam siły się podnieść. Dzieciom odciągałam pokarm od 2 doby i panie donosiły dzieciom.

Różyczka32

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciekawe od czego to zależy że jedne kobiety pionizowane są po kilku godzinach a inne dopiero po 12. Już zaczynam o tym myśleć i zastanawiać się jak to będzie

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ