Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Dziewczyny długo mnie nie było ale już wszystko nadrobiłam co u Was 😉
U nas dużo się dzieje bo malujemy cały dom i oczywiście przy okazji pokój dla dzieci.
W pracy masakra. Muszę przekazać obowiązki a to okazuje się niezbyt łatwe...
Zapisałam się też do szkoły rodzenia omline dla bliźniąt "bliźniacze szczęście" no i słuchamy co tam mówią mądrego.
Ostatnia wizyta przedwczoraj. Wszystko wygląda "nadzwyczaj dobrze". 590g i 623g. Wymiary itd wszystko ok.
Na cesarkę mam się zapisać 01.06 🙃
To będzie 35tc.
Jakby faktycznie tak było to by były bliźniaki urodzone w dzień dziecka spod znaku bliźniąt 😉🙃😂
A za dwa tygodnie mam do szpitala na podanie sterydów się zapisać.Mamuska, Rucola lubią tę wiadomość
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Lusi cudownie że u Ciebie i dzieciaczków wszystko dobrze🙂 zwolnij troche, masz jeszcze siłę pracować?
Maxi ja też w środę na wizycie dowiedziałam się , że jeżeli nic się do tego czasu nie wydarzy to cesarkę będę miała 29 kwietnia. Póki co lekarka jest zachwycona moimi wynikami że mam takie dobre jak na ciążę bliźniacza , szyjka długa i zamknięta także mam nadzieję że tak zostanie
-
Malina szkoda że tak wyszło ale ponoć na początku ciąży tak się często zdarza i niektórzy nawet nie wiedząc że mieli 2 zarodki jak tylko masz ochotę to zawsze możesz tu do nas zaglądać i pisać
Lusi piękna waga maluchów, 1 czerwca to piękna data na porod:)
Maxi już niedługo, nie martw się i Ty się doczekasz Hihi;) ponoć ostatnie dni takie zimne i potem ma być juz wiosennie -
Mamuska no właśnie za bardzo nie mam czasu nie pracować. Co zrobić. Na szczęście nie narzekam na samopoczucie.
Mam datę porodu ale pewnie dlatego zw mój prowadzący to ordynator i znam go.chyba 10 lat.
Ale wiadomo że to data wstępna, oby wszystko tak wyszło że nic się nie podzieje.
Aaa. I imiona wybrałam: Szymon i TymonElleen, Perelka, Rucola lubią tę wiadomość
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Malina przykro mi. Daj nam znac co u Ciebie po badaniu prenatalnym.
Lusi super wiesci. Zacznij sie oszczedzac, pamietaj ze to ciaza blizniacza.
Maxi juz niedlugo bedziesz miala swoich blizniakow na swiecie 😍 Trzymaj sie dzielnie, wiem ze ciezko jest.
Rozyczka, Chica, Rucola, Perelko co u Was i dzieciaczkow??? -
Słyszałyście już o takich przypadkach? Serduszka w 7tc biły ładnie oba, a w 10tc już jeden bliźniak się wchłanial? Wiecie co z drugim bliźniakiem? Martwię się że coś może być nie tak, słyszałam bijące serduszko ale jak to w poradni nie widziałam malucha na monitorowania a pytając Panią doktor czy wszystko ok powiedziała mi tylko tyle, że nic nie jest w stanie mi powiedzieć bo to jeszcze nie 13-14 Tc i że wszystkiego dowiem się na prenatalnych. Martwię się że coś może być nie tak, że widziała to ale nie chciała mnie dobijac
-
Tak, co najmniej dwa takie przypadki znam, że były dwa zarodki i został jeden. Dziewczyna z innego forum nawet na swoim blogu o tym pisała, link poniżej w 31 dpt. miała 2 serduszka, a potem został jeden maluch z którego urodziła córeczkę
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/01/?m=1
-
Malina słyszałam, że tak się zdarza. Ze względu na to właśnie, że ciąża była 2k2o śmierć jednego dzieciątka może się zdarzyć bez szkody dla tego drugiego. Teraz trzeba wierzyć, że tak właśnie będzie. Niby mówi się, że pierwszy trymestr jest najgorszy, ale stres wcale nie mija w dalszym etapie. Masz jakieś zalecenia? Kiedy następna wizyta?
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Rodzina u nas dzisiaj niebo. Wczoraj chłopaki ostro dały mi popalić (Za nic nie chciały spać w dzień i tylko non stop przy piersi) A dziś mega odmiana jedzą i śpią jak aniołki także poogarnialam masę rzeczy wkoło;) nie wiem czy wczoraj im coś z jedzenia zaszkodziło czy to może te słynne skoki rozwojowe przechodziły. A ogólnie to dzień u nas podobny do dnia, wszystko póki co kręci się wokół maluchów, czekam na przyszły tydzień bo czekają nas pierwsze szczepienia, kontrolne usg bioderek i ponoć ma być trochę cieplej więc może w końcu więcej czasu spędzimy na dworze;)
Rodzina lubi tę wiadomość
-
Rodzina u nas jest różnie. Szymonek jest spokojniejszy i traci na tym bo Miloszek jest bardzo absorbujący. Szymonek to i poleży trochę popatrzy a Miloszek odrazu jak się budzi to z krzykiem🙈 domaga się więcej uwagi.
No i usłyszałam od syna że odkąd są bliźniaki to nie mam dla nich czasu 😔przykre ale prawdziwe. Chłopcy śpią zazwyczaj na zmianę jak już uda mi sie ich zgrać to jem i się ogarniam. Dobrze że mam monitory oddechu więc nie muszę ciągle żyć w strachu gdy schodzę do kuchni. Ale jeszcze nie umiem podzielić czasu między wszystkich.
Maxi 3 razy mi się zdarzyło karmić 2. Położyłam ich na poduszce z pozycji z pod pachy.
Dziewczyny czy u was z kąpielą maluszków też taka masakra?
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Maxi ja karmię najczęściej obu na raz, tak jak pisze Różyczka-pozycja spod pachy. Na początku było mi ciężko ich obu sobie położyć ale już opanowałam. U nas nie ma szans żeby jedno leżało i czekało na swoją kolej, bo jak są głodne to potrafią być naprawdę głośne.
Różyczka dlaczego masakra z kąpielą? My staramy się kąpać co drugi dzień, albo min. 2x w tygodniu. Chłopaki bardzo lubią wodę, ss mega grzeczne podczas kąpieli, trochę mniej im się podoba potem smarowanie i ubieranie ale to jak mają gorszy dzień.
Mamuśka moje cc zakończyła się o 19.02, a pionizacje miałam ok 3 w nocy. Mąż nie mógł być obecny na sali pooperacyjnej. Dominika zabrali mi pierwszej nocy na obserwację w związku z chwilowym problemem z oddychaniem zaraz po porodzie,a Kacperek był ze mną od razu po cc, miałam Go cały czas na łóżku i od razu przystawiałam do karmienia. Dominika mi dowiezli na drugi dzień ok 11
-
Perelka ja też 2 razy w tygodniu. Ogólnie chłopcy nie lubią nagosci, staram się ich oswajać z wodą zanim włożę ale i tak kąpiel kończy się na szybkim umyciu i potem ubieranie to też się dzieje. Może z tego wyrosną...
Mamuśka u mnie wczesniaki więc zabrali ich nawet ich nie widziałam po porodzie. A samo pionizowanie to po 12 godz była proba, tylko że ja słabe wyniki miałam i nie miałam siły się podnieść. Dzieciom odciągałam pokarm od 2 doby i panie donosiły dzieciom.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️