X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi dobrze ze jesteś pod opieką będziesz spokojniejsza a Twój tydzień i waga dzieciaczków jest w porządku.

U nas problemy brzuszkowe. Miloszek nie toleruje laktozy robi zielone kupki. A Szymonek nie robi wcale🤷‍♀️ale nie spina się. Chica u was się unormowalo z tą kupą?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku. Nie mam kiedy pisać, ale czytam :) Maxi już jest bezpieczny czas,wiec pewnie wyjdziecie już w komplecie :)
    U nas ok, dziewczyny przybieraja jak szalone,zaraz podwoja wage. Walczymy tylko z katarem, od miesiaca maja raz wiekszy, raz mniejszy... boje się że to jakas alergia na bmk... juz mam dość tego ich ciagania nosami, odciagania smarków i niespania. Ciagle odkladam morfologie, bo maja byc zdrowe...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ogromnie współczuję Ci kataru u dziewczynek. Moja córcia miała równy tydzień i myślałam że osiwieje że stresu...

Różyczko pytanie nie do mnie ale u synka mieliśmy ogromny problem z gazami, bo jadł łapczywie i potem baaaardzo cierpiał. Od 2 tygodni podaję mu debridat na receptę i jest ogromna poprawa. Kupy mają normalniejszy kolor ale zdarzają się zielonkawe.

Różyczka32 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko hihihi :) tak Maxi ja przypominam że do pobicia jest 38+2 ;) także do boju dziewczyny 🤣😂
    Różyczko u nas też ostatnio identyczne problemy z kupkami, straszak jest alergikiem i obawiam się że maluchy też mogą być. Narazie będziemy obserwować, ciepła kąpiel i spacer pomagają zrobić kupkę więc póki co stosujemy. Rucola zapisałam sobie ten lek, jak nie będzie poprawy to poproszę przy następnym szczepieniu o zapisanie,.super że Wam pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 03:17

Różyczka32, Rucola lubią tę wiadomość

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy rzadkie ze śluzem i w każdą pieluszkę czasami tylko kleks a poza tym bardzo się chłopakom ulewa. Mam jeść produkty bez laktozy i przed karmieniem kropelki delicol podawać

Różyczka32

• Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas trochę się skomplikowało bo mam covid 😥😥😥
    Nie wyglądało to groźnie bo nic mi nie było ale w biurze 3 osoby pozytywne więc ja na test. W sobotę się okazało że pozytywny. Ale zero objawów do wczoraj. Od wczoraj gorączka pod 38... dobrze że świeżo po badaniach... a w przyszłym tyg mam isc do szpitala to sprawdzą czy ok. Niby do pon 29.03 mam izolację a potem szpital- tylko musi mi wszystko przejść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:27

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi,dla pocieszenia powiem Ci, że u mnie w rodzinie były 2 przypadki korony u kobiet w ciąży i nie wpłynęło to na dalszy przebieg ciąży, dzieciaczki są już całe i zdrowe na świecie.
    Dużo zdrówka!

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi dużo zdrówka dla Ciebie ! Oby szybko przeszlo, u nas coraz więcej wśród znajomy właśnie w pracy łapie, póki co nas jakoś omija ale też nie mamy za dużo gości w domku, a mąż zdalnie pracuje. Na szczęście wszyscy przechodzą dość łagodnie, żadnej interwencji medycznej nikt nie potrzebował. Ciężkie te covidowe czasy nastały:(

• Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wam powiem że u mnie w pracy jak był w miarę spokój tak teraz codziennie nowy przypadek. A mój dział cały. Dosłownie wszystkie...
    To tak trochę nie napawa optymizmem jesli chodzi o sytuację w szpitalu itd... raczej nic lepiej nie będzie. Oby nie gorzej

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu jesli chodzi o covid nie jest zle...bo wchodzisz na odzial z negatywnym wynikiem..nigdzie nie wychodzisz ani nikt nie przychodzi do ciebie...takze jak w izolatce...jest bezpieczniej niz na zewnatrz.

• kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym do Was dołączyć i gratuluje wszystkim :) - termin na 30 listopada i od razu mam pytanie. Dziewczyny czy Wy tu widzicie dwa pecherzyki? Doktor coś wspomniała, ze może są dwa, ale pewna jest tylko tego okrągłego. Ten obok chyba nie jest okrągły. Beta rośnie o 300% co 48 h, wiec przyrost spory, ale w normie.
    87a0f6cddaba.jpg

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje 🙂 ciężko powiedzieć, ale ja na pierwszym USG miałam jedna plamkę a dopiero na drugim okazało się że jest i druga. Jak później oglądałam zdjęcie z tego pierwszego USG to faktycznie była obok taka maleńka plameczka i to pewnie była druga dzidzia tylko nawet bym nie przypuszczała. Chociaż dziwi mnie że lekarz tego nie zauważył wtedy

kamila0530 lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila witaj, ja po tym zdjęciu nie doradze. Nie wiem czy to kwestia sprzętu ale moje pierwsze usg w 5+4 było dużo wyraźniejsze. W ogóle to przypomniałaś mi jak to było na początku i łezka mi się zakręciła w oku. To niesamowite że z 2 plamek masz dwoje cudownych malutkich ludzi :)
    Maxi co lekarze mówią? Miałaś kolejne usg? Ile jeszcze ciągnięcie? Przepływy są dobre?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kamila, gratuluję ciąży. U mnie na pierwszym USG też widać było jedna plamkę, tzn ja się dopatrywalam drugiej, ale lekarz powiedział, że na pewno jest jedna. A na kolejnej wizycie już wyraźnie było widać bliźniaki:) moja beta też szalenie szybko pzyrastala. Myślę, że po prostu musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekac na kolejną wizytę. Koniecznie daj nam znać jak już będziesz wiedzieć;)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni zaciazaj inni czekaja juz na rozwiazanie :) we wtorek cc na 37+0.
    Juz im sie nie oplaca mnie na chwile wypuazczac..zwlaszca w dobie covida,gdzie trzeba robic testy,trzymac w izlacji kilka godzin. Procedury..wola wytrzymac mnie do bezpiecznego tygodnia i sie mnie pozbyc.
    Ale ok...nastawialam sie na tego 30 marca od poczatku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 10:16

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratuluje ciazy. Ja na poczatku tez wyraznie byly 2 pecherzyki w 6 tygoniu.
    Maxi juz za 4 dni poznasz swoje maluszki. 😊 kolej na mnie bedzie 🙈

• maxi Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rodzinna pozniej ty :)

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa- ile dokładnie tygodni mają Twoje panny? Jak dużo i jak często jedzą?

Różyczka - Matiemu zdarzają się zatrzymania na 3 dni, wtedy ma czeste i bardzo smrodliwe gazy 😉 właśnie zmieniam mu żelazo na Innofer Baby (bral ferrum lek), bo od początku bierze to Kubuś a pomimo problemów z układem pokarmowym bardzo dobrze je toleruje...i jest pierwszy sukces - kupka po kolejnych 3 dniach i uwaga 2-kolorowa 🤣 innofer nie zabarwia na ciemny kolor). Ogólnie moi chłopcy nie robią już kup w każdej pieluszce, 1 max 2 dziennie, no albo wcale

Maxi, Rodzinna - kciukasy bo u Was tuż-tuż 😍

Lusi-ja też przeszłam w 6mcu covid, ale moi lekarze nie widzieli w tym nic niepokojącego

Kamila- witaj, gratulacje!

Różyczka32, Rodzina lubią tę wiadomość

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje ☺️Spokojnej ciąży życzę.

Chica dzięki za odpowiedź. Moi chłopcy biorą iInnoferBaby od początku. Kupy u Miłosza uległy poprawie więc może rzeczywiście to laktoza była winna. Szymonek raz na 2-3 dni zrobi kupkę konkretną ale nie spina się więc myślę że jest dobrze.

Maxi już niedługo i poznasz dwa cudeńka, później Rodzina 😊a później kto?

Różyczka32

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka32 wrote:
    Niedługo i poznasz dwa cudeńka, później Rodzina 😊a później kto?
    Później chyba Mamuśka i następnie ja :0
    Dziewczyny, mam nadzieję, że ładnie będziemy trzymać się swojej kolejki;)

p19udqk3gr1pblu2.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ