Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka myślę że tak standardowo jest min te 10h, ja byłam pionizowana zaraz po dziewczynie którą miała cc 2h wcześniej niż ja. Pani mnie spytała jak się czuje i czy chce już spróbować. Mnie dość szybko znieczulenie zaczelo puszczać i byłam w stanie ruszać nogami i podnieść pupę więc może też dlatego.
-
Różyczka32 wrote:
Maxi 3 razy mi się zdarzyło karmić 2. Położyłam ich na poduszce z pozycji z pod pachy.
Dziewczyny czy u was z kąpielą maluszków też taka masakra? -
Ja byłam pionizowana po 6ciu godzinach i to standard w szpitalu w którym rodziłam. Ogólnie z doświadczeń mam wnioskuje że im wcześniej tym lepiej, zresztą ja chciałam mieć to już za sobą i jakoś poszło ale ze 2 razy miałam mroczki przed oczami i położna sadzala mnie na krzesło.
Ja bliźniaki tylko próbowałam karmić jednocześnie ale było mi mega ciężko. Dość szybko odpuściłam i nie żałuję decyzji. Bardzo podziwiam mamy które fizycznie ogarniają jednoczesne kp, ja bym pewnie karmiła pojedynczo gdyby kpi mi nie wychodziło.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny jeszczę w trojpaczkach, jak się macie? Jak samopoczucie? Kiedy najbliższe wizyty?
Maxi, jeśli dobrze pamiętam to dzisiaj wizyty jesz ostatni raz?
A powiedz mi, nadal bierzesz acard czy odstawilas? Czy może jesteś teraz na heparynie w zastrzykach?
Ja jestem świeżo po wizycie, wszystko jest ok. Dzieci ważą po ponad 1500, czy to możliwe żeby w niecałe 2 tygodnie przybrały po ok 500 g? Bo ja nadal nie dowierzam
Elleen, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Moj przez dwa tygodnie z 1560g podskoczyl do 1970g, a drugi z 1695g na 1997g. Ja tez dzis mialam wizyte 34t2d. Lekarz zadowolony, mowi ze po sterydach dzieci sa gotowe do porodu. Pessar trzyma. Szyjka od 26tygodnia nic sie nie skrocila. Za tydzien mam odstawic luteine. Teraz co tydzien ktg i wizyta. Jak bedzie sie cos dzialo od razu na izbe przyjec.
Co do samopoczucia mega zgaga.Rucola, Forumowiczka, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Rodzina, Forumowiczka śliczne wagi dzieciaczków. Super, że wszystko jest ok.
Ja też dzisiaj po wizycie 22 tc. Moje dopiero 411g.Na szczęście torbielka u Synka się zmniejsza i możliwe, że za kilka tygodni wchłonie się całkowicie. Tak mnie zastanawia jedna kwestia, czy to możliwe żeby szyjka była dłuższa niż miesiąc temu? Czy to raczej błąd pomiaru? Ostatnio 4,24 a dzisiaj 5cm. Tak, że trzyma się dzielnie.Rodzina, Forumowiczka lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Dziewczyny super wagi dzieciaczków i bardzo sie cieszę, że u Was wszystko ok czekam na kolejną do rozpakowania ale oczywiście w bezpiecznym terminie.
Ellen szyjka może się zarowno skracać i wydłużać to wszyscy zależy od ucisku dzidzi i najczęściej z rana jest ciut dłuższa;) oczywiście błędy pomiaru też mogą wystąpić ale u Ciebie oba wyniki piękne więc tu nie ma powodu do zmartwień absolutnie żadnych;)Elleen lubi tę wiadomość
-
A my dziś zaliczyliśmy pierwsze szczepienia maluchów;) powiem Wam że chłopaki były bardzo bardzo dzielne,a płyn przeciw rotawirusom który od tego roku jest refundowany to tak im smakował że chciały więcej 😆 póki co żadnych niepożądanych objawów poszczepiennych nie ma i mam nadzieję że tak już zostanie;) obydwa maluchy przekroczyły już 4kg więc powoli jest co dźwigać hihi
Rodzina, Elleen, Forumowiczka, Rucola, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Rodzina, świetnie że pesser tak zdaje egzamin, jesteś już na wyciągnięcie małego palca od tych wymarzonych 2 kg
Ellen, super że torbiel się wchłania, pewnie na kolejnej wizycie nie będzie po nim śladu:) ja z szyjka miałam taką samą sytuację i też się zastanawialam czy to możliwe, dr powiedział że tak. Ale Twoja jest imponująca! Moja na tym etapie miała 3.2 i w sumie nadal dzielnie trzyma.
Perełka, no to już masz konkretnych kawalerów:) pierwsze szczepienie to pewnie spory stres dla rodzica, fajnie ze przebiegło bezproblemowo:)
Dziewczyny, szukam jeszcze kocyków dla moich chłopaków. Jeśli macie jakieś sprawdzone marki/strony internetowe to proszę o polecenie czegos. Ręczniki zamówiłam na allegro, ale chyba będą kiepskie jakościowoPerelka, Rodzina lubią tę wiadomość
-
36+0 poszlam na wizyte na luzaku skonczylam w szpitalu...od ostatniego wazenia mala przybrala pol.kg a maly nic...a to bylo 3 tyg temu...w szpitalu nie widza niby nic niepokojacego...ale leze juz...dzieci waza juz; mala 2.4 i maly 2.1 choc to on zawsze byl tym troche wiekszym...no i dupa...kibluje..troche zie zestresowala.tym..nie powiem...ale.co.mam zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:44
-
Maxi u nas synek też przestał rosnąć i dlatego miałam CC w 35+5. Od początku był mniejszy ale w grudniu przestał rosnąć zupełnie. Urodziłam dzieci z wagą : córka 2660 a synek 1910.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Maxi nie dziwię się stresu, zwłaszcza jak się człowiek totalnie nie spodziewa. Ale jesteś już w bezpiecznym 36 tyg. dzidzie obie ponad 2 kg więc nawet jak na dniach będziesz miała cc to powinno pójść bezproblemowo. Dobrze że jesteś już pod opieką, będę mocno trzymała kciuki aby wszystko szło dobrze:)
-
Forumowiczko piękna waga dzieci jak na ten tydzień, super.
Ja acard przestałam brać 2 tygodnie temu, teraz biorę zastrzyki Clexane.
Maxi jesteś już w bezpiecznym tygodniu także nawet jakby musieli robić CC to będzie dobrze, trzymam kciukiForumowiczka lubi tę wiadomość
-
Mamuśka, dzięki za info o clexane
Maxi, wiem ze leżenie w szpitalu to nic przyjemnego, ale może to i lepiej że wzięli Cie na oddzial. Jesteś pod stała kontrolą,będą pewnie monitorować tętno na bieżąco i za kilka dni cc. Jesteś już w tak zaawansowanym tygodniu, że myślę, że w miarę możliwości możesz być spokojna:) -
Maxi, wyobrażam sobie, że jest to dla Ciebie stresujące, ale na tym etapie to nawet lepiej, że mają na was oko w szpitalu. Jak dziewczyny pisały wyżej z taką wagą dzieciaczków i jeszcze w bezpiecznym tygodniu ciąży już będzie wszystko dobrze😘🤗🤗
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"