X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leciała albo leci Wam krew z nosa? Ja w zasadzie od początku ciąży mam strasznie sucho w nosie , ale ostatnio też co jakiś czas pojawia się krew

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35+0 za 2 tyg ide do szpitala. Taki jest plan.po raz 3 stan zapalny w moczu wyszedl..i znowu ten antybiotyk w saszetce..
    Mnie krew z nosa nie leciala ale to na pewno jakies oslabienie organizmu.

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ze 2 razy leciala krew z nosa.
    Maxi ile maluszki waza? W 38 planowana cesarka. Tez bym tak chciala. Pobrali Ci badania juz do porodu?

• maxi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zwazyla ich dzis..stwierdzila ze skoro ostatnio wazylismy to dzis odpuszczamy..pobrala wymaz do gbs,dala recepte na stan zapalny,na szybko.usg serduszka tylko.zobaczyla. szyjki tez mi nie.sprawdzila.
    Wizyta ekspresowa byla.
    za tydzien kolejna wizyta w 36+0 i wtedy wyznaczymy skierowanie i date do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 13:52

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi jeszcze tylko troszkę i będziesz miała ciążę za sobą i maluszki na świecie 🥰
    Ja właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko jest w porządku, dzieci zdrowo rosną. Dziewczynka waży 1558g a chłopiec 1538g. Przepływy ok

Elleen, Forumowiczka, Perelka, Rodzina, Rucola lubią tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, super wiadomości, cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze:) co do krwawień z nosa to niestety w ciąży zdarzają się często. Na nadwrażliwość śluzówki lub suchość polecam maść hysan. A po jakimś grubszym incydencie krwawienia stosuje maść emofix.

Maxi, jeeej jsk Ty jesteś już blisko końca i spotkania z dzieciaczkami :) bardzo chciałabym dotrwać do wyznaczonego terminu.

Chica, dzielny chłopak z Twojego Kubusia. Świetnie, że wszystko idzie w dobra stronę!

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, to u Ciebie już ostatnia prosta i przytulisz swoje maluszki🥰

Mamuska super, że wszystko w porządku. Ładną wagę mają już Twoje dzieciaczki.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie leki, witaminy podajecie maluchom na brzuszek, na kolki, na kupki ...? Sa to leki na recepte?

• Perelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi super że już za momencik dołączysz do naszego grona matek blizniakow:)

Mamuśka super waga maluchów, idealnie prawie równe;)

Rodzina ja tylko wit.D podaje i biogaje póki co ;) mam kupiony espumisan ale jeszcze nie podawałam ;) ostatnio Dominik ma trochę problem ze zrobieniem kupki (pół dnia stęka, żeby w końcu zrobić) w przyszłym tygodniu mam wizyte i szczepienie więc się pediatry spytam czy coś mu na to podawać, może mi coś zapisze to dam znać;)

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysia28 bardzo Ci współczuję. Niestety większość facetów tak ma. Mój były mąż też uważał że to on pracuje a ja siedzę cały czas w domu więc to on jest przemęczony i potrzebuje odpocząć z pilotem w ręku. Mam nadzieję że teraz z obecnym partnerem to się nie powtórzy choć słabo to widzę.

Jutro idę do ginekologa, tym razem do poradni, ciekawe jak będzie wyglądała ta wizyta... No a w piątek muszę zrobić pierwsze badania w ciąży bo to ostatni dzwonek. Wiecie co tam badają?

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie większość facetów, ale niestety są i tacy. Mój pierwszy mąż też był taki, przy pierwszym dziecku nie miałam żadnej pomocy od niego. Pierwszy raz wykąpać dziecko jak już miał rok skończony. Też uważał że ja nie pracuje więc tyle mam do roboty. Zresztą później jak wróciłam do pracy wiele się nie zmieniło bo też mi nie pomagał. Teraz mam faceta, który dba o mnie poza ciąża a w ciąży to już w ogóle , nic mi nie pozwala zrobić.

Malina a w którym Ty jesteś tygodniu? Nie miałaś jeszcze żadnych badań robionych? Na początku jest tego troche, wszystko z krwi , ale niestety dosyć drogie badania, ja z tego co pamiętam płaciłam ok 400zl

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 10. W pt jest ostatni termin badań, bo są chyba do końca 10tc do zrobienia. Robię je tak późno właśnie że względu na finanse. Udało mi się dostać do mojej ginekolog ale na fundusz a więc i skierowanie dostanę jutro i badania zrobię już na fundusz.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 9 tyg i 5 dni

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super bo te badania na początku są chyba najdroższe

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak o a mi powiedziała że ma miejsce i się zmieścimy dosłownie w ostatnim dniu to kamień z serca. No i tak będę do niej raz na NFZ raz prywatnie chodzić, badania będą na NFZ a to naprawdę dużo.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki będę was żegnać.
    Dziś stwierdzono na badaniu, że jeden płód się wchłonia także została mi jedna fasolka...

• Elleen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina straszne wieści, bardzo Ci współczuje😢 Mnie lekarka uprzedzała, że może tak się stać bez szkody dla drugiego dzieciątka. Z drugą fasolką wszystko w porządku? Trzymam mocne✊✊ za nią i za Ciebie. Oby już wszystko było dobrze.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jeśli to ciąża 2k2o to czegoś takiego nie dojdzie, bo drugi maluch nie ma z pierwszym powiązania. No a jednak. Widać było na USG jak się wchłania. Drugiej fasolce bije serduszko a czy wszystko ok dowiem Sieną badaniach prenatalnych 6kwietnia. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze z moim małym szczęściem.

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina strasznie mi przykro. Trzymam kciuki żeby z drugą dzidzia było wszystko w porządku. Daj znać po prenatalnych co u Was

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina przykro mi bardzo. Trzymaj się jakoś...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ