Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No nie zwazyla ich dzis..stwierdzila ze skoro ostatnio wazylismy to dzis odpuszczamy..pobrala wymaz do gbs,dala recepte na stan zapalny,na szybko.usg serduszka tylko.zobaczyla. szyjki tez mi nie.sprawdzila.
Wizyta ekspresowa byla.
za tydzien kolejna wizyta w 36+0 i wtedy wyznaczymy skierowanie i date do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 13:52
-
Maxi jeszcze tylko troszkę i będziesz miała ciążę za sobą i maluszki na świecie 🥰
Ja właśnie wróciłam z prenatalnych, wszystko jest w porządku, dzieci zdrowo rosną. Dziewczynka waży 1558g a chłopiec 1538g. Przepływy okElleen, Forumowiczka, Perelka, Rodzina, Rucola lubią tę wiadomość
-
Mamuśka, super wiadomości, cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze:) co do krwawień z nosa to niestety w ciąży zdarzają się często. Na nadwrażliwość śluzówki lub suchość polecam maść hysan. A po jakimś grubszym incydencie krwawienia stosuje maść emofix.
Maxi, jeeej jsk Ty jesteś już blisko końca i spotkania z dzieciaczkami bardzo chciałabym dotrwać do wyznaczonego terminu.
Chica, dzielny chłopak z Twojego Kubusia. Świetnie, że wszystko idzie w dobra stronę!
-
Maxi, to u Ciebie już ostatnia prosta i przytulisz swoje maluszki🥰
Mamuska super, że wszystko w porządku. Ładną wagę mają już Twoje dzieciaczki.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Maxi super że już za momencik dołączysz do naszego grona matek blizniakow:)
Mamuśka super waga maluchów, idealnie prawie równe;)
Rodzina ja tylko wit.D podaje i biogaje póki co mam kupiony espumisan ale jeszcze nie podawałam ostatnio Dominik ma trochę problem ze zrobieniem kupki (pół dnia stęka, żeby w końcu zrobić) w przyszłym tygodniu mam wizyte i szczepienie więc się pediatry spytam czy coś mu na to podawać, może mi coś zapisze to dam znać -
Martysia28 bardzo Ci współczuję. Niestety większość facetów tak ma. Mój były mąż też uważał że to on pracuje a ja siedzę cały czas w domu więc to on jest przemęczony i potrzebuje odpocząć z pilotem w ręku. Mam nadzieję że teraz z obecnym partnerem to się nie powtórzy choć słabo to widzę.
Jutro idę do ginekologa, tym razem do poradni, ciekawe jak będzie wyglądała ta wizyta... No a w piątek muszę zrobić pierwsze badania w ciąży bo to ostatni dzwonek. Wiecie co tam badają? -
Może nie większość facetów, ale niestety są i tacy. Mój pierwszy mąż też był taki, przy pierwszym dziecku nie miałam żadnej pomocy od niego. Pierwszy raz wykąpać dziecko jak już miał rok skończony. Też uważał że ja nie pracuje więc tyle mam do roboty. Zresztą później jak wróciłam do pracy wiele się nie zmieniło bo też mi nie pomagał. Teraz mam faceta, który dba o mnie poza ciąża a w ciąży to już w ogóle , nic mi nie pozwala zrobić.
Malina a w którym Ty jesteś tygodniu? Nie miałaś jeszcze żadnych badań robionych? Na początku jest tego troche, wszystko z krwi , ale niestety dosyć drogie badania, ja z tego co pamiętam płaciłam ok 400zl
-
Ja w 10. W pt jest ostatni termin badań, bo są chyba do końca 10tc do zrobienia. Robię je tak późno właśnie że względu na finanse. Udało mi się dostać do mojej ginekolog ale na fundusz a więc i skierowanie dostanę jutro i badania zrobię już na fundusz.
-
Malina straszne wieści, bardzo Ci współczuje😢 Mnie lekarka uprzedzała, że może tak się stać bez szkody dla drugiego dzieciątka. Z drugą fasolką wszystko w porządku? Trzymam mocne✊✊ za nią i za Ciebie. Oby już wszystko było dobrze.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Myślałam że jeśli to ciąża 2k2o to czegoś takiego nie dojdzie, bo drugi maluch nie ma z pierwszym powiązania. No a jednak. Widać było na USG jak się wchłania. Drugiej fasolce bije serduszko a czy wszystko ok dowiem Sieną badaniach prenatalnych 6kwietnia. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze z moim małym szczęściem.