X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina jak się czujesz?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka taki to już urok posiadania dzieci;)
    A jak Twoje pierwsze spało jak było malutkie?(przepraszam nie pamiętam płci) ;) ja na bliźniaki naprawdę nie mogę narzekać bo często idzie się wyspać, a przy pierwszym synku na początku to chodziłam jak zoombie, jak pospał ponad 1,5h ciągiem to był sukces, dziś ma 2latka i 8mc i nadal się budzi 1lub 2x w nocy. Choć naprawdę widzę duża różnicę gdy dzieci śpią same lub z nami w łóżku. Pierwszego długo odkladalismy do jego łóżeczka i skutkowało to tym.ze nikt nie pospał, a teraz śpimy w kupie i trochę pokopani, z rękami lub nogami pod lub na nas ale zdecydowanie bardziej wyspani i szczesliwsi:D

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko ja mam syna, jak był mały to dał mi popalić 🙂 nie spał ani w dzień ani w nocy, jedynie na spacerach nie płakał, więc uciekałam z domu. Jak sobie przypomnę to mi się śmiać chce😂 ale wtedy to ja nie wiedziałam jak się nazywał. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej.
    Mój syn spał od początku w łóżeczku, tylko że łóżeczko miałam koło łóżka, był okres że w nocy jak się budził to go brałam do nas. Teraz też bym chciała żeby bliźniaki spały w łóżeczkach bo z dwójką byłoby ciężko z miejscem na łóżku 🙂 zobaczymy jak to będzie w praktyce.

Od wczoraj boli mnie dół brzucha, tak jak przy miesiączce, ale taki delikatny ten ból. Miałyście tak pod koniec? Może to oznaczać, że coś się z szyjka dzieje? Dzisiaj mam wizytę wiec się okaże.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • martysia28 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    ciągiem to był sukces, dziś ma 2latka i 8mc i nadal się budzi 1lub 2x w nocy. Choć naprawdę widzę duża różnicę gdy dzieci śpią same lub z nami w łóżku.
    z jakiego powodu się budzi w nocy?

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina, Mamuśka, mam nadzieję, że ja się jeszcze nie rozpakuje przed wami.. Byłam na wizycie i mam rozwarcie,ale brzuch nie twardnieje, nic nie boli. Nakaz leżenia, żeby wytrwać jak najdłużej. Z tych emocji, nawet nie zapytalam o sterydy ns płuca:(

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko leż i odpoczywaj, na pewno jeszcze wytrzymasz 2-3 tygodnie co najmniej. Duże masz rozwarcie? Ale gin nie wspominał żebyś do szpitala się położyła tylko w domu masz leżeć i nic nie robić?

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko nie zamartwiaj się na zapas. Widocznie lekarz uznał, że nie są jeszcze potrzebne sterydy, bo jeśli będziesz leżała i odpoczywała to kilka tygodni maluszki jeszcze posiedzą w brzuszku. Będzie dobrze😘😘

I mnie dzisiaj na wizycie szyjka trzyma na 45mm. Podobno jak na ciążę bliźniaczą jest świetna. Dostałam skierowanie na szczepienie na krztusiec po 28tc. Następna wizyta za 4 tyg, a kolejne już co 2 będą. Na razie mała jest ustawiona miednicowo i dobrze w sumie by tak zostało. Podobno w szpitalu gdzie chciałam rodzic jeśli będą oba główkowo, to będą chcieli bym rodziła naturalnie 🤯, ale jest jeszcze jeden szpital z 3st referencyjnosci, gdzie nie robią problemów jakby co.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w domu mam leżeć. Nie wiem czy czegoś nie przekręce teraz, ale z tego co do mnie dotarło to rozwarcie tak na 2 palce, ale jest tam dosyć twardo, macica nie jest rozpulchniona. Nic gin nie wspomniał o szpitalu, a ja byłam w takim szoku, że po prostu zabrakło mi języka w buzi. Nie spodziewałam się takich informacji, bo o ile wcześniej dosyć często zdarzały mi się twardnienia brzucha itp, tak od ostatniej wizyty był spokój.
    Ufam swojemu Lekarzowi, bo praktycznie miałam z nim do czynienia już jakoś nastoletnia dziewczyna i nigdy się nie zawiodłam, ale ogólnie cala ta sytuacja mnie niepokoi i siedzę teraz jak na szpilkach.

Ellen, szyjka faktycznie imponująca, takiej to ja chyba nigdy nie miałam ;)

Mamuśka, a jak po twojej wizycie?

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko będzie dobrze, nie martw się na zapas. Kiedy masz następną wizytę?
    Ja właśnie się zbieram do lekarza także dam znać jak już będę po.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta za tydzień.
    Marzę o 36 tygodniu, ale jak na ten moment to z każdego dodatkowego dnia będę się cieszyć.

Mamuśka, trzymam kciuki!

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa jesteś wojowniczką i Twój synek też. Jest śliczny i silny😍 Oddycha samodzielnie i walczy. Wierzę, że będzie wspaniałym dzieckiem i mocno za Was będę trzymała kciuki. Aniołek nad wami czuwa.

Jaksa lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, bardzo się cieszę, że się odezwalas. Jesteś bardzo dzielna, synek trafił na świetna mamę <3 piszesz z taką miłością, że aż się popłakałam..
    Cały czas mam Was w głowie i wierzę, że dzięki rehabilitacji mały będzie robił duże postępy, zresztą juz teraz pokazał jak sobie potrafi świetnie radzić! Trzymam mocno za Was kciuki!

Jaksa lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa fajnie, że się odezwałaś. Jestem myślami z Wami. Trzymam bardzo mocno kciuki za Twojego synka. Życzę Wam dużo wytrwałości , jesteś bardzo dzielna 😘

Jaksa lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Szyjka ładnie trzyma, przepływy w porządku. Dzieci różna pięknie, chłopak 2600 a dziewczynka 2350. Ciśnienie lekarce się nie podoba niestety, znowu dawkę leku mi zwiększyła. Jeżeli będzie dalej skakało to mam od razu jechać do szpitala a jeżeli przystopuje po lekach to w niedzielę mam się zgłosić już do przyjęcia do szpitala i w poniedziałek już jestem umówiona na cesarkę

Elleen, Jaksa, Forumowiczka lubią tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa jak dobrze ze się odezwałaś i przyniosłaś nam dobre nowiny. Z każdym dniem będzie coraz lepiej synek jest dzielny i wy rodzice też już tyle przeszliście. Pomimo że los okrutnie was doświadczył synek da wam wiele szczęścia. Wierzę i mocno trzymam kciuki o jak najlepsza diagnoze dla synka. Waszemu Aniołkowi dałaś wszystko co mogłaś choć przez kilka krótkich chwil❤️ Myślę o was i trzymam kciuki🤗✊

Jaksa lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa bardzo często o Tobie i Twoim malutkim wojowniku myślałam ❤ ogromnie sie cieszę że malutki już oddycha samodzielnie i podwoił masę urodzinową, jest bardzo dzielnym chłopcem i ma najdzielniejszą mamusie pod słońcem. Bardzo Wam życzę żeby wyszedł z tego wszystkiego z jak najmniejszymi problemami zdrowotnymi, wierzę że najgorsze już za Wami. Mocno Was ściskam i życzę duuuzo zdrówka! Odzywaj się tu do nas Kochana czasami :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 08:55

Jaksa lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysia28 wrote:
    z jakiego powodu się budzi w nocy?

Synek jest mega alergikiem i myślę że ma problemy przez to trochę z brzuszkiem i to może być skutkiem wybudzania. Teraz jak śpi z Tata to na szczęście szybciutko zasypia ponownie ;)

• Perelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko poleż sobie i poodpoczywaj, wierzę ,że jeszcze parę tygodni dzidzie poczekają;) dobrze że szyjka nie jest rozpulchniona, ja też ostatnie 3 tyg chodziłam z rozwarciem i nic się nie zaczęło, więc czasami tak bywa, a mi się jeszcze wtedy zdarzało nosić mojego 12 kg synka ;)
    Tak czy siak masz już skończony 34 tydzień, s mój lekarz mówił że po tym tygodniu już w miarę bezpiecznie jest dla maluszków jakby się coś zaczęło dziać więc na pewno będzie wszystko dobrze ;),,,

• Perelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska wrote:
    Jestem po wizycie. Szyjka ładnie trzyma, przepływy w porządku. Dzieci różna pięknie, chłopak 2600 a dziewczynka 2350. Ciśnienie lekarce się nie podoba niestety, znowu dawkę leku mi zwiększyła. Jeżeli będzie dalej skakało to mam od razu jechać do szpitala a jeżeli przystopuje po lekach to w niedzielę mam się zgłosić już do przyjęcia do szpitala i w poniedziałek już jestem umówiona na cesarkę

Mamuska to Ty już na końcówce, niedługo będziesz już miała maluszki obok ;) mam nadzieję że ciśnienie się unormuje po zwiększonej dawce leku i na spokojnie pojedziesz do szpitala w kolejnym tygodniu :)

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka a jakie objawy alergii u twojego synka?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ