Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi to moja ciąża około 3 tygodnie młodsza od Twojej. Powiem Ci, że zazdroszczę tych 6 kg- u mnie już 12🤯.
Generalnie wszędzie mi przybyło minimalnie, ale najwięcej właśnie w brzuszek. Zawsze mi się to podobało jak dziewczyny w ciąży chodziły z takimi piłeczkami przed soba🥰
Śmieje się, że jak gdzieś wchodzę to najpierw mój brzuch, potem długo, długo nic i dopiero ja😄
Biust mi też urósł, ale nie jakoś bardzo, a na piersiach pojawiły mi się rozstępy i nie wygląda to fajnie🙁 Na szczęście na brzuchu jeszcze nie mam, ale podejrzewam, że pod koniec to też mnie już dopadnie.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Różyczka to pięknie przybierają na piersi,super 🙂
Lusi ja tez długo nie przybierałam, a nawet 6kg schodlam na początku, ale teraz niestety już nadrobiłam całkowicie.
Elleen ja też się śmieję że najpierw wchodzi mój brzuch a później dopiero ja 😂 jest ogromny i ciezki, ale co się dziwić jak mieszkają w nim dzieci 5kg plus wody itp.Elleen, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Być może zadam bardzo głupie pytanie, ale zastanawiam się nad tym już trochę. Mianowicie składam wyprawke dla moich maluszków i tak się zastanawiam nad szczoteczką do włosów i obcinaczkami do paznokci. Czy dla bliźniaków wystarczy jeden zestaw czy dla każdego indywidualny🤷♀️? O i teraz jeszcze pomyślałam o aspiratorze: też jeden czy dwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 11:23
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wydaje mi się że zamiast obcinaczki bezpieczniejsze są małe nożyczki ja mam jedne, ale szczoteczki do włosów 2. Jeszcze ich nie używałam ale też się zastanawiam czy później i tak ich nie pomylę która jest którego chłopca.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczka32 wrote:Elleen wydaje mi się że zamiast obcinaczki bezpieczniejsze są małe nożyczki ja mam jedne, ale szczoteczki do włosów 2. Jeszcze ich nie używałam ale też się zastanawiam czy później i tak ich nie pomylę która jest którego chłopca.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ja powiem Wam że grzebienia/szczotki póki co w ogóle nie używam ;p A nożyczki mam jedne i jeszcze nimi starszemu podcinam
Różyczka piękna waga, moje chłopaki dziś ważone ok 5,1 kg i 60cm praktycznie idą łep w łep
Ostatnio się martwiłam, że Kacperek niechętnie podnosi głowkę leżąc na brzuszku więc 2 dni więcej z nimi pocwiczylam i poniżej efekt moich dzielnych chłopaków:
https://zapodaj.net/1da3465601f08.jpg.htmlElleen, Mamuska, Forumowiczka lubią tę wiadomość
-
Perelka ale slodziaki🤩 też ładnie ważą. Karmisz piersią?Który to który?Rozpoznajecie bez problemu? U mnie tylko ja rozpoznaje reszta ma problen. U nas niechętnie chłopcy leżą na brzuchu nie wiem jak to dalej będzie...Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczko tak tylko kp, po lewej Kacperek,po prawej Dominik oni są zupełnie inni z wyglądu także bez problemu odróżniam, mąż również, a rodzinkę czasami trzeba poprawiać choć to tak jak na szybko powiedzą:)natomiast dla mojego starszego synka obaj to Dominiki🤣
Ty masz wczesniaczkow więc spokojnie mają jeszcze dużo czasu do polubienia leżenia na brzuszku, za jakiś czas będzie to ich ulubiona pozycja ja z Kacperkiem zaczełam ćwiczyć tylko dlatego że on w ogóle nie próbował podnosić główki, położony na brzuszku leżał w najlepsze zadowolony;p -
Perełka ale slodziaczki🙂 chyba Wam trochę zazdroszczę , że ten najgorszy czas macie za sobą i już macie takie fajne większe dzieci 🙂 ale z drugiej strony takie noworodki są do zjedzenia (pod warunkiem, że nie płaczą non stop😂).
Perelka lubi tę wiadomość
-
Perełko to musi być niesamowite obserwować jak Twoje dzieci z dnia na dzień się rozwijają, uczą nowych rzeczy, ah nie mogę się doczekać moich szkrabów po drugiej stronie brzuszka😘 Chłopcy pięknie trzymają główkę, Przystojniaki🥰😍 Ciekawi mnie na czym polegały te ćwiczenia z Malcami?
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:Lusi to moja ciąża około 3 tygodnie młodsza od Twojej. Powiem Ci, że zazdroszczę tych 6 kg- u mnie już 12🤯.
Generalnie wszędzie mi przybyło minimalnie, ale najwięcej właśnie w brzuszek. Zawsze mi się to podobało jak dziewczyny w ciąży chodziły z takimi piłeczkami przed soba🥰
Śmieje się, że jak gdzieś wchodzę to najpierw mój brzuch, potem długo, długo nic i dopiero ja😄
Biust mi też urósł, ale nie jakoś bardzo, a na piersiach pojawiły mi się rozstępy i nie wygląda to fajnie🙁 Na szczęście na brzuchu jeszcze nie mam, ale podejrzewam, że pod koniec to też mnie już dopadnie.
Ellen to jesteśmy "blisko" 🤗🤗🤗
No widzisz mnie rozstępy ominęły przynajmniej narazie ale te pajączki to wcale nie sa lepsze. I to nie mam pojedyńcze tylko serio dekold- na szyję też mi wchodzą i ramiona.... Ale sieczka... nie przesadzam. Wiadomo teraz pod ubraniami nie widać ale docelowo to przerażające.
Dziewczyny a też wam ye brzuchu aż całe chodzą? Ja nie wiem co oni tam robią, chyba w piłkę grają albo się biją... mam wrażenie że oni mi wyjdą sami przez skórę bo ona nie wytrzyma.... pęknie po prostu!Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Mamuśka ja miałam to szczęście że bliźniaki aż tak dużo nie płakały więc te pierwsze już prawie prawie 3 miesiące wspominać będę bardzo dobrze, ja to się boję, że potem może być gorzej;p
Ellenn powiem Ci że najwięcej zmian chyba dostrzegają Ci którzy widzą chłopaków raz na 2-3 tyg. bo ja z nimi na codzień mam wrażenie że niewiele się zmieniają, a jak ich widzi babcia to szok jak się zmieniły i urosły.
Jeżeli chodzi o ćwiczenia to dużo kładzenia na brzusiu, pokazywania zabawek, przytrzymywalam im także tyłeczek aby ćwiczyli plecki, a nie podniosili nóżek i robili takiego rogala, że ciężar ciała spoczywa na brzuszku :p
Wszystko przed Tobą, jeszcze troszeczkę i doczekasz się swoich maluszków :*Elleen lubi tę wiadomość
-
Perełko, ale masz super chłopaków!
Lusi, brzuch cały chodzi czasami, nawet nagrywałam filmiki na pamiątkę
Ostatnio natomiast zauważyłam, że ruchy się zmieniły, odczuwam mniej niespodziewanych kopniaków, ruchy jakby bardziej posuwiste.
Nie wiem czy to ma związek z tym, że mają coraz mniej miejsca, czy możez z tym, że brzuch mi się obniżył i szykują się do porodu..
Zastanawiam się jak to jest mieć jedno dzidzi w brzuchu, czy duża różnica.. -
Forumowiczka, dl mnie jest niewielka roznics pomiędzy pojedynczą ciąża a blizniakami syn był bardzo ruchliwy, ważył ponad 4kg wiec brzuch miałam wielki
Ja brde umawiala wizyte u fizjoterapeuty dziewczynom i synowi też. One mają asymetrię i chce zeby specjalista zobaczył je, a sun ma rozejście miesni brzucha. Lekarz mowil ze zejda sie do roku, pozniej do 2 lat, teraz ma prawie 3 i dziurę na 3 palce... -
Lusi mój brzuch też cały chodzi, nawet teraz jak już mają mało miejsca to się bardzo rozpychają. A przy tym aż skóra boli tak się naciąga.
Ja dziewczyny spędzam ostatnia noc w domu, jutro rano do szpitala. Cały dzień się nie stresowałam bo jeszcze szykowałam i siebie i syna ogarnialam i pakowałam do dziadkow więc nie miałam na to czasu,ale teraz lekki stresik jest. Jutro pewnie będzie gorzej.
-
Mamuśka, trzymam kciuki! Zadawaj nam relacje na bieżąco e miarę możliwości;)
Justa, no to piekna wagę miał synek. A asymetria u bliźniaków bardzo często występuje. Ja też, nawet jeśli nie miałabym wskazań do wizyty u fizjo, to profilaktycznie wolałabym zabrać dzieci. -
Mamuska, to rozwiązanie pewnie w poniedziałek? Trzymam kciuki za rozpakowanie✊✊
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"