Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego dobrego dziewczyny! Już w tym roku spotkamy nasze maleństwa ❤️
Cslza mnie też zawsze bierze wieczorem na sprzątanie, sama nie wiem czemu
Ja też nienawidzę mieć kataru, nigdy się nie wysypiam wtedy chyba długo Cię trzyma ta choroba.
Ale to miałaś skurcze przepowiadające? I w którym dokładnie tygodniu teraz jesteś?
Mnie fizjo ostatnio otejpowała i super się czułam, normalnie jakby mi ktoś cały czas brzuch trzymał tylko, że ściąganie strasznie bolało, a robiłam w kąpieli. Ale chyba kupię sobie plastry i będę to robić regularnie, naprawdę odciąża plecy. A jest mi ostatnio często niedobrze, nie mam nic ochoty jesc, ale tak samo miałam w pierwszej ciąży. A ogólnie to źle sypiam i jestem cały czas zmęczona. Dzisiaj odprowadziłam synka do przedszkola i spałam cały dzień.
Powodzenia na wizycie 😍 mnie w tym tyg czeka krzywa cukrowa i dokładnie za tydzień wizyta -
Karola zrobiłam to samo 😅 odprowadziłam go do przedszkola i hop do wyrka.
Trzyma mnie od Bożego Narodzenia. Już mogłoby odpuścić 🥴
Mi tez jest niedobrze. Przygotowałam sobie kolacje (chleb z masłem) i nawet zapach chleba mnie odrzucił 🥹🥹
Co do skurczy, to nie wiem co to było, ale były takie dwa mega mocne. Wpadłam w panikę bo przypomniałam sobie bóle porodowe 🙈🙈 i od razu zachciałam cc 😆 jutro mam pełne 29 tygodni
Fajna opcja z tymi tejpami. Może tez pójdę. Ile je nosiłaś ?
Współczuje krzywej, mam nadzieje że dasz radę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 20:04
-
Ja już ostatnio bez masła jem! A wczoraj to tak mnie zemdliło, że poszłam spać o 21 i od 4:30 spać nie mogłam… więc dzisiaj starałam się bezpiecznie sam chleb z serem 😂
Kurcze ciekawa jestem w takim razie co Ci na te skurcze lekarz powie.
Nosiłam 3 doby, bo przy problemach skórnych tyle powinno się trzymać, a miałam 4 plastry na pępku i jeden długi pomiędzy kolcami biodrowymi (nie wiem jak to inaczej opisać).
Co do badania to staram się myśleć pozytywnie i nie nakręcać, żeby mieć to już za sobą 😅 -
Hej! Ja żyje, nawet lepiej mi niż w grudniu bo plecy delikatnie puściły ✊jutro mam ostatnia wizytę u prowadzącego. Na ten moment 9 rano stawiam się w szpitalu i tego dnia CC (chyba ze beda jakieś nieplanowane cięcia, bo to szpital 3 stopnia wiec różnie może być). Wieczorami i nocą łapią mi skurcze, ale raczej słabe (tak mi sie wydaje) i nieregularne. Brzuch dalej wysoko, ale chłopaki daja często o sobie znac. Dziś już zaliczyli jedna zsynchronizowana czkawkę, ze brzuch skakał z dwóch stron 😂 a wyglądam dość komicznie
Karola95 lubi tę wiadomość
-
South wyglądasz super ! Jeszcze chwilka, a będziesz tulić maleństwa 🥰
Ja po wizycie, chłopaki nie są jakimiś olbrzymami i ważą po 1100g bez jakieś mikro końcówki. Ich serduszka biją rowno, a wagi się chyba różnią o 6gram. Dolny leży pośladkowo, górny poprzecznie. Lekarz dziś sprawdzała, czy wszystko okej po tej chorobie i nieoczekiwanych zmian całe szczęście nie widać. Za dwa tygodnia mam mieć usg 3 trym, a w ten czwartek kazała się zgłosić do przychodni przyszpitalnej po zastrzyk z immunoglobuliny.
Szyjka podobno nadal super dluga. Mnie dziś wszysyko boli- kręgosłup, pachwiny, nogi. Dosłownie wszystko.
Na wadze 8 kg na plusie. Mam nadzieje, ze na 12/14 kg skończę. 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 22:39
-
Witam się w nowym roku.
South ale super wyglądasz, brzuch masz chyba duuuzo mniejszy odemnie. Nie powiedziałabym, że tam mieszczą się dwa bobasy.
Chicaloca chłopaki są chyba odpowiedniej wielkości na wiek ciąży... moi teraz ważą ok 1500 i 1600 ale bardzo szybko przybierają na wadze.
Dołączam się do bólu wszystkiego. Od 2 dni najgorsze chyba są żebra, i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić.
U mnie pojawiły się skurcze przepowiadające, nawet bywały co 5 minut więc w święta najadłam się strachu. Zauważyłam że jak więcej odpoczywać to są dużo rzadsze. Więc większość obowiązków przejął mąż.
I zabrałam się za pranie ciuszków i pakowanie walizki. Przy dwójce jest to trochę bardziej skomplikowane. Nie chciałabym brać se sobą jakiejś wielkiej torby.
Ĵestescie już spakowane? South jak masz to zorganizowane? Oddzielna torba dla dzieci i dla Ciebie?
-
Elza, rodzę w szpitalu w którym wszystko dla dzieciaczków jest zagwarantowane od pampersow po ciuszki wiec tym się nie przejmuje, ale pewnie jakby trzeba było to miałabym jedna swoją torbę i jedna dla młodych a tak to mam jedna walizkę ze swoimi rzeczami, a na wyjście mąż przywiezie ciuszki dla młodzieży
Elza :) lubi tę wiadomość
-
Karola95 wrote:South ślicznie wyglądasz
A jakie to uczucie wiedzieć, że już za kilka dni będziecie we czwórkę? ❤️ Bo ja rodziłam sn i zastanawiam się, jak to jest mieć zaplanowaną datę porodu
U mnie to mieszają się wszystkie emocje naraz. Jestem szczęśliwa i wzruszona, ze chłopaki beda za pare dni z nami, ale tez bardzo zestresowana jak to wszystko się potoczy. Czy ja ich ogarnę w szpitalu, czy bede wiedzieć co i jak. Planowane cięcie ma swoje plusy i minusy, ale ja nie mam możliwości żeby porównać to do takiej niespodziewanej akcji porodowej. Fajnie jakby w poniedziałek rano zaczęło się naturalnie 😂 bo z laktacja wtedy łatwiej niż przy cesarce „na zimno”. Ciesze się, ze dotrwałam do tego 37 tyg (jutro będzie już ciaza donoszona), chłopaki waza po 2600g wiec myśle ze nie jest źle teraz tylko żeby żadnych komplikacji nie było, a oni żeby byli zdrowi ✊✊ pomimo tego, ze brzuch ciezki, plecy bolą to czuje, ze będzie mi smutno bez ich ruchów.. kuzwa ja die wzruszam jak to pisze xD i mam nadzieje, ze żaden babyblues mnie nie złapie 🙏 -
A w tym szpitalu mąż będzie mógł Cię odwiedzać?
Instynkt macierzyński na pewno się włączy a laktacja rozkręci, zobaczysz! Chyba mają super wagę, ani za duzi ani za mali ja tez bardzo chce dotrwać do 37 tyg a jeszcze trochę. Mi też brakowało ruchów po pierwszym porodzie, ale najlepsze było jak czułam ruchy w brzuchu a dziecko już obok 🤣 ale z drugiej strony to chyba lepiej mieć zaplanowana cesarkę bo można się nastawić psychicznie, a często jest tak, że poród zaczyna się sn a tu nagle cesarka i to jednak szok. Będzie dobrze, odzywaj się do nas jak tam wrazenia z pierwszych chwil z maluszkami 😍 -
Tak, tak, normalne odwiedziny są wiec z tym nie będzie problemu ja tez uważam ze najgorzej jak się meczy kobieta do porodu SN, a i tak kończy się cc.
Pewnie, żeście odezwe i 3mam kciuki za każda z Waa żeby wszystko było okej z dzieciaczkani i żeby wytrwac w trojpakach jak najdłużej ✊Karola95 lubi tę wiadomość
-
Spodziewamy się bliźniąt w maju 2o 2k ☀️
W maju 2022 w 17 tyg. poronilam, wiedzieliśmy, że tak się stanie gdyż na badania prenatalne wyszły tragicznie. Synek przeżył do 17 tyg.ciazy.
Dwojaczki ♂️♀️ 2023
Wspólnie z mężem mamy 6 dzieci, a od maja będzie Nas o dwoje więcej 😅
-
Hej Agnes! Fajnie, że pojawia się ktoś z kolejną dziewczynką, bo u nas same chłopaki;) wpisałam Cię na pierwszej stronie do naszych ciężarówek
South pięknie wyglądasz jak na końcówkę ciąży! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 19:11
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Hej dziewczyny, jak się macie? Jak Wasze maluchy?
My byliśmy dzisiaj na wizycie i chłopcy mają już prawie po 700g i wszystko dobrze.
I to na tyle u mnie dzisiaj spokojnych wieści bo ten poniedziałek mnie totalnie dobił. Rano czułam się strasznie słabo, potem synek miał okropne humorki (miał dzisiaj występ w przedszkolu i pewnie emocje puściły), potem lekarz na wizycie miał straszne humorki, nie chciał nawet za bardzo żeby synek był z nami dzisiaj, był szorstki i niemiły. Mąż też jakoś zły humor dla mnie to już dzisiaj za dużo a do tego dziecko w mieszkaniu obok tak wyło wieczorem, że musiałam się tam przejść i poprosić ich o ciszę, bo jak wyje w ciągu dnia to mo to aż tak nie przeszkadza, ale wieczorem pierwsze co słyszę po wejściu do domu to wyjce to mnie już rozpiernicza coś…
I do tego mam miękką szyjkę macicy, ale nie skraca się na szczęście. Dzisiaj po raz pierwszy od dawna zwątpiłam, że ta ciąża może się dobrze skończyć -
Karola a który to tydzień? Może masz po prostu zjazd psychoczny przez hormony?
U mnie wizyta jutro, dziś byłam na pobraniu krwi i chyba zaczyna mi się anemia Jestem w szoku, bo robiłam żelazo i morfologię 22 listopada i były super wyniki. Żelazo było 163 (norma 33-193), w morfologii erytrocyty były leciutko poniżej normy (3,86 a norma od 3,93), a reszta spoko. Rzeczywiście od dobrych 2 tygodni jestem śpiąca, zmęczona, blada przeokrutnie (maluję się dla ludzi nawet zaczęłam używać bronzera). I mam mega ssanie na czekoladę... Kiedyś miałam anemię i wtedy też miałam chęć na słodycze czekoladowe (batony, ciastka).
Mam nadzieję, że lekarz nie oleje sprawy...
Jestem tak padnięta, że serio nie mam siły Wam wszystkim odpisać, jakby ktoś mi całą energię wyssał mój mąż mówi, że sobie anemię wkręcam, a zelazo było dobre. No ok, ale anemia to nie tylko źle wartości żelaza...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Skończył się 24tc, martwi mnie bardzo ta miękka szyjka i stawiający się brzuch mam zwiększoną dawkę magnezu i zobaczymy. A co do lekarza to naprawdę był dzisiaj w złym humorze, on co wizytę jest inny i nawet mój mąż to zauważył (zresztą są takie opinie o nim). Dam mu jeszcze jedną szansę i jak trzeba będzie, zmienię lekarza. Nie po to płacę kupę kasy za prywatną wizytę, żeby się stresować czy pan doktor będzie miał dobry dzień czy zły
Faktycznie ostatnio hormony ciążowe biorą górę, ale staram się nie myśleć o tym co złe i jakoś z dnia na dzień żyć. Ale ta ciąża jest dla mnie wyjątkowo ciężka. Często mam mdłości, skóra masakra, włosy nie chcą rosnąć a wręcz wypadają ostatnio, pogorszył mi się wzrok. Boże, oby jutro było lepiej 🤣
O popatrz, to ja jak w 1 ciąży miałam anemię to miałam ochotę na buraki. Oby lekarz Ci coś zalecił, daj znać jutro po wizycie ❤️ -
Ja kompulsywnie jem kostki lodu i okazuje się, że to może mieć związek z moją morfologią 😮
Moj lekarz prywatny też niezbyt przyjemny w obyciu, ale to specjalista ciąż mnogich i już bardzo nie chcę lekarza zmieniać...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Mój to profesor i ordynator oddziału gdzie chcę rodzić, więc wiesz...
Tak, kostki lodu. Przed świętami, gdy jeszcze był śnieg miałam ochotę aż jeść śnieg z balkonu... to aż natręctwo...Karola95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cześć dziewczyny 🙂
Karola na pewno wszystko będzie dobrze i donosisz te ciąże bezpiecznie do końca. Jeśli chodzi o twardniejący brzuch, to u mnie od połowy ciąży również często taki się zdarza. Myślę jednak, że przy ciąży bliźniaczej to bardziej normalne niż przy pojedynczej. W końcu jest tam dwoje ludzi. U mnie cera okej, ale włosy lecą mi na potęgę. Rosną jak szalone, a jeszcze bardziej wypadają 🥴
Cslza daj znać jak Twoja hemoglobina. Teraz masz właśnie taki czas, że anemia jak najbardziej może się pojawić. Wtedy samopoczucie to dramacik ja biorę końskie dawki tego żelaza (miałam tez zmieniany lek) i dopiero od kilku dni czuje sie lepiej- właśnie po zmianie i zwiększeniu ilości.
South czekamy na wieści jak poród. Mam nadzieje, ze wszystko przebiegło zgodnie z planem, a Wy tulicie się i zalewa Was fala wzajemnej miłości ♥️
Ja w czwartek przyjęłam immunoglobuline, w sobotę kupilismy fotelik do auta, a wczoraj (nareszcie) udało się kupić wózek. Ogólnie mamy mały problem z autem, bo jest za małe i prawdopodobnie będziemy jeździć na dwa samochody, bo w piątkę się nie mieścimy 🥴 pozostaje nam wymiana auta, na którą obecnie nas nie stać 🤦🏻♀️🙈