X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzień, marze o takim wypadzie z synkiem:) Twój ynek musiał być przeszczesliwy
    Ostatni wypad we trójkę jaaaa
    Az się wzruszyłam, faktycznie zaraz wszystko się zmieni , chłopcy będą cudownymi starszymi braćmi

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiunnia dużo zdrówka, oby Was nie rozłożyło.

My jesteśmy 8 lat razem i też 5,5 po ślubie ale znamy się już 11 :D

My wczoraj z synkiem kilka h bawiliśmy się lego, synek zrobił mi kanapkę pierwszy raz w życiu, wszystko po to, żebym usiadła z nim na chwilę do stołu bo nie lubi sam jeść ❤️ Zwykle jadamy posiłki razem, ale ostatnio niestety rzadziej. I co z tego, że wybrał starą szynkę, zjadłam suchy chleb ale w takich okolicznościach strasznie mi smakował :D a potem robilismy odgruzowanie domu i szaf, więc też intensywnie (ja oczywiście dyrygowałam z kanapy)

Chicaloca to synek musiał być przeszczęsliwy

• Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokonała mnie choroba , niestety kolejny dzień w łóżku
    Moi szafę ogarniaja , jak się lepiej poczuję przewożę ciuszki od dziadków i zaczynamy zabawę
    Synek tez uwielbia gotować swoim nozykiem kroi owocki i identyczne kanapki robi
    Czasami doda masełko:)

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj był, ale dziś od rana dramaty 😅😬 bo pomimo, ze spał aż do ósmej to jest niewyspany, marudny i najchętniej wystawiłabym go na balkon 😂 właśnie je ketchup i jest obrażony, że skończyły się parówki.

Prawdziwi dżentelmeni z tych Waszych synów :)

Ja mam dziś w planach poprasować. Sobie obowiązkowo te koszule, a pozostałe tysiąc pralek chociaż ruszyć 🙈sterta ubrań leży i czeka na jakiś cud …

cmllp2.png
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam pomaga na zgage ?

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dramy od kilku dni, łączę się w bólu :D

U mnie to samo, ale mąż zabrał się za prasowanie to może uda się ogarnąć.

Kasiunnia mi nic, w kryzysowych momentach brałam Gaviscon, gastrolog mowila, że można w ciąży

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Rennie tez można. U mnie nic nie pomaga. Doraźnie herbata i tyle.

Ale miałam dziś noc 🥴po północy obudziły mnie takie skurcze, że byłam pos*ana, że to już i że chyba musze jechać do szpitala 🫣🫣 ze dwie godziny się utrzymywały, były intensywne i częste. Całe szczęście wygrzebałam z apteczki nospę i przeszły, także to tylko te przepowiadające. Nie zmienia to faktu, że najadłam się strachu 🥹🥹

Młody i stary wystawieni za drzwi, a ja kładę się na drzemkę odespać nockę 🙈 chociaż nie wiem, czy mi się uda bo aktywność u maluchów 1000%

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze!!! A bolały Cię? Bo ja chyba nigdy nie doświadczyłam skurczy przepowiadających.

Ja dzisiaj budziłam się co godzinę ale lepsze to niż pobudka o 3, także wbijam się w elegancki dresik i zajmuję swoje stałe miejsce na kanapie 😃

• Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrzmiało groźnie, rzeczywiście ja tez nie wiem co oznaczają skurcze przepowiadajace ... pierwszy mi wywoływali

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też nie miałam, ale bolały tak samo jak te porodowe.
    Jeszcze jeden dzidziuś się jakoś przemieścił i miałam wybrzuszenie tak nisko, jakby miał zaraz wyjść.
    Powiem Wam, że się nieźle wystraszyłam. Jedyne co, to właśnie pamiętałam, że te przepowiadające powinny ustać jak się weźmie nospę i tak też się stało. Poczułam ogromną ulgę.

Oficjalnie zakończyłam kompletowanie wyprawki. Kupiłam dziś prześcieradła, także czekam na paczkę i mam już wszystko :D

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tych skurczach przepowiadających, ale też bym się nieźle wystraszyła.

Mnie znowu cały weekend bolało spojenie łonowe, wczoraj trochę przeszło i boli tylko kość, ale cała jestem napuchnięta tam w okolicach spojenia. Musze o to lekarza dopytać, czekam na wynik wymazu z szyjki i idę na kolejną wizytę.

Cudownie 😍 ja powolutku coś uzupełniam. A dużo kupiłaś ubranek w rozmiarze 50? Ja wzięłam kilka w rozm 44 z hm a to wypada jak 50, tak po 3 body i 3 śpioszki, żeby być spokojna jakby urodzili się malutcy. A resztę mam w rozm 50 (czyli jak 56)

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po jednym body 44 i po jednym 50 dla każdego dziecka. Reszta to 56.
    Dokupię jeśli będzie potrzeba takich malutkich, ale obstawiam że najwyżej podwinę rękawki i tyle ;)

Karola95 lubi tę wiadomość

cmllp2.png
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to zaczynam zamawiać, namowilyscie mnie :) jaki materac wybrałyście? Ja na początku jedno łóżeczko będę miała poki się będą mieścić
    Mam kilka ciuszków w rozmiarze 50 , głównie 56
    Z Malym zaczynaliśmy od 62
    Także będą nosić przyduże , dokładnie powinien się wszystko

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wybrałam materaca, też będziemy mieć jedno łóżeczko na razie, znalazłam na necie drewnianą dostawkę i powoli się zbieram, żeby zamówić :D pamiętam, że mój synek na początku pływał i gubił się w tych ciuszkach 56, ale mieliśmy używane i one były mocno rozciągnięte, dopiero jak mu kupiłam nowe 56 w smyku to były mniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 07:55

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była identyczna sytuacja jak u Kasiunia. Dałam do ubrania syna po porodzie położnym takie mniejsze 56. Jak go przywiozły to w pajacu nie mógł wyprostować nóg a czapeczka była tylko zaciągnięta na 1/3 głowy 😂😂😂😂 wszystko było za małe. Mąż musiał jechać do domu po większe ubrania 🙈🙈
    U mnie ciuszki z hm, zara, newbie, lindex i trochę wełniaków merino. Innych firm nie lubię 🙈 ale 95% ubrań mam z drugiej ręki - Vinted lub lumpeks. Z tych firm właśnie te ciuszki się nie rozciągają po jednym praniu i nie wyglądają jak kwadraty 😅

Jeśli chodzi o materacyk to mam po starszaku, ale nie pamietam jaki. Wydaje mi się, że z kokosem. Ogólnie mało używany bo Kajetan i tak spał z nami w łóżku, a na 1,5 roku kupiliśmy już mu takie pełnowymiarowe 90x200 do jego pokoju i został eksmitowany. 🙈 teraz mam taki sam plan co do chłopców 😆

Miałam dziś dobrą noc. Tylko jedno sikakanko i pospałam do 6 :) nie jestem wyspana, ale nie czuje się przemęczona.
    W paczkomacie czekają już prześcieradła :D chyba się ruszę i przejdę te 350 m - może nie zemdleje 😅

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo z hm i po synku z Kappahl ale już większe rozmiary. Teraz kupiłam dużo gatek na Vinted właśnie z Newbie bo są świetne. A tak to jakieś stare body ze smyka, ale prawie nieużywane, bo Staszek szybko z nich wyrósł.
    muszę kupić nowy materac, bo ten który mamy nie dość, że dużo używany, to swoje odczekał w garażu i nie odważyłabym się go używać 🤣 u nas eksmitowanie by nie przeszło tak szybko :( zaczął spać w swoim łóżku na stałe dopiero jak się przeprowadziliśmy i miał 2,5 roku, a i tak długo przychodził. Teraz nie wiem jak się pomieścimy w 5 w małym łóżku

Ja też miałam w miarę dobra noc, ale synek już o 5 przyszedł do łóżka i nie mógł spać, więc dzisiaj przed 8 był już w przedszkolu :D a teraz czekam na męża, bo mnie gdzieś zabiera z okazji Walentynek a potem może pójdziemy kupić nowy dywan do salonu i znowu leżanko na kanapie :D ja dzisiaj domówiłam jeden rożek bo jest mnóstwo walentynkowych promocji i mam nadzieję, że przyjdą moje staniki do do karmienia paczkomatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 10:19

• 20lona Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umeczona, sfrustrowana i nie wyspana. Nie umiem odpocząć przy synku.. Ciągle też myślę w jakim rozmiarze kupić do szpitala. Ogolnie torby nie spakowane, nic jeszcze nie poszykowane. Daję sobie czas do końca marca. Mam nadzieję że wiosna przyjdzie szybko i mnie trochę pobudzi do życia bo narazie okropnie i nic do przodu..

• 20lona Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już wybrane imiona? Ja z tym tez masakra. Nic mi nie wpada jak na synka. Synka wybralam kolo 4 miesiąca i do samego konca bylam pewna. W obecnym przypadku nic mi sie nie podoba.

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakie biustonosze się zdecydowałaś ? :D pochwal sie później niespodzianką jaką przygotował Ci mąż :)

Jeśli chodzi o to przeniesienie to u nas było tak, ze raz spał cały czas sam, raz wbijał do nas do łóżka około 1/2/3 i spał do rana, ale zawsze konsekwentnie kładliśmy go w jego łóżku. Nie odmawialiśmy tez współspania. Pokoje były otwarte - jak miał ochotę to przychodził. Poszło gładko :)

cmllp2.png
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierworodnym tez było prosto - od razu spodobało mi się imię Kajetan. Teraz będzie Oliwier i Mikolaj. Przez chwile miał być Kacper zamiast Mikołaja, ale jakoś ten Mikołaj bardziej podobał się mężowi :)

Karola95 lubi tę wiadomość

cmllp2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ