X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzień, marze o takim wypadzie z synkiem:) Twój ynek musiał być przeszczesliwy
    Ostatni wypad we trójkę jaaaa
    Az się wzruszyłam, faktycznie zaraz wszystko się zmieni , chłopcy będą cudownymi starszymi braćmi

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiunnia dużo zdrówka, oby Was nie rozłożyło.

My jesteśmy 8 lat razem i też 5,5 po ślubie ale znamy się już 11 :D

My wczoraj z synkiem kilka h bawiliśmy się lego, synek zrobił mi kanapkę pierwszy raz w życiu, wszystko po to, żebym usiadła z nim na chwilę do stołu bo nie lubi sam jeść ❤️ Zwykle jadamy posiłki razem, ale ostatnio niestety rzadziej. I co z tego, że wybrał starą szynkę, zjadłam suchy chleb ale w takich okolicznościach strasznie mi smakował :D a potem robilismy odgruzowanie domu i szaf, więc też intensywnie (ja oczywiście dyrygowałam z kanapy)

Chicaloca to synek musiał być przeszczęsliwy

• Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokonała mnie choroba , niestety kolejny dzień w łóżku
    Moi szafę ogarniaja , jak się lepiej poczuję przewożę ciuszki od dziadków i zaczynamy zabawę
    Synek tez uwielbia gotować swoim nozykiem kroi owocki i identyczne kanapki robi
    Czasami doda masełko:)

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj był, ale dziś od rana dramaty 😅😬 bo pomimo, ze spał aż do ósmej to jest niewyspany, marudny i najchętniej wystawiłabym go na balkon 😂 właśnie je ketchup i jest obrażony, że skończyły się parówki.

Prawdziwi dżentelmeni z tych Waszych synów :)

Ja mam dziś w planach poprasować. Sobie obowiązkowo te koszule, a pozostałe tysiąc pralek chociaż ruszyć 🙈sterta ubrań leży i czeka na jakiś cud …

cmllp2.png
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam pomaga na zgage ?

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dramy od kilku dni, łączę się w bólu :D

U mnie to samo, ale mąż zabrał się za prasowanie to może uda się ogarnąć.

Kasiunnia mi nic, w kryzysowych momentach brałam Gaviscon, gastrolog mowila, że można w ciąży

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Rennie tez można. U mnie nic nie pomaga. Doraźnie herbata i tyle.

Ale miałam dziś noc 🥴po północy obudziły mnie takie skurcze, że byłam pos*ana, że to już i że chyba musze jechać do szpitala 🫣🫣 ze dwie godziny się utrzymywały, były intensywne i częste. Całe szczęście wygrzebałam z apteczki nospę i przeszły, także to tylko te przepowiadające. Nie zmienia to faktu, że najadłam się strachu 🥹🥹

Młody i stary wystawieni za drzwi, a ja kładę się na drzemkę odespać nockę 🙈 chociaż nie wiem, czy mi się uda bo aktywność u maluchów 1000%

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze!!! A bolały Cię? Bo ja chyba nigdy nie doświadczyłam skurczy przepowiadających.

Ja dzisiaj budziłam się co godzinę ale lepsze to niż pobudka o 3, także wbijam się w elegancki dresik i zajmuję swoje stałe miejsce na kanapie 😃

• Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrzmiało groźnie, rzeczywiście ja tez nie wiem co oznaczają skurcze przepowiadajace ... pierwszy mi wywoływali

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też nie miałam, ale bolały tak samo jak te porodowe.
    Jeszcze jeden dzidziuś się jakoś przemieścił i miałam wybrzuszenie tak nisko, jakby miał zaraz wyjść.
    Powiem Wam, że się nieźle wystraszyłam. Jedyne co, to właśnie pamiętałam, że te przepowiadające powinny ustać jak się weźmie nospę i tak też się stało. Poczułam ogromną ulgę.

Oficjalnie zakończyłam kompletowanie wyprawki. Kupiłam dziś prześcieradła, także czekam na paczkę i mam już wszystko :D

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tych skurczach przepowiadających, ale też bym się nieźle wystraszyła.

Mnie znowu cały weekend bolało spojenie łonowe, wczoraj trochę przeszło i boli tylko kość, ale cała jestem napuchnięta tam w okolicach spojenia. Musze o to lekarza dopytać, czekam na wynik wymazu z szyjki i idę na kolejną wizytę.

Cudownie 😍 ja powolutku coś uzupełniam. A dużo kupiłaś ubranek w rozmiarze 50? Ja wzięłam kilka w rozm 44 z hm a to wypada jak 50, tak po 3 body i 3 śpioszki, żeby być spokojna jakby urodzili się malutcy. A resztę mam w rozm 50 (czyli jak 56)

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po jednym body 44 i po jednym 50 dla każdego dziecka. Reszta to 56.
    Dokupię jeśli będzie potrzeba takich malutkich, ale obstawiam że najwyżej podwinę rękawki i tyle ;)

Karola95 lubi tę wiadomość

cmllp2.png
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to zaczynam zamawiać, namowilyscie mnie :) jaki materac wybrałyście? Ja na początku jedno łóżeczko będę miała poki się będą mieścić
    Mam kilka ciuszków w rozmiarze 50 , głównie 56
    Z Malym zaczynaliśmy od 62
    Także będą nosić przyduże , dokładnie powinien się wszystko

• Karola95 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wybrałam materaca, też będziemy mieć jedno łóżeczko na razie, znalazłam na necie drewnianą dostawkę i powoli się zbieram, żeby zamówić :D pamiętam, że mój synek na początku pływał i gubił się w tych ciuszkach 56, ale mieliśmy używane i one były mocno rozciągnięte, dopiero jak mu kupiłam nowe 56 w smyku to były mniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 07:55

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była identyczna sytuacja jak u Kasiunia. Dałam do ubrania syna po porodzie położnym takie mniejsze 56. Jak go przywiozły to w pajacu nie mógł wyprostować nóg a czapeczka była tylko zaciągnięta na 1/3 głowy 😂😂😂😂 wszystko było za małe. Mąż musiał jechać do domu po większe ubrania 🙈🙈
    U mnie ciuszki z hm, zara, newbie, lindex i trochę wełniaków merino. Innych firm nie lubię 🙈 ale 95% ubrań mam z drugiej ręki - Vinted lub lumpeks. Z tych firm właśnie te ciuszki się nie rozciągają po jednym praniu i nie wyglądają jak kwadraty 😅

Jeśli chodzi o materacyk to mam po starszaku, ale nie pamietam jaki. Wydaje mi się, że z kokosem. Ogólnie mało używany bo Kajetan i tak spał z nami w łóżku, a na 1,5 roku kupiliśmy już mu takie pełnowymiarowe 90x200 do jego pokoju i został eksmitowany. 🙈 teraz mam taki sam plan co do chłopców 😆

Miałam dziś dobrą noc. Tylko jedno sikakanko i pospałam do 6 :) nie jestem wyspana, ale nie czuje się przemęczona.
    W paczkomacie czekają już prześcieradła :D chyba się ruszę i przejdę te 350 m - może nie zemdleje 😅

cmllp2.png
  • Karola95 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo z hm i po synku z Kappahl ale już większe rozmiary. Teraz kupiłam dużo gatek na Vinted właśnie z Newbie bo są świetne. A tak to jakieś stare body ze smyka, ale prawie nieużywane, bo Staszek szybko z nich wyrósł.
    muszę kupić nowy materac, bo ten który mamy nie dość, że dużo używany, to swoje odczekał w garażu i nie odważyłabym się go używać 🤣 u nas eksmitowanie by nie przeszło tak szybko :( zaczął spać w swoim łóżku na stałe dopiero jak się przeprowadziliśmy i miał 2,5 roku, a i tak długo przychodził. Teraz nie wiem jak się pomieścimy w 5 w małym łóżku

Ja też miałam w miarę dobra noc, ale synek już o 5 przyszedł do łóżka i nie mógł spać, więc dzisiaj przed 8 był już w przedszkolu :D a teraz czekam na męża, bo mnie gdzieś zabiera z okazji Walentynek a potem może pójdziemy kupić nowy dywan do salonu i znowu leżanko na kanapie :D ja dzisiaj domówiłam jeden rożek bo jest mnóstwo walentynkowych promocji i mam nadzieję, że przyjdą moje staniki do do karmienia paczkomatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 10:19

• 20lona Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umeczona, sfrustrowana i nie wyspana. Nie umiem odpocząć przy synku.. Ciągle też myślę w jakim rozmiarze kupić do szpitala. Ogolnie torby nie spakowane, nic jeszcze nie poszykowane. Daję sobie czas do końca marca. Mam nadzieję że wiosna przyjdzie szybko i mnie trochę pobudzi do życia bo narazie okropnie i nic do przodu..

• 20lona Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już wybrane imiona? Ja z tym tez masakra. Nic mi nie wpada jak na synka. Synka wybralam kolo 4 miesiąca i do samego konca bylam pewna. W obecnym przypadku nic mi sie nie podoba.

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakie biustonosze się zdecydowałaś ? :D pochwal sie później niespodzianką jaką przygotował Ci mąż :)

Jeśli chodzi o to przeniesienie to u nas było tak, ze raz spał cały czas sam, raz wbijał do nas do łóżka około 1/2/3 i spał do rana, ale zawsze konsekwentnie kładliśmy go w jego łóżku. Nie odmawialiśmy tez współspania. Pokoje były otwarte - jak miał ochotę to przychodził. Poszło gładko :)

cmllp2.png
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierworodnym tez było prosto - od razu spodobało mi się imię Kajetan. Teraz będzie Oliwier i Mikolaj. Przez chwile miał być Kacper zamiast Mikołaja, ale jakoś ten Mikołaj bardziej podobał się mężowi :)

Karola95 lubi tę wiadomość

cmllp2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ