Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve a jak Synek po nocy ?

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek po nocy znowu jak nowonarodzony. Dostal syrop na goraczke o 17 i do tej pory goraczka nie odbila, o uchu nic nie mosi, takze nie ciagne go od razu do lekarza, poobserwuje jeszcze.
    A drugi synek siedzi juz twardo, mimo, ze wczoraj wieczorem juz takie ladne skurcze sie pojawily, ale przeszly...

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się rankiem :)

Ja dzisiaj znów odnotowuje wyższy poziom energii, wczoraj zakupiłam ostatnie elementy do kącika przewijania maluszka :) sąsiedzi byli w Ikea to im zleciłam zakup maty do przewijania i pojemniki plastikowe do powieszenia na przewijak :)

Na listopadówkach dziewczyny ostro szaleją i się rozpakowują jedna po drugiej, na obecnych ciężarówkach Eve jesteś na podium :) Kas my też nie mamy już daleko do tych trzech miejsc na szczycie :)

Juro wreszcie jedziemy do Castoramy po farby i w weekend wreszcie malowanie :) Mam nadzieję że wreszcie w przyszłym tyg kanapa przyjdzie bo spanie na samym materacu na podłodze już mnie męczy ( najgorsze jest to wstawanie w nocy na siku ) muszę się najpierw trochę pokulać a potem jakoś zwlekam ten mój brzucholek do góry .

Jak już będzie kanapa to będziemy mogli złożyć łóżeczko i stojak pod przewijak i takie tam inne rzeczy dla maluszka :) już nie mogę się doczekać :)

dorocia2324, Kasandra lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak mowisz kas. Mi tez sie wydaje ze moge duzo wiecej niz na prawde moge. Od tej pory stopuje i koniec! Przy synku cala ciaze przespalam i przelezalam lecz wtedy obowiazkow prawie zero a teraz...no coz. Ale bedzie dobrze. Musze jutro kupic sobie jakis krem na ten brzuchol bo moj sie skonczyl i troche kremem mlodego smaruje ale to malo daje bo zaczyna swedziec skora.

Eve wiec czekamy dalej. W koncu musi wyjsc Olus.

Dynamiczna to fajnie, ze zaraz kacik dla maluszka bedzie gotowy :-) Wspolczuje spania na materacu tym bardziej teraz z takim brzuszkiem.

Kobietki przypomnijcie mi jak maja Wasze pociechy na imie. Chodzi mi o te narodzone :-) Kas jakie masz przeczucie co do plci? I jakie macie imiona wybrane?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podium jestem, ale mój syn nie chce wyjść,wrrr już mnie to pomału wkurza...

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w domku: Laura 5 lat :) i Nataniel w lutym skończy 3 :)

a co płci to nie mam przeczuć szczerze mówiąc, nigdy mi nie wychodziło zgadywanie ;) ale tak mi się wydaje, że chłopak, ale równie dobrze może być duża Dziewczynka ;)

Córci się podoba Aurelia, więc chyba tak zostanie, a dla Synka mieliśmy Emanuel, ale coś em zaczyna się martwić, że za nietypowe, ale mi się bardzo podoba :) a co Wy myślicie ? u Szwagrów znów są w domu tradycyjne imiona ;) Hania i Marysia ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dorocia powoli :)

ja mam rozstępy na brzuchu zrobiły się mimo, że naprawdę dbam.o skórę, ale cóż... trudno....

dynamiczna no ja jestem 30, a Ty chyba wyżej ode mnie ;)

eve do piątku zwalniasz miejsce i już ;)

ja jutro muszę pamiętać o morfo i mocz :) i kolejna wizyta :) a dzieciaki w tym czasie na basen z Tatusiem idą, bo akurat mamy 5 minut na piechotę od mojego lekarza :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve i zdrowia dla Synka oczywiście :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam przeczucie, ze bedzie chlopak i tak jest, choc moj P byl nastawiony na dziewuszke. Teraz tez cos moje mysli sklaniaja sie ku chlopcu ale moze dlatego ze nie chce sie nastawiac na zadna plec, chce by bylo po prostu zdrowe. Choc nie powiem, ze nie marzy mi sie corcia. No i ta ciaza jest inna niz poprzednia ale to moze po prostu zasluga hormonow a nie innej plci :-)

Mi sie dla chlopca najbardziej podoba Natan, pozniej Maksymilian. Ale dla mojego P odpada Maks bo takiego mieli psa. Dla dziewczynki Nadia albo Malgorzata (po mojej mamie) ale Aurelia czy Laura tez mi chodza po glowie. I na razie nic niewiadomo :-)

Mi na razie jeden nad pepkiem sie troche poglebil i to tyle ale zobaczymy jak bedzie dalej. W pierwszej ciazy tak nie dbalam o smarowanie i tylko malutkie mam wokol pepka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucie w pierwszej ciąży a wręcz pewność na chłopka,a teraz też jakoś chwilowa dziewczynka do mnie nie przemawiała, bo jakoś mi ten chłopak chodził po głowie i tak jest.

Dziewczyny do piątku do rana, żebym już nie musiała do lekarza jechać.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i dzis moja studniowka :-) Jak ten czas szybko leci. Mam w lodowce picolo to sie z moim i z mlodym napijemy wieczorem ;-)

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdrówko Wasze:) piję soczkiem pomarańczowym:)
    Spadam wykorzystać pogodę z Młodym, bo jest pięknie, a jak nie ma temperatury to nie będę go kisiła w domu:)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas dzisiaj piękna pogoda :)pranie na podwórku wyschło. Bylam dopiero dzisiaj u dentysty wyczyściła mi kanały wyrwać nie chciała mówi żeby poczekać, w czwartek mam znowu wizyte:( dzis byłam na badaniach a w patek wizyta u gina. pozdrawiam

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis bylo slicznie. Ja robie jutro pranie bo jutro odbieram moj plyn do prania i do plukania. No i jutro z samego rana do dentysty bo ten zab co mi kanalowe robila boli jak chol*ra i jeszcze kilka rzeczy do zalatwienia jutro. Ja juz po obiadku, odpoczywam i czekam na mojego P bo dzis pozniej wraca z pracy.

Mama hani to czekamy na wiesci z piatkowej wizyty :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też piję zdrówko soczkiem :)

eve jak tam dzień minął ?

dynamiczna podziel się energię nieco ;)

u mnie dzisiaj niby ładnie, ale bardzo wiało :( jutro dzieciaki na basen, a ja na wizytkę :) no a rano badania :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzień bardzo aktywny, Szymon zdrowy, więc rusza jutro do przedszkola:) A porodu nadal nie widać, nie słychać, nie czuć, dziś już miałam jakiś taki kryzys psychiczny, ze pogodziłam się z tym, ze się przeterminuje, a w piątek będę musiała jechać do gina na wizytę i ustalać co i jak. Boję się tylko ile jeszcze każe mi czekać...

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve głowa do góry :) Dzidzia na pewno cię jeszcze zaskoczy ;) trzymam mocno kciuki, żeby tak właśnie było :)

ja myślę, że urodzę wcześniej, ale życie pokaże swoje :) zobaczymy narazie czułam stópki naprawdę wysoko, więc wszystko powinno być ok :)

eve cieszę się, że u Synka dobrze :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve fajnie, ze synek zdrowy :) No niestety nie mamy wplywu na to kiedy naszym maluszkom zechce sie wyjsc. Czekaja na ten odpowiedni moment, ktory moze byc w kazdym momencie. Nie stresuj sie i musisz spokojnie czekac. Jak pamietam to tez mnie krew zalewala jak od 8 wrzesnia musialam czekac i urodzilam dopiero 27. Licze, ze teraz taka sytuacja sie nie powtorzy.

Uciekam spac bo jutro bardzo wczesnie musze wstac do tej dentystki :/ Dobranoc!!

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszylas tym czekaniem od 8 do 27 no masakra...:-(

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w dwupaku:-)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ