WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie też pogoda do bani, halny i przez to jakoś głowa mnie boli, niby ciepło, ale szaro i buro...

aga jak tam u Ciebie ? mam nadzieję, że wszystko gra :)

na_cik lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia- No synek 2 latka kończy w marcu a miał być lutowy jak Potomek ;) może tym razem się załapię. :D imienia nie mamy i nie możemy z mężem nic ustalić...i tak na razie zostaje Potomek ;) w sumie dlatego,że zobaczyłam Twój suwaczek to się zdecydowałam napisać. ;)

Ja po porodzie używałam Lactacytu ale czy to jakieś rewelacyjne to chyba nie koniecznie. Myje jak myje :P

Dziewczyny,czy któraś z Was korzystała może z tych bezpłatnych usg w centrach handlowych? Warto w ogóle ruszać tyłek??

Eve,trzymam kciuki :) mój syn rodził się 41tc6d więc ja to sobie czeeekałam :P

dorocia2324 lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik mój Szwagier robił takie właśnie USG w jednym z chorzowskich Centrów Handlowych.... ujmę to tak... USG jak USG ;) tylko, że to są 4D przynajmniej w jego przypadku i jak ktoś nie ma dojść inaczej to w większości przypadków trzeba za to zapłacić, a tutaj ma się za friko :)

tylko ogromne kolejki podobno, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

na_cik lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik to fajnie, ze sie zdecydowalas do nas napisac :) Jestesmy tu w roznie zaawansowanych ciazach.

Ja nigdy nie korzystalam z takiego USG bo nawet nie wiem czy i gdzie sa takie w naszej okolicy. A poza tym musiala bym jechac pewnie z mlodym a naczekac sie na pewno trzeba wiec chyba bym bardziej sie umeczyla niz uszczesliwila.

Z checia bym sie dzis zaszyla w wygodnym lozku, w cieplej kolderce i nie wychodzila. Ale co zrobic jak synus jest, trzeba sie przemeczyc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moje Ludki mam w przedszkolu i domu kultury :) także jestem sobie w łóżeczku :) dorocia, ale doskonale Cię rozumiem, bo Synek.co chwilę w domu zostaje, bo katar, bo gorączka... ehhh....

mój Dzidzio dzisiaj mniej ruchliwy jakoś, i znów się martwię, a tutaj po prostu bedziej leniwy dzień :)

ciekawe co u eve lekarz powie :)

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie,zastanawiam się nad tym USG bo o tyle przy synu pracowałam i miałam kasę na wszystko o tyle teraz jesteśmy tylko na wypłacie męża i jesli nie skorzystam to USG będę miała za 4-5tc. Fakt,że też dobre jakościowo i w jestem zadowolona ale miło było by zobaczyć czy wszystko jest tam u Niego ok ;)

Mi wlasnie kot ukradł rogalika maślanego z foliówki i zryczałam się jak dziecko :( co za dzień chwiejny...

Ja mam cichą nadzieję,że Potomek będzie mniej energicznym dzieckiem niż ten mój mały szalej... ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve URODZIŁA :)

Aleksander Tadeusz urodził się o 12,00 waży 3970gr i ma 60 cm :) 10/10 Apgar :)

dorocia2324, Eve, mama hani lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJEMY naszej Pierwszej rozpakowanej Mamusi :)

wracajcie do domku i do napisania :)

dorocia2324, Eve lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem szczerze, ze bardzo sie ciesze ze synek moze byc ze mna w domu i nie musze go puszczac do zadnego przedszkola ale nie powiem bo czasem jest ciezko. Myslalam zeby go gdzies zaprowadzac na jakies 2 godz czy zapisac gdzies na jakies zajecia ale na razie ciezko z kasa bo ten ZUS mi nie wyplaca pieniedzy. Staram sie wymyslac mu jakies zajecia i urozmaicac mu czas ale w ciazy nie jest to takie proste.

Na_cik nie przejmuj sie rogalikiem :) No niestety to nasze hormony ciazowe tak dzialaja. No i ja tez mam nadzieje, ze drugie dziecko bedzie spokojniejsze bo Kubus to jest rozrabiaka i wszedzie go pelno.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo suuuuuper Eve w koncu Olus jest na swiecie!! Baaardzo sie ciesze :D :D
    To jednak nasza magia kciukow!!
    Kas a wiesz cos wiecej? Czy czekamy na wiadomodc od eve?

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratulację dla Eve!!! Swoją drogą 60cm to kawał chłopa z tego syneczka :D

dorocia oj jak ja Cię rozumiem! Ten mój to nawet jeszcze nie powie o co mu chodzi a kasy też na dodatkowe atrakcje brakuje. Przy okazji taka pogoda,że tylko w wyrku leżeć...a dzieciaki litości nie mają.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic więcej nie napisała :) także pogratulowałam Jej od nas i czekamy, aż sama zda relację :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve gratulacje nareszcie się doczekałaś olek zrobił niespodziankę nam wszystkim.

Eve lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 60cm to kawal chlopa. Kurcze az zastanawiam sie jaki w koncu rozmiar ubranka do szpitala wziazc bo ja planuje 56 i zeby nie bylo za male. A Wy jaki rozmiar bierzecie?

To ktora teraz nastepna do porodu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:28

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z karolą dawno nie pisała.
    Ja biorę 56 bo prawda taka że nawet jak dziecko się urodzi 60 to wchodzi na początku do 56 a 62 to by raczej wisiało.

Eve lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze bo wlasnie mysle ze 62 to zeby za duze nie bylo. Synek urodzil sie 55cm to moze druga dzidzia bedzie miala podobnie.

A no na_cik z kasa krucho i czlowiek zablokowany jest na pewne sprawy. Ja tylko mam nadzieje, ze zdecyduja sie wyplacic mi te pieniadze bo jak nie to nie wiem jak to bedzie, tyle rzeczy do kupienia. I kto powiedzial, ze pieniadze szczescia nie daja?

Moze karola zajeta jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:54

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorkiem Wam jeszcze wrzucę fotkę, bo mi przesłała, ale muszę dla fotki przejść na kompa, a teraz nie mam jak :/

no eve poszalała 60cm, a przecież nic nie pisała, że taki spory :) chyba, że mi umknęło....

no my z dynamiczną teraz wg terminu, a karola nie wiem czemu milczy...

mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej i u agi....

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę 56 na wyjście pakuje :) te dzieciaczki są tak drobniutkie mimo nawet większej długości, że myślę, że się zmieści :) ja w szpitalu mam szpitalne, nie daję swoich, bo Panie tam akurat gubią jak biorą do mycia :) więc do torby emowi zapakuję i 56 i 62, ale sądzę, że 56 wystarczy zupełnie :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w najblizszym czasie wybieram sie do szpitala w ktorym chce rodzic, zeby zobaczyc co sie tam zmienilo, dowiedziec sie co trzeba miec ze soba itd.

No i chyba zrobie tak, ze kupie na wyjscie 2 komplety ubranek (jedno rozowe, drugie niebieskie) na rozmiar 56 a 1 komplet w kolorze neutralnym na rozmiar 62 i bede zabezpieczona ;)

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:-)
    Juz jestem szczesliwa:-)
    W ubranka 56 spokojnie wchodzi i ma luz:-) Nie wiedzialam do usg dzisiaj rani,ze taku duzy:-)

dorocia2324, na_cik, Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ