Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra a tak się postarałaś być wcześnie...

a ja leżę i czekam na ruchy, bo mój Bobuś znów ma słaby początek dnia, choć jak wstałam to fajnie go czułam, ale jakoś słabo teraz z ruchami..... ehhhhh.... chyba sobie śpinka mam nadzieję.....

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wczoraj byłam u lekarza ale byłam taka zmęczona po powrocie ze po 20 poszłam spać! z maleństwem wszytko dobrze prawidłowo sie rozwija, wyniki badań lepsze niż ostatnio dał zwolnienie na następny miesiąc, i nastepna wizyta w grudniu :) siedzimy z córką w domu czekamy na koleżankę z synkiem, obiadek już się robi piekę gołabki :) długo za mną chodziły :) u nas pogoda taka sobie niby się przejaśnia ale trochę chłodno.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani gratuluję udanej wizyty :)

a u nas pada deszcz i jest nieprzyjemnie bardzo.... ale ja mam dzisiaj ciężki dzień, jakaś taka zmęczona i niewyspana.... Dzieciaki wstały o 7.40, a ja myślałam, że środek nocy to jest.... masakra jakaś....

dzisiaj em cały dzień w pracy, ale na szczęście 3 dni jest potem w domu, więc odpocznę..... byle przetrwać dzisiejszy senny dzień....

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik no to nie przyjemna sytuacja. Troche sobie przygrali.

Mama hani to fajnie, ze na wizycie wszystko dobrze. Ooo golabki mniam mniam :)

Kas ja tez mam dzis baardzo ciezki dzien. Mlody wstal po 7 ale usnal z nami w lozku i spalismy jeszcze do 9. Ale ile bym dala zeby sobie jeszcze pospac. Pogoda do du*y, deszcz pada, szaro a ja jeszcze pranie musze zrobic, umyc podloge i w ogole. Masakra.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam powiem, że jeszcze ten Dzidziuś się rusza leniwie jeszcze i cały czas myślę czy wszystko jest ok..... ehhh.... niechże mnie porządnie skopie to będę spokojna i szcześliwa ;) a tak tylko "słucham" brzucha....

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie dzisiaj malowanie pokoju i będę mogła rozłożyć łóżeczko, oczywiście kolor beżowy okazał się szarym ale i tak mi się bardzo podoba. Obmyśliliśmy już jak wszystko pozostawiać bo teraz pokój będzie musiał spełniać kilka funkcji. Mam nadzieje że. Uda się dzisiaj skończyć ja oczywiście mam zakaz wkładu własnego i zostaje mi nadzór :'(

dorocia2324, Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff...wszystko się udało :D byliśmy z Potomkiem pierwsi :) z małym wszystko super,chłopak na 100% i brzuszek ma duży. :D

Generalnie od 9 zaczęły się zbierać kobitki :) zrobiłyśmy listę i na 4D załapało się ze 20 dziewczyn i część na 2D a reszta...niestety. A na samej liście wpisało się z 60 osób i to do tej 11...
    Generalnie to akcja fajna ale jak widać,żeby się załapać trzeba być koło 9 ;) albo koło 8 i czekać razem ze mną. :P

dorocia2324, Kasandra lubią tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik no to fajowo, ze wszystko sie dobrze skonczylo i poszlas :)

Kas nie przejmuj sie, wazne ze sie w ogole rusza. Ma po prostu spokojniejszy dzien i tyle.

Dynamiczna to jak skonczycie to prosimy zdjecia pokoiku :) Na pewno bedzie sliczny.

Ja sobie troche polezalam, zdrzemnelam sie i teraz musze sie wykapac, zakupy i goscie przyjezdzaja.

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na_cik super :)

dynamiczna zdjęcia pokoiku obowiązkowo, bo Ty takie piękne rzeczy tworzysz, nawet jak tylko nadzorujesz ;)

mój Bobuś w końcu stał się aktywniejszy :) rano tylko takie żarty mamie urządza, dowcipniś Malutki mój :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzisiaj dowiedziałam się że mój brat spodziewa się dziecka ze swoją dziewczyną będą mieli miesiąc po mnie. Macie taki przypadki?

powiem wam szczerze że panicznie boję się że jak już będę w zaawansowanej ciąży to dziecko umrze cały czas o tym mysle i modle się żeby tak się nie stało. Miałam taki przypadek w rodzinie męża kuzynka 2 lata temu straciła tak dziecko 2 tygodnie przed porodem. maskra mowię wam i jakoś teraz nie moge przestac o tym myslec

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani nie nakręcaj się spokojnie :) ja się o tylu rzeczach od Szwagra nasluchałam, że masakra.... niestety przykre sytuacje się dzieją, ale my musimy wierzyć i ufaç, że nas to nie spotka...

ja sama się boję i pewnie każda z nas się boi o swoją Dzidzię, ale.powtarzam nic się nie stanie i już :)

u mnie jest ogólnie 4 małych dzieci i tak zaczynając od najstarszej to między naszą Córcią, a jej kuzynką jest 5 miesięcy różnicy, a między naszymi młodszymi.Dzieciakami jest więcej, bo 9 miesięcy :)

u mojej koleżanki było chyba 3 miesiące różnicy między ciążą jej o ciążą jej Szwagierki ;)

ale to jest fajne, bo jak się spotykamy to teraz dzieciaki wszystkie mają kogoś w swoim wieku ;) między naszą córką, a córą znajomych jest 3.miesiące różnicy, a teraz nasi bliscy znajomi rodzili 24 października, więc różnica między naszymi pociechami będzie 1.5 miesiąca góra :)

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony fajnie ale z drugiej boję się takiego porównywania a poza tym nie za bardzo lubię tą dziewczynę a moja siostra wręcz ją nienawidzi

• karola88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane. Podczytuje was ale nie mam sily pisac. Padam niestety juz. Czas sie dla nas zatrzymal.

U nas wszystko ok oprocz twardnienia brzucha, roznych bolesci itp

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się karola, że wszystko u Was dobrze :) już niedługo Kochan :)

mama_hani to rozumiem Twoje wątpliwości względem ciąży Dziewczyny Brata.... no cóż takie sytuacje też się zdarzają.... z życie pokaże resztę... nie martw się na zapas niczym tylko Ty i Dzidzia i Twoja Hani i em są teraz najważniejszy, a całą resztą będzie co ma być....

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 listopada o 20.25 z powodu zagrozenia zycia mamy i malucha urodzil sie cc Marcel, 2720g.
    Wdalo sie zakazenie wewnatrzmaciczne, chyba od mojego bolu zeba. Dziecko mialo wysokie tetno i kiepskie przeplywy. Nie mam go przy sobie, nie moge kp bo biore anty,biotyk

• aga.just Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam juz laktatkor bede sciagac i poki co wylewac

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szok zaskoczyłaś mnie kompletnie.

Jak widać nie przewidziane są plany Boskie trzymam za Was mocno kciuki obyś jak najszybciej dostała Marcela do siebie i mogła go karmić piersią jak zawsze chciałaś.

Swoją drogą duży chłop jak na wcześniaka niekiedy takie dzieciątka rodzą się o Czasie.
    Powodzenia i odzywaj się jak będziesz mogła.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga szok....

dobrze, że wszystko się zakończyło dobrze dla Ciebie i Marcelka... trzymam kciuki mocno za to, żebyś szybko dostała Synusia do siebie i, żebyś jak najszybciej mogła Go karmić.... trzymam kciuki....

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga trzymam kciuki i gratuluję już maleństwa na świecie :) życzę dużo zdrówka

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo. No tego sie nie spodziewalam. Pewnie odciagaj pokarm i wylewaj to utrzymasz laktacje i bedziesz mogla pozniej karmic maluszka. Trzymaj sie kochana i jak wypoczniesz to daj znac co z Wami.

No i tak jak mowilysmy kazdy dzidzius sam sobie wybiera pore na przyjscie na swiat.

Mama hani ja mam podobna sytuacje. Moja szwagierka jest w ciazy 2,5 miesiaca mlodszej i moja kolezanka jest w 1 miesiecznej mlodszej ciazy. Tylko ja z tego powodu bardzo sie ciesze, ze bardzo lubie moja szwagierke i z calego serca juz jej zyczylam kolejnej ciazy. Wiec jak sie spotykamy to ciagle rozmawiamy o sprawach ciazowych itd. Ale Ty nie powinnas sie przejmowac jakims porownaniem Waszego dziecka z ich. Ja zawsze mam gdzies to co inni o mnie i o mojej rodzinie mowiac. Wazne, zeby nam bylo dobrze. A ludzie zawsze bede gadac i do tego trzeba sie przyzwyczaic. A co do strachu przed utrata dziecka to na pewno kazda doznaje tego uczucia ale ja tak jak Kas gleboko wierze i calyczas powtarzam, ze u mnie musi byc wszystko dobrze i tak jest i bedzie. Pozytywne myslenie baardzo duzo daje. Wiec kochana glowa do gory!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ